Bastaktikhandledarna Särskild händelse. Bastaktikhandledarna Särskild händelse 1.en befarad eller i förväg känd eller inträffad händelse som innefattar.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Lust att lära - möjlighet att lyckas!
Advertisements

Processkarta över en övergripande löneöversynsprocess
Skollagen 3 kap 3§ ”ska elever ges den ledning och stimulans som de behöver i sitt lärande och i sin personliga utveckling för att de utifrån sina egna.
Polisen i sociala medier
Begränsade utdrag ur belastningsregistret
LSO på skadeplatsen.
Från utredning till ny skollag - elevhälsa för att främja lärande
VÄSTBAS TIDIGT – TILLSAMMANS Ett sätt att samverka kring barn och unga
Årsuppföljning LSO.
Arbete med jämställdhetsplan
En reviderad läroplan för förskolan
OL108A Distanskurs samhällsentreprenörskap Glokala Folkhögskolan
Sedan den 1 juni 2013 har den nybildade myndigheten Inspektionen för vård och omsorg (IVO) ansvaret för tillsyn av hälso- och sjukvård, socialtjänst och.
Processorienterat förbättringsarbete
Risk- och sårbarhetsanalyser Handlingsprogram
Chefskommunikation i Värmland
Reglemente för God hushållning och intern kontroll
Övergripande inriktning för samhällsskydd och beredskap
Nationellt ramverk för patientsäkerhetsarbete
Intressenter OL108A.
Mål- och resultatstyrning
Ramverk för patientmedverkan
1 Förordning 1997:702 Vem? Varje kommun, kommunal förskola, fritidshem, skola Kommun: skolformerna, förskoleverksamhet, skolbarnsomsorg Andra huvudmäns.
EN MODELL FÖR SAMVERKAN:
Resursgruppmöte 1:a mötet inom 3 månader
Handledarutbildning Delkurs 4 Barn- och fritidsprogrammet BF
Utvärdering – av vad, för vem och varför? SPARC-konferens 16 maj 2014
Och lägesrapportering
Kjell Mo 1 Chefer/ Normativ 1 dag Regional arena Lokal arena Insatser Sektorer DuC´s 3 dag Alla / övriga1 dag Störning Utbildningar ”Samverkansledning”
Mall för årsplaner i SSP VFA Mall för årsplaner i SSP Kartlägg Beskriv lokalområdet och de ungas levnadsvillkor i området. -det objektiva.
SAMVERKAN För att bygga upp en stabil och varaktig samverkan krävs ett strukturerat och systematiskt arbetssätt. En metod kan vara att arbeta utifrån en.
Balanced Scorecard Processen steg för steg
Riktlinjer Dokumentation Kompetens- utveckling Stödmaterial.
Enkät genomförd av SCB: Inträdet på arbetsmarknaden Seminarium den 22 oktober 2010.
LGR 11 Innehåll 1. Skolans värdegrund och uppdrag
BESTÄLLARE Avses den person eller organisation som i förväg försäkrar sig om ett visst resultat fokus på effektmål För beställare startar projektets livscykel.
Kvalitetsgranskning 2010 Christina Lindh & IngBeth Larsson
Fördjupad utvärdering 2015 Nuläge, vad händer framöver, regionala inspel Ann Wahlström Naturvårdsverket 10 december 2014.
ELEVER I SKOLAN = ELIS
Ifous Små barns lärande APT 22 april 2015
Ledningsprocessen.
Vad? Varför? Stabens delar.
Regionalt råd – Hooks Herrgård Stabsuppbyggnad och avveckling.
Ansvar gentemot vem/vilka?
Riktlinjer för misskötsamhet
Orebro.se ALLA ska med – att ge stödinsatser i utbildningen! Kerstin Isaksson Specialpedagog Centralt Skolstöd/Lotsen ansvarig för kommungemensamma skolplaceringar.
VAD ÄR DET?.  Socialtjänsten skall se till att alla människor har en ekonomisk och social trygghet.  Socialtjänsten skall se till att alla kan ta del.
Överenskommelse med Polismyndigheten. Polisens verksamhet regleras främst i polislag (1984:387) som ger polismän rätt att utrymma hus, rum eller annat.
RUTIN FÖR SYSTEMATISKT ARBETSMILJÖARBETE (SAM)  RISKBEDÖMNING MED HANDLINGSPLAN SAMVERKAN  AVTAL  APT - ARBETSPLATSTRÄFFAR  SAMVERKANSGRUPPER.
Att beakta barnets rättigheter och perspektiv i styrning och ledning är det möjligt?
Ramverk för patientmedverkan
Wordcloud –Digitalisering 18 oktober
Riskbedömning vid förändring i verksamheten
Vad skiljer de bästa instruktörerna från de bra?
KFS- Utbildningsavtalet
MÅL OCH MÅLOMRÅDEN.
LOKAL LÖNEBILDNING.
-vad innebär det för oss inom Region Östergötland?
Ledningens genomgång: Informationssäkerhet Mall där allt underlag finns i denna presentation Datum 2018-XX-XX.
XX Jämställdhetsintegrad styrning och ledning på övergripande och verksamhetsnivå.
Introduktion till processen för balanserad styrning
Resultat och bedömningsrapport
Lönesamtal och bedömningsområden
Lönesamtal och bedömningsområden
KFS- Utbildningsavtalet
”Om vi inte vet vart vi ska spelar det ingen roll vilken väg vi tar”
Inriktnings- och samordningsfunktion på lokal nivå
Hjälpmedelsförskrivning
MedControl Instruktion för ärendeansvarig
Inriktnings- och samordningsfunktion på lokal nivå
Presentationens avskrift:

Bastaktikhandledarna Särskild händelse

Bastaktikhandledarna Särskild händelse 1.en befarad eller i förväg känd eller inträffad händelse som innefattar eller kan förväntas innefatta brott eller annan störning av den allmänna ordningen eller säkerheten 2.ett visst evenemang, om händelsen eller evenemanget är eller förväntas bli så omfattande eller av så allvarlig natur att Polisen för att kunna lösa sina uppgifter måste organisera, leda och använda sina resurser i särskild ordning

Bastaktikhandledarna Särskild händelse till särskilda händelser kan hänföras

Bastaktikhandledarna Särskild händelse - Särskild händelse - en parallell organisation VB, npoCh, grpCh, YB KC, PIC, platsch

Bastaktikhandledarna Organisation – särskild händelse

Bastaktikhandledarna Kommenderings Chef Kommenderingschef, Kommenderingschef, högsta polisbefäl som direkt underställd länspolismästaren leder en polisinsats på övergripande operativ nivå ansvarar för den övergripande operativa ledningen vid en särskild händelse VB ansvarar för inledande åtgärder vid överraskande särskilda händelser normalt är det kommenderingschefen som har att fastställa beslut i stort för insatsen. Kommenderingschef, Kommenderingschef, högsta polisbefäl som direkt underställd länspolismästaren leder en polisinsats på övergripande operativ nivå ansvarar för den övergripande operativa ledningen vid en särskild händelse VB ansvarar för inledande åtgärder vid överraskande särskilda händelser normalt är det kommenderingschefen som har att fastställa beslut i stort för insatsen.

Bastaktikhandledarna Chef är ensam ansvarig för sina beslut Denne kan i utövandet av ledning, t ex vid hög belastning, biträdas av en stab (inre- resp yttre stab) Stabens uppgifter kan vara såväl framtagande av beslutsunderlag som genomförande av beslut och uppföljning Chef är ensam ansvarig för sina beslut Denne kan i utövandet av ledning, t ex vid hög belastning, biträdas av en stab (inre- resp yttre stab) Stabens uppgifter kan vara såväl framtagande av beslutsunderlag som genomförande av beslut och uppföljning StabStab

Bastaktikhandledarna Stabens funktioner

Bastaktikhandledarna Polisinsatschef – PIC Särskilda händelser innebär som regel ett stort tryck på polisinsatschefen Polisinsatschef (PIC) med fältstab, utses av KC för att leda den minutoperativa verksamheten på fältet PIC erhåller uppdrag enligt ett BIS (beslut i stort) PIC utses alltid genom en order eller ett beslut Till PIC utses den polis som bedöms mest skickad för uppgiften, det gäller att se mer till faktisk kompetens än tjänstegrader Vid en överraskande särskild händelse ligger det naturligtvis närmast till hands att utse ett tjänstgörande yttre befäl /grpCh till PIC

Bastaktikhandledarna Beslut i Stort Beslut i stort är ramen för polisinsatsens genomförande BIS ger besked om varför en insats skall genomföras och vad som skall uppnås BIS uttrycker en så klar och tydlig förklaring som möjligt av uppdragets övergripande syfte, resurser, önskat slutläge och en övergripande beskrivning av hur man skall nå dit samt då det är möjligt kriterier på framgång Beslut i stort skall innehålla en måldel och en genomförandedel Av beslut i stort skall framgå: syftet (varför) och målen (vad) med polisinsatsen (måldelen), helheten, delsyften och huvuddragen av hur polisinsatsen skall genomföras kommunikativa och taktiska förhållningssätt (genomförandedelen), riktlinjer och eventuella begränsningar, kriterier på framgång. Beslut i stort är ramen för polisinsatsens genomförande BIS ger besked om varför en insats skall genomföras och vad som skall uppnås BIS uttrycker en så klar och tydlig förklaring som möjligt av uppdragets övergripande syfte, resurser, önskat slutläge och en övergripande beskrivning av hur man skall nå dit samt då det är möjligt kriterier på framgång Beslut i stort skall innehålla en måldel och en genomförandedel Av beslut i stort skall framgå: syftet (varför) och målen (vad) med polisinsatsen (måldelen), helheten, delsyften och huvuddragen av hur polisinsatsen skall genomföras kommunikativa och taktiska förhållningssätt (genomförandedelen), riktlinjer och eventuella begränsningar, kriterier på framgång.

Bastaktikhandledarna Tvingar chefer att tänka på de övergripande frågeställningarna Ger underställda möjligheter att verka även om sambandet bryter samman Bidrar till bättre motivation för underställda -sannolikt Ger underställda bättre förutsättningar att improvisera framgångsrikt Ger tydligare struktur för beslutsfattande Tvingar chefer att tänka på de övergripande frågeställningarna Ger underställda möjligheter att verka även om sambandet bryter samman Bidrar till bättre motivation för underställda -sannolikt Ger underställda bättre förutsättningar att improvisera framgångsrikt Ger tydligare struktur för beslutsfattande Beslut i Stort