Interna och externa resurser Möjligheter och begränsningar

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Goda relationer skapar utrymme för ledaren
Advertisements

Ett projekt som leder Ulricehamns kommun in i en lärande organisation - en organisation som är flexibel, tar till vara erfarenheter och utvecklas i takt.
Hållbar utveckling är kanske mänsklighetens största utmaning.
Balanserad styrning och uppföljning i Region Skåne
Samhällsekonomi 2.
Att bygga målstyrt Underhåll
Strategiska nätverk/Partnerskap
Affärsutvecklingscheckar varor och tjänster samt internationalisering
Ekonomi – hushållning med resurser
Vad är marknadsföring? “Marketing’s job is to convert societal needs into profitable opportunities”
Servicekunskap Lektion 1 s 7-14
Bo Dahlbom 1 •Professor vid IT-universitetet i Göteborg •Forskningschef på Interactive Institute •Ordförande i Rådet för mobila tjänster •Makten över framtiden,
Föreläsning PGA 5 september 2011 Thomas Sonesson MONTREE AB.
ProSteel - ProSteel är ett program som skall skapa tillväxt i företag med ambition och potential att kommersialisera produkter vars konkurrenskraft bygger.
September 2013 Anneli Angeling
SWEDISH AGENCY FOR ECONOMIC AND REGIONAL GROWTH Affärsutvecklingscheckar •För utveckling av varor och tjänster •För internationalisering 1.
- en kompetensmiljö för Attraktivt Arbete
Processorienterat förbättringsarbete
Välkommen till information om utvecklingsarbete
Tillväxtföretag i Västernorrland Monica Westberg Projektledare, Länsstyrelsen Västernorrland Monica Westberg StrategiResurs.
VAD ÄR ETT LYCKAT UTVECKLINGSARBETE?
Ekonomistyrning Budgetering & Kalkylering
Teknikcollege Söderslätt Vad är det?. Företagen är Teknikcollege – Teknikcollege är skolan.
FÖRETAGSKULTUR KONKURRENSKRAFT.
4. Nulägesanalys. Marknadsföring, Gleerups. S Fürst mfl
(Företag LOGGA) Ett steg in i framtiden (Kundens Logga)
Positiv Livskraft © Att komma dit du vill
Pilotgruppens egna erfarenheter från studiegruppen våren 2009
VÄLKOMNA till seminarium om Business Health – ett modernt synsätt på hälsa som utgår från affären
Förslag till planering kapitel 12
Kapitel 12 Marknadsföringen påverkas av omvärlden.
Modul 5 Att söka arbete.
Kap 8: Marknadsföring genom relationer
Aktia som arbetsgivare. Några klipp ur Aktias Personalpolitik Kompetensutveckling "Kompetens betyder att en person har det rätta kunnandet och förmågan.
Panelen: Information, organisation och ledarskap: sammanfattning Leif Åberg Communicare
Hållbart!. …måste vi ta ansvar för det viktigaste vi har. För att skapa en bättre vardag för de många människorna…
Hva vil eiere? Erfaringer fra Sverige Marcus Wallenberg Ordförande SEB Närings- och handelsdepartementets Eierskapskonferanse 2007 den 24 maj i Oslo.
Från idé till lönsamt företag. 2. ALMI Företagspartner AB 40 kontor över hela landet. 450 medarbetare. Moderbolag ägs av staten. 17 regionala dotterbolag.
Strategisk ekonomistyrning: Föreläsning Professor Fredrik Nilsson Linköping
Balanced Scorecard Processen steg för steg
Affärsidé Den yttre affärsidén Vad skall produceras ?
”Ett ledningssystem är ett verktyg för företaget att nå framgång”
BNP (BruttoNationalProdukt):
Ta pulsen på ditt företag! – Health Check™ NyföretagarCentrum tar nu steget från att kostnadsfritt hjälpa entreprenörer igång med att starta nya företag,
Per Staffan Boström (IEI) Ekonomi och styrning i offentlig verksamhet 722g39 1 Ekonomi i landsting och kommuner Räkenskapsanalys Ekonomisk/Finansiell Analys.
Samhällets ojämlikhet
Från ord till handling.. Varför entreprenörskap? Rustas för framtiden. Entreprenöriellt lärande. Inga givna svar, skapar kontaktnät. ”Tasigförsamhet”.
Life Science betydelse för Västsverige. Life Science – en framtidsbransch Viktig bransch för den nationella och regionala tillväxten.  20 % av Sveriges.
Produktens olika delar
Vad är fattigdom? Fattigdom kan mätas på många sätt. UNICEF anser att barn kan räknas som fattiga när de går miste om sina grundläggande rättigheter till.
5:1 Kopiering tillåten. M2000 Compact © Liber AB Företagets resurser Företagets mänskliga resurser Företagskulturen Företagets tekniska resurser Företagets.
Hur du bidrar till ett lyckat generationsskifte i ditt eget företag Annika Hall Skapa förutsättningar för den framtida utveckling du önskar.
Timrå – en stark kommun i en växande region. Varför en vision? En vision är en positivt laddad uppfattning om en önskad framtid. Att enas om en gemensam.
OSS och Ekonomi - Finns det ekonomi OSS? Copyright © 2006, 2007 Marcus Rejås Rejås Datakonsult Jag ger härmed rätten till alla att nyttja denna presentation.
Affärsidén En ledstjärna för både kunder och medarbetare.
9:1 Kopiering tillåten. M2000 Compact © Liber AB Marknadsplanens delar Nulägesanalys – Var står vi och vad innebär nuläget för oss? Mål – Vart vill vi?
Rejås 1 (17) – Fri programvara är enkelt Datakonsult Marcus Rejås OSS och Ekonomi - Finns det ekonomi.
Räkna ut resultat Intäkter − Kostnader = Resultat.
Ekonomistyrning - styra mot ekonomiska mål
Att starta eget Färgsätt som i boken. På varje bild ska det stå:
VÄLKOMNA! Empatisk Ekonomi, framtidens modell för arbetsliv och samhälleliga resurser Du kan väl inte tro att du kan slåss med de stora amerikanska drakarna?
Teknikcollege Söderslätt
(Företagsnamn) Affärsplan
Kommunikationsprocesser
Presentation av affärsplan
Ekonomistyrning - styra mot ekonomiska mål
Presentation av affärsplan
Företagets namn Affärsplan.
Gnosjö kommuns styrmodell
Timrå – en stark kommun i en växande region
Presentationens avskrift:

