Vård- och omsorgscollege Samarbetpartners: Sveriges Kommuner och Landsting, Kommunal, Vårdföretagarna, Arbetsgivarföreningen KFO och Pacta.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Vård och omsorgscollege Södra Norrland
Advertisements

Gunilla Kajrup, proj.ledare Mikael Lennartsson, bitr.
Kvalitetssäkring Struktur och organisation
Avtalet mellan staten och SKL 2013 • Båda spänner över socialtjänstens olika verksamhetsområden • Inom båda områdena är hanteringen av standardiserad och.
Välkomna!. Vård- och omsorgscollege 17 Regionala college 70 Lokala college 145 Kommuner 19 regionala college representerade idag.
Vård- och omsorgscollege Nu på vår skola!. Verklig utbildning För viktigt jobb Där du behövs.
1 Förstudie – Transportcollege Transportutbildning i Östgötaregionen, Tranås och Västervik
Föreningen Vård- och omsorgscollege
Vilka ansvarar ytterst för Vård och omsorgscollege i Sverige?
…är en samverkansform på nationell, regional och lokal nivå mellan arbetsliv inom vård och omsorg och utbildningsanordnare. Vård- och Omsorgscollege (VO-College)
Föreningen Vård- och omsorgscollege Styrelse SKL Kommunal Vårdföretagarna Kansli Nationella rådet Rådgivande funktion SKL Kommunal Vårdföretagarna Regionala.
Förslag gällande att gemensamt initiera Passion för livet i Gävleborg
Vård och omsorgscollege Södra Norrland
Vård- och omsorgscollege Kronoberg
KOMPETENSFÖRSÖRJNING!
Lärlingsprovanställning en ny anställningsform med utbildningsinnehåll Lärlingsprovanställning – en ny anställningsform med utbildningsinnehåll A 2011:07.
Behöver den lokala samverkan stärkas och kompetensen inom psykisk ohälsa utvecklas? KUR- projektet ger möjligheten! KUR-projektet vänder sig till anställda.
Vård- och Omsorgscollege (VO-College)
Bakgrund -Generationsväxling Personalbrist Över 20% går i pension -Efterfrågan på personal inom vård och omsorg med utbildning både på gymnasial.
Regionala samrådet Direktivet Utbildnings- och insatskedjan
Rådgivning och stöd från Brysselkontoret Regionförbundet Örebro Maria Lunander, EU-handläggare Central Sweden Bryssel.
NIU – Nationellt godkända idrottsutbildningar 1. Visioner/mål 2. Krav från Skolverket och SBTF 3. Antagningsprocess 4. Redovisning resp. NIU förutsättningar.
1 Validering Regional arbetsgrupp Vad är validering? ”Validering är en process som innebär en strukturerad bedömning, värdering, dokumentation.
Karin Wisén Staxler, Vård- och omsorgscollege
1 Validering Regional arbetsgrupp
Definition Vård- och omsorgscollege är en samverkansform på regional och lokal nivå mellan utbildningsanordnare och arbetsliv inom vård och omsorg.
VÅRD- OCH OMSORGSUTBILDNING PÅ GYMNASIAL NIVÅ (RIKET)
Vård- och omsorgscollege
Stora pensionsavgångar Bakgrund: risk för personalbrist i branschen Krav på mer kvalificerade kunskaper Åldrande befolkning.
KIVO Kvalitetssäkrad inkludering i vård och omsorg – (2012)
Vård- och omsorgscollege Kalmar län
Verksamhetsplanering 2016 Vård- och omsorgscollege Örebro län 13.00Ekonomi: Peter Löfsäter 13.30Linda presenterar: bakgrund och nuläge kring våra regionala.
Syfte med nominering Tydligöra handledarens viktiga arbete för elever, praktikanter och nyanställdas introduktion och lärande på arbetsplatserna. Tydliggöra.
Förberedande projekt inom temat Framtidens välfärd Fokus vård och omsorg Kompetensförsörjning inom välfärdssektorn –
Film ….
Kompetensplattform Hälsa, vård och omsorg Arbetat med fyra områden Stärkt introduktion för nya sjuksköterskor Gemensam marknadsföringsinsats Jobbgaranti.
Verksamhetsidé Förena arbetsliv och utbildning i ett gemensamt åtagande och ansvar att trygga personal- och kompetensförsörjningen inom vård och omsorg.
JOBBGARANTI I VÄRMLAND EFTER VÅRD- OCH OMSORGSPROGRAMMET
- Ett samverkanorgan för kompetensförsörjning inom vård och omsorg!
Regionalt perspektiv Aktuella frågor
Samverkansarenor utifrån Fredagsgruppens perspektiv
Fokus vård och omsorg Kompetensförsörjning inom välfärdssektorn
Uppdrag, roller och ansvar
Regionalt perspektiv Aktuella frågor
Syftet Det övergripande syftet med Vård- och omsorgscollege är att bidra till att säkra kompetensförsörjningen av framtidens behov av kompetent och.
Fokus vård och omsorg Kompetensförsörjning inom välfärdssektorn
kvalificerade kunskaper
Dagens program 13.00: Hej och välkommen
Välkommen till chefsdag i Vård och omsorgscollege
Fokus Yrkesutbildning VO
Effekter regionalt och lokalt styrgruppsarbete
Resurser Tillgängliga resurser Aktiviteter Vad behöver vi då göra,
Vård- och omsorgscollege är certifierad samverkan mellan arbetsgivare, fackliga organisationer och utbildningar som tillsammans skapar attraktiva och moderna.
Certifierad samverkan
Vård- och omsorgscollege organisation
...mellan arbetsliv och utbildning!
Effekter regionalt och lokalt styrgruppsarbete
Vård- och omsorgscollege är certifierad samverkan mellan arbetsgivare, fackliga organisationer och utbildningar som tillsammans skapar attraktiva och moderna.
Vård- och omsorgscollege organisation
Vård- och omsorgscollege är certifierad samverkan mellan arbetsgivare, fackliga organisationer och utbildningar som tillsammans skapar attraktiva och moderna.
Begäran om nationellt likvärdig YH-utbildning inom äldreomsorgen
Välkomna till en workshop om språkutveckling
Syfte för samverkan inom Vård och omsorgscollege Södra Norrland
Regionala Vård- och omsorgscollege
Regionala Vård- och omsorgscollege
Årshjul VO-College Gävleborg 2018
Regional arbetsgrupp- handledarskap har följande uppdrag
Årshjul VO-College Gävleborg 2019
Tanum
Vård- och omsorgscollege är certifierad samverkan mellan arbetsgivare, fackliga organisationer och utbildningar som tillsammans skapar attraktiva och moderna.
Presentationens avskrift:

Vård- och omsorgscollege Samarbetpartners: Sveriges Kommuner och Landsting, Kommunal, Vårdföretagarna, Arbetsgivarföreningen KFO och Pacta

Vård- och omsorgscollege Sedan starten 2007 har VO-college vuxit till att omfatta: 18 regioner (endast tre län saknas) 70 college 175 kommuner

Vård- och omsorgscollege VO-college Gävleborg består av 11 kommuner inkl Älvkarleby plus Landstinget Gävleborg och privata utförare uppdelat i 6 lokala college Avtalet har ursprungligen underskrivits av kommuncheferna

Vård- och omsorgscollege Återcertifiering för perioden sker maj Samarbete med Teknikcollege Hälsingland och Teknikcollege Gästrikland med stöd av Region Gävleborg med målet att senast ha en gemensam hållbar organisation

Vård- och omsorgscollege Certifiering av samarbetet mellan utbildare och arbetsgivare Arbetsgivarna ska vara i majoritet och inneha ordförandeposten Regionala styrgruppens arbetsgivarrepresentanter arbetar på mandat från Länsledning Välfärd

Vård- och omsorgscollege Uppdraget är att kvalitetssäkra och utveckla utbildningarna inom vård och omsorg att marknadsföra branschen att den som behöver vård och omsorg ska mötas av välutbildad personal med hög social kompetens

Samarbetsmodell Af Problembild: Utlandsfödda erbjuds vård och omsorgsutbildning som Af upphandlat av privata utbilningsanordnare Majoriteten av de som gått utbildningen anses inte anställningsbara p.g.a. av bristande förmåga till säker kommunikation

Samarbetsmodell Af, förslag Arbetsgivarnas åtagande: att skapa konsensus kring kraven på anställningsbarhet att ge handledarna påbyggnads- utbildning i språkproblematik och integrationsfrågor Att sprida goda exempel

Samarbetsmodell Af, förslag Handledarna med språkkompetens ska: ansvara för språkpraktikanter innan utbildning påbörjas ansvara för APL för elever från Af´s utbildningar ansvara för introduktion till arbete efter avslutad utbildning

Samarbetsmodell Af, förslag Af´s åtagande: att använda kontrollfrågor vid uttagning till vård och omsorgsutb. att erbjuda språkpraktik för språksvaga sökande att efter utbildning erbjuda anställningsstöd för fortsatt språksvaga

Samarbetsmodell Af, förslag Gemensamt åtagande: att göra kvalitetsuppföljning av utbildningsanordnarna att hitta nya former för framgångsrikt integrationsarbete

Samarbetsmodell Af, förslag Kortsiktig plan prova effekterna av att använda modifierat B2-test i urvalsprocessen att förlänga samarbetsprojektet till 31 december att skriva fram en EU-ansökan för breddinförande i Jämtland, Västernorrland och Gävleborg