Skriva e-recept i Melior

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Mina bevakningar Procapita + Presentation.
Advertisements

Handledning för innehavare och kontaktpersoner i JPBS.
Inloggning Mobil Administration Finns på Ange ditt användarnamn och PIN-kod. Klicka på OK. Ett SMS skickas till din mobil.
Patientfall Astrid Astrid Andersson, 78 år Ensamboende i lägenhet
Att söka och ta bort Sök person ger söklista
Kom igång med - Disgen Modul 3
Kom igång med - Disgen Modul 3
Nyheter Journal och Översikt
Naturvårdsverket | Swedish Environmental Protection Agency 1 Det här bildspelet är till för dig som arbetar på Naturvårdsverket och vill ha.
E-recept programmet uppgraderat
”Att skriva recept” En metod för individuell ordination av fysisk aktivitet.
Enkel dator teknik Tips och tricks.
Nyheter Läkemedel Solutions.
Laterna Compact Booking Saknar du ett bra bokningssystem? Pröva det här! Lättanvänt Flexibelt Pålitligt.
Funktionen SA10-Grupper. Följande typer av grupper finns: - Grupp i kurs hör alltid ihop med en kurskod - Grupp i program hör alltid ihop med en programkod.
Inloggning till Landstinget Kronoberg via Citrix
Nyheter Labordination/svar Siemens Medical Solutions.
1 Liten summering: 1.Adress: ’ För att logga in på wlanet med bibliotekskortet är lösen = ’1111’. Kortnummer står på kortet! 2.Välj ’Admin’
Exempel/Utbildning Delegering för behörighetsbeställning
Melior version 216 Dokumentationsmodul med nytt användargränssnitt i Journal Regiongemensamt utbildningsmaterial för samtliga förvaltningar inom Region.
Samordnad vårdplanering
Lägga in ett PM – så här gör man…
Demo dokument- och ärendehantering Polisförbundet
Cirkelledarutbildning
Groupwise – skicka mail
Registrera läkemedelsvarning
Ledarmöte Koppla spelare till ditt lag När man loggar in i IDA möts man av den här vyn.
Nyheter i Melior 216 Denna presentation ger dig en överblick över nyheterna i den nya Meliorversionen.
Adato - rehabverktyget
För att Nyheter ska visas som egen rubrik skall denna ruta vara ibockad. Markera Nyheter Klicka därefter på ”Ny sida”
Groupwise – skicka mail
”Att skriva recept” En metod för individuell ordination av fysisk aktivitet.
Nyheter Generellt och Patientadministration Siemens Medical Solutions.
Frånvarorapportering i Adelanet
Du ska nu starta bildspelet för övningsuppgiften. För att göra detta leta upp på din sidan symbolen, som visas nedan och klicka på den. Klicka var som.
Manual MIA – Melior Intranet Access.
Fredrik Rask Verksamheten för Rakel och Ledningssystem
Tommy Nilson Föreningen DIS Datorhjälp i Släktforskningen © Bengt Kjöllerström | Modul 31.
R ESULTAT R ESULTATVERIFIKAT. 2 RESULTATVERIFIKAT För att tillgodose kravet på att kunna bevara beslutade resultat ska arkivlista för bevarande skapas.
Nationell Patientöversikt, NPÖ
Enkel dator teknik Tips och tricks. Välja storlek och radavstånd Här väljer du storlek på texten vi vill att ni använder 14 p till rubriker och 12 p till.
R ESULTAT RAPPORTERA. 2 PROCESS FÖR RESULTATRAPPORTERING Rapportera resultat Förbereda resultat- rapportering Attestera resultat Attestera resultat Administratör.
Sammantagen känsla efter uppgradering Sammantaget går arbetet som planerat. Vi har fått snabb service, mycket tack vare att Cambio har varit på plats.
Beställningsguide Bricka/1 portion Saffron detaljerad Datum och version nr: 1.
Läkemedel.
Meddelanden Panel-PC Co-Driver 3.0, version 1.0.
|UTBILDNING.
Läkemedel.
Lokalbokning i Outlook
COSMIC R8.1 Läkemedelsmodulen för barnmorskor
Region Skåne Förvaltningsgrupp för Digital Diktering
Läkemedelsordination av sjuksköterskor med förskrivningsrätt
NPÖ Oktober 2017 Lena Bernhardsson.
Tips, trix & tänk på Nyheter i Läkemedelsmodulen R8.1.
Elevernas antagningsbesked vid slutantagningen
Nyheter Melior 219 Planerat datum för uppgradering:
Ordinera e-Recept.
Elevernas antagningsbesked vid slutantagningen
Nyheter Melior 219 Uppgradering
Pascal ny version 14 april 2018
NPÖ Lena Bernhardsson.
Personalwebben.
NPÖ Lena Bernhardsson VGR.
Lathund för dig som administrerar resultatrapportering
Utskrivningsinformation i Intygsmodulen
Programtillfällesstruktur! Anta studenter till kurser inom program
Pascal i Cosmic Här ser man att patientens läkemedelslista i Pascal
Lathund för dig som administrerar resultatrapportering
Nyheter Melior 219 SP 1 patch 200
Tillfällesbyte Innehåll Återuppta studier, tillfällesbyte
Presentationens avskrift:

Skriva e-recept i Melior När jag ska förskriva recept väljer jag fliken Aktuella ordinationer – den ersätter fliken Läkemedel när det gäller receptförskrivning

När jag ska förskriva e-recept väljer jag fliken Aktuella ordinationer När jag ska förskriva recept väljer jag fliken Aktuella ordinationer – den ersätter fliken Läkemedel när det gäller receptförskrivning

I Aktuella ordinationer visas alla läkemedel som ordinerats och inte satts ut. Alla ordinationer visas här oberoende av vårdtillfälle. När jag ska förskriva recept väljer jag fliken Aktuella ordinationer – den ersätter fliken Läkemedel när det gäller receptförskrivning

Varje ordination har en egen rad i listan – när jag markerar en rad visas ordinationsdetaljerna i nedre delen av bilden.

Förvalt ligger ordinationerna sorterade kronologiskt med den senaste ordinationen överst. Jag kan själv sortera listan med hjälp av de olika kolumnerna genom att klicka på respektive kolumnrubrik. När jag ska förskriva recept väljer jag fliken Aktuella ordinationer – den ersätter fliken Läkemedel när det gäller receptförskrivning

Om ett preparat som jag tänkt skicka erecept på redan finns i listan för Aktuella ordinationer markerar jag raden för receptet jag vill förnya. Sen klickar jag på Skapa recept.

Jag fyller i receptdetaljerna och klickar sen på spara

Sen klickar jag på Till erecept

Här väljer jag Skicka

Jag fyller i pinkod och klickar på OK

Om preparatet inte finns i listan för Aktuella ordinationer ordinerar jag ett nytt preparat. För att ordinera ett nytt preparat väljer jag Ny ordination

Här kan jag söka läkemedel via 1.Namnsökning 2.Favoriter (en personlig lista som jag skapar själv) 3.Trädsökning 4.Ordinationsmallar. Jag väljer ett läkemedel och klickar OK När jag ska förskriva recept väljer jag fliken Aktuella ordinationer – den ersätter fliken Läkemedel när det gäller receptförskrivning

Jag accepterar dagens datum eller anger annat datum- jag kan ordinera både bakåt och framåt i tiden I Aktuella ordinationer visas alla läkemedel som ordinerats och inte satts ut. Alla ordinationer visas här oberoende av vårdtillfälle.

Jag anger en dosering, skriver en anvisning och väljer Spara. Varje ordination har en egen rad i listan – när jag markerar en rad visas ordinationsdetaljerna i nedre delen av bilden. Förvalt ligger ordinationerna sorterade kronologiskt med den senaste ordinationen överst. Jag kan själv sortera listan med hjälp av de olika kolumnerna genom att klicka på respektive kolumnrubrik.

Jag har i detta fall ordinerat ett läkemedel som ska tas under en begränsad period Jag klickar på Sätt ut och anger ett Utsättningsdatum. Jag väljer ett läkemedel – accepterar dagens datum eller anger annat datum- jag kan ordinera både bakåt och framåt i tiden , jag anger en dosering, skriver en anvisning och väljer Spara.

I kolumnen Utsatt syns Utsättningsdatum. Här har jag nu ordinerat ett läkemedel som ska tas under en begränsad period jag anger då utsättningsdatum på det här sättet.

När jag ordinerat ett eller flera läkemedel markerar jag dessa och väljer Skapa recept När jag ordinerat ett eller flera läkemedel markerar jag dessa och väljer Skapa recept – jag kommer då till receptdelen där jag sparar receptdetaljer för varje recept markerar recepten och väljer Skicka

Jag kommer då till Receptmodulen Jag kommer då till Receptmodulen. Preparaten som jag markerade i förra bilden har nu tagits med till Receptmodulen Om ett preparat som Du tänkt skicka erecept på redan finns i listan för Aktuella ordinationer. Markera raden för receptet vill förnya. Klicka sen skapa recept. Fyll i receptdetaljerna. Klicka på spara och välj sen skicka

Här sparar jag receptdetaljer för varje recept, när jag är klar klickar jag på spara

Jag markerar recepten och väljer Till erecept

Här väljer jag Skicka

Jag fyller i pinkod och klickar OK

Klart!