Innovationsperiod för Arbesko. Företaget utvecklar mängder av tekniska innovationer som på olika sätt märks i deras skor. Först i Europa med.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Onsdagen den 29/ åkte klass 3A och 3B till Gamla Linköping.
Advertisements

Telefonen.
Lee Esselström 2002 Min egen julkalender - stickade sockor på rad
Geografi Henrik Carlsson.
Bilder romarriket.
Äldre i välfärden.
~ Den första mobiltelefonen ~
Nivåanpassad träning För att inkludera alla
Soldater i trettioåriga kriget
Siffror om jämställdhet
Från bonddräng till yuppie Del 2 – 1920 till 1990
MELLANKRIGSTIDEN.
Relativa pronomen & adverb
Varje år svämmade floden Nilen över och dränkte stora landområden.
För drygt 30 år sedan - i mitten av 70-talet - kostade sjukvården i USA och Sverige mest i världen som andel av BNP - ca 9 %.
Att förklara kriser och krig
Mellankrigstiden.
Två av våra stora författare
Industri och demokrati i sverige
Prissättning Ta hänsyn till: kostnaderna konkurrenternas priser
Det glada 20-talet Efter första världskriget var människorna i Europa positiva till framtiden. Man trodde att det aldrig skulle bli några mer krig.
Perinatalstatistik − föderskor, förlossningar och nyfödda 2012 Eija Vuori Mika Gissler.
Levnadsvillkor och resursfördelning
Inledning Vi har valt mikrovågsugnen som tekniskpryl.
Kirik Viking.
Det va en gång en katt och hund del 1
Jag heter Carl X Gustav. Jag är kung i Sverige
SVERIGE Ett land i förändring.
I krig och kärlek är allt tillåtet
Sverige – en stormakt på 1600-talet
Kriget efter 1940.
Trygghetsstiftelsen, TSn Starta-eget-stöd 2011 Projektledare: Stig Holmer och May-Britt Bergström
Jobs and Society uppföljning 2007 Hur går det för kunderna? Ansvarig undersökare på Synovate Temo: Arne Modig Beställare på Svenska Jobs and Society:Harry.
Ett tema om befolkningen i världen
Ränta och inflation Företagen Ränta Konsumenter
Ränta och inflation Företagen Konsumenter Ränta
Arbetslös.
Super katten Jack del 2 Får en vän. Super katten Jack är en snäll katt som hjälper världen men han har ingen vän det tycker han är tråkit.
Svensk Handels indikator på optimismen och framtidsförväntningarna bland handelns företag Handelsbarometern Svenskt Tenn, Stockholm Foto: Björn Mattisson.
Frihetstiden
Innehåll  Introduktion  Profeten Nuh (Noa)  Profeten Ibrahim (Abraham)  Profeten Musa (Moses)  Profeten ’Isa (Jesus)  Profeten.
Mobilens utveckling Det började med att den italienska uppfinnaren Guglielmo Marconi lyckades föra över röster via radio. Efter det tog det inte länge.
Det var en gång en man som  inte var nöjd med sitt redskap.
Det var en gång en drake som hette Nidaros
Makt och Demokrati.
Humlans förskola öppnades någon gång på 70 talet. Fyra avdelningar som hette: Granen, Enen, Tallen och Kotten. Det har varit fritids, späd och syskon avdelningar.
NRG Bluewater WindNRG Bluewater Wind har föreslagit en vindpark 2,1 km utanför Delawares kust som förväntas försörja 100,000 hushåll med energi.Delmarva.
Resultat: Mätningarna efter förändringarna visade ett gott resultat. De boende åt mer och de gick upp i vikt. Deras livskvalitet visade sig även ha ökat.
♥ Brunbjörnar ♥ Härjedalens landskapsdjur är björn. Brunbjörnar är fredliga om man låter dem vara i fred.
Utvecklingskraft för svensk livsmedelsindustri. Ett av KK-stiftelsens expertkompetensprogram Styrelsen hämtad från näringslivet Mötesplats för kunskapsutveckling.
Varför beter sig ekonomin som en berg- och dalbana?
PROGNOS hösten 2014 Arbetsmarknadsutsikter Gävleborgs län.
1 Kan vi påverka efterfrågan på äldreomsorg?. 2 Vad kan vi vänta oss av framtiden? Dramatisk demografisk utveckling Behovet av aktiviteter, vård och omsorg.
Top Cats bildades Vännerna Jon Kleppenes och Fredrik Lilja hade blivit uppmuntrande av sin musiklärare på Frykenskolan att starta bandet. I början.
Bedömning till och med första halvåret 2015 och en långsiktig utblick
Luftballonger de första flygfarkosterna av européer var varmluftballonger som utvecklades på 1700-talet. Som sen utvecklades till vätgasballonger i slutet.
Grej Of The Day En kvinnlig gottegris.
Det va en gång en katt och hund del 1
London- Resan Dag:1 Idag när vi kom till flygplatsen gick vi och åt. När vi skulle checka in stängde de framför ögonen på oss och vägrade öppna, fast.
Teleborg Centrumskolan Simons PRAO. Grundades 1969, i Växjö De tillverkar och säljer allt inom luftbehandling 180 anställda Exporterar till Europa och.
1800-talet.
Islam Den sista av de tre systerreligionerna. Detta är alltså den yngsta av de tre religionerna.
Det stora utvandringen.
Historia Här kommer en sammanfattning av industrialismen i Sverige på 1700 och 1800-talet. På 1700-talet började industrin växa upp i Europa. På 1860-talet.
Naturlandskap blir kulturlandskap
stenåldern, bronsåldern och järnåldern
Industriella Revolutionen
Kajsa och mormor i Danmark av Cajsa och Hannes. Det var en fin sommardag. Kajsa skulle gå ut och sälja kolor på torget.
SVERIGE UNDER MELLANKRIGSTIDEN
Produktion och export av sågade barrträvaror
Presentationens avskrift:

Innovationsperiod för Arbesko. Företaget utvecklar mängder av tekniska innovationer som på olika sätt märks i deras skor. Först i Europa med inläggssulor (1992). Energy Gel® – genomgående gelkudde i klacken (2001). Innovationsperiod för Arbesko. Nya skinn – Super8 som motstår vatten i 8 timmar och Cascalum som klarar värme upp till 900 grader utan att krympa (2004). H2O Blocker – vattentät bälg vid dragkedjan (2012). X-40 – ny inläggssula med 40 procent bättre återfjädring (2013). ThermoCap – flockad tåhätta som håller värmen bättre (2013). Anders Gustav Andersson, son till Anders Andersson, tog över verksamheten. Anders Gustav blev under de följande dryga 30 åren en av de stora skofabrikörerna i Kumla med som mest 650 anställda på A.G. Anderssons Skofabrik. Örebro och Kumla var nu de stora skostäderna i Sverige och här fanns under 30- och 40-talet nästan hälften av landets ungefär 250 skofabriker. Helmer Andersson, A.G. Anderssons son, tog 1946 över företaget som fadern byggt upp. Hela skoindustrin hade haft problem med överkapacitet sedan andra världskrigets slut och försäljningen tog inte fart. En grupp skodirektörer åkte därför till Boston, USA, för att få nya idéer – och Helmer fick syn på ståltåhättan. Han tog med sig idén hem och började tillverka skyddsskon Stålex. 1948 – Försäljningen av skyddsskor startade. Peter Geisler tog, efter tio år i företaget, över som majoritetsägare och vd när hans faster Eva Age gick bort. Konkurrensen ökade och Arbesko fattade ett strategiskt beslut om att tillverka en mindre mängd skor men med ett ökat förädlingsvärde. Den innovativa profilen blev allt tydligare. Anders Andersson från Kumla började, som en av de allra första i landet, att tillverka skor utan att först ha fått en beställning. Normalt var att gemene man gick till skomakaren, beställde ett par skor och väntade tills de var klara. Men staten öppnade nu upp för en förändring: varje torsdag var det under ett par timmar tillåtet att sälja ”hemmahantverk” på torget. Anders tillverkade tre par arbetarskor i standardmodell, ställde sig på torget i Örebro – och sålde alla tre paren direkt. Han gick hem, tillverkade fem par till och sålde dem lika snabbt. Partiskohandeln var igång. Under 2013 beslutade Arbesko om sammanslagning av sina två fabriker. I juni 2014 invigdes Sveriges enda skofabrik: Age Skofabrik i Kumla – en av Europas modernaste skofabriker. Nu sålde Helmer Andersson Age (nytt efternamn!) företaget till sin största konkurrent. Han ville dock behålla skyddsskotillverkningen och det gick köparen gärna med på. Det ansågs nämligen inte som särskilt fint eller lönsamt med skyddsskor. Istället startade Helmer ett nytt företag – Arbesko. Eva Age klev in i företaget då hennes man Helmer gått bort.