Interna och externa resurser Möjligheter och begränsningar Nulägesanalys Interna och externa resurser Möjligheter och begränsningar

Känna företagets möjligheter Ett företag måste ha en känsla för vad som är företagets kärnkompetens och vilka begränsningar som finns för verksamheten. Förutom de resurser som finns inom företagets egna väggar har företaget även en resurs i det distributions – och återförsäljarsystem.

Företagets resurser Man gör en resursanalys och tittar på både hård och mjuka delar för att få en bild. Företagets mänskliga resurs Företagets tekniska resurs Företagets ekonomiska resurs Företagets ledning och styrning Företagskulturen

Den mänskliga resursen Den mänskliga resursen är för flera företag den viktigaste resursen. Den mänskliga resursen avser allt som har med personalen att göra, deras kunnande, erfarenhet, attityd, motivation, mm. Microsoft värderas högre än Ericsson, SKF och Volvo tillsammans.

Tekniska resursen Den tekniska resursen på ett företag handlar om att mäta det kunnande företaget har i form av dels patenter och andra skyddade rättigheter, dels oskyddat teknisk kunnande inbyggt i anläggningar, utrustning, arbetsmetoder och lokaler. Innovationstakt är ett mått på detta.

Ekonomiska resurser Ett företag med goda finansiella resurser kan göra investeringar i produktutveckling, produktionsanläggning och marknadsföring. Viktigt är att alla former av investeringar måste kunnas räknas hem och bidra till en sund ekonomi.

Ledning och styrning Resurserna kombineras och organiseras på ett intelligent sätt. Företagsledningens jobb och kallas för styrning. Strategiska val ” Vart vill vi gå?” formulera en vision Produkter har kort livslängd, ”vad skall produceras i framtiden?”

Företagskulturen Företagskulturen är den anda och tradition som finns på företaget. Ett företag med en företagskultur som präglas av engagemang och vilja som tillåter misslyckande får ofta lojala engagerad personal. En god företagskultur bygger succesivt och under lång tid.