Barnens sagor.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Året var 2004, I en liten stad vid namn Laholm
Advertisements

Vikingatiden År
Fem goda vänner på äventyr De fem goda vännerna träffades varje dag och hittade på nya bus. Den här dagen hade myggan en idé. ”Jag vet, vi flyger till.
Berättande texter Kännetecken för berättande texter –
Pjäsen handlar om att man får följa den danska prinsen Hamlet och hans kompis Horatio, det börjar med att några vakter som håller vakt vid ett slott får.
Elsa Beskow.
Året var 2004, i en liten stad som heter Laholm, blev en trygghet totalt omkullkastad. En liten brun nallebjörn blev helt utkastad i kylan! Och blev liggande.
Vad är ett hundhem? Tror Du att Du vet..?.
Mio min mio Fri tolkning av klass 2c Örtagårdskolan Januari –mars 2007 (tryck på mellanslagstangenten eller klicka på musen för att bläddra framåt.)
Äventyr i sjumilaskogen
Mio min strumpa av Josef och Elin. Det var en gång en kille som hette Mio. Han hade en pappa som hade ett slott. Hans lillebror var fångad av den mäktiga.
Författare Josefin Berntsson År 2013
Sagan om den hungriga vargen
Sagan om Piffy.
Ronja och Bojj på äventyr av Moa Eliasson och Marcus Mäkele.
Vi har startat upp vårt nya tema: Folk och rövare i Kamomilla stad
En Modern Saga Grodkonungen.
Frågor på ytan, under ytan och på djupet
Hans och Greta.
Hej på er alla! ETT STORT TACK för den fina blomman med tillbehör. Jag ska njuta av den en vacker sommarkväll i min trädgård.
En dag när blue och hans flickvän skulle gå till kung fu winners så kom det en ninja ut ur dörren.
Vi vill sända denna lilla saga som en extra tanke till julen
Hur du skriver en bra historia
Vad har vi lärt oss? (What have we learned?)
Det är ett hus kom så åker vi närmare. Då ser vi en man då frågar vi om får kolla runt.
Kirik Viking.
Det va en gång en katt och hund del 1
Sagan om björnen.
Ödehuset Det var en gång en flicka som hette Lisa. Hon
Minna Hedberg Hjort och Melwin Eklund
Trollet Handlar om ett troll.. Det var en julafton som Maja fick ett litet låtsas troll, den blev hon glad för. Trollet som hon fick såg ut så här: Mörkt.
Det var en gång en igelkott.
Franska revolution 1 juli 1789 var det mycket oroligt i Paris.
Vad har vi lärt oss? (What have we learned?)
Nyss så träffa jag en krokodil som körde runt i en bil
Varje dag försvinner flera personer…
Dom, de eller dem? Förklaring.
De försvunna monstret Det var en gång en monster mamma som födde en monster bebis. Monster bebisen heter Brolle. Bebisen var jätte snäll och omtyckt. Dom.
Himlen är blå Fåglarna flyger över skyn Sen kommer stjärnor.
Reportern Frågor på raderna Frågor mellan raderna
Det var en gong två barn de ena barnet hete Molly och det andra barnet hete Sofia.
Ett Brott Är Ett Brott Av Lovisa
Det va en gong två barn som heter Rullen och bullen dom bodde oss sin farmor bredvid mörka skogen.
Linnéa. Gode Gud Jag skriver för att säga förlåt för att jag var arg igår när du ignorera mina böner och ingenting blev som jag ville.
Det var en gång en man som  inte var nöjd med sitt redskap.
Det var en gång en kille som hette Albert. Han var 1000 år. Han bor på Habbo planeten. Alla är snälla. Dom äter utomjordiska grisar.
Så firade vi födelsedagar förr.
Varför frågar vuxna bara en gång och sedan nöjer sig med svaret ”bra”?
Det var en gång en drake som hette Nidaros
Översikt  Vad lärde vi oss sist?  Rättelse inte en miljon  Profetens ömhet och mildhet (rifq) – 6 exempel  Polisen – Burqa – Den bästa av.
DEN MAGISKA DÖRREN.
Den magiska dörren.
Människan Vi människor har en överlägsen hjärna och en unik hand med tumme. Människans första steg mot att bli människa togs när hon började använda.
FOLKSAGA.
Typiskt för saga Handling Personer Hjälpare och ”stjälpare” Miljöer
Grattis faster! ...jag hörde att du fyller år idag. Det tänkte jag man kunde fira genom att bland annat visa lite hur jag har det  Pappa pratade om någon.
Den magiska dörren.
Ärtan på Prinsessan Av Embla Björk.
Det va en gång en katt och hund del 1
Den magiska dörren.
Det var en gång… Så börjar många sagor. Många sagor är mycket gamla Många har berättat den. Många har hört den. Många berättar den för sina barn. Så lever.
En författare som blev en svan
Det var en gång....
Det var en gong 2 barn som hete Alexandra och Tilda.
Av: Erik, Ellen och Julia B
Huvudsats och bisats– att bygga meningar
HÖSTAKTIVITETER -15/16.
Kajsa och mormor i Danmark av Cajsa och Hannes. Det var en fin sommardag. Kajsa skulle gå ut och sälja kolor på torget.
Domstolen under medeltiden Häxprocesserna
Domstolen under medeltiden Häxprocesserna
Presentationens avskrift:

Barnens sagor

Mashallah Det var en gång en prins som blev en groda som inte hade några vänner. En gång kom en prinsessa och tog hem grodan. Prinsessan pussade grodan. Då förvandlades grodan till en prins.

Sanny Det var en gång en kung som var fattig. Han hade inga pengar. Efter några dagar kom pengar från himlen. Då blev kungen rik. Prinsessan blev kär i honom. Kungen blev också kär. Men en annan kung som var elak kom. De började att slåss. Den elaka kungen dog. Den andra kungen gifte sig.

Erza Det var en gång en prinsessa och en prins. Prinsessan ville hitta en prins. Prinsessan såg en prins på vägen. Så prinsen blev glad. Prinsen frågade prinsessan om hon ville vara tillsammans med henne. Hon svarade ja. Prinsen och prinsessan var lyckliga tillsammans. De pussades och var glada.

Sakina Det var en gång en prinsessa som var ensam. Hon önskade sig en kille och ville ha barn. Hon drömde. Men när hon vaknade klädde hon å sig och såg en hund och hon klappade hunden. Hon matade hunden. Sen såg hon en kille. Hon stirrade på honom och han stirrade på henne. De blev kära i varandra. De gifte sig med varandra. De fick barn och levde med varandra. Dom blev glada. De fick en katt och en sköldpadda. Barnen lekte med varandra och de lekte med katten och sköldpaddan.

Ali Den äckliga sagan Det var en gång en drake som åt människor. En gång gick draken för att leta efter människor. Då fick han se en människa. Han flög och tog människan. Sen kom hans bror och dom åt människan.

Gabriel Det var en gång en prins som blev en groda. Grodan hade inte några vänner. En gång kom en prinsessa och tog hem grodan och prinsessan pussade grodan. Då förvandlades grodan till en prins

Yasmin Det var en gång en prinsessa. Prinsessan hade ingen man. Prinsessan hittade en groda. Hon pussade grodan och då blev det en prins.

Den panka riddaren som ville ha en groda Denis Den panka riddaren som ville ha en groda Det var en gång en riddare som var pank. Men han ville ha en groda. Men när var julafton då fick han en groda. Grodans svärd var förtrollat. Svärdet högg av riddarens huvud.

Shad Det var en gång en drake. Draken hade brutit benet. Han fick gå till doktorn. Doktorn gav draken gips runt benet. Draken blev frisk och glad.

Akila Det var en gång en prinsessa. Hon hoppade upp på hästen. Hon red sedan hem. Hon mötte en drake. Draken gav prinsessan pengar då blev hon glad.

Det var en gång ett älvkungarike Det var en gång ett älvkungarike. Där bodde en älvdrottning och en älvprinsessa. En dag kom en förnäm dam. Hon hade en fin blå klänning och en fin röd rosett i håret. Hon kom och frågade om hon fick träffa prinsessan en kväll. Men varför? undrade drottningen. För jag vill prova några kläder för jag är nämligen designer. Okej då svarade drottningen. Men trots allt fint hon hade trodde inte prinsessan på henne. På kvällen gick prinsessan Viktoria och damen till ett rum längre bort i korridoren. Damen tog fram några kläder. Men när Viktoria tog på sig kläderna blev allt jättemörkt. Dörren låstes och det gick som knivar genom henne. Hon kunde inte röra sig. Då förvandlades damen till en häxa och häxan sa från och med idag kommer du varje kväll förvandlas till en gås. Bara om en drake blir vän med dig och om du sen dödar draken blir du fri från förtrollningen. Om du berättar om det här för någon blir jag den nya drottningen. Efter ett par dagar lärde prinsessan känna en drake. De blev vänner .Sen kom häxan och sa att draken skulle dö imorgon. Men när hon stod där och skulle döda draken dödade hon sig själv istället. Men hon fick åter liv och då dog häxan. Sen levde de lyckliga i alla sina dagar. Ella

Aram Det var en gång en prins som blev en groda. Prinsen blev så rädd. En gång kom en söt flicka och fångade grodan. Hon satte honom i fängelse. Efter 10 dagar blev grodan fri. Plötsligt blev grodan en prins igen. Flickan och prinsen gifte sig.

Lydia Älvan och draken Det var en gång en älva som hette Julia. Hon var väldigt snäll. En gång såg hon en drake. Han hade tandvärk. Julia tyckte synd om draken. Draken berättade att han tagit en prinsessa och låst in henne i ett torn. Julia sa att han borde skämmas över det. Draken sa att det gjorde han också. Men Julia sa att han borde släppa henne fri. Det gjorde draken. Draken flög snabbt iväg. När han kom tillbaka satt prinsessan på hans rygg. Han var lycklig men han hade fortfarande tandvärk. Julia sa flyg till tandläkaren. Julia berättade för prinsessan att draken var snäll. Prinsessan sa ”men han fångade ju mig”. Julia sa att det fanns en prins i deras stad. Prinsen och prinsessan levde lyckliga i alla sina dagar

Sagan om riddaren och trollkarlen Erol Sagan om riddaren och trollkarlen Det var en gång en riddare som hade ett torn. Ibland så kommer trollkarlen. Trollkarlen attackerar tornet. Sen så vinner riddaren

Yassin Det var en gång en häxa. Hon hade blivit förtrollad till en anka. Hon träffade ett troll. Trollet var snällt. Men han trollade häxan tillbaka. Häxan gav guld-pengar som tack.

Samar Det var en gång en prinsessa som bodde i slottet. Där var en drake som blivit förtrollad till en groda. Då kom kungen och tog grodan. Han satte den i fängelset. Prinsessan behövde inta vara rädd för draken längre

Saron Det var en gång en prinsessa som träffade en drake. Han ville äta upp henne. Då kom en prins som tog sitt svärd och högg huvudet av draken. Då gifte sig prinsessan med prinsen och de kysste varandra.

Alfiya Det var en gång en prinsessa som ville slå mot fula drakar. Hon hette Jane. En dag gick hon till skogen. I skogen fanns det ett slott. I slottet bodde en prins. När hon kom fram till prinsen sa hon att han hade en drake bakom slottet. Kan du hjälpa mig att få bort den sa prinsen. Ja sa Jane. De båda gick ut. Jane tog fram sin kristall och gjorde så att draken blev död. Prinsen gifte sig med prinsessan.

Moshtaba Det var en gång en riddare. Han ville gifta sig med en prinsessa. Då kom en drake och bet prinsessan. Då kom riddaren och högg av drakens huvud.

Sara Det var en gång en prinsessa som hade blivit fångad av en drake. Då kom prinsen och räddade prinsessan

Anton Det var en gång en fattig människa. Hon hade ingen vän. Det var en drake som ville bli hennes vän. Draken kunde hjälpa henne med allt hon ville. Han hämtade mat och guldpengar från en kista. Hon fick också ett nytt hus