Öland Ölands landsvapen ska föreställa en kronhjort. Öland har kronhjorten som landsvapen för att man tog dit kronhjortar till den kungliga jakten.De hade.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Välkommen till Lappland! Vi valde Lappland för där är mycket snö.
Advertisements

Lev bra på äldre dar Del 2 Uppföljande intervjuer.
Kroksjön är en by sydväst om skellefteå.
NEW YORK En stor och känd stad som kallas The Big Apple. Har ca 10 miljoner invånare och är Usa:s största stat. Stadens yta = 1214 kvadrat kilometer och.
Dalarna Dalarnas landskapsvapen är två pilar som korsar varandra. Man har hittat gamla mynt. På myntet var det två pilar. Pilarna betyder att Dalarnas.
Året var 2004, i en liten stad som heter Laholm, blev en trygghet totalt omkullkastad. En liten brun nallebjörn blev helt utkastad i kylan! Och blev liggande.
Bildspel om konstnären
HALLAND Hallands landskaps vapen ska föreställa ett silverlejon.
REGNSKOG ¤ Regnskogen ligger i den tropiska zonen
Norrbotten Norrbottens landskapsvapen är ett renhuvud. Dom har tagit renhuvudet från Västerbottens landskapsvapen.
Sverige.
Två år sen jag gjorde ett bildspel. Förra julen var jag i en process, då jag fick besked att jag inte skulle få ta över vandrarhemmet, vilket gjorde att.
VÄSTERGÖTLAND Detta vapnet föreställer ett lejon med stjärnor.
Vi vill sända denna lilla saga som en extra tanke till julen
Dalsland Landskapsvapnet ska föreställa en oxe med hängande svans.
Västmanland Landskapsvapnet har tre kullar med eld på. Det är ett gammalt karttecken på en gruva. I Västmanland finns en känd silvergruva.
Jämtland Vapnet föreställer hur man jagade älg förr i tiden. Man använde då jakthund och jaktfalk.
Sverige Sverige Sverige.
Naturtyper, väder och klimat
Medelpad Det här landskapsvapnet ser ut så för att man ska kunna veta att där finns två älvar i Medelpad. Den röda färgen är där för det ska se snyggare.
Fakta om salamander . Salamandern är ett sällsynt groddjur. De är mellan ödlor och grodor. De är rovdjur och äter alla möjliga insekter. Det finns olika.
Inte störa – inte förstöra
Halloj igen! Här kommer lite försenade bilder från ett kort stopp på Dominica, ett lite längre på Iles des Saintes och ännu ett kort på Guadeloupe.
Lappland Lapplands landskapsvapen är en sagojätte som är precis som styrkans gud. Han symboliserade att Lappland var ett outforskat landskap.
DEL 1: DE FÖRSTA HÖGKULTURERNA
Fotoalbum med bilder från vårt lägenhet i Park Avenue, Peking 2011/2012.
VÄLKOMNA TILL HALMSTAD! Nu ska vi berätta om när vi var i Halmstad.
Vintern kall och grå Sitter och fryser så, så Djuren sover då
MusikQuiz HT 2010 nr 1 The beginning…
Den börjar i Oslo ! Vi åkte till Stavanger där hade vi jätte-kul. Vi badade i de is-kalla havet sen gick vi ut och åt god mat. Sen tog vi flyget till.
Värmland Landskaps vapnet ska föreställa en örn. Den betyder mod, kraft och makt. Erik XIV bestämde att Värmland skulle ha en örn till landskapsvapen.
Vattnet i växtriket Solrosfest på hela förskolan: Tidigt på våren delas solrosfröer ut till alla avdelningar. Varje avdelning, barn och vuxna, diskuterar.
Jag valde Göteborg för att jag tycker det är roligt där.
Det är det enda vapnet som har verktyg.
Gotland Gotland har ett gutefår på sitt landskapsvapen. Det finns många gutefår på Gotland.
Närke Landskapsvapnet har två pilar för att dom krigade på 1500-talet. Pilarna kallas skäkter.
Västerbotten Västerbottens landskapsvapen är en är silver ren med stjärnor i bakgrunden. Man har inte bestämt hur många stjärnor det ska vara. Landskapsvapnet.
Klimat- och vegetationszoner
Music: Nightengale Serenade
Blekinge Om du fick välja fritt, vilken svensk stad reser du helst till i sommar? Vilket speciellt resmål eller plats skulle ni helst åka till i Sverige.
Småland Landskapsvapnet föreställer ett lejon med vapen.Vapnet som den håller är en armborst.
Tjeckien.
Humlans förskola öppnades någon gång på 70 talet. Fyra avdelningar som hette: Granen, Enen, Tallen och Kotten. Det har varit fritids, späd och syskon avdelningar.
AMSTERDAM.
Italien Fakta om italien.
Fakta om Sverige Sveriges största landskap är Lappland. Det minsta landskapet är Öland. Det landskapet som har mest befolkning är Uppland och det landskapet.
Gästrikland Det är en älg på landskapsvapnet..
FRANKRIKE! Frankrike ligger i västra Europa och är (544000) kvadratkilometer stort och Frankrikes huvudstad heter Paris och är väldigt känd över Eiffeltornet!!!
Min Stockholmresa ..
Egypten.
BOHUSLÄN I Bohuslän bor ca invånare..
Ämnesövergripande kunskapskontroller
Välkommen till Linköpings natur! Foto: Michael Josefsson.
Klimat- och vegetationszoner
Fotoalbum Shanghai, 1-3 januari Då Per var ledig ett par dagar efter nyår, passade vi på att åka det nya snabbtåget till Shanghai. Tåget gick från.
– levnadsmiljöer försvinner
Högtider Islam firar sina högtider 11 dagar innan jul. Under högtiderna så äter man mycket god mat. Det mesta man äter är sötsaker och torkad frukt.
Det stora utvandringen.
Inte störa – inte förstöra
Ledtråd: Stort och vitt Is och snö
PORTUGAL.
Naturlandskap blir kulturlandskap
Västra Europa.
Östra Europa.
Danmark I Danmark har dom en korv som heter röpölse. Den är väldigt god att äta. I Danmark finns Legoland. Där finns världens största legoaffär och världens.
Sant eller falskt om vatten i Europa. Sant eller falskt Nästan hela Europa omges av hav.
Sveriges natur Geografi åk 4.
Vad finns det för anledning till att det regnar och snöar?
ANTIKA GREKLAND.
Dubai och Limmared Jag heter Bilal År 4.
Presentationens avskrift:

Öland Ölands landsvapen ska föreställa en kronhjort. Öland har kronhjorten som landsvapen för att man tog dit kronhjortar till den kungliga jakten.De hade halsband för att man skulle kunna se om kronhjortarna var tama.

Landskapsdjur & blomma Öland har Ölandsolvändan som landskapsblomma, för den finns inte vild någon annanstans. Öland har Näktergalen som landskapsdjur, för det finns många av dem på Öland.

Städer Borgholm är den enda staden som finns på Öland. Det finns en slottsruin som ligger i Borgholm, den heter Borgholms slottsruin.

Näringar Ölands största näring är turism. Det kommer väldigt många turister varje sommar. Öland har också mycket jordbruk, de är många som lever på jordbruk. De odlar bland annat sockerbetor och grönsaker. Öland är också känt för sina jordgubbar.

Kända platser Trollskogen är en känd plats som naturen har skapat. I Trollskogen finns det tall, gran och ek. Där finns också vrak. Träden växer konstigt där och träden knakar, därför har Trollskogen fått sitt namn. Stora Alvaret ligger på södra sidan av Öland. Stora Alvaret är en jättestor äng. Stora Alvaret kanske ser ödsligt ut men man kan upptäcka massor där. På sommaren kommer de många till Stora Alvaret.

Turism Det är bäst att åka till Öland på sommaren för på vintern är nästan ingenting öppet och på sommaren kan man bada. På sommaren är det många konserter på slottsruinen. Man kan också åka till Ölands djurpark.

Var i Sverige Öland ligger i Östersjön. Vattnet som ligger emellan Sverige och Öland heter Kalmarsund. Öland är Sveriges näst största ö. Här ligger Öland

Industrier Degerhamn är en av de största industrierna på Öland. Degerhamn är en cementfabrik. De behövs kalk för att göra cement. På Öland finns mycket kalk.

Ölandsbron För att komma till Öland kör man över Ölandsbron. När Ölandsbron byggdes (1972) var den Europas längsta bro. Längst upp på bron har man en fin utsikt över Kalmar sund.