Följ anvisad vägskyltning till förlossningen

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Reklampåverkan Reklam påverkar även om vi inte tror det.
Advertisements

Välkomna till Förskolan Lodet
Sagostig – sagoäventyr På Viaskolan i Nynäshamn ”finns” ett Viatroll.
Protokoll föräldraråd Plats: Bjälbotullsförskola Tid: 17,30 •Tankar efter mötet med våra politiker. Finns det politiska frågor som vill lyfta.
Resultat Det som framkom i mätningarna var att aktiviteter som är omtyckta (bl.a. musik, gymnastik) av boende gör att fler stannar kvar i salongen och.
En Dag i Ramadan Ramadan
Följ anvisad vägskyltning till sjukhus och förlossning. Väl framme finns en parkering som är avgiftsbelagd måndag-fredag 07: Känner ni er osäkra.
„Gå till H&M och köp ett par byxor"
Hans och Greta.
Hej på er alla! ETT STORT TACK för den fina blomman med tillbehör. Jag ska njuta av den en vacker sommarkväll i min trädgård.
Klicka här för att ändra format på bakgrundstexten Nivå två Nivå tre Nivå fyra Nivå fem Klicka här för att ändra format på bakgrundstexten Nivå två Nivå.
1) Ni har kommit överens om att barnet ska ta bort sin tallrik från bordet efter måltider. Det går bra ibland och ibland inte. Den här gången går ditt.
Brandsäkerhet.
Flexibla Lärmiljöer! ”Förskolan ska erbjuda en trygg, miljö som samtidigt utmanar och lockar till lek och aktivitet. Den ska inspirera barnen att utforska.
BEANS NÖJD KUND INDEX (e-survey undersökning)
Bilresan till fjällen. Hos familjen Förberedd: ”- Imorgon ska vi åka till fjällen och då måste vi förbereda oss. Det är bra att titta på väderleksrapporten.”
Brev från Pingvinen.
TUMLARENS FRITIDS TEL  MORGONFRITIDS KL –  STÄNGNINGSAVDELNING: BADSTRANDEN – TEL  MÄRK KLÄDER OCH SE.
Inledning Vi har valt mikrovågsugnen som tekniskpryl.
Praktisk arbetslivsorientering
Positiva tecken - de som funderar över olika existentiella frågor har ökat från 20% till 30%. - de som ägnar sig åt korta stunder av kontemplation och.
Välkommen till Förskolan Ekorren
Intervju inför ViV-projektet.
Urakut kejsarsnitt fördröjdes – barnet fick en hjärnskada
Svarar på frågorna: Var? Vart? Varifrån?
Patients' experience of important factors in the healthcare environment in oncology care. Browall M, Koinberg I, Falk H, Wijk H.
STUDIEMILJÖ Nu har du kommit till modul 2. Den handlar om din studiemiljö. Hur mycket har du egentligen tänkt på din fysiska studiemiljö? Har du funderat.
Ny målstyrningsmodell för Värnamo kommun!
Pojke Föräldrar Infektion, hypoglykemi, hypotermi
Att tala för att övertyga
I taket lyser stjärnorna Johanna Thydell
Välkomna till Färila skola läsåret 14/15
Föräldrainflytande. 1. Anser du att det finns ett fungerande samarbete mellan förskola och hem på ditt/dina barns avdelning?
Resultat av kvalitetsundersökning Äldreomsorg Linköpings kommun
Välkommen till Fairhaven. Detta är infarten från gatan. På samma gata lite längre ner finns en pojkskola där den kände Omar Sheriff har utbildats i sin.
Etik - Vad är det?.
Frånvarorutin i förskolan
Vem bestämmer, du eller chefen?.
Ungdomsråd i region Mitt. Blunda… Tänk på det roligaste/grymmaste/bästa du kan komma på inom gymnastiken. Något du redan upplevt.. Något du skulle vilja.
Lite om fosterutvecklingen
RIALTO Jenny Alvolin Barn- och ungdomsombud Broschyren: Kartläggning av barnets förmågor och behov. Underlätta för barnets vistelse i fsk/skola.
The Bitter End av Högstorps skola 6ornas studieresa till England Lördagen den 27 augusti.
Att sälja Lions Quest-kurser till skolor /14.
Frågor om elevinflytande till elever i åk 3 – 9 i grundskolan
Ekorre Clara Wallberg 2012.
Ingrid Lindberg, Elin Carlson och Stefan Frisk Medicinkliniken Eksjö
I Stockholm, Kalmar och Göteborg har en tysk affärskedja öppnat varuhus som säljer äkta män till fruar som vill byta upp sig…..
BEANS NÖJD KUND INDEX 2014 (e-survey undersökning)
Arbetsdag i Deep Valley Välkommen till Micke o Åsa i Deep Valley för en arbetsdag, mat o Guitar Hero. Tanken är att vi alla ska hjälpas åt att göra diverse.
Jobbskuggning 8A och 8B Vecka 17 mån och tis 20 och 21 april 8C och 8D
Lite om fosterutvecklingen
En vanlig dag
Lektionsmaterial Inför ert deltagande i Energikicken 2015.
Lektionsmaterial Inför ert deltagande i Energikicken 2015.
Bilresan till fjällen. Hos familjen Förberedd: ”Imorgon ska vi åka till fjällen och då måste vi förbereda oss. Det är bra att titta på väderleksrapporten.”
Välkomna till musiken! Solsången Hur långt har ni kommit med er rap? Hur kan vi arbeta med texterna? Kan man sätta ihop texterna med varandra? Träna på.
Konnichiwa! och välkomna!. Säkerhetsgenomgång Schema lördag 10:00 Information 10:45 Paus 11:00 Samarbetsövningar 12:00 Lunch 13:00 Stationer 4x30 min.
NP mottagningen BUP Lund
Kajsa och mormor i Danmark av Cajsa och Hannes. Det var en fin sommardag. Kajsa skulle gå ut och sälja kolor på torget.
Sjukhuset i Masase Foto: Mats Lagergren ……………………….. Vänkyrka i Zimbabwe.
Sammanställning av föräldraenkät Barnavdelningen för neurologi, 95B
Morföräldrar Du bor ihop med din partner sedan ett år tillbaka men ni är inte gifta. Dina strängt religiösa morföräldrar kommer på besök. Du vet att det.
Personlig försäljning Kap. 2
Öppettider Jul och Nyår 2012
Inbjudan till poolspel
Och vecka 8 A BE LJUD ® BrucElvis
33 BE Gå vidare genom att klicka på musen ! ® BrucElvis.
VECKAN BE Gå vidare genom att klicka på musen ! ® BrucElvis.
Fritidsaktiviteter för personer med funktionsnedsättning
Presentationens avskrift:

Följ anvisad vägskyltning till förlossningen Följ anvisad vägskyltning till förlossningen. Väl framme finns en stor parkering, där de flesta platser är avgiftsfria. Känner ni er osäkra på vägen till oss kan ni ju alltid provköra sträckan under slutet av graviditeten.

Förlossningsentrén är öppen mellan kl.06.00-22.00.

Nattetid ringer ni på klockan innanför första dörren, så öppnar vi (vb kommer vi förstås ner och möter er). Vi finns en trappa upp, använd hissen om ni vill

Här är ingången till förlossningsavdelningen Här är ingången till förlossningsavdelningen. Vi vill att ni ringer på klockan. Då kommer ledig personal och tar hand om er, för bästa bemötande.

Ni blir hänvisade till ett förlossningsrum, och barnmorskan kommer strax. Då görs första kontrollen som ni känner igen från mödravården. Dessutom kopplas CTG för att se barnets hjärtljud och mammans sammandragningar. Vi gör även en inre undersökning för att få reda på hur långt förlossningen har avancerat. Därefter samråder barnmorskan med mamman om behov av smärtlindring och fortsatt planering av förlossningen. All smärtlindring inom förlossningsvården finns att tillgå på avdelningen.

Här är CTG kopplad

Vårt stora badkar med massagedusch ger skön avkoppling i början av förlossningen. Bada gärna så länge som det känns bra, ett par timmar är inte ovanligt. Ta gärna med CD skivor med musik som ni tycker om. CD spelare finns på avdelningen.

I början av den aktiva förlossningen vill mamman ofta vara uppe och gå I början av den aktiva förlossningen vill mamman ofta vara uppe och gå. Då finns patientdagrummet att tillgå. Här kan även den blivande pappan (eller annan medföljande) värma sin medhavda mat i mikrovågs-ugnen. Även kylskåpet är placerat här, likaså den transportabla telefonen. (Vi kan även avslöja för alla sportintresserade män att det finns en TV…) Kaffe-automaten, däremot finns i personalrummet. Här kan varma drycker köpas för liten peng.

Här andas den blivande mamman lustgas, som finns i alla rum.

Alla anhöriga skall informeras om den lyckliga tilldragelsen (eller hur!?) Kom i håg att köpa telefonkort innan ni reser till oss.

Ert nyfödda barn sköts och kläs på med varma kläder från värmeskåpet som ni ser på bilden.

Vanligtvis stannar ni 2-3 timmar på förlossningen efter barnet är fött, därefter körs mor och barn till BB.

Efter ett väl utfört arbete är barnet fött Efter ett väl utfört arbete är barnet fött. När den lilla/lille har legat vid bröstet en stund kommer den efterlängtade kaffebrickan in med flaggan i topp!

SLUTLIGEN: Ni är varmt välkomna hit för att föda ert barn SLUTLIGEN: Ni är varmt välkomna hit för att föda ert barn. Har ni några frågor, så ring gärna! 0520-91300 / personalen på förlossningen NÄL. Sidorna är skapade av: Barnmorska Britt-Inger Sundin Biträdande. avd.chef Susanne Högeryd