Välkommen till Länna Bruksgårdar! Information om föreningen som kan vara bra att veta som nyinflyttad. Vi hoppas att ni kommer att trivas.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Sopsuganläggningar i Järfälla kommun nutid, framtid och utvecklingsplaner Ida Nordin, avfallsingenjör Det fick Bygg- och miljöförvaltningens.
Advertisements

Kraft och rörelse.
Koloniområden i Göteborg
Nu ska vi i motala och vadstena börja sortera våra matrester
Samfälligheten Nattsländan, årsmöte adresser Styrelsen vill bygga upp ett register Information digitalt istället för papper sparar.
Hög konsumtion = mycket avfall!
Vad är det för skillnad mellan hyresrätt och bostadsrätt?
Information från LÄNGOMBUDSMÖTET Våren Sophuset vid lokalen Någon har städat sitt garage/Vind?? Detta är helt oacceptabelt Så här får det inte se.
Välkommen till Bönemöte
Lisa.
Introduktion Frågor sist.
hej och välkomna EKVATIONER Ta reda på det okända talet.
Med rätt teknik kan vi rädda miljön
Samfälligheten Nattsländan, årsmöte Nya parkeringsplatser (1) Varför Det är trångt på parkeringarna, speciellt i den södra delen Här har man.
Informationsmöte inför inflyttning i Brf. SommarRo
Post Girots Vänner PGV Verksamhetsplan 2014.
Välkommen till Förskolan Ekorren
Fiber till hemmet. Agenda Presentera dagsläget Vad har vi gjort sedan sist Valet av nätbyggare Vem vi valt och varför Insatser och Fiber bonus Tidsplan.
TRYGGHET – SÅ FUNKAR DET. VÅRT SKYDDSNÄT Socialförsäkringen Avtalsförsäkringar Privata försäkringar.
O, VINDARS BRUS Braw 10 O, VINDARS BRUS S ÅNG I F - MOLL 2. I ständigt ny variation jag hör din starka, sköna röst i dina vintersångers ton och i din.
Vad är avfall och hur ska vi hantera det?
KV DUVAN 10LÅNGGATAN 15 A-DFASTIGHET 7  Sophantering  I denna fastighet finns möjlighet att soporna källsorteras och komposteras.  Så här fördelar Du.
VÄLKOMMEN!!!.
Extrastämma för att konfirmera stadgeändring 25 januari kl i föreningslokalen Dagordning § 1 Stämmans öppnande § 2Val av ordförande vid stämman.
Biogas Biogas är bra för miljön. Om Biogas Biogas kommer från olika material. T.ex sopor och består huvudsakligen av metan.
Vad gör Borås Energi och Miljö?
Trygghet – så funkar det!. Vårt skyddsnät Socialförsäkringen Avtalsförsäkringar Privata försäkringar.
Varför källsorterar vi?
Svepark Håkan Gustafsson Umeå Parkerings AB Parkeringsköp i Umeå Kostar ca kr Betalas till UPAB, enligt beslut av byggnadsnämnden, utifrån.
Hållbar utveckling Hållbar utveckling är hur vi ska kunna fortsätta med att exempelvis få rent vatten utan att det förstör för andra människor på våran.
Mat och klimat.
Blekinge Om du fick välja fritt, vilken svensk stad reser du helst till i sommar? Vilket speciellt resmål eller plats skulle ni helst åka till i Sverige.
Humleposten december 2011 Vad händer betr. Rep. och underhåll? Värmepumpen Är du tveksam om hur denna skall underhållas, kontakta Kristofer i nr 121 eller.
Tekniska verken i Linköping
Utvärdering i HK?.
Ekmaco ReAgro AB Får innehålla: Kött Chark Fisk MATRESTER Får ej innehålla: Hårdplast Krympfilm.
Medlemsregistrering SAFF har skapat en förenklad version på hur ni i föreningarna lägger upp era medlemmar. Har ni frågor ring Marika Holm på
Jordbruk i Sverige och Australien
Humlans förskola har skräpplockardag 21 april 2009 Vi städade utanför Humlan, vid vattentornets skog och Gröndalsvikens station. Vi drog runt med en vagn.
Ljud Hur sprids ljud? Del 2.
På väggen finns både en familjealmanacka och en anslagstavla där man kan skriva upp viktiga saker. I korgen kan man lägga plånbok, nycklar och mobiltelefon.
Klimatförändringarna
Arbetsdag i Deep Valley Välkommen till Micke o Åsa i Deep Valley för en arbetsdag, mat o Guitar Hero. Tanken är att vi alla ska hjälpas åt att göra diverse.
VÄRLDENS MILITÄRUTGIFTER
Informationsmöte 13/ Välkommna! Ta en kaffe och slå dig ner! Vi som kallat till detta möte: Ulrika, Peter, Beatrice, Mattias, Didrik, Johan och.
Lärares arbetsuppgifter Skellefteå
Miljöarbete vid IT-fakulteten IT-fakulteten har ett aktiva miljöarbete och alla studenter och anställda är en del i det arbetet!
Välkommen.
Samhällsekonomi Del 1 Åsa Lillerskog, Forsenskolan, Tidaholm –
Mullvad Mullvaden är ett djur som inte tycker om människor. Mullvaden är perfekt anpassad till ett liv under marken i gångar.
Avfallshantering På återvinningscentralen jobbar man med att sortera, bränna och återanvända sopor. Sopbilar kommer och hämtar soporna från våra gröna.
BESÖKET PÅ ÅTERVINNINGSCENTRALEN VI HAR VARIT PÅ STUDIEBESÖK PÅ ÅTERVINNINGSCENTRALEN. ÅTERVINNINGSCENTRALEN ÄR EN SOPTIPP DÄR MAN KAN SLÄNGA SKRÄP SOM.
Pulpetenbladet Juni 2015 Uppfräschning av lokalen Tvärtom om vad vi skrev under aktuellt fliken i förra pulpetenbladet så kommer vi inte att ta in någon.
HÖSTAKTIVITETER -15/16.
Box Monteringsanvisning
Öppet Hus 27 januari Teknikvägen Kurt Lillieholm & Nils-Arne Johansson.
Hushållssopor/ Brännbart avfall blir fjärrvärme och el disktrasor plastleksaker kuvert post-it-lappar trägafflar mindre textilier (strumpor, trasor och.
3. En stenöken eller en grönskande oas Finns det växter i en stad? Var? Hurudana växter? – På överraskande ställen – Skall tåla värme och kunna bli på.
Välkommen! Årsstämma 16 maj Ljungs Samfällighetsförening
Syns inte men finns ändå
STÄDDAG! Söndagen den 19 juni kl är det dags för årets andra städdag. Nedan följer exempel på de arbetsuppgifter vi skall utföra. Samling sker på.
Och vecka 05 FB ® BrucElvis
det är viktigt att detta datum följs då
STÄDDAG! Dags för årets sista städdag! Söndagen den 16 oktober kl är det dags att ta itu med de återstående uppgifterna inför vintern. Samling sker.
Renovering av avloppsledning Kommande:
Ledtråd: Sunes bror Håkan gillar den. Vad tror du att det är
Varifrån kommer alla sopor – och vad händer sedan?
Nycklar och växelkassa
STÄDDAG SÖNDAG 7 OKTOBER
Boende i Bostadsrättsföreningen Trollbäret
Presentationens avskrift:

Välkommen till Länna Bruksgårdar! Information om föreningen som kan vara bra att veta som nyinflyttad. Vi hoppas att ni kommer att trivas.

Sophantering Här lägger du: Matavfall (kompostkärl finns) Dammsugarpåsen Blöjor Smutsiga förpackningar Obs! Knyt påsen Men inte: Förpackningar Elektronik Grovavfall Farligt avfall Glödlampor Glasflaskor Organiskt avfall-matavfall Här lägger du: Matavfall Tepåsar Kaffefilter (ej klorblekt) Kött- och fiskrester Äggskal Men inte: Mjukplast Pappersförpackningar Övrigt avfall får man åka till återvinningsstationen med som finns i Almunge (öppen vissa dagar) eller i Uppsala.

Trädgårdsarbete Vi har 2 städdagar per år. En på våren och en på hösten och då hjälper alla till att städa och reparera där det behövs. Gräsmattorna ska ALLA hjälpas åt att klippa. Gräsklippare finns i 2 förråd och finns inte bensin får man åka till macken och tanka i dunkarna. Det finns ett tankkort hos Finn och hos Håkan. Alla ska hjälpa till och se över ogräs mm och det finns trädgårds - redskap i 2 förråd. Ska man gräva i jorden måste man fråga styrelsen om man får det pga föroreningarna i marken. Jorden ska tömmas på avsedd plats så att man inte sprider föroreningarna vidare. Löv och ogräs ska slängas nere vid skateboardrampen på avsedd plats.

Bygglov Allt som ska skruvas fast i husfasaden som t ex altaner eller luftvärmepumpar mm måste styrelsen godkänna först innan man börjar bygga.

Parkering Det ska finnas en parkering till varje hushåll. Vill man ha en till får man betala 100:- extra per månad för den. Vi har ingen gästparkering men gästerna kan parkera vid den stora anslagstavlan om de är här på ett kort besök. Våra bilar får INTE stå där. Holmen som äger marken har klagat på att vi står där. Husvagnar finns det ingen parkering för och man får därför leta husvagnsparkering någon annanstans.