Av: Sara, Louise, Moa, Sofija, Marija ♥

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
EEF:s 6 steg till Energieffektivisering
Advertisements

Jultips! Kfast noterar …… …att Sveriges 9,2 miljoner invånare Använder lika mycket energi som Indonesiens drygt 200 miljoner. Det finns mycket vi kan göra.
IPad grundkurs.
Av: Almir, Martin, Ismail, Edvin
Med glasdörrar på skåpen i köket så ser du genast vad som finns på hyllorna. Det underlättar också att ha en bra och logisk struktur i skåp och lådor,
HOKUS POKUS I det här avsnittet ska vi lära oss mer om bl a vatten, temperatur, blandningar och lösningar Ord att lära sig: permanent, konservera, Celsius,
Tips när du planerar måltider
Earth hour •Av: Felix, Mihajlo, Filip, Martin och Axel.
Snapchat.
Spara el Enkla och konkreta tips på hur du kan banta din elräkning!
Rent Vatten.
Vår tids paradox Klicka för nästa sida .
Hur ni sparar energi! Av Kevin,Ibrahim och Hevzi
Tvätt och rengöring.
Värme. Med värme menar vi i dagligt tal den temperatur som vi kan mäta med en termometer.  Värme är en form av energi.  En viss temperatur hos ett ämne.
Water is life! Av Alex H och Alex C.
En informationskampanj om hur man kan spara
Den hållbara skolan! Klass 8D Stavsborgsskolan.
Välkomna! Anna Bäckstäde Energi- och klimatrådgivare i Gotlands kommun
Ekologiskt fotavtryck och miljömärkningar
VÄDER VÄDRET MED METEOROLOGEN PÄR HOLMBERG.
En informationskampanj om hur man kan spara
Vatten är liv.
Patients' experience of important factors in the healthcare environment in oncology care. Browall M, Koinberg I, Falk H, Wijk H.
Tryck på den stora knappen på datorns front. Då startar datorn.
Vår hållbara skola.
Vi kommer att ta upp: Har vår skola grön el? Hur man kan minska energianvändningen Bra energikällor för uppvärmning och el Jämföra kostnaderna och miljöpåverkan.
Vi kommer att ta upp: Har vår skola grön el?
Passion, Samhörighet och Kärlek
EARTH HOUR Vi har arbetat med energi och hållbar utveckling. Tillsammans har vi gjort ett energiträd som berättar var ifrån vi får vår energi, vilket.
Hemtrivsel.
Sektorn för Socialtjänst
Vad gör Borås Energi och Miljö?
Hållbar utveckling Hållbar utveckling är hur vi ska kunna fortsätta med att exempelvis få rent vatten utan att det förstör för andra människor på våran.
Nora, Wilma, Jonathan och William
HSB BÅTEN 2011 Roland Jonsson Energichef HSB Riksförbund.
Fjärrvärme 1. I fjärrvärmeverket kokar man vatten.
Klara Meras lägenhet Ungdomsrummet är också sovrum och här kan du prova ett vikttäcke. Det är ett extra tungt täcke som kan göra det lättare att koppla.
Energi Älvkarleby Ridklubb
Matsmältningssystemet
Klimatförändringarna
Johanna Olausson, Norrängsskolan, Huskvarna –
Global uppvärmning Vad gör vi åt det?.
Vad gör vi idag? Lek 1 Vad händer idag och varför?
VAD ÄR FJÄRRVÄRME? Ett miljöanpassat sätt att värma bostäder, lokaler, skolor etc. Vatten värms upp centralt och leds ut.
Vad gör vi idag? Lek 1 Vad händer idag och varför?
Energieffektiva hushåll Rickard Österlund Trosa, Sverige.
Best Western Royal Corner. Vilka är vi & vad kommer vi ifrån? Ringsbergskolan Klass 8 YEP – Young Energy People Inga kostnader Billiga alternativ Investeringar.
Introduktion & Säkerhet del 2
Vi kommer att ta upp: Har vår skola grön el?
Kommunala Miljöchefer Foresta 13 mars SE UPP MED FARLIGA KEMIKALIER FÖR BARN - De minsta exponeras mest! Ethel Forsberg.
Vår hållbara skola. Vi kommer att ta upp: Grön el Hur man kan minska energianvändningen Bra energikällor för uppvärmning av vatten och el Vad vi har valt.
Energi Var kommer energin ifrån Vad är energiprincipen
Solen ger oss energi -Energin vi får från solen räcker för att täcka världens behov flera tusen gånger om, men då måste två problem lösas. 1. Vi måste.
1. Presentation 2. Presentation av ämnet nzXKR4 nzXKR4 3. Vad är HEM:
Matlagningsmetoder Metoder för hur man lagar mat.
Min friggebod Skiss i 3D Miljö/omgivning Vad den ska användas till Material Motivera materialval Jämför med ett annat material, varför är ditt val bättre?
Energi Åk
HUS OCH HEM Åsa Häll, Vuxenutbildningen, SFI, Borlänge –
Lägenheten ligger i källarvåningen på vårt hus och har egen ingång (som skymtar bakom vår bil på bilden, vänstra dörren). Det är 5 minuters promenadavstånd.
Energiförbrukning på 1900 Elektriciteten har precis börjat användas, det är mest fabriker och finare familjer som har fått el.
Tema hus och hem.
Kläder och tvätt Hur gör man??.
Instruktioner för kiosken i Tungelsta Sporthall
Kioskinstruktioner Konstgräsplan
Instruktioner för kiosken i Tungelsta Sporthall
Underhåll av Element Tidigt på hösten när värmen kopplas på i samtliga våra hus behöver vi själva underhålla våra element. Elementen behöver först och.
Klimatvänlig fjärrvärme: Dåva 2, Umeå El 190 GWh
Energi Älvkarleby Ridklubb
Presentationens avskrift:

Av: Sara, Louise, Moa, Sofija, Marija ♥ Energispartips: Av: Sara, Louise, Moa, Sofija, Marija ♥

Hur du och din familj kan spara energi: I badrummet Klicka på länkarna! I ditt sovrum I köket Klicka på denna sist! ä HurVärnamo kommun kan spara energi: I vardagsrummet I tvättstugan

Släck lamporna när du lämnar rummet Å Tillbaka Ha max 18 grader Varmt i ditt sovrum Släck lamporna när du lämnar rummet Ställ inga saker framför elementet Stäng av datorn och alla tillbehör när du inte använder den

Å Tillbaka Tillbaka Duscha annars i fem minuter så är du miljövänlig När du borstar tänderna låt inte vattnet rinna Bada istället för att duscha så sparar du vatten Sänk temperaturen någon grad eftersom du inte befinner dig i badrummet så ofta

Koka vattnet i en vattenkokare för att spara el Å Tillbaka Byt till snålare kran- munstycken Koka vattnet i en vattenkokare för att spara el Använd eftervärmen på spisen när du har lagat mat Diska i diskmaskin för att spara vatten

Stäng av tv:n istället för att ha den på stand by Å Tillbaka Använd led lampor istället för vanliga glödlampor Stäng av tv:n istället för att ha den på stand by Om du kan, byt din uppvärmning till ett mer miljövänligt alternativ, t.ex fjärrvärme Dra ner persiennerna på kvällen så stannar värmen i rummet Stäng dörren så att värmen stannar kvar i rummet

Tvättstugan Å Tillbaka Sätt inte på värmen i torkskåpet, då sparar du energi Tvätta för Hand om Du bara Har lite Smutstvätt Eller lägg Undan det eller vädra! Köp en nyare modell av tvättmaskiner och torktumlare, dom drar mindre energi

Hur kommunen kan spara energi ☻ Fönsterna i vissa skolor och större byggnader släpper in kyla, byt ut fönsterna så sparar ni energi. ☻ Till sjukhus och skolor kan ni köpa in närodlad mat så sparar ni på bränsle och gör en tjänst åt miljön. ☻ Använd mer vindkraftverk och solpaneler för att spara energi. ☻ Använd mer miljövänligt bränsle till kollektivtrafiken. Avsluta ♥

TACK FÖR ATT NI KOLLADE! ♥