Syfte ”FramtidsFrön inspirerar pedagoger och annan

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Ledningsdeklaration Länna/Rialaenheten 2009
Advertisements

Nya skolan till hösten Projektarbete En personlig dator Aktivt lärande
Skola och arbetsliv i samverkan
TILLSAMMANS KAN VI GÖRA SKILLNAD VAR MED I EN ENTREPRENÖRIELL UTMANING.
Skolområde Tuna läsåret 2012/2013 Tillbakablick Fortbildning/kompetensutveckling för våra pedagoger på Skolområde Tuna.
Till vem riktar sig utvecklingspaketet?
Entreprenörskap i gymnasieskolan
Skola-Arbetsliv Programråd
Den entreprenöriella skolan: från ledarskapet till det individuella programmet. Bengt Johannisson Växjö universitet/Högskolan i Jönköping Presentation.
Enterprising spirit! En profil för: Idérika Vetgiriga Kreativa Flickor och pojkar.
ENA Samverkan skola och samhälle, lokalt och regionalt
UNDERLAG FÖR BEDÖMNING AV APU ETT FÖRSTA FÖRSLAG.
BLOMMENSBERGSSKOLAN 6-9-skola Kulturprofil Temainriktat arbetssätt
- nyckeln till framgång mellan skola & näringsliv
Lokal pedagogisk planering i förskolan
Näringslivets Ungdomsprogram: Morgondagens förmågor behövs nu.
Dahlstiernska Gymnasiet i Mellerud - den lilla skolan med de stora möjligheterna.
KOLL PÅ LÄGET Almedalen 2013
Hur stort är steget att gå från analog till digital skola och hur tar du steget? Bitte Henriksson 20 mars 2012 Vi har pratat ett bra tag om den digitala.
Struktur och ledning Rektor Styrelse samt ansvar: Tony Roth, rektor
Entreprenöriellt Lärande _says_schools_kill_creativity.html Hur förbereder vi eleverna att möta en framtid.
Självständighet Företagsamhet Lust att lära Introduktion - den röda tråden Kommunledning Finansinspektionen Förebild Ämnesintegration Privatekonomi…….
En presentation av projektet om hur intresse och måluppfyllelse kan utvecklas för teknik och naturvetenskapliga ämnen. Paul Pakkala 25/
Lokal pedagogisk planering enligt Lgr 11
FRAMTIDSBARN IV Detta är... En fortbildning av pedagoger mot ett forskande arbetssätt med IT-stöd.
Vård- och omsorgs-(college)
Teknikcollege Söderslätt Vad är det?. Företagen är Teknikcollege – Teknikcollege är skolan.
Regionkoordinator och hemsideansvarig Skogen i Skolan nationellt
Kvällens program: Kort information om Eksjö Gymnasium och programmen. Fördjupad information av programmen i respektive sal: kl kl kl
”Man köper saker man inte behöver för pengar man inte har för att göra intryck på människor som man egentligen inte bryr sig om” ”Inte moralisera utan.
MODIGT MEDARBETARSKAP
Gymnasial lärlingsutbildning. Eleven Möjligt att välja andra yrkesutbildningar är hemortens gymnasium erbjuder. Möjligheter till anställning efter avslutad.
Fyra vinnare ARBETSLIVET SKOLAN KOMMUNEN ELEVEN Fyra vinnare ARBETSLIVET Kompetens Rekrytering Generationsväxling Nya företag SKOLAN Arbetssätt KOMMUNEN.
Samverkan skola-näringsliv. Syfte: ge eleverna insyn i framtida arbetsmiljöer ge eleverna insikter i yrkesval och utbildningsval höja motivationen och.
Projektnamn, projektledare och deltagande aktörer
OnlineSkolan Tillbaka till Lärandet 2008 Bergsjön - Gunnared, Göteborgs Stad.
Entreprenörskap Initiativ Problemlösning Samarbetsförmåga Handling
Att leda inom skolans värld Går det? Lars Eriksson Skolan – en förmån att få leda! Ansvarsfullt att forma den unga generationen Härligt att.
Entreprenörskap + Studie- och yrkesvägledning
Välkomna till Edboskolan
Läroplansnätverk förskolan
Nya arbetssätt för lyckad samverkan mellan skola- samhälle- arbetsliv
Verksamhetsidé och omfattning Verksamhetsidé och syfte Ung Företagsamhet är en ideell, partipolitiskt obunden organisation som sedan 1980 verkar för att.
Mörbylånga kommun Styrkort 2015
En arena för lek och kompisskap
ALLÈSKOLAN Entreprenörskap i skolan.
Entreprenöriellt lärande Låta eleverna släppa fram sina eldsjälar.
Intervjumetod: Fältperiod: Målgrupp: Antal respondenter:
ENTRIS – Entreprenörskap i skolan Skolan ska förbereda barn och unga för jobb som ännu inte existerar, för att lösa problem som vi ännu inte känner till,
Lgr 11 - fortsatt arbete med de nya läroplanen med tillhörande kursplaner.
Lärlingskapets nödvändighet och praktik inom högskolans entreprenörsutbildningar. Bengt Johannisson Växjö universitet/Högskolan i Jönköping Presentation.
Socialt entreprenörskap i ideell verksamhet En studie om de aktiva eldsjälarnas motivation och drivkraft som gör skillnad i samhället.
”Man köper saker man inte behöver för pengar man inte har för att göra intryck på människor som man egentligen inte bryr sig om” Privatekonomi Ekonomi.
Läroplansnätverk skola Välkomna!. Dagordning Nyckelpersonernas uppdrag Kort återblick från studiedagen om bedömning den 20/8 Ca 9.30 fika Bedömning.
Välkommen till Brunna, Gröna Lund och Stamvägens förskolor
Att jobba språkutvecklande
Stadens vision Staden för de som vill något – den mest attraktiva staden. Den skapande Pulserande Gemensamma Globala Balanserade ……STADEN Kulturnämndens.
Ung Företagsamhet ® Har sedan 1980 arbetat med att föra skola och näringsliv närmare varandra En ideell och partipolitiskt obunden organisation som utbildar.
ATT TÄNKA PÅ NÄR DU REPRESENTERAR VÅR BRANSCH Studiebesök för årskurs 6-9.
* Smileprojektet är ett konkret stöd i implementeringsarbetet med de nya läroplanerna. * När projekttiden är slut har vi utvecklat metoder.
Studie om yrkes- och lärlingssystemen i Norden Johanna Enberg och Göran Melin Reykjavik den 22 maj 2014.
DET-Uppgifter.
BESÖK OSS PÅ EDGYMNASIET.SE OCH FACEBOOK
Värdedokument Uddens Förskola rev. Aug. 2016
Teknikcollege Söderslätt
Pedagogen och det entreprenöriella lärandet
Förutom yrkeskunskaper…
ingenjör Karin Andersson, Studie- och yrkesvägledare, Sfi sandviken
Vägledningsmodellen Utsikt-Insikt-Framsikt & Varför en modell?
Arbetsgång Yrkesmässa Leksand
Presentationens avskrift:

Syfte ”FramtidsFrön inspirerar pedagoger och annan skolpersonal att arbeta med entreprenörskap i skolan på ett enkelt och roligt sätt”

Entreprenörskap i skolan FramtidsFröns definition: ”All verksamhet i skolan där elever får möjlighet att bejaka och utveckla sin inneboende företagsamhet.”

Vad är företagsamt lärande? Lärande som… uppmuntrar till att pröva, experimentera och lära av misstag ger elever möjlighet att genomföra sina mål uppmuntrar till reflektion innebär ett lärande i samspel med andra låter elever visa och berätta om sina skapelser utanför skolan

Varför företagsamt lärande? Elever konstruerar sin egen kunskap Stärker självkänslan Ger lust och utvecklar nya sätt att lära Uppmuntrar uppfinningsrikedom Elever lär sig mer om närsamhället

Företagsamt lärande ger i framtiden Fler företagsamma medarbetare i arbetslivet Fler unga som vågar starta eget

Organisation Ideell förening Nationellt kontor Regionala föreningar

Arbetsområden Implementering av FramtidsFröns program i medlemskommuner Fortbildning av lärare, studie- & yrkesvägledare & skolledare i FramtidsFröns program Stöd i medlemsskolor Utveckling och framtagning av utbildningsmaterial Arrangemang av lokala och regionala mässor samt Vi Som Vill

Snilleblixtarna

Syfte Snilleblixtarna.. uppmuntrar till intresse för teknik och uppfinningar väcker elevers nyfikenhet hur man löser tekniska problem stimulerar elevers kreativitet och initiativförmåga stärker elevers självkänsla Snilleblixtarna ger skolan… möjlighet att arbeta med teknikämnet på ett enkelt sätt möjlighet att arbeta ämnesövergripande marknadsföring genom elevernas utställningar

Snilleblixtarna

Frö-Retaget

Syfte Frö-Retaget ger eleverna… en första insikt i hur ett företag fungerar möjlighet att tänka kreativt möjlighet att jobba i grupp träning i sin förmåga att se möjligheter för att uppnå egna mål Frö-Retaget ger skolan… en möjlighet att göra lärande av det arbete som sker för insamling till klasskassa möjlighet till nytt innehåll i matte, bild, slöjd, svenska mm

Företagsorientering

Syfte Företagsorienteringen ger eleverna… möjlighet att lära känna det lokala näringslivet insyn i olika branscher och yrken förståelse och intresse för de ordinarie skolämnena träning i social kompetens Företagsorienteringen ger skolan… en möjlighet att komplettera praon med förutsättningar som passar både skola och näringsliv möjlighet att kombinera lärande och arbetsliv

HandsOn

Syfte HandsOn ger eleverna… träning i eget företagande övning inför Ung Företagsamhet erfarenhet av projektarbete träning i social kompetens, ekonomi och planering HandsOn ger skolan… en möjlighet att komplettera språkundervisningen med ett roligt och nyttigt konversationsmaterial möjlighet att arbeta ämnesövergripande marknadsföring genom elevernas utställningar

www.framtidsfron.se