Introduktion av nya medarbetare

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
om företaget där du gör din praktik!
Advertisements

easyresearch. se/s. asp Varför?
Källkritik.
Att hålla lektion i ämnet Idrott & Hälsa
Vi utvecklar människor. Människor utvecklar företag Utvärdering Säljutbildning Öppen utbildning Vt 2010 Utbildare: Johan Skogström Plats: Consensus Utvärderingen.
Intranät Webbprojektet 2011.
Ledarutveckling över gränserna
Patientenkät sommaren -13
Uppgiften i PowerPoint
Ledarutveckling över gränserna 2012/2013
Underlag för att utveckla ett nytt ”Vinna”
Kommunen, en attraktiv arbetsgivare
Publicera användbar information Erik Geijer tydligare.se Internetdagarna
Rapportskrivning – rep.
Intranät Webbprojektet 2011.
Intranät – inte för alla?
Workshops för närstående - vad har det tillfört? 4.e Strokekonferensen med Anhörigfokus Ylva Lyander & Daniela Bjarne.
- Hur vet vi om vi har lyckats?
Att skriva en artikel.
RESULTAT MEDARBETARENKÄT 2013
Dialogkort - arbetsmiljö och hälsa
Projektet IT-coacher 2013 Enkäter angående intresset av IT-utbildning för seniorer gjordes i kommunerna Lidköping, Götene och Munkedal. De som svarade.
Det kreativa konceptets användning i rekryteringsannonser
Sanna Godenäs Pia Olsson Annika Bertling
Community Readiness Baseras på teorier om Community Developement -Organisationsteori -Psykologiteorier Har använts inom alkohol och drogmissbruk, våld.
 I denna bilaga ger vi en kortfattad presentation inom olika områden gällande träning och hälsa som vi erbjuder på Forma träningscenter.  Kontakta gärna.
Kan vi sluta skjutsa våra barn?
CASE Hultsfred Ledarutveckling över gränserna
Bakgrund! Piteå kommun skall lägga om strukturen i det befintliga nätverket. Det kommer att gå från tre system som löper paralellt med varandra till ett.
Personal och rekrytering
Att vara 15 år Det var bättre förr!.
Hur vill du att vi arbetar med dessa uppgifter?
Välkommen till Kattfots föräldramöte!
Förbättringsresan Hur kan vi använda det vi vet för att skapa ett lite bättre liv för de äldre?
Utvärdering i HK?.
Frågor om elevinflytande till elever i åk 3 – 9 i grundskolan
VÄLKOMMNA.
Stöd till en evidensbaserad praktik för god kvalitet inom socialtjänsten – brukarmedverkan vid brukarundersökningar inom LSS • • SKAPAD.
Luncha & lär! Tänka, tycka eller tro?.
Ledarutveckling över gränserna
ST inom FK Arbetsplatsfacket
Att tala lön med sin chef
Integrera mp3 i hotpotatoes.  Se hur test-övningen kommer att se ut: N1_Audio_01.htm
Ortsutveckling Bettna Stormöte den 9 oktober 2013 Välkommen!
Ledarutveckling över gränserna
Sommar på din arbetsplats
E-introduktion Karin Ingvarsson. Bakgrund - E-lärande i Jönköpings kommun  En handlingsplan för e-lärande togs fram för Jönköpings kommun under 2006.
1 Använd gärna denna presentation! Presentationen beskriver arbetet i projektet som arbetar med det kommande landsbygdsprogrammet Presentationen.
Att skriva dikter.
om företaget där du gör din praktik!
Moment 2 Mall för presentation av idé
Jobbansökan När du ska söka ett jobb är det viktigt att fundera över på vilket sätt du matchar de kvalifikationer som efterfrågas i platsannonsen. Skriv.
Case – Sjukfrånvaro Vimmerby kommun
Tillgänglighet ___________ ___________ ___________ ___________ ___________ ___________.
Case Aneby Kommun 20-22/ Hur ser Aneby kommuns vision ut kontra verkligheten, område förskolan?
BEANS NÖJD KUND INDEX 2015 Resultat från webbenkät.
Vi uppfattar verkligheten på olika sätt
Kommunikationspass Jag heter
MTFD Vårmöte 2016 Umeå – Tips & Tricks MTFD Presentationsmall: tips & tricks Introduktionsbild: (Denna bild tas bort) Denna Mall är framtagen för att underlätta.
Namn på presentationen Riktigt rolig PowerPoint > Fokusera på ett intressant ämne per sida > Skriv brödtexten kort, koncist och i 24 punkter.
Logo för Sjukhus/Universitet
Attraktiv Hemtjänst Webbaserad Introduktionsutbildning
Introduktion källkritik
Kandidathantering i Reachmee
Här kommer vi att titta lite på hur vi vill arrangera JSM i framtiden, då vi har upptäckt att det är väldigt få klubbar som är intresserade av att ta sig.
Bakgrund Göteborgs Stads budgetmål: Göteborg ska vara en jämlik stad.
Din företags-broschyr
Vilka vi är Northwind Traders
Logga in på din Nacka-sida. Sök på Varbi i sökrutan
Göteborgs stads likabehandlings-arbete
Presentationens avskrift:

Introduktion av nya medarbetare Katarina Ljunggren Linda Blomberg Emma Nielsen Alexander Björkgren Ledarutveckling över gränserna 2013-10-02

Hur arbetar andra kommuner Vi har tittat på hur introduktionen ser ut för nyanställda i Nässjö kommun och jämfört med våra egna kommuner. Vi har sett att kommunerna arbetar likartat med denna process. Vetlanda kommun särskiljer sig något genom att de fokuserar mer på arbetsplatsintroduktionen. Vi kommer nedan lyfta fram förbättringsförslag gällande Nässjös introduktion för nyanställda, utifrån den jämförelse som är gjord.

Hur arbetar andra kommuner Kommunövergripande introduktion Intranät Introduktionsfilm Pappersdokument Introduktionsutbildning Förvaltnings- och arbetsplatsintroduktion

Kommunövergripande introduktion Intranät En egen information direkt riktad till den nyanställde. Information till den anställde i du-form, se exempel från Hultsfred Tydligt och enkelt var informationen finns.

Kommunövergripande introduktion Intranät Intervjuer med ”Dina jobbarkompisar”, se exempel från Aneby. Skapar samhörighet samt ger ett trevligt och personligt intryck av kommunen.

Kommunövergripande introduktion Intranät, filmen Nässjö kommuns introduktionsfilm om tex. organisation, Personec mm. Bra film, bra med kapitelindelning. Lätt att tycka till om filmen. Bra att det var både tal och text. Önskvärt med undertext där det endast var tal. Lättillgänglig information även senare under anställningen i motsats till introduktionsutbildningar på plats.

Kommunövergripande introduktion Pappersdokument Introduktionsmapp överlämnas personligen tillsammans med introduktionsschema. Personligt välkomstbrev hem, se exempel från Vetlanda.

Kommunövergripande introduktion Introduktionsutbildning 4 tim Personlig inbjudan Stående tider eller lång framförhållning. Detta för att kunna planera in utbildningen i introduktionsschemat. Obligatoriskt deltagande men missar man får man vänta tills nästa gång. Begränsad text och tydligare syfte i informationen på intranätet för att skapa intresse, se exempel från Sävsjö på nästa sida. Lägg gärna till bilder på talarna.

Kommunövergripande introduktion Introduktionsutbildning 4 tim

Kommunövergripande introduktion Introduktionsutbildning 4 tim Viktigt att innehållet passar alla. Inte skapa känslan av att ”detta händer över mitt huvud och berör inte mig”. Inspirerande och lättsamt Skapa vi-känsla, vi är alla en lika viktig del av kommunen.

Förvaltnings- och arbetsplatsintroduktion Arbetsplatsintroduktionen är viktigast för att få en bra start och kan vara avgörande för det fortsatta arbetet. Nässjö kommuns förvaltnings- och arbetsintroduktion består idag av generella mallar som varje chef får anpassa efter sin verksamhet. Mallarna bör göras förvaltningsspecifika och användas som en grund för arbetsplatsintroduktionen. Knyta kompetensanalysen till introduktionen. Tydligt introduktionsschema Se exempel Aneby kommun på nästa sida.

Sveriges viktigaste jobb!