Fredag 1/5 var det dags för träningsläger. Samling kl 9 på morgonen nere på Välen och nästan alla såg pigga ut. Hyrbilarna var framkörda och 31 tjejer.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Fem goda vänner på äventyr De fem goda vännerna träffades varje dag och hittade på nya bus. Den här dagen hade myggan en idé. ”Jag vet, vi flyger till.
Advertisements

Berättande texter Kännetecken för berättande texter –
4a Lussar för pensionärer, i Stortorp och i Medborgarplatsen
Äventyr i sjumilaskogen
Författare Josefin Berntsson År 2013
Sagan om Piffy.
Bildspel om konstnären
Lee Esselström 2002 Min egen julkalender - stickade sockor på rad
Ronja och Bojj på äventyr av Moa Eliasson och Marcus Mäkele.
Karlsson på taket av Kristine och Simon.
Att tydliggöra de långsiktiga målen i Lgr -11 och kunskapskravens fem övergripande förmågor för elever, föräldrar och pedagoger.
Frågor på ytan, under ytan och på djupet
En dag på Skogsgrinden…
® BrucElvis Gå vidare genom att klicka på musen !
Ta ställning Samarbeta Argumentera Respektera.
Ödehuset Måndag Det var en gång en familj. En pappa som hette Peter och en mamma som hette Mia. De hade två barn som hette Max och Tilda. En dag hade Max.
Hej på er alla! ETT STORT TACK för den fina blomman med tillbehör. Jag ska njuta av den en vacker sommarkväll i min trädgård.
Så var det äntligen dax förväntansfulla fotbollsspelare väntade på oss nere på Välen, när vi rullade in med dom 4 minibussarna på parkeringen. Lastade.
Kamratstödjar konferens 5/ Dagen startade för kamratstödjarna när de anlände till Munkedals folkets hus. Kamratstödjarna blev incheckade och fick.
Pronomen.
Skagen 2004 Torsdag morgon kl.08:15 lastades bilar med både spelare och material och resan till Danmark och Skagen kunde börja. Fint väder och lugnt.
ÄVENTYR MED HÄSTARNA Utflykten Martin och Filippa var ute och red. De red i skogen och tillslut kom de fram till en jättebrant backe. De bestämde sig.
1) Ni har kommit överens om att barnet ska ta bort sin tallrik från bordet efter måltider. Det går bra ibland och ibland inte. Den här gången går ditt.
Slöjd Presentation! Av: Malte Bergman.
Jenny Nyström.
Det är ett hus kom så åker vi närmare. Då ser vi en man då frågar vi om får kolla runt.
Det va en gång en katt och hund del 1
Sagan om björnen.
Ödehuset Det var en gång en flicka som hette Lisa. Hon
Minna Hedberg Hjort och Melwin Eklund
Tryck på pil-tangenten höger så startar bildspelet automatiskt.
Trollet Handlar om ett troll.. Det var en julafton som Maja fick ett litet låtsas troll, den blev hon glad för. Trollet som hon fick såg ut så här: Mörkt.
Barnens sagor.
Världens 7 underverk.
En vacker tjej bjuder hem en ung man för lite “mys”
DAGENS DIKT I dag är det torsdag och det är mulet - men inte så kallt.
Mitt påsklov Mitt påsk lov. På mitt påsk lov så har min morbror bjudit några i släkten till en brasa och han hade samlat in massa skräp och träd och sånt.
Den magiska tråden. Jag har gjort en höst halsduk. Den skulle vara varannan varm färg och varannan kall färg. Jag har bytt färg flera gånger.
Tunneln Av: lovisa ♥. Val av plats  Jag valde vägen mellan gallerian och synsam. Först tänkte jag välja utanför bibblan men jag visste jag inte vad jag.
DAGENS DIKT I dag är det måndag och det är mulet - men inte så kallt.
Lär av detta ……. VARNING FARA Kör försiktigt !.
När ska man använda de och när ska man använda dem.
Huvudsatser och bisatser
Vi gick även förbi en liten göl där vi såg ganska mycket mygglarver simma i vattnet. Barnen ville inte bara titta på mygglarverna, de ville även undersöka.
Jul, jul strålande jul. Ja visst är det strålande. eller
Marcus berättar lite om sig själv
Linnéa. Gode Gud Jag skriver för att säga förlåt för att jag var arg igår när du ignorera mina böner och ingenting blev som jag ville.
Det var en gång en man som  inte var nöjd med sitt redskap.
Frågor om elevinflytande till elever i åk 3 – 9 i grundskolan
Röd zon Grön zon Grön zon Röd zon.
Så firade vi födelsedagar förr.
Varför frågar vuxna bara en gång och sedan nöjer sig med svaret ”bra”?
SIM TEAM.
Att inleda och avsluta en berättelse
Av: Ninni Byrestam. Eleverna (faddrarna) i klass 3A fick ett uppdrag… Välj en bok som du tror att ditt fadderbarn tycker om. Öva på att läsa boken med.
DEN MAGISKA DÖRREN.
Vi kom tvåa och trea efter tuffa matcher mot Lindome men Vilma var lika glad i alla fall… Snickarcupen.
Den magiska dörren.
Undra när pappa kommer????. Jag blir så arg!!! För va då????? Äntligen kommer han!!!!
Johanna Olausson, Norrängsskolan, Huskvarna –
Grattis faster! ...jag hörde att du fyller år idag. Det tänkte jag man kunde fira genom att bland annat visa lite hur jag har det  Pappa pratade om någon.
Ärtan på Prinsessan Av Embla Björk.
Det va en gång en katt och hund del 1
London- Resan Dag:1 Idag när vi kom till flygplatsen gick vi och åt. När vi skulle checka in stängde de framför ögonen på oss och vägrade öppna, fast.
Frågor om elevinflytande till elever i åk 3 – 9 i grundskolan
Krinstendomen.
Kajsa och mormor i Danmark av Cajsa och Hannes. Det var en fin sommardag. Kajsa skulle gå ut och sälja kolor på torget.
Träna svenska A och B Häfte 7 Klockan Familjen Alm s dag.
Ett bild och text repotage
Presentationens avskrift:

Fredag 1/5 var det dags för träningsläger. Samling kl 9 på morgonen nere på Välen och nästan alla såg pigga ut. Hyrbilarna var framkörda och 31 tjejer + ledare styrde resan mot den välkända metropolen Skillingaryd i Småland. För oss Göteborgare mest känt för sina ja i alla fall så tog Mats täten mot sin gamla hembygd. Rolig kommentar 1: Att tjejerna var förväntansfulla märktes tydligt. Inte minst när vi var i höjd med Mölnlycke och Amanda frågade om vi var framme. Jag tycker nog att geografilektioner borde införas i skolan… Jag kan bara prata för min buss, men det var en stäming som inte ens slås av ett fullsatt Ullevi-derby. Alla sjöng och hade roligt (och jag kom på att jag glömt hörselskydden hemma) Rolig kommentar nr 2 kom på en sträcka nånstans mitt ute i skogen. Det fanns inte nåt annat än gran och tall på båda sidor av vägen. Då ropar Micca längst bak i bussen… -Här har jag varit!!! Jag känner igen mig!!! Vi har hyrt stuga här! Det är fortfarande oklart vilken av tallarna hon kände igen…

Väl framme i Skillingaryd lastade vi ur bilarna, åt mellanmål och bytte om till matchkläder. Nere på Movalla IP väntade ett antal kortare matcher mot smålandstjejer som var på zonläger. Holger kom och hälsade på. Han var ändå i trakten för att kolla in ev Gothia cup motstånd. Grimsås F13 hade träning som han hade kollat på! Jag tror han såg Ulricehamns F13 på vägen hem oxå... Matcherna i sig behöver inte kommenteras mer än med att Lejla gjorde hattrick och att Sissel gjorde 2 varav ett var en hörna direkt i mål! Den interna straffsparks-tävlingen efteråt blev en kamp mellan Debbie, Sofie och Maja (som vann) som gång på gång satte snygga och välplacerade straffar. Ella satt på bänken och såg normal ut...

Efter matcherna var det ledarnas ”berömda” köttfärssås och spagetti som gällde. Tjejerna åt portion efter portion......att Ella åt 8 portioner både imponerade och skrämde...

Att vädret var kanon gick inte att ta fel på, men att det skulle badas som om det vore juli, det trodde jag inte. Nästan alla var i och plaskade i sjön. Alla vet att man måste var lite knäpp för att bli målvakt...gissa vilka som var först i och sen plaskade runt i vattnet en halvtimme längre än alla andra... rätt gissat... Itzy & Fritzy

Kvällen ägnades åt fotbollsbrännboll och korvgrillning. Vid elvatiden var det läggdags och tro det eller ej, men det var nästan helt tyst direkt. Sen att Amanda har en längre bromssträcka än alla andra innan hon kan vara tyst, är ju välkänt... Men även hon somnade dock till slut och drömde förmodligen hela natten om platt-tången... Sofia in action...

Innan tjejerna gick till sängs på kvällen fick dom skriva upp sig på en lista (helt frivilligt). Dessa tjejer väckte Benny lite tidigare och tog med ut på en joggingrunda innan frukost. Efter frukost, var det dags för träning... Lejlas muttrande om att hon ångrade att hon skrivit upp sig var underhållande att vakna till, även om det innehöll en hel del svordomar..

Efter duschen och Amandas platt-tångs arbete (2 timmar!!) så körde vi ner tjejerna till Skillingaryds city. Där fick de strosa runt på Skillingarydsmarknaden ett par timmar och shoppa loss på godis och annat. Och vi ledare fick en stund över i solen innan städningen och pastakokningen. Det var nog tur att vi gjort så mycket köttfärssås, för det var inte fel på aptiten idag heller.

Som ledare är vi stolta över alla er tjejer som har så roligt ihop och sprider glädje till varandra och till oss ledare. Ibland ryter vi till när ni inte lyssnar, slarvar med smutstvätten eller plattar håret för länge Men jag tror att alla tycker det är bra att det är ordning och reda ibland... Stort tack till alla tjejer som var med och gjorde denna helg till ett gôtt minne!!

Med på lägret var: Mats ~ Benny ~ Karin ~ Sussie ~ Lennart ~ Henrik Jasmin Ilona Hanna Emma Emelie E Ester Julia Katta Emelia Klara Lisa Sofia Larson Frida Natali Ammi Ojje Maja Matilda Ida Micca Sissel Lejla Debbie Moa Ella Alice Sofie Malin Kikki Amanda Platt-tången