Musik- och kulturskola

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Camilla Wallström Kunskap föds där tanke och känsla möts
Advertisements

Förskolor och skolor i Nacka – i en klass för sig
VÅGA VISA – musik- och kulturskoleverksamhet
”Tidigare har läraren skrivit hur det har gått för mig i skolan som mamma och pappa fick läsa hemma. På utvecklingssamtalet har mest de vuxna pratat och.
Ulla Forsberg Marco Suares Fårdala skola, Tyresö kommun
KULTURSKOLA 2009 Marknadsundersökning 2006 Musik och Dansskolan.
Kvalitet och inflytande i förskolan och skolan
Skolklimat i Ekerö skolor Trender Inflytande och delaktighet.
Ydreskolan och Hestraskolan
Inspira/Silverbäckens förskola
Utvärdering, varför då? hur då?
Skolutveckling i samverkan
Förskolor och skolor i Nacka – i en klass för sig Vuxenutbildning Kvalitetsredovisning för förskoleverksamhet och utbildning i Nacka kommun år 2008, antagen.
En arena för skolutveckling, IT och lärande, maj 2010, Nacka Strand.
11 Kvaliteten i ditt vård- och omsorgsboende Stadsledningskontorets brukarundersökning Tranebergs Å-Hem, Bromma.
Förskolor och skolor i Nacka – i en klass för sig Gymnasieutbildning Kvalitetsredovisning för förskoleverksamhet och utbildning i Nacka kommun år 2008,
Välkommen till Introduktionsutbildning Våga Visa 2-3 september 2014
VÅGA VISA är ett samarbete mellan Danderyd
Årsrapport Vad har vi gjort? Utveckling och perspektiv på Våga Visas metod. Goda exempel från utvärderingen.
Sammanställning Enkät HT-2012 Antal svarande: 360/443 (81,6% svarsfrekvens)
Björkdungens förskola Föräldrar Förskola - Våren svar, 69%
Elevenkät Volgsjö skola År Höstterminen 2008.
Föräldraenkät Volgsjö skola
Skolmiljö inflytande, stöd från lärare, mobbingförebyggande Skoljämförelser, 2012 (Ekebyhovsskolan åk 7, finns inte representerade. Ej heller Birkaskolan.
Stöd för analys av självvärdering
Välkommen till Introduktionsutbildning Våga Visa januari 2015
Förväntansdokument Finnbacksskolan
Kvalitetsredovisning Resultat för grundskola 1 Kvalitetsredovisning för förskoleverksamhet och utbildning i Nacka kommun år 2007 Antagen av Utbildningsnämnden.
BARNET I FOKUS Storforsmodellen.
ÖREBRO LÄNS LANDSTING Spridning och användande Liv & hälsa ung Enkätundersökning rektorer och gymnasiechefer 2010 Svarsfrekvens 71%.
Årsrapport 08/09 Vad har vi gjort? Hur ser resultaten ut? Vad leder det till? Starka sidor - utvecklingsområden.
1 Laholms kommun Skolundersökning 2015 Vårdnadshavare/Föräldrar Katthults förskola 17 respondenter - svarsfrekvens 61% April 2015.
Enkätresultat för Grundskolan
Utvärderingssamarbetet inom VÅGA VISA Danderyd, Ekerö, Nacka, Salem, Sollentuna, Tyresö, Upplands Väsby och Värmdö Kundundersökningen omfattar fler kommuner.
”Om vi fick bestämma” - Ett projekt om Barnkonventionen och varför barns och ungdomars delaktighet i musik- och kulturskolan måste stärkas.
1 Genevadsskolan Antal svar elever: 45 - svarsfrekvens 96% Antal svar vårdnadshavare: 5 - svarsfrekvens 11% April 2015 Laholms kommun Skolundersökning.
Förskolor och skolor i Nacka – i en klass för sig Förskoleklass, grundskoleutbildning och skolbarnsomsorg Kvalitetsredovisning för förskoleverksamhet och.
Stimmets skola- resultat enkät föräldrar med barn i grundsärskolan 2015 Undersökningsperiod: > Antal svar: 14 Svarsfrekvens: 50%
Solna stad Skolundersökning 2015 December Om undersökningen Bakgrund Solna stad genomför regelbundet en brukarundersökning i förskola, och grundskola.
ATT FORTSÄTTA UTVECKLA KVALITÉ PÅ SKOLAN SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE.
Tyresö kommun Dalskolan - Elever Åk 8
Kort presentation av medarbetarundersökningen 2017 för arbetsgrupper
Friluftsförskolor Sundsborg - Föräldrar Förskola
Tyresö kommun Speldosan - Föräldrar Förskola
Solna stad Skolundersökning 2015
Enens förskola - Föräldrar Förskola
Tyresö kommun Teddybjörnen - Föräldrar Förskola
Laholms kommun Skolundersökning 2015 Elever - Vårdnadshavare/Föräldrar
Laholms kommun Skolundersökning 2015 Elever - Vårdnadshavare/Föräldrar
Tyresö kommun Slottsvillan - Föräldrar Förskola
Eleverna i klass 1-6 har svarat på enkäten
Laholms kommun Skolundersökning 2015 Vårdnadshavare/Föräldrar
Vad tycker äldre om äldreomsorgen
Solna stad Brukarundersökning 2017
Vad tycker äldre om äldreomsorgen
Välkommen till Kick off ht 2017.
Enkät i gymnasieskolan 2015
Rapporten innehåller totalresultaten för åk 2, 5 och 8.
Rapporten innehåller totalresultaten för åk 2, 5 och 8.
Enkätresultat för Gymnasieskolan
Ängsblomman Föräldrar Förskola svar, 100%
Rapporten innehåller totalresultatet.
Enkät i gymnasieskolan
Rapporten innehåller totalresultatet för elever i förskoleklass.
Futura International Pree-school Skarpäng
Rösjöskolan Elever åk 3, 6 och svar, 92%
Kvalitetsanalys – förskola och skola i Nacka år 2017
SFI/SFX 2019 i Stockholms län
Presentationens avskrift:

Musik- och kulturskola Våga Visa Musik- och kulturskola Skolans medarbetare gör en självvärdering Externa observatörer ger sin bild av skolan Avser all verksamhet från förskola till vuxenutbildning Kommunala, fristående, enskilda Nystart 2006 med nytt namn, tydligare och vassare observationsrapporter, arbetat för att utveckla och hålla en hög kvalitet genom rekrytering, utbildning, granskning Så långt möjligt samma metod i alla skolformer och möjlighet till jämförerlse mellan olika perspektiv Hela enheter för att stödja rektors ansvarstagande Föräldrar och elever ger sin bild genom kundundersökningar

VÅGA VISA – musik- och kulturskoleverksamhet Ekerö, Nacka, Salem, Upplands Väsby, Värmdö och Stockholm Startade hösten 2008 med observationer. SMoK deltog i utvecklingen. Åtta skolor har observerats. Ca 30 observatörer – pedagoger från musik- och kulturskolor.

Målområden - musik- och kulturskola Normer och värden Utveckling, lärande och konstnärligt skapande Elevernas ansvar och inflytande Styrning och ledning

Enkätundersökning till elever Elever som är åtta år och äldre Ev urvalsundersökning Enkäten skickas hem till förälder Möjlighet att besvara över Internet

Exempel på frågor Normer och värden Jag känner mig trygg när jag går till och från lektionerna i musik/kulturskolan. Det är bra stämning under lektionerna. Utveckling, lärande och konstnärligt skapande Det är roligt i musik/kulturskolan Jag får improvisera. Jag lär mig mycket. Min lärare förklarar bra för mig. Min lärare ger mig uppmuntran. Jag får vara med och göra egna låtar/pjäser/danser/konstverk (eller liknande) Elevernas inflytande och ansvar Jag får vara med och bestämma vad vi ska göra. Min lärare bryr sig om vad jag tycker. Utgår från samma målområden som observationerna

Enkätundersökning till elever ScandInfo genomför undersökningen i slutet av januari Informera gärna föräldrar om att undersökningen är på gång – och om vikten av att svara! Adresslistor i excel enligt särskild mall från kulturkurser v 48 (obs elever som deltar i december)

Självvärdering till medarbetare Samtidigt som kundundersökningen Fångar det pedagogiska arbetet – inte en medarbetarundersökning Länk till webbenkät skickas till rektor/chef som vidarebefordrar till sina medarbetare Resultaten presenteras i rapport från systemet. Spindeldiagram. Rektor/Chef ansvarar för djupare analys på skolan

Intervjuer med elever, personal, ledning Rapporten skrivs enligt en mall Att överlämningen och fortsatt hantering bestäms av resp kommun Över- lämnings- möte Dokument Intervjuer med elever, personal, ledning Besök i verksamhet Nämnd, skola, tjänstemän, föräldrar och elever Faktagranskning Metodgranskning