Hej, det är jag som är ”Nisse Solcell

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Introduktion till dagens övning
Advertisements

Året var 2004, i en liten stad som heter Laholm, blev en trygghet totalt omkullkastad. En liten brun nallebjörn blev helt utkastad i kylan! Och blev liggande.
Tack. Inte nog för att jag är supersnygg. Nu kan jag även flyga. Inga dåliga uppgraderingar UFO- killen gav oss. HAHAHAHA!!! Sweet mother of fuck,
Solen Solen är en stjärna..
Välkomna på information om gymnasievalet!
Nulägesanalys genom frågor
Optik Läran om ljus.
Ett bildspel om dig och dina kompisar.
PowerPoint laget av Bendik S. Søvegjarto Koncept, text och regler av Skage Hansen.
Barnanpassad utredning
Anneli och Christians Datorskola
Patientenkät sommaren -13
X-mas algebra Är du redo? Klicka!!.
Jörgen Ohlsson Softronic AB.
Uppgiften i PowerPoint
”Tidigare har läraren skrivit hur det har gått för mig i skolan som mamma och pappa fick läsa hemma. På utvecklingssamtalet har mest de vuxna pratat och.
Pronomen.
Domarassistenten.com - en introduktion för domare
Solenergi- dagar Datum Ort.
Välkommen till Ungdomssamling!
Åk 9 - året då det händer -.
Att välja till gymnasieskolan ………är en process som pågår……
KULTURSKOLA 2009 Marknadsundersökning 2006 Musik och Dansskolan.
Bedömning för lärande Workshop för nyckelpersoner i Sundsvalls kommun
BEANS NÖJD KUND INDEX (e-survey undersökning)
Välkomna på information om gymnasievalet!.  Valet görs på  I januari får alla elever i åk 9 inloggningsuppgifter.
Ett ödesdigert misstag…
Tryck på den stora knappen på datorns front. Då startar datorn.
Vår hållbara skola.
Vi kommer att ta upp: Har vår skola grön el? Hur man kan minska energianvändningen Bra energikällor för uppvärmning och el Jämföra kostnaderna och miljöpåverkan.
Vi kommer att ta upp: Har vår skola grön el?
, Hej, Nu har snart en termin gått av det här verksamhetsåret. Vi som jobbar med och för era barn summerar det pedagogiska arbetet på förskolan och konstaterar.
Rapport till Örebro läns landsting om Medarbetarundersökning
Röj en mina Röj-en-minas uppdrag är att engagera människor för en minfri värld. Röj-en-mina har hittills röjt 333 minfält. Därmed har kvadratmeter.
Demokrati och hur Sverige styrs
TEMO AB Gun Pettersson Peter Blid T Hushållens bild av Dalarna Telefonundersökning till allmänheten.
Grunderna - Från ett logiskt perspektiv André Bodin, Anders Edholm – 2011.
Vattenfall Vindkraft Bruzaholm MarkCheck Juni 2014.
Jul, jul strålande jul. Ja visst är det strålande. eller
Debattera.
BO OCH LEVA INTRODUKTION AV KAPITLET Hur undvika vräkning Samboregler
Linnéa. Gode Gud Jag skriver för att säga förlåt för att jag var arg igår när du ignorera mina böner och ingenting blev som jag ville.
1 Detta är ett bildspel. Om du inte vill bläddra själv så låt tiden jobba för dig. Det kan dröja en handfull sekunder innan bläddringen börjar. Hav tålamod…
Små lätta moln ser jag på din himmel, din himmel som är blå.
Frågor om elevinflytande till elever i åk 3 – 9 i grundskolan
Energi Älvkarleby Ridklubb
Färgelanda bibliotek Kvalitetssäkring Låntagarenkät.
Varför frågar vuxna bara en gång och sedan nöjer sig med svaret ”bra”?
Stöd till en evidensbaserad praktik för god kvalitet inom socialtjänsten – brukarmedverkan vid brukarundersökningar inom LSS • • SKAPAD.
Luncha & lär! Tänka, tycka eller tro?.
SIM TEAM.
Trivselsundersökning 2014 Brukarundersökning höst 2014 (utdrag) Skolor som blev kontaktade Alla 882 trivselskolorna som var aktiva hösten Besvarde.
SKOP Rapport till Örebro läns landsting om Medarbetarundersökning 2011 SKOP:s arkivnummer: S21DEC11 Psykiatri PPH - Läkare, tillsvidareanställd, spec.komp.
Kära vänner, Detta är mitt sista . Ni undrar säkert varför, men jag har tagit ett stort beslut. Fr.o.m. månadsskiftet så tar jag ett sabbatsår.
Hur man lär sig saker på bästa sätt!
Snilleblixtar 2010 Ånge kommun Välkommen till en spännande resa mot ny teknik och tekniska innovationer som kan rädda vår planet!
Dagordning Träff med lärledare och skolledare Avesta
William Sandqvist Optokomponenter Alla halvledarkomponenter har optiska egenskaper och detta utnyttjas numera i en rad viktiga komponenter.
Orientering 365 Kartminne HELA ÖVNINGEN bygger på det att DU funderar hur du vill göra din Orientering Du kan förbätra ngt som du vet att du gör.
Vi kommer att ta upp: Har vår skola grön el?
Välkommen till Strands BK´s upptaktsträff :30 Startar vi med en process 10:45Grunder i spärrspel 12:00 SISU bjuder på lunch på Hot Chili 13:00Första.
Vem är jag, Vem är du?.
Vår hållbara skola. Vi kommer att ta upp: Grön el Hur man kan minska energianvändningen Bra energikällor för uppvärmning av vatten och el Vad vi har valt.
Sol-el nu och om tio år. OM SOLECT POWER ☼Solect Power säljer nyckelfärdiga solcellssystem, med komponenter från noga utvalda leverantörer ☼Äkta paret.
Välkomna till musiken! Lyssna på programmet om ramsor
Det är lätt & rätt att återvinna!
/ 1 Hej på er! Det är lätt & rätt att återvinna!.
BEANS NÖJD KUND INDEX 2015 Resultat från webbenkät.
Min friggebod Skiss i 3D Miljö/omgivning Vad den ska användas till Material Motivera materialval Jämför med ett annat material, varför är ditt val bättre?
Presentationens avskrift:

Hej, det är jag som är ”Nisse Solcell Hej, det är jag som är ”Nisse Solcell.” Jag och mina kusiner (487st) har flyttat in på Nisses södra fasad för att skydda eleverna och lärarna mot besvärande solsken i deras arbetsrum. Från början planerade man att montera upp vanliga solskydd men då rekommenderade vi oss och vann i konkurrensen, för vi generar ju energi också, utöver solskydd. Priset då undrar du. Tja, inte en krona extra! SÅ VARJE Kwh VI PRODUCERAR ÄR FAKTISKT REN VINST. Med betoning på REN. Miljövänligare el finns inte att få.

Utan att förhäva mig så tycker jag att Nisse blivit snyggare sedan vi flyttade hit, ja till och med coolare, (nu är det inte så varmt i rummen längre).

Så här ser jag ut om man går lite närmare

Och riktigt nära.

Solceller som energikälla VOC ≈ 0.5-0.6V ISC ≈ 4.5A @ 1000W/m2 0,3mm kiselskiva P-dopad sida (underskott av elektroner) Ström Metallisk Kontakt N-dopad sida (överskott av elektroner) Det här är jag, schematiskt en ganska enkel figur som absolut inte är likgiltig för ljus utan levererar likström till mina chefer (3 st IG 150 växelriktare) som bor inomhus.

Det är vi som är de ”tre vise männen”, som gör om alla Nissarnas likström till växelström och dessutom visar momentana mätvärden. Vår växelström skickar vi sedan via Trollhättan Energi ut till vår elleverantör Fyrstad Kraft som tar hand om det som vi inte använder själva.

Så här ser vi ut på insidan, och det är ju den som är viktigast.

Och här själva hjärnan som håller koll på alla in- och utvärden. På alla datorer i Trollhättans intranet kan man skriva: solpanel.thn.local och trycka enter. Användarnamn user och lösenord sol så får man upp aktuella värden för Solcellsanläggningen. (se nästa bild) På skolans datorer kan man få upp mer information som gör att man kan använda anläggningen i undervisningen. Där kan man jämföra hur vi ”Nisse-solceller” arbetar beroende på temperaturer , solvinkel, skugga och vilket av våra tre arbetslag som presterar bäst. (Vi har ju varsin IG 150 som chef, de som kallar sig för ”de tre vise männen”).

Ögonblicksbild från webbsidan med momentana mätvärden kl 11 Ögonblicksbild från webbsidan med momentana mätvärden kl 11.17 den 4 mars 2009. Dessa mätvärden kan man också se på displayen vid Nisses huvudentré. (Nästa bild)

Momentana mätvärden kl 11.17 den 4 mars 2009. (Molnigt väder)

Vi är stolta över att vi ger er både solskydd och grön el, men allra stoltast är vi över att Sara på energirådgivningen har anmält oss till tävlingen: årets solcellsanläggning hos SolEl-programmet. Psss! Jag tror att vi vinner! Tack Per –Inge och skolkören för sången och musiken till detta bildspel!

ÖPPET HUS 23 APRIL 17.00-19.00