Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Ramavtalet i korthet Litteratur 2016

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Ramavtalet i korthet Litteratur 2016"— Presentationens avskrift:

1 Ramavtalet i korthet Litteratur 2016

2 Bakgrund, syfte och mål Detta avtal är till för de som behöver litteratur, kanske främst olika typer av bibliotek (skol-, folk- och sjukhusbibliotek). Det avtal vi har gällande Litteratur behöver ersättas och en ny upphandling har gjorts. Avtalet omfattar tryckt litteratur, i olika genrer, på olika språk, med eller utan biblioteksutrustning osv. Vi vill erbjuda: Ramavtal som är enkelt att avropa från och använda Konkurrenskraftiga priser och villkor i övrigt Aktiva, engagerade och positiva ramavtalsleverantörer

3 Omfattning och avgränsningar
Två anbudsområden : Litteratur med biblioteksutrustning Litteratur utan biblioteksutrustning Ingen slags e-litteratur finns i avtalet (inte e-böcker, e-ljudböcker)

4 Upphandlingen Extern remiss Öppet förfarande Avrop genom rangordning
2 ramavtalsleverantörer antagna AdLibris AB Bokus AB Ramavtalets löptid – Option finns på år

5 Här hittar du information om ramavtalet
På ramavtalets hemsida finns Vägledning och Avropsstöd.

6 Vem kan avropa? För att vara avropsberättigad på de ramavtal som vi har upphandlat måste UM ha bekräftat sitt intresse att beställa från ramavtalet. De som får beställa från ramavtalet finns i bilagan ”Avropsberättigade parter” till ramavtalet. Upphandlingschef, eller annan ansvarig, måste först göra en avropsanmälan på ramavtalet på vår hemsida. I samband med avropsanmälan godkänns också SKI:s allmänna villkor (för mer information läs SKI:s allmänna villkor på hemsidan). Beställare kan sedan kontakta – i rangordning – respektive ramavtalsleverantör för beställning av produkt (läs mer under ”Beställning” i avropsstödet).

7 Vad händer efter avropsanmälan?
Inloggningsansvarig får ett svarsmail som bekräftar avropsanmälan Om ni använder TendSign som avtalsdatabas kan ni få avtalen utspeglade in i er egen databas i anslutning till avropsanmälan Vi meddelar varje fredag ramavtalsleverantörerna att avropsanmälan är gjord, så att leverantörer vet vilka som avser att avropa på avtalet Förnyad konkurrensutsättning kan genomföras. Den görs av SKI, om UM så önskar. Se Avropsvägledning för mer information och instruktion.

8 Ramavtalsnytta för beställare
Färdigupphandlat ramavtal Enkelt att avropa från Begripliga prismodeller, kräver ett minimum av aktiv förvaltning under ramavtalstiden Konkurrenskraftiga priser och villkor i övrigt Kunniga, motiverade och engagerade ramavtalsleverantörer

9 Kontaktuppgifter Kundsupport för upphandlingar och ramavtal
Telefon:  E-post: Måndag–torsdag: 09: Fredag: 09:00-15:00 Lunchstängt Kategoriansvarig Marita Lohmander


Ladda ner ppt "Ramavtalet i korthet Litteratur 2016"

Liknande presentationer


Google-annonser