Beräkningsverktyg info Klimatkollen 2011-09-07. Vad behövs för att bli godkänd som användare av beräkningsverktyget? Delta i denna webkurs Gör övningsuppgift.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Snabbguide och tips.
Advertisements

easyresearch. se/s. asp Varför?
Sätt kryss vid ett av följande alternativ:
Välkommen till en kort presentation av MPS, en ORR®-produkt från ITERIT AB. MPS, material och produktionsstyrning, ett hjälpmedel för administrationen.
Hur kan vi arbeta mot mobbning. eller Hur kan vi arbeta för vänskap
FTFs motionsskola.
Nyheter kring Ediel® Av Jan Owe.
Varför är det viktigt att mäta?
Sista anmälningsdag är 16 april
Intagningssystemets databas Ögonblicksbild Kopia av intagningsdatabasen Uppdateras 3 ggr per dag 07:15 – 12:15 – 15:15 Roller Skola, kommun Periodiseras.
Grunder i PowerPoint 2000 Skapa en ny presentation Rita egna objekt
Om studentwebben Mitt Lnu – Bakgrund
Torben Kudsk Jordbruksverket
Tvärvillkorsutbildning Utbildning Jönköping 17 juni 2009.
Att söka till högskolan
SSQ12-B Instruktioner Namn Datum Ålder
Hur går det till att rapportera in betyg idag?
 För att få kunskaper om arbetslivet  Förstå vad det betyder för människan och samhället att arbeta.  Lära sig om att få vara med och bestämma och.
Macro DB Ett användarperspektiv!. Projektfilen börjar fyllas! Den ligger i mappen Macro DB och heter ”Projects.mdb”. Den kan bli full! Tips! Direkt.
Ungas frågor om alkohol och droger
MANGE_MANIAC Ämne A Ämne B Viktig information Länkar till dina favoritplatser Skriv ett välkomstmeddelande här. Det kan vara ett långt meddelande eller.

Ersättning för extra djuromsorg för suggor -villkor och riktlinjer
1 Rutin hantering av bostadsärenden (reviderat ) Ada och Maria.
Enkel dator teknik Tips och tricks.
Ålder Namn Datum SSQ12 SSQ12 Instruktioner Jag använder en hörapparat (vänster öra) Jag använder en hörapparat (höger öra) Jag använder två hörapparater.
Laterna Compact Booking Saknar du ett bra bokningssystem? Pröva det här! Lättanvänt Flexibelt Pålitligt.
Aktivitetskort på nätet
För att ta några lektioner Om vänskap & Livet
Att logga in i Adobe connect. Du behöver ha Flash installerat för att detta ska fungera. Du behöver ha ett headset och en kamera. Om man använder datorns.
Version 1.2 Övningsuppgift Byta enhet Du ska starta bildspelet för övningsuppgiften. Klicka var som helst för att börja. Version 1.2.
Version 1.0 För att komma vidare klicka var som helst i bilden. Du ska nu starta bildspelet för övningsuppgiften. För att göra detta, leta på din sida.
Gävle Centrumsamverkan QR-utbildning. Möjligheterna med QR.
Manual för ledare Ledare = du som är ansvarig för en eller flera träningsgrupper inom din förening, men i övrigt inte har några speciella administrativa.
LUPP – lokal uppföljning av ungdomspolitiken LUPP är myndigheten Ungdomsstyrelsens verktyg för lokal uppföljning av ungdomspolitiken – en kvalitetsmätning.
Beräkningsverktyget i klimatkollen Maria Berglund HS Halland tel
Klimatkollen i rådgivningen Pernilla Kvarmo, Greppa Näringen.
Klimatkollenkurs 18 april 2012 Pernilla Kvarmo Jordbruksverket.
Grundkursen Jordbruket och klimatet Pernilla Kvarmo, Torben Kudsk Jordbruksverket.
Administrativa systemet och databasen för växtnäringsbalanser Cecilia Linge, Jordbruksverket
Administrativa systemet Cecilia Linge, Jordbruksverket Introduktionskurs Linköping
Ambassadörsutbildning för dig som ska prata om IdrottOnline Version: beta
Scenarioexempel ”Översvämning i Silverån” Hur man kan använda WIS i krishanteringsarbetet.
Källor! Hur gör man egentligen?
Introduktion till matematik studierna på LTH
PerUllaIngaEgon 1.Skriv in de tävlandes namn. 2. Per börjar slå med två tjugosidiga tärningar. Han får 15 och 5. Gränsvärdet för första höjden är =10,
Tabeller.
Utlämnande av allmän handling
WIS version 2.0 Webbaserat nationellt krisinformationssystem.
Ver 1.0 IT-satsningen Styrelsens förslag Riksstämman Skövde 2003.
Klimatkollen i rådgivningen
Ingrid Lindberg, Elin Carlson och Stefan Frisk Medicinkliniken Eksjö
Lync-möten Ansluta till ett Lync-möte Schemalägga ett Lync-möte
Beräkningsverktyget i klimatkollen
Cofoten klimatberäkningar Grundkurs – info
Välkommen till! Varför QualisTorget – vad kan QualisTorget göra för Er skola? QualisTorget beskriver denna webbtjänsts funktion på ett bra sätt, eftersom.
Administrativa systemet Maria Fermvik, Jordbruksverket Introduktionskurs Uppsala
1 L U N D S U N I V E R S I T E T Resultat av internundersökning om information på LTH Genomförd våren 2007.
Beräkningsverktyg Klimatkollen 20/ Vad behövs för att bli godkänd som användare av beräkningsverktyget? Delta i webkursen Skicka in övningsuppgift.
Varför UNIKUM? Genom att arbeta med IUP via Internet och verktyget Unikum vill vi uppnå flera saker: Ökad delaktighet i planeringen från föräldrar och.
En fråga per elev – bråk år 6
Alltid någon att prata med… För många kan universitetsstudier och livet som student kännas nytt och obekant. Om du vill ha någon att prata med om din studiesituation.
Datorhjälp i Släktforskningen
Synpunkter, klagomål och beröm
SNABBGUIDE FÖR SÄNDFUNKTIONER OCH FAX PÅ CANON imageRunner ADVANCED Denna guide är till för att du snabbt skall komma igång med att utnyttja din Canon.
Idrott och hälsa 1. Vem är MT? Maria Talevska Hemsida: mariatalevska.weebly.com.
Enkel dator teknik Tips och tricks. Välja storlek och radavstånd Här väljer du storlek på texten vi vill att ni använder 14 p till rubriker och 12 p till.
Klimatkollen i rådgivningen
Administrativa systemet
GNWadm- Greppas administrativa system
Presentationens avskrift:

Beräkningsverktyg info Klimatkollen

Vad behövs för att bli godkänd som användare av beräkningsverktyget? Delta i denna webkurs Gör övningsuppgift – mjölkgård Rätta själv mot facit som vi ligger i kursmappen Hör av dig till Torben eller Maria om du behöver hjälp Lägg in data för en egen valfri gård skicka in den för rättning till med kopia till När filen blivit rättad och genomgången av Maria Berglund och Maria underrättat Jordbruksverket är man  ”godkänd”. OBS! Om det är en Klimatkollen på riktigt skicka in den rättade filen till

Skicka klara filer till Jordbruksverket Eftersom vi än så länge inte kan lagra filer direkt i Greppas administrativa system får vi hantera beräkningsfiler manuellt via mejl så länge. Det är viktigt att ni skickar in filerna för att vi ska kunna göra uppföljning och statistik över data så ni får bättre underlag framöver. Skriv i kommentarsrutan med info om gården om det är någon särskild indata som är osäker. Skicka filen till

Namngivning av filer VIKTIGT! Döp varje beräkningsfil enligt följande: ÅÅMMDD__20A_SAM-nummer eller ÅÅMMDD_20A_namn på brukaren Exempel: _20A_2222.xls/xlsx Om du har flera alternativ för samma gård skriv till alt1, alt2 i slutet men skicka in den fil som ska användas för uppföljning Se instruktion och handledning till verktyget som ligger på webben under klimatkollen

Rådgivningsbrev Skicka gärna en kopia på rådgivningsbrev Klimatkollen till Jordbruksverket också – förutom till din länsstyrelse och lantbrukare Vi behöver exempel! Skicka till

När du behöver hjälp Kontakta Maria! Problem? Om du känner osäkerhet kring din beräkning för en gård eller har problem med beräkningarna så kontakta Maria Berglund i första hand via mejl tel:

Slutligen Ny versioner av beräkningsverktyget Torben skickar ut. Sprid ej filen utan hänvisa till Jordbruksverket så att vi vet vilka vi ska skicka ny version till. Indatablankett för insamling av data, övningsuppgift mm ligger på webben Försök avsluta kursen och övningsuppgiften inom några veckor.

Feedback Vi vill och behöver ha feedback från er!! Har du en idé kring hur verktyget kan förbättras! – mejla Torben: