Skeppohoj! Här kommer ett bildspel igen. Nu har vi tagit oss upp till Antigua där det denna vecka är Antigua Classic Yacht Regatta. Massor med fina båtar.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Berättande texter Kännetecken för berättande texter –
Advertisements

Det första du bör göra är att rita horisonten
Tänk på vad du säger innan du uttalar orden!!!
Året var 2004, i en liten stad som heter Laholm, blev en trygghet totalt omkullkastad. En liten brun nallebjörn blev helt utkastad i kylan! Och blev liggande.
Att tänka på då man har en muntlig presentation med ppt
Sagan om Piffy.
Syror och baser Jag ska berätta för DIG om syror och baser. Vad det här, hur allt funkar och vad för olika syror och baser det finns mm.
Att dras in mot föremålets mitt
Explorer of Sweden December 2009 bildspel nr. 14 ”Pura Vida” December 2009 bildspel nr. 14 ”Pura Vida”
Frågor på ytan, under ytan och på djupet
~ Den första mobiltelefonen ~
Ödehuset Måndag Det var en gång en familj. En pappa som hette Peter och en mamma som hette Mia. De hade två barn som hette Max och Tilda. En dag hade Max.
Patientenkät sommaren -13
X-mas algebra Är du redo? Klicka!!.
Explorer of Sweden December 2009 bildspel nr. 13 December 2009 bildspel nr. 13.
Vi vill sända denna lilla saga som en extra tanke till julen
Åhoj! På sista tiden har vi varit fångar i Puerto de Mogan på södra Gran Canaria. Det har varit en upplevelse på sitt sätt… Bläddra med pilarna.
Inte Barbuda denna gång utan: Bermuda. Efter lite knappt åtta dygn till havs kommer vi fram till Bermuda. Bermuda Harbour Control ger oss tillstånd att.
hej och välkomna EKVATIONER Ta reda på det okända talet.
Hejsan! Nu har vi korsat en liten snutt av den hiskeliga Atlanten och landat på Nordirland.
Det är ett hus kom så åker vi närmare. Då ser vi en man då frågar vi om får kolla runt.
Tryck på pil-tangenten höger så startar bildspelet automatiskt.
Kronologiskt: Här kommer nästa bildspel: Canouan och Mustique är mindre öar och St Vincent är den största, själva huvudön, i Grenadinerna.
280 Nm Nordsjön. Here we come!. Det börjar riktigt bra men sedan blir vi lite gröna båda två. Tja, det är väl bara att bita ihop och hoppas att det är.
Halloj igen! Här kommer lite försenade bilder från ett kort stopp på Dominica, ett lite längre på Iles des Saintes och ännu ett kort på Guadeloupe.
Instruktioner Vilken grupp av frågor känner du att du instämmer mest med? Instämmer du i hög grad med de första 10 frågorna är din självkänsla lägre.
Explorer of Sweden November 2009 Bildspel nr. 5. Hej igen! Nu är det dags för det utlovade korallrevet i bilder.
Explorer of Sweden November 2009 Bildspel nr. 8. Nu lämnar vi San Benedicto och seglar västerut ca 70 Nm till Roca Partida.
Explorer of Sweden November 2009 Bildspel nr. 10.
Fotoalbum med bilder från vårt lägenhet i Park Avenue, Peking 2011/2012.
Hejsan! Nu har vi kollat in St Lucia under drygt en vecka. Vi har gjort tre stopp. Soufriere i söder, Marigot Bay ungefär mitt på och nu senast Rodney.
Luncha & lär! Indirekt tal ii.
Frankrike Efter 11 dygn till havs, varav de sista 4 i kuling på Biscaya, kommer vi trötta, kalla och blöta fram till Camaret sur Mer i Bretagne.
ERGONOMI Vad är det?.
PowerPoint av Bendik S. Søvegjarto Koncept, text och regler av Skage Hansen.
Nyss så träffa jag en krokodil som körde runt i en bil
Anna & Martin seglar i stilla havet Oktober – December 2009 Bildspel nr.2.
Samma fast olika eller olika fast samma?
Fotbollsövningar Pojkar 03
SOCIALA PROBLEM Tryck på pil-tangenten höger så startar bildspelet automatiskt.
Röd & Grön Zon I RÖD ZON Pratar jag till … DIG! I GRÖN ZON
I taket lyser stjärnorna Johanna Thydell
Reportagets delar Rubrik Underrubrik Ingress Brödtext Mellanrubrik
PIRATPARTIET Rubriksnitt: Impact, vanlig text Arial Här kan man lägga en lite ingressbetonad text på ett par tre meningar (men funkar även utan). Vill.
Jul, jul strålande jul. Ja visst är det strålande. eller
Marcus berättar lite om sig själv
Avresan Stenungsund – Göteborg Äntligen ger vi oss av på våran efterlängtade resa. 10:30 släpper vi förtöjningarna från Steungsund. Första.
Men jag tror att jag sakta börjar se en kontur Några armar och ben
Informationskompetens. Eleven ska kunna… orientera sig i en komplex verklighet med stort informationsflöde och snabb förändringstakt. Deras förmåga att.
Brukarundersökning socialpsykiatri Kön 1. Man16 (44%) 2. Kvinna20 (56%)
Historien om hur Anna & Martin seglar till Karibien.
Super Yacht Skolan En distanskurs för dig som känner att du saknar grunderna för hur man bedömer om en båt är en Super Yacht eller inte.
Frågor om elevinflytande till elever i åk 3 – 9 i grundskolan
Röd zon Grön zon Grön zon Röd zon.
Varför frågar vuxna bara en gång och sedan nöjer sig med svaret ”bra”?
Stöd till en evidensbaserad praktik för god kvalitet inom socialtjänsten – brukarmedverkan vid brukarundersökningar inom LSS • • SKAPAD.
Bildspel nummer 2 Håll i dig, här kommer det!. Bateau Bay på nordöstra Tobago. Här blev vi liggande ungefär en vecka. Shipwreck Bar Kanonsnorkling Mare.
Halloj! Hoppas att allt är bra med er där hemma. Här borta hos oss är det ungefär som vanligt. Vi har bytt Grenadinerna mot St Lucia och jobbar oss sakta.
Att inleda och avsluta en berättelse
Den magiska dörren.
DEN MAGISKA DÖRREN.
DU GAMLA, DU FRIA Du gamla, du fria, du fjällhöga Nord, du tysta , du glädjerika sköna! Jag hälsar dig, vänaste land uppå jord, din sol, din himmel, dina.
Hej å hå! Här kommer en hälsning från Martinique. Här är allt väl. Vi har haft våra föräldrar på besök några dagar och tillsammans med dem utforskat de.
Att Skapa Serier.
Hej igen! Grenada eller kanske framför allt Carriacou med omnejd var fint!
Hej där allihopa!!! Så har då ännu ett år gått och ännu en jul står för dörren. Inte mycket till julstämning med grå och brun mark.
MAKTLEKAR.
Nu är det dags igen för en årskrönika Tänk vad åren går fort.
Experiment med vatten Densitet.
Studiematerial till ”prov”-provet i biologi
Presentationens avskrift:

Skeppohoj! Här kommer ett bildspel igen. Nu har vi tagit oss upp till Antigua där det denna vecka är Antigua Classic Yacht Regatta. Massor med fina båtar och party ål najt lång. Det har varit några riktigt intensiva dagar.

I English Harbour (som egentligen bara är en vik) hittar vi många av våra vänner. Så passande att Anna precis dragit upp den här fina guldmakrillen på vägen in. 12 kg makrill räcker till en middag för 8 personer. Sedan ett par luncher för 2, en till middag för 10 och till sist en strandgrillning för 4.

På Antigua är det full fart. Super Yacht:erna står som spön i backen. Säkert 70 m eller högre allihop. På Antigua är det full fart. Super Yacht:erna står som spön i backen.

Några vanliga sketna gamla super yachts J-båtar Onassis gamla pråm Fina båtar på bryggan utanför Antigua Yacht Club i närbelägna Falmouth Harbour.

Super Yacht ägare verkar ha någon slags pervers böjelse för att lysa upp vattnet under sina båtar. Ganska så fräckt får man väl trots allt säga.

Säga vad man vill om Super Yacht ägare men puts på sina grejer har de Säga vad man vill om Super Yacht ägare men puts på sina grejer har de. Det måste man onekligen erkänna.

Denna vecka är det Antigua Classic Yacht Regatta Denna vecka är det Antigua Classic Yacht Regatta. En riktig orgie i polerad mässing, lackad teak och mahogny.

Att det är mycket folk i farten märks inte minst vid dingebryggan utanför Antigua Yacht Club. Detta är inte ens en tredjedel.

Som av en händelse råkar vi mönstra på 72 fotaren Ancilla II inför första tävlingsdagen. Ancilla II har en brokig besättning. Sverige, Norge, Danmark, USA, Italien och Venezuela har alla representanter med ombord.

Ahh, nu börjar vi förstå varför de så gärna ville att vi skulle vara med. Ancilla II har inga fallvinschar så det är bara att spotta i nävarna och hugga i när seglen ska hissas.

Det är många kvadratmeter segel som ska upp. Detta var det första Det är många kvadratmeter segel som ska upp. Detta var det första. Bara tre kvar…

Där går starten! Det finns ju knappast något bättre ställe att se tävlingen från än mitt i tävlingen. Ancilla II har förresten samma typ av rigg som båten på bilden.

Anna kollar så att allt går rätt till på bryggan Anna kollar så att allt går rätt till på bryggan. Det finns allt för många fina båtar för att visa här. Dessa vackra båtar förtjänar ett alldeles eget bildspel.

Vanliga ynkliga 50 fotare Inne vid Nelson’s Dockyard, 50 meter från vår ankring, hittar vi Maria Cattiva som är en svensk Super Yacht från Dalarö. Vi knackar på när vi har vägarna förbi.

Det visar sig att Anna ”halvkänner” både kaptenen och maskinisten från sina tidigare resor i jobbet. Vi får en guidad tur.

Maria Cattiva är 131 fot lång, byggd i Holland för 2 år sedan och smakfullt inredd med mörkt trä, vitrinskåp, kristall mm. Här står vi ungefär mitt i båten och beundrar den fluffiga soffan på styrbords sida. Bakom oss har vi bl.a. matsalsbordet.

Tja, i övrigt hittar man väl det vanliga båtgrejerna: Espressomaskinen, konstverken och övervakningskameran uppe i masten.

Martin har lite svårt att skiljas från sin nya favoritbåt men Anna är stenhård…

Kom igen nu då! Vi har inte tid att sitta å hänga på gamla Super Yachter hela dagarna. Nu är det party uppe på Shirley Heights som gäller! Jaja, jag får väl släppa masten då…

Falmouth Harbour English Harbour Nelson’s Dockyard Stånk Pust Det är som sagt Shirley Heights som gäller på söndagar. Det är egentligen taxi-avstånd men det finns en populär genväg. Man kan ta jollen till Freeman Bay och sedan klättra upp längs en brant stig. Frågan är bara om det verkligen är mödan värt. Det kanske ska tilläggas att vi åkte taxi ner.

De flesta tycker nog att den här jolleägaren överdriver en smula, men vill man vara HELT säker på att jollen inte draggar ut till havs medan man partajar uppe på Shirley Heights så läggar man ut ett något överdimensionerat ankare.

Ahh, äntligen uppe! Det var bara tanken på att det serveras kall dricka här uppe som drev oss vidare.

Det är mycket folk uppe på Shirley Heights. Mest seglare Det är mycket folk uppe på Shirley Heights. Mest seglare. Ölen och rompunchen flödar och grillröken ligger tät.

När mörkret sänker sig spelar både ett Steelband och ett Reggae/Socaband

Vakterna har ett otacksamt jobb där de försöker mota bort glada människor från klippkanten (stupet) där alla trängs för att få en glimt av solnedgången.

I mörkret kan man roa sig med att räkna röda topplanternor I mörkret kan man roa sig med att räkna röda topplanternor. En röd topplanterna måste man ha när masten är så hög att den kan tänkas vara ett hinder för flygtrafiken. Vi får det till 19 stycken.

Puh, det har verkligen varit några intensiva dagar på sista tiden Puh, det har verkligen varit några intensiva dagar på sista tiden. Nu känner vi att vi behöver vila upp oss igen. Imorgon seglar vi upp till Green Island på Antiguas ostkust och sedan vidare upp till Barbuda. Hej så länge! /M&A