Hjälpmedels-försörjning

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Avtal som reglerar hälso- och sjukvårdsansvaret mellan Västra Götalandsregionen och kommunerna i Västra Götaland.
Advertisements

December 2012 Förskrivnings- processen. 2 Bedöma behov av insatser Bedömning av hjälpmedelsbehov är en del av en habiliterings-, rehabiliterings- och.
Elektronisk handel – Effektiva inköp
Regelverk för hjälpmedel Handbok för förskrivning av personliga hjälpmedel Policy Regelverk Produktgrupper Översyn hösten 2005 Upphör gälla, beslut
Utbildning i hantering av Behovstrapporna
Handbok December 2012.
Information från Hjälpmedelscentralen
Inköp och upphandling Johan Alexon, tf inköpschef Agneta Sjöfors, projektledare Bättre inköp Johan inleder och presenterar oss.
…en del av vård och behandling
Information till Kundrådet
Utredning om hjälpmedelsförsörjningen i Västra Götaland.
Samarbetsrådet för hjälpmedel i Västra Götaland.
Lokala rutiner Exempel September 2010.
Sortiment December 2012.
Vad är Hinfo Hinfo är en nationell databas för information om hjälpmedel Innehåller alla typer av hjälpmedel som kan klassificeras inom iso 9999 ex hjälpmedel.
1/ – 31/ AT AT/SG 1992 ÄDEL – skattevxl av hjälpmedel och resurser. HSL till kommunerna – gemensamt forum för hjälpmedelsfrå.
Upphandling av hjälpmedelsförsörjningen i Västra Götaland
Ansvaret för den allmänna kollektivtrafiken i Västra Götaland.
Anders Bergström Läkemedelsstrateg BILD 1 Vad innebär Läkemedelsservice ?
Uppdrag till huvudmännen och de delregionala vårdsamverkansgrupperna:
Strategier för säker hälso- och sjukvård i Västra Götaland
Ledning i samverkan VGK/VGK – Välfärd (LiSA)
Inköpsprocessen Behovs- och totalkostnads-analys
Din guide till hjälpmedelsavtalet i Västra Götaland
Välkommen till den nya hemsjukvården!
Kundforum Skövde 11 november 2010
Ekonomimöte 9 feb 2011 Inköp på csc.
Hjälpmedelsfrågor och ett aktivt och oberoende åldrande.
Välkommen till Information om Hinfo Hinfo är en nationell databas för information om hjälpmedel Vad är Hinfo? Information om Hinfo 2006.
Välkommen till den nya hemsjukvården KOMHEM – vård, omsorg och rehab nära dig
Handbok för förskrivning av personliga hjälpmedel
Gemensam rutin för Samordnad vård- och omsorgsplanering
Handbok för förskrivning av personliga hjälpmedel
Policy Regelverk Produktgrupper Översyn hösten 2005 Riktlinjer
REGIONSERVICE, FÖRSÖRJNING Att knyta ihop beställning av hjälpmedel med arbetsorder om montering / installation För att hjälpmedelscentralen ska kunna.
1 IMPLEMENTERING AV HANDLINGSPLAN Bakgrund Regeringen har beslutat att statliga myndigheter ska hantera beställningar elektroniskt senast.
Välkommen till LD Hjälpmedel
Gemensam rutin för Samordnad vård- och omsorgsplanering
KomHem – vård, omsorg och rehab nära dig Avtal om hemsjukvården Avtal mellan Landstinget och kommunerna i Jönköpings län om överlåtelse av.
Samarbetsavtal för försörjning av personliga hjälpmedel Samarbetsavtal för försörjning av personliga hjälpmedel –
Ramavtalet i korthet Eldningsprodukter och drivmedel i bulk 2015
Birgitta Laurent. Så får små företag chansen Exempel på hur Nacka, Nynäshamn, Tyresö och Värmdö försöker underlätta för små företag -Företagarseminarium/Informationsmöte/Företagsmässa.
Projekt livsmedel för SÄRSKILDA NÄRINGSÄNDAMÅL. Bakgrund Livsmedel för särskilda näringsändamål : Utredningar om dietistresurser och livsmedel.
Mobiliseringsinitiativet för att förebygga sjukfrånvaro 1 Mobiliseringsinitiativet.
projekt livsmedel för SÄRSKILDA NÄRINGSÄNDAMÅL
Ramavtalet i korthet Beläggningsarbeten 2015:2
Skötsel av läkemedelsförråd/Läkemedelsservice
projekt livsmedel för SÄRSKILDA NÄRINGSÄNDAMÅL
Birgitta Laurent.
Stockholmsmodellen.
Ramavtalet i korthet Litteratur 2016
Ramavtalet i korthet Vitvaror 2016
Kommunalförbundet Fjärde storstadsregionen
…en del av vård och behandling
Hjälpmedels-försörjning
Ekonomisk uppföljning hjälpmedel 2016
Övergången Övergången till det nya systemet för förskrivning och distribution Livsmedel för medicinska ändamål, pumpar och tillbehör.
Förskrivarutbildning hjälpmedel vid hörselnedsättning och dövhet
Utbildning i hantering av Behovstrapporna
Skötsel av läkemedelsförråd/Läkemedelsservice
Inköp och upphandling på UF intra. kth
Ramavtalet i korthet Lekmaterial 2017
Skötsel av läkemedelsförråd/Läkemedelsservice
VG 2020 Genomförande VG2020 Måldokument lång sikt
Förskrivarutbildning hjälpmedel vid synnedsättning
Ramavtalet i korthet Lekmaterial 2017
Ramavtalet i korthet Eldningsprodukter och drivmedel i bulk 2015
Lokala rutiner Exempel September 2010.
Inköp och upphandling på KTH - översikt Kontakta alltid inköpsansvarig på skolan för information och vägledning, och/eller skolans webbplats för inköp.
Hjälpmedelsförskrivning
Presentationens avskrift:

Hjälpmedels-försörjning December 2012

Avtal med Hjälpmedelscentralen i Västra Götaland (för rörelsehinder, kognitivt stöd och kommunikation och vissa delar av medicinsk behandling) Gemensam upphandling av Västra Götalandsregionen och de 49 kommunerna i Västra Götaland Beställningssystem WebSESAM Guide till förskrivare om avtalet På kundernas webbplats (se länken ovan) hittar du avtalet, information om kundforum, sortimentsarbete och annat du behöver veta. Där finns också inloggning till webSesam för att beställa hjälpmedel, ”Din guide till hjälpmedelsavtalet i Västra Götaland”, ”Handbok för förskrivning av personliga hjälpmedel” och länk till leverantörens webbplats. Kundernas webbplats har tillkommit för att tydligare stödja kund- och leverantörsförhållandet. Din guide till hjälpmedelsavtalet i Västra Götaland ska hjälpa förskrivare, kostnadsansvarig, MAS/MAR och verksamhetsansvarig att följa avtalet på bästa sätt genom att förklara innehållet, kraven och villkoret i avtalet. Guiden kompletteras och uppdateras kontinuerligt, så se till att alltid gå till webben för att hitta den senaste utgåvan. Versionsnummer finns på framsidan. www.vgregion.se/hjalpmedel-i-vg December 2012

Hjälpmedelsorganisation i samverkan mellan de 49 kommunerna i Västra Götaland och Västra Götalandsregionen Från och med januari 2013 gäller en ny samverkansorganisation för hjälpmedel i Västra Götaland. Ledningsråd som får sitt uppdrag från Samrådsorgan (politiskt) och Ledning i Samverkan (tjänstemannanivå). Uppdraget omfattar strategisk ledning inom både förskrivning och försörjning. Fastställer rekommendationer för parterna. Samordning planeringsledare på HSA (samfinansierat med Västkom) Beredningsgrupp Handbok ansvarsområde regelverk med riktlinjer och produktanvisningar för förskrivning av personliga hjälpmedel. Beredningsgrgupp Avtal ansvarsområde tillämpning, uppföljning sortiment Beredningsgrupp IT-stöd, websesam ansvarsområde beställningssystemet webSESAM. Hjälpmedelsforum ett forum för samråd, information och förankring både avseende förskrivningsfrågor och försörjningsfrågor. Bilden hämtad från ”Beskrivning av uppdrag för Hjälpmedelsorganisationen i samverkan mellan de 49 kommunerna i Västra Götaland och Västra Götalandsregionen” 2012-11-02 Ny bild December 2012

Syn, Hörsel och Ortopedteknik Verksamheten beställer hjälpmedel i Västra Götalandsregionens beställningssystem eller direkt från leverantör Beställning och förrådshantering följer lokala rutiner I regel beställer inte varje förskrivare hjälpmedel själv utan vissa personer kan vara utsedda att beställa produkter, fylla på förråd m.m. Alla ramavtal finns publicerade på Område Inköps webbplats Det finns ortopedtekniska avdelningar inom Västra Götalandsregionen och externa utförare. De externa utförarna är inte alltid bundna till Västra Götalandsregionens ramavtal. Exempel på diskussionsfråga: Känner du till hur det fungerar för de ortopedtekniska hjälpmedel som du förskriver?

Ortoser Arbetsterapeut, sjukgymnast beställer ortoser och ortosmaterial från den ortopedtekniska avdelningen (OTA) i respektive område

Medicinsk behandling Beställning och förrådshantering följer lokala rutiner Förskrivare beställer hjälpmedel antingen via Hjälpmedelscentralen, via Område Inköps beställningsportal eller direkt från leverantör/företag enligt ramavtal

Förskrivnings-processen Handbok Hjälpmedels-försörjning …en del av vård och behandling Lokala rutiner Sortiment Exempel