Utbildning Antidoping. Stockholms Idrottsförbund Lars Jonsson Antidoping och elitansvarig

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Protokoll föräldraråd Plats: Bjälbotullsförskola Tid: 17,30 •Tankar efter mötet med våra politiker. Finns det politiska frågor som vill lyfta.
Advertisements

Samordningsprojekt att utveckla en strukturerad samverkan mellan socialförvaltningen och utbildningsförvaltningen. Mål: Utveckla en effektivare och mer.
ÅLDERSGRUPPEN 10 ÅR HÖSTEN. Föräldraträffar i fortsättningen Ett syfte med dessa möten är att skapa bra förutsättningar för våra ungdomar både på planen.
De farliga kosttillskotten!?
Alkohol- & drogpolicy för. Alkohol- & drogpolicy för Hökåsens/Mälardalens IBK Hökåsens/Mälardalens IBK (H/M IBK) är en ideellförening där huvudinriktningen.
Att bygga nätverk genom sociala medier
Att starta ett projekt…
© CogWork, Antidopinginformation Swingweb, CogWork Mikael Åhnberg
Svensk Idrotts Studie- och Utbildningsorganisation.
Lika Behandlings Plan Verksamhetsåret 2012/2013
Rosa cigaretter, stringtrosor och päronlikör –
Avrapportering överenskommelse och Nationella riktlinjer missbruk/beroende Ledningsgruppen
Arbete mot doping i Luleå
Samordnad individuell plan
Prevention av Dopning i Sverige Dopningsfritt i Örebro län
SAFF Antidoping Presentation Peter RF Antidoping SBSF Antidoping CEB Antidoping CEB och IBAF Technical Commissioner.
Arvika Slalomklubb, ASLK Alkohol- och drogpolicy för Arvika Slalomklubb Arvika Slalomklubb (ASLK) är en ideell förening som bedriver alpin verksamhet,
Det är viktigt att det inte förekommer droger när jag representerar vår förening, exempelvis när jag använder vår klubboverall.
Förebyggande rådet i Enköpings kommun
i kommuner, landsting/regioner
Utvecklingsarbete Start 23 februari 2010 Janne Christoffersson SISU.
Behov av habilitering och rehabilitering
Farligt spel – Inte bara ett arbetsmiljöproblem
Tackla, blocka, fånga, kasta, springa, taktik, lagsport, styrka, disciplin, utveckling, en sport för alla, drama, eldsjälar, hårt arbete, kamratskap, glädje,
ÅLDERSGRUPPEN 11 ÅR HÖSTEN. Föräldraträffar i fortsättningen Ett syfte med dessa möten är att skapa bra förutsättningar för våra ungdomar både på planen.
Rikard Aspegren. Jobba vidare i din förening… Vaccinera din klubb mot doping.
Steg 2 – Mötet HUR ÄR VÅR ARBETSMILJÖ OCH VAD BEHÖVER VI GÖRA?
Föreningen Sveriges Brandbefäl.
Att lära sig att analysera
ÅLDERSGRUPPEN 6 ÅR VÅREN. Föräldraträffar i fortsättningen Ett syfte med dessa möten är att skapa bra förutsättningar för våra ungdomar både på planen.
Stadgar och dopingreglemente. Dopingregler - hela bilden RF stadgar + Dopingreglementet (World Anti-Doping Code) Dopinglistan (Standard) DopingkontrollFöreskrifter.
PRODIS – PReventiOn av Dopning I Sverige. STAD:s uppdrag från FHI 1. STAD fått ett uppdrag av FHI att samordna det nationella nätverket PRODIS 2. Aktörerna.
Antidoping & Kosttillskott. WADA World Anti-Doping Agency World Anti-Doping code sedan 2004 Dopinglista revideras 1:a januari varje år 1. Det som alltid.
Verktyg för klubben att ta upp dopingfrågan.
SOLLEFTEÅ - en kraftfull kommun …där människan står för kraften tillsammans med skogen, vinden och vattnet.
Workshop värdegrund USLK Klubbstugan
Utvecklingskonferens Eskilstuna september 2013 Redovisning - föreningsenkät.
Södra Sveriges folkhälsoarbete ”En KRAM i skuggan” Emma Carlstedt
Täby Flyers – antidoping December Aktiviteter – hälsosamma atleter Hälsosamma atleter Antidoping Kost Träning/rehab Sjukvård ●Utbildning för spelare.
 1 Välkomna!.  Vad är helaskåne? Projekt för: Spelarrekrytering Skolor Idrottslyftet skolsamverkan för SkBBF och föreningar Föreningar 2 I samarbete.
Powered by Aktuarieföreningens medlemsundersökning Juni 2014.
Vo12 Projekt på APL: Lagar och bestämmelser
Vad säger bilden oss egentligen!?
1 Valutskott. 2 Syfte Syftet med utbildningen är att få lokala valutskott som arbetar året runt på ett sätt som leder mot Visions mål. Mål Efter utbildningen.
Idéstuga – samla en grupp med både nya och gamla medlemmar och ta tillsammans fram förslag på nya aktiviteter.
Svensk Idrotts Studie- och Utbildningsorganisation.
Drogpolicy Mål: Elfrida Andréegymnasiet ska vara en drogfri skola/ arbetsplats. Ingen hantering, förvaring eller användning av droger skall förekomma på.
Drog policy ALKOHOL- OCH DROGPOLICY Som idrottsförening har vi ett stort socialt ansvar för vår verksamhet och hur vi formar idrottens attityder. Syftet.
Vaccinera klubben mot doping Idrottsutövare och ledare måste känna till och följa RF:s regler mot doping.
Tillsammans för en idrott fri från alkohol, narkotika, doping och tobak Gemensam ANDT- policy för idrottsföreningar i Mölndals stad Aktiva under 12 år.
Resultat av fokusgrupper Vad är en bra hjälp för dig i din situation?
Kultur- och språkanpassad hälsoinformation Steg 2 Datum:
Gemensam ANDT- policy för idrottsföreningar i Mölndals stad
Krishanteringsplan - lathund
Information om gjorda förändringar
Anti-doping ”Riksidrottsförbundet är svensk idrotts samlande organisation med uppgift att stödja, företräda och leda rörelsen i gemensamma frågor,
Föräldrainformation Källängsrådet 19/
Dagens tema Samverkan i arbetet med att förebygga och bekämpa användandet av Alkohol, Narkotika, Droger och Tobak – och kopplingen till folkhälsa och hållbar.
Doping inom idrotten - Vad är det?
Idrottens Antidopingreglemente
INTYG Gunnar Steroidsson
PRODIS – PReventiOn av Dopning I Sverige
Dopingkontroller inom Idrotten
VÄRDEGRUND/ SÄKERHET/ BEMÖTANDE
Gemensam ANDT- policy för idrottsföreningar i Mölndals stad
Gemensam ANDT- policy för idrottsföreningar i Mölndals stad
Gemensam ANDT- policy för idrottsföreningar i Mölndals stad
Gemensam ANDT- policy för idrottsföreningar i Mölndals stad
Gemensam ANDT- policy för idrottsföreningar i Mölndals stad
Universellt preventionsarbete – tidigt främjande insatser
Presentationens avskrift:

Utbildning Antidoping

Stockholms Idrottsförbund Lars Jonsson Antidoping och elitansvarig

Antidoping inom idrotten Vad händer om någon i föreningen dopar sig? Kan det ske av misstag? Vad gör föreningen? Har föreningen en antidopingpolicy? Handlingsplan? Om inte: Då är det högaktuellt att vaccinera klubben mot doping!

ANDT- Alkohol, narkotika, doping och tobak Vi samarbetar med Länsstyrelsen och har precis påbörjat gemensamma nätverksträffar! - Alla kommuner i Stockholms regionen blir inbjudna där representanter från idrottsförvaltningen, socialförvaltningen och även utbildningsförvaltningen deltar! Vi är även en del i PRODIS. Prevention av doping i Sverige - Ett nationellt nätverk som arbetar för att förebygga användningen av anabola androgena steroider mm.

Vaccinera klubben mot doping Alla medlemmar i en idrottsförening är skyldiga att känna till och följa dopingreglerna! Med hjälp av ”Vaccinera klubben mot doping” kan föreningen se till att ledare och idrottsutövare får grundläggande kunskaper om dopingreglerna! Läkemedel: kan det vara doping klassat? Behöver jag söka dispens om jag tar något läkemedel? Kan det vara hälsofarligt att bruka kosttillskott?

Vaccinera klubben mot doping Så här går vaccinationen till: Samla föreningens styrelse eller utsedd arbetsgrupp! Steg 1. Kunskapstest. Gör ett kunskapstest på 10 frågor Steg 2. Diskutera. Diskutera dopingfrågor med hjälp av en handlingsplan och analysera nuläget! Steg 3. Gör en plan. Upprätta en förebyggande handlingsplan och en akut beredskapsplan. Steg 4. Anmäl. Anmäl vaccinationen och informera klubbens medlemmar om antidopingplanen.

Vaccinera klubben mot doping Nu har ni en handlingsplan med förebyggande åtgärder och en beredskap för att kunna möta akuta situationer som ex. dopingfall! Vaccinationen är en mycket god investering som stärker klubben och kan användas vid ex: - Marknadsföring och rekrytering av nya ledare, medlemmar eller nya sponsorer. - Det stärker klubbens trovärdighet mot kommuner, media och befintliga sponsorer.

Antidopingsnack En del av Vaccinera klubben mot doping Ett material/verktyg som ger aktiva idrottare och ledare baskunskaper om idrottens dopingregler! 1.Vad är doping och vem bestämmer det? 2.Dopingregler och fakta om antidoping 3.Medicinsk dispens för läkemedel 4.Kosttillskott 5.Dopingfall 6.Avslutning: Värderingsövning samt diskutera och fundera!