Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Kandidathantering i Reachmee

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Kandidathantering i Reachmee"— Presentationens avskrift:

1 Kandidathantering i Reachmee
Dan Åkhagen November 2017, version 1.0

2 Innehåll Flöde i Reachmee Processmapparna
Flytta kandidater mellan mapparna Prioritera kandidater Exportera kandidatinformation Skicka meddelanden till kandidater Avsluta rekryteringen Avsluta projektet i Reachmee

3 Flöde i Reachmee Start Bjuda in deltagare Annons v1 Rekryterings-godkännande från din chef Annons v2 Annons-godkännande från HR Publicering inkl SLUid (HR) Kandidat-hantering Avslut Den här presentationen handlar bara om Kandidathantering och Avslut. För uppstart och annonsering se del 1.

4 Kandidatsidan i Reachmee

5 Processmapparna

6 Processmapparna Processmapparna i Reachmee ska likna SLUs rekryteringsprocess. Tänk dig mapparna som dina vanliga plastmappar där du sorterar ansökningar utifrån status. Vilka ska direkt till 1:a intervju, vilka hamnar i kanske-högen, och vilka går utan åtgärd. Du kan flytta kandidaterna mellan mapparna obegränsat antal gånger. OBS att flytta en kandidat påverkar projektet, dvs alla deltagare har samma bild, så flyttar du en person så händer samma sak hos din kollega (prioritering av ansökningar däremot är individuell).

7 Tanken bakom mapparna Nya kandidater
I denna mapp hamnar ny ansökningar samt de kandidater du själv söker fram och sparar ner i ditt uppdrag Ej intressanta för intervju Kandidater som inte uppfyller kravprofilen tillräckligt väl för att kvalificera sig till intervju. Eventuell intervju Kandidater som är intressanta, men kanske bara uppfyller delar av profilen, eller där det finns vissa frågetecken. "Reserver". 1:a intervjuomgång Kandidater som rekryteringsgruppen enas om att kalla till intervju. 2:a intervjuomgång Kandidat/er som rekryteringsgruppen enas om att gå vidare med efter den första intervjuomgången. Referenstagning Kandidat/er som rekryteringsgruppen enas om att gå vidare med efter den andra intervjuomgången. Jobberbjudande Den eller de personer som erbjuds anställning. Återtagen ansökan I denna mapp placeras de kandidater som själva tackar nej. (Används inte) I denna mapp kan du tillfälligt placera kandidater som du kan ha anledning att tillfälligt plocka ut från processen.

8 Din rekrytering, din process
Mapparna är ett stöd, inte ett styrmedel. Använd mapparna i den utsträckning du själv önskar. Om du kan göra ett snabbt urval på två kandidater att intervjua så lägg dessa i 1:a intervju och resten i Inte intressanta. Sen intervjuar du som vanligt och gör klart din rekrytering. Efter det går du till Reachmee och slutfixar. Mapparna är SLUs egna, och har du förbättringsförslag eller vill ha en alternativ modell kan du höra av dig till HR. Det viktiga är att du i verkligheten har ett systematiskt och rättvisande sätt att rekrytera!

9 Alla nya kandidater hamnar här
Mappen nya kandidater innehåller alla obehandlade ansökningar. Du kan alltid klicka på Visa alla kandidater för att se alla sökande oavsett status i projektet.

10 Flytta kandidat metod 1 När du för pekaren över en kandidats namn får du upp ett kors som du kan ta tag i, för att sedan dra till rätt mapp.

11 Flytta kandidat metod 2 Markera en eller flera kandidater som du vill flytta. När du har gjort en markering dyker det upp en orange meny längst ner där du kan välja Flytta till annan mapp.

12 Prioritera kandidater
När du klickar fram en kandidats ansökan, kan prioritera ansökan (1-5). Du kan dessutom här snabbt flytta kandidaten till en annan mapp via kugghjulsikonen. Beroende på deltagar-inställning kan du se andras prioritering också!

13 Exportera eller skriva ut CV
Markera en eller flera kandidater. När du har gjort det dyker det upp en orange meny längst ner där du ska välja Exportera kandidatinformation.

14 Exportera eller skriva ut CV
Klicka i Dokumenttyp så får du med all information inklusive bilagor. Klicka på Generera PDF. Vänta tills din PDF är färdig!

15 Exportera eller skriva ut CV
PDF-en har bokmärken, så att du snabbt kan navigera mellan dina kandidater! Klicka hem din PDF via fil-ikonen. Filen kan du spara, skicka eller skriva ut efter önskemål.

16 Skicka meddelanden Via Reachmee kan du skicka meddelanden till kandidaterna. DETTA SKA ANVÄNDAS RESTRIKTIVT och primärt om det av någon anledning uppstått försening som behöver kommuniceras! Information om att jobbet är tillsatt kommer även fortsättningsvis skickas från HR i samband med anställning!

17 Avsluta rekryteringen
Rekryteringen avslutas med en anställning. Anställning görs i Primula som vanligt. Skicka med CV, yttrande, examensbevis, uppehållstillstånd etc. HR administrerar anställningen, förhandlar den och skickar beslut och kungörelse till de sökande. Se till att planera för din nyanställdas tillträde, läs gärna Introduktion av nyanställd på Medarbetarwebben. Sist kan du avsluta projektet i Reachmee (se nästa sida).

18 Avsluta ditt projekt Vi rekommenderar att du lämnar ditt projekt i stort sett orört i Reachmee. Den ögonblicksbild som finns där, med kandidater på de platser där de till slut hamnade (vissa i inte intressant, vissa i 1:a intervju etc) kan vara till hjälp om du vill gå tillbaka till projektet för att se vad som har hänt. Tex om du behöver göra en till rekrytering på samma tema. Du kan då snabbt hitta dina mest intressanta kandidater, och skicka ett meddelande till dem om att en till spännande anställning kommer att annonseras. Vissa saker behöver dock fixas->

19 Avsluta ditt projekt Sätt glada gubben! För att vi ska spara rätt information på längre sikt (ansökningar sparas i två år) så märker vi ut ”vinnaren”, dvs den som anställs. Markera kandidaten och välj Status i projektet den orange menyn. Välj Anställd.

20 Avsluta ditt projekt Olof i det här fallet får en glad gubbe på sig som visar att hans ansökan ska sparas. Det finns ingen koppling till Primula, och det skickas inga meddelanden.

21 Avsluta ditt projekt Det är bara ägaren av ett projekt som kan avsluta det. Välj avsluta i menyn.

22 Avsluta ditt projekt Reachmee varnar för att alla kandidater inte är avslutade, MEN på SLU sköter vi detta avslut separat med anställningsbeslut, kungörelse mm. Fritt fram att klicka på Avsluta projekt. Du kommer fortfarande kunna hitta projektet i arkivet.


Ladda ner ppt "Kandidathantering i Reachmee"

Liknande presentationer


Google-annonser