Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Fakta om salamander . Salamandern är ett sällsynt groddjur. De är mellan ödlor och grodor. De är rovdjur och äter alla möjliga insekter. Det finns olika.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Fakta om salamander . Salamandern är ett sällsynt groddjur. De är mellan ödlor och grodor. De är rovdjur och äter alla möjliga insekter. Det finns olika."— Presentationens avskrift:

1 Fakta om salamander . Salamandern är ett sällsynt groddjur. De är mellan ödlor och grodor. De är rovdjur och äter alla möjliga insekter. Det finns olika sorters salamandrar i Sverige, t ex Eldbukssalamander och Blåbukssalamander. De små salamandrarna lever till största del i Skåne för där är det bäst klimat för dem och fina skogar och åkrar att leva i. När Vattensalamandern blir könsmogen får den som en tuppkam över hela kroppen. En salamanderhona kan lägga upp till 100 ägg. De flesta salamandrarna blir mellan 8-16 år.

2 http://www.youtube.com/watch?< Bild: Hans Norling

3 BMX-racing BMX är en amerikansk sport. BMX är en sport som finns nästan i hela världen. Det är en rätt ny sport i Sverige. I Ängelholm i Sverige i Skåne har det byggts en nya BMX-bana av PEAB. Den ligger ute vid Kulltorp. Sommaren 2013 ska det vara EM. Peab hade länge planerat att banan skulle byggas. Innan skulle de bygga banan i skogen, men det var en speciell blomma där, så det gