Hejsan! Nu har vi varit några veckor på Trinidad. Vi har bland annat roat oss med några djungelturer men kanske framför allt med den stora karnevalen.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Snabbguide och tips.
Advertisements

Det första du bör göra är att rita horisonten
Året var 2004, i en liten stad som heter Laholm, blev en trygghet totalt omkullkastad. En liten brun nallebjörn blev helt utkastad i kylan! Och blev liggande.
Sagan om den hungriga vargen
Tipspromenad om mat och klimat
Syror och baser Jag ska berätta för DIG om syror och baser. Vad det här, hur allt funkar och vad för olika syror och baser det finns mm.
Partikelverb hälsa på eller hälsa på?
Ingen äldrevård för mig !!
HALLAND Hallands landskaps vapen ska föreställa ett silverlejon.
Explorer of Sweden December 2009 bildspel nr. 14 ”Pura Vida” December 2009 bildspel nr. 14 ”Pura Vida”
First Class Arken - Introduktionskurs
Om verb Olika former Introduktionsfilm Hanna Hägerland
Vi har startat upp vårt nya tema: Folk och rövare i Kamomilla stad
Tre frågor du helst inte ska behöva ställa efter att du läst detta.
~ Den första mobiltelefonen ~
Råby-trivsel Råby-trivsel är ett kooperativ som arbetar i Råby Rönö, mitt i den sörmländska landsbygden. Råby-trivsel hjälper dig med catering vid fester,
Patientenkät sommaren -13
ARBETSMILJÖ och SÄKERHET
X-mas algebra Är du redo? Klicka!!.
Bensinpris God dag, Jag har hört, Att bensinpriset kan inom den närmaste framtiden komma upp till Sek 17,00.
KKME – Livsfrågor Oktober 2007
Släktskapsregeln för 6a
Öland Ölands landsvapen ska föreställa en kronhjort. Öland har kronhjorten som landsvapen för att man tog dit kronhjortar till den kungliga jakten.De hade.
En genomgång av spelet: Dubbelkrig-Grön
Vi vill sända denna lilla saga som en extra tanke till julen
Grekland.
Inte Barbuda denna gång utan: Bermuda. Efter lite knappt åtta dygn till havs kommer vi fram till Bermuda. Bermuda Harbour Control ger oss tillstånd att.
BEANS NÖJD KUND INDEX (e-survey undersökning)
Hejsan! Nu har vi korsat en liten snutt av den hiskeliga Atlanten och landat på Nordirland.
Detta är ett bildspel. Om du inte vill bläddra själv så låt tiden jobba för dig. Det kan dröja en handfull sekunder innan bläddringen börjar.
Sagan om björnen.
Kronologiskt: Här kommer nästa bildspel: Canouan och Mustique är mindre öar och St Vincent är den största, själva huvudön, i Grenadinerna.
Halloj igen! Här kommer lite försenade bilder från ett kort stopp på Dominica, ett lite längre på Iles des Saintes och ännu ett kort på Guadeloupe.
Explorer of Sweden November 2009 Bildspel nr. 8. Nu lämnar vi San Benedicto och seglar västerut ca 70 Nm till Roca Partida.
Explorer of Sweden November 2009 Bildspel nr. 10.
Hejsan! Nu har vi kollat in St Lucia under drygt en vecka. Vi har gjort tre stopp. Soufriere i söder, Marigot Bay ungefär mitt på och nu senast Rodney.
Garnteknologi 1 Camilla Byggmästar 25318
Vi säger bara: Barbuda. Spanish Point på södra Barbuda. Kanonankring i kristallklart vatten bakom skyddande korallrev. Vi gör väl ett svep med kameran.
Vill du lära dig kort division?
Anna & Martin seglar i stilla havet Oktober – December 2009 Bildspel nr.2.
VÄLKOMNA TILL HALMSTAD! Nu ska vi berätta om när vi var i Halmstad.
Isla de Coco. Gunther tyckte oxå det war wunderschön att vara framme ! Gunther tyckte oxå det war wunderschön att vara framme ! Våra två ankringsplatser.
Ja så har BG & Svenne varit på Veteran SM i Bollnäs. Där hade dom fått SNÖ!
PIRATPARTIET Rubriksnitt: Impact, vanlig text Arial Här kan man lägga en lite ingressbetonad text på ett par tre meningar (men funkar även utan). Vill.
Jul, jul strålande jul. Ja visst är det strålande. eller
Marcus berättar lite om sig själv
Avresan Stenungsund – Göteborg Äntligen ger vi oss av på våran efterlängtade resa. 10:30 släpper vi förtöjningarna från Steungsund. Första.
Innehåll  Introduktion  Profeten Nuh (Noa)  Profeten Ibrahim (Abraham)  Profeten Musa (Moses)  Profeten ’Isa (Jesus)  Profeten.
LAND I SIKTE!!! Efter 28 långa dagar till havs är vi äntligen framme i Karibien och här kommer storyn om hur vi tog oss hit.
Historien om hur Anna & Martin seglar till Karibien.
Super Yacht Skolan En distanskurs för dig som känner att du saknar grunderna för hur man bedömer om en båt är en Super Yacht eller inte.
Att rita en instruktion
Röd zon Grön zon Grön zon Röd zon.
Finns konst? Ja Nej. Är konst materia? JaNej Är allt konst? Ja Nej.
Bildspel nummer 2 Håll i dig, här kommer det!. Bateau Bay på nordöstra Tobago. Här blev vi liggande ungefär en vecka. Shipwreck Bar Kanonsnorkling Mare.
Halloj! Hoppas att allt är bra med er där hemma. Här borta hos oss är det ungefär som vanligt. Vi har bytt Grenadinerna mot St Lucia och jobbar oss sakta.
Fakta om Sverige Sveriges största landskap är Lappland. Det minsta landskapet är Öland. Det landskapet som har mest befolkning är Uppland och det landskapet.
Den magiska dörren.
Johanna Olausson, Norrängsskolan, Huskvarna –
Där hittar man all info som man behöver till resan.
Bildspel nummer två handlar om djuren och naturen. Vi har varit ute och sett oss om lite på Trinidad och här kommer lite bilder på det.
Min Stockholmresa ..
Grattis faster! ...jag hörde att du fyller år idag. Det tänkte jag man kunde fira genom att bland annat visa lite hur jag har det  Pappa pratade om någon.
Luftballonger de första flygfarkosterna av européer var varmluftballonger som utvecklades på 1700-talet. Som sen utvecklades till vätgasballonger i slutet.
Hej där allihopa!!! Så har då ännu ett år gått och ännu en jul står för dörren. Inte mycket till julstämning med grå och brun mark.
Fotoalbum Shanghai, 1-3 januari Då Per var ledig ett par dagar efter nyår, passade vi på att åka det nya snabbtåget till Shanghai. Tåget gick från.
MAKTLEKAR.
Regler för citatteknik
 SYFTE: Utveckla kunskaper om och intresse för arbete, ekonomi och konsumtion i hemmet.  Utveckla kunskaper om konsumtionens villkor, om sparande, krediter.
Presentationens avskrift:

Hejsan! Nu har vi varit några veckor på Trinidad. Vi har bland annat roat oss med några djungelturer men kanske framför allt med den stora karnevalen. Än än gång finns det för mycket att berätta för att det ska få plats i ett bildspel. Denna gång blir det 3 st. Här kommer det första.

Chaguaramas heter vår hemmahamn under drygt tre veckor. Marinorna avlöser varandra och det finns en väldans massa båtar här. Många seglare och trevlig tillvaro på alla de pubar och restauranger som kantar viken. Detta är utsikten från vår masttopp.

Dessa två bilder är tagna från samma plats. Österut se vi huvudstaden på Trinidad som heter Port of Spain. Det är här själva karnevalen går av stapeln. I väster ser vi Chaguaramas och strax bortanför ligger Venezuela. Taxiresan mellan Chaguaramas och Port of Spain tar oftast bara minuter beroende på trafiksituation. Några norrmän lär visst fått uppleva en på fyra timmar (mitt i natten) också. Savannahparken Woodbrook St James Down Town Chaguaramas Venezuela

Tro det eller ej men detta är faktiskt jollen I Chaguaramas hittar man allt från riktiga lyxkryssare till, ja, du ser själv… Lågbudgetjolle. En halv tunna och en massa plastdunkar. Funkar förvånansvärt bra.

På Power Boats Marina, där vi håller till mest, staplas rejsiga båtar på både höjden och bredden. Dessa båtar ägs nästan uteslutande av vita ”Trinis”. Det blir många törstiga hästkrafter när man räknar ihop siffrorna på akterspeglarna. Trinidadborna är inte något seglande folk. Men å andra sidan, vem f_n orkar kämpa sig fram i snigelfart när bensinen bara kostar två kronor litern…

På den närbelägna ön Gaspar Grande finns en massa kalkstensgrottor med kristallklart vatten som man kan bada i.

Det finns många djur i Chaguaramas. Dessa är nog våra vanligaste keldjur. De kilar/flyger runt lite varstans. Fisk med Pelikan Jättegrön Leguan En till… Fladdermöss Krabba Pelikan utan fisk

Richardt, Ola och Magnus pallar bananer. Det finns gott om fruktträd i djungeln. Här har vi pallat bananer, kokosnötter och mango. Papayan hade visst någon annan redan pallat.

Scotland Bay bjuder på fantastisk ”djungelankring”. Viken är väldigt skyddad och inbjuder verkligen till grillning och bad. Det bor vrålapor i skogen som sätter igång med sitt vrålande riktigt tidigt på morgonen. De låter nästan som hungriga lejon och man kan föreställa sig hur Columbus kände sig när han begav sig in i okända djungler med okända djur. Vrååål Ola grillar Anna kikar

Det finns två sätt att förflytta sig på här. Det är Maxi Taxi eller jolle som gäller. Jolleparkeringarna är ofta fullsatta men eftersom det är gummijollar man har att göra med krockar man sig lätt en plats. Maxi Taxin behöver du inte leta efter. Den letar upp dig. Det är mer än dubbelt så dyrt att åka Maxi Taxi in till staden, jämfört med att ta bussen. 5 kr istället för 2 kr. OBS! Inte ens i närheten av fullsatt. Ett fint exemplar, förutom att den saknar de annars obligatoriska kromade fälgarna.

Det finns gott om restauranger och barer i Chaguaramas. Paraplydrink eller Carib är vad som gäller. Båda är nästan löjligt billiga, till alla seglares stora glädje.

Ja, det var det om själva Chaguaramas. Nu över till nästa bildspel, men först: Har du någonsin känt att du saknat denna produkt? Vari ligger logiken? Snälla!