en mil öster om Linköping

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
I detta bildspel reflekterar kollegor i olika ämnen tillsammans över språkliga handlingar i klassrummet. Underlag till diskussionen är den uppgift som.
Advertisements

Höstens vägledning i åk 9
Skola och arbetsliv i samverkan
Välkomna på information om gymnasievalet!
Till vem riktar sig utvecklingspaketet?
VÄLKOMNA TILL SYVINFORMATION
Samordningsprojekt att utveckla en strukturerad samverkan mellan socialförvaltningen och utbildningsförvaltningen. Mål: Utveckla en effektivare och mer.
”Tidigare har läraren skrivit hur det har gått för mig i skolan som mamma och pappa fick läsa hemma. På utvecklingssamtalet har mest de vuxna pratat och.
Studie- och yrkesvägledare Kristina Modén
Plan mot kränkande behandling
Kvalitetsredovosning  Analys och bedömning av måluppfyllelse i verksamheten som helhet  Prioriterade mål och åtgärder
Att välja till gymnasieskolan ………är en process som pågår……
Välkomna till Fristorpsskolan
Vardaglig observationer
SYV Studie- och yrkesvägledning
Nya Elementar!.
Kvalitet och inflytande i förskolan och skolan
Välkomna på information om gymnasievalet!.  Valet görs på  I januari får alla elever i åk 9 inloggningsuppgifter.
Redovisning av uppdrag ang
Föräldramöte 30 oktober 2012 Välkomna.
Fotbollsakademi – för flickor och pojkar!
PRAO Praktisk arbetslivsorientering
En viktig utgångspunkt- skolans breda uppdrag
1 Svenska Kommunförbundet och Landstingsförbundet i samverkan Aktuellt från gymnasiefronten Eva-Lena Arefäll Augusti 2008.
Musik- och kulturskola
Förskolor och skolor i Nacka – i en klass för sig Gymnasieutbildning Kvalitetsredovisning för förskoleverksamhet och utbildning i Nacka kommun år 2008,
Vård- och omsorgs-(college)
Välkommen till Ramnerödsskolan !
VÄLKOMNA TILL SYV-INFORMATION
PRAO 14/10-18/10 V. 42.
Välkomna till seminariet
Jakobsgårdskolan ansvar - kunskap - självkänsla - framtid Lokal arbetsplan Prioriterade mål under året! Pedagogik i klassrummet För att uppnå.
Kvalitetsarbetet och redovisningen
Föräldraråd
Mari Elfving Lindeskolan i Lindesberg
Välkomna till Fristorpsskolan. Organisation 4 arbetslag (a-d), arbetslag d är idrottsklassen. Lärarna i arbetslaget undervisar oftast i eget arbetslag.
Ökad närvaro i gymnasieskolan Birger Sjöberggymnasiet
Prao Vecka 40 (29 sep - 3 oktober)
Nolltolerans Haga/Katrinelund. Haga Tittade på Hagas egen trygghetsenkät (görs två ggr/år) där det gick att utläsa att eleverna vet vem de ska vända sig.
Kvalitetshöjning Renodlat vägledningsuppdrag för syv Renodlat vägledningsuppdrag för syv Lokala samordnare Lokala samordnare Lokala samverkansgrupper.
Samverkan skola-näringsliv. Syfte: ge eleverna insyn i framtida arbetsmiljöer ge eleverna insikter i yrkesval och utbildningsval höja motivationen och.
Projektnamn, projektledare och deltagande aktörer
Praktisk arbetslivsorientering
VÄLKOMNA PÅ SYVINFORMATION
Petrus Magni Skola Vadstena Ca 300 elever, ca 40 anställda.
Entreprenörskap + Studie- och yrkesvägledning
BARNET I FOKUS Storforsmodellen.
Försöksverksamhet med gymnasial lärlingsutbildning Information och idéutbyte.
Jobbskuggning 8A och 8B Vecka 17 mån och tis 20 och 21 april 8C och 8D
Genomlysning av vår organisation
EN PRESENTATION AV SPECIALPEDAGOGISKA INSTITUTET
Projektet Bakgrund, mål & syfte, målgrupp, tidsramar, processinnehåll, valideringsmaterialets användningsområde.
Kyrkskolans fritidshem  På fritidshemmet går elever från förskoleklass upp till den termin eleven fyller 13 år.  Efter årskurs 3 måste platsen sökas.
Intervjumetod: Fältperiod: Målgrupp: Antal respondenter:
Bakgrund: En första kontakt med Malmö FF tas i februari 2015 Projektplan lämnas till BUF i oktober 2015 Fyra mål med fotbollsakademi på Fjälkinge skola.
PRAO ÅK 8 VECKA nov Din studievägledare och kontaktperson på skolan: Mimmi Linden
Vad är studie- och yrkesvägledning? Ett ämnesområde utan egen schemaposition Hela skolans delade ansvar årskurs
Välkomna! Föräldramöte 6 sept. 2017
Välkomna.
Gymnasievalet 2018 Malene Marmvik, studie-och yrkesvägledare
PRAO Praktisk arbetslivsorientering Katarina Norra
VÄLKOMNA TILL INFORMATION Inför gymnasievalet 2018
SÖKA SKOLA 15 januari- 15 februari 2018.
Vad är studie- och yrkesvägledning?
Föräldramöte 6 december 2018.
Studie- och yrkesvägledare ”SyvMi” Campbell
Enkät i gymnasieskolan 2015
Grundskolorna åk 8 vt -19 vecka
Välkommen till Brinellskolan
Arbetsgång Yrkesmässa Leksand
Presentationens avskrift:

en mil öster om Linköping Linghemsskolan År 6 – 9 skola, ca 450 elever, på Östgötaslätten, en mil öster om Linköping

Skola – Arbetsliv, Linghemsskolan Bakgrund Skolverkets kritik 2005/06 Eleverna får inte den hjälp de behöver för att kunna göra sina val mot studier eller arbete. Östsams målarbete våren 2006 Kartläggning av Syv-funktionen i länet med rektorer och vägledare visar på brister i mål/styrning/uppföljning. Syv B-L Palmér 2008-06-12

Skola – Arbetsliv, Linghemsskolan Bakgrund Syvarna i Linköping arbetar med målen och lämnar rapport 2006-12-21 till Bildnings- och Barn- och ungdomsnämnden som beslutar. Linköpings blir Lärande exempel och Linghemsskolan anmäls i januari 2008 av Syv. Syv B-L Palmér 2008-06-12

Skola – Arbetsliv, Linghemsskolan Aktiviteter 2007-08 I juni 2007 tog Syv kontakt med Framtidsfrön för att höra om hjälp med studiebesök. Dessa genomfördes våren 2008. Efter att Linghemsskolan anmälts till ”lärande exempel” åker tre lärare ur arbetslag A, Rektor och Syv på en fem-dagars utbildning om Skola-Arbetsliv i Malmö. Syv B-L Palmér 2008-06-12

Skola – Arbetsliv, Linghemsskolan Mål/Planer 2008/09/10 Projektgrupp Projektgruppen (tre lärare, rektor och syv) arbetade fram följande planer för Skola-Arbetslivskontakter till läsåret 2008/09 som ett pilotprojekt i lag A, ett av av skolans fyra arbetslag. Syv B-L Palmér 2008-06-12

Syv B-L Palmér 2008-06-12

Skola – Arbetsliv, Linghemsskolan Mål/Planer 2008/09/10 Vision/mål 2009/10 Att starta profilen Skola-Arbetsliv för år 6-9 på hela Linghemsskolan till 2009/10. All undervisning ska genomsyras av arbetslivs-perspektivet. Mentorerna ska ha huvudansvar för att eleverna får positiva bilder av sina kontakter med arbetslivet. Alla lärare ska visa på nyttan i arbetslivet i sitt ämne. Syv ansvarar för gymnasievalet och Praoplatserna samt stöttar övrig personal i arbetslivskontakterna. Syv B-L Palmér 2008-06-12

Skola – Arbetsliv, Linghemsskolan Information till personal 2008/09 Informationsbroschyr om Skola-Arbetsliv, Linghem till elev/målsman/mentor/företagare. Informera övriga i arbetslaget under upptaktsdagarna i augusti och på studiedagar. Informera närområdets företag under en mingel-frukost. Syv B-L Palmér 2008-06-12

Skola – Arbetsliv, Linghem Utbildning för personal 2008/09 Inspirationsföreläsningar av John Horvat från Fågelskolan i Lund och/eller Joachim Samuelsson, Forza i Skåne för all personal på en studiedag. Lärare i arbetslag A ska få delta i kurser kring Skola – Arbetsliv som Myndigheten för Skolutveckling erbjuder.

Skola – Arbetsliv, Linghemsskolan Planer för År 6 På ett Föräldramöte får föräldrar svara via en enkät om de kan komma till skolan och berätta om sina yrken eller om eleverna kan göra studiebesök på deras arbetsplats.

Skola – Arbetsliv, Linghemsskolan Plan för År 7 Framtidsfröns koncept med företagsbesök i små grupper i Linghems närområde. Uppföljning i grupp inför klassen och inbjudna företagsrepresentanter.

Skola – Arbetsliv, Linghemsskolan Plan för år 8 Studiebesök Studiebesök på hösten enligt Framtidsfröns koncept men nu i hela Linköping. Prao, 2 veckor under våren som fördjupas med några nya aktiviteter. Prao – Lärarna Skickar med eleverna frågor utifrån sitt ämne Gör besök på elevernas praoplatser Följer upp på olika sätt, se elever!

Skola – Arbetsliv, Linghemsskolan Plan för år 8 Efter Praon - Eleverna Göra en Praomässa för elever i år 6 och 7. Skriva en prao-uppsats och delta i Sv. Näringslivs uppsatstävling. Utvärdera platsens lämplighet för att fastställa kvaliteten på platserna. Prao - Eleverna Får söka sin Prao via CV Förbereda praon genom att ringa/besöka/samla information Ska löpande föra en Prao-dagbok på det som händer. Syv B-L Palmér 2008-06-12

Skola – Arbetsliv, Linghemsskolan Plan för år 9 Fokus på gymnasievalet och Syv informerar, vägleder (minst ett samtal per elev) har lektioner, ordnar studiebesök, ev. gymnasiemässa Mentorer ser till att eleverna gör ”valstödet” som köpts in via Karriärförlaget och är ett underlag till Syvs vägledning. Information om gymnasie-alternativ för dem som inte blir behöriga att söka till gymnasiet.

Skola – Arbetsliv, Linghemsskolan Plan för år 9 Gymnasievalet görs senast 15 februari och omval 15 april. Vägledning och studiebesök fortsätter under våren. Vi bjuder in före detta elever till skolan för att berätta om hur de tänkte när de sökte till gymnasiet och varför de valde som de gjorde. Sommarskola erbjuds till obehöriga elever Syv B-L Palmér 2008-06-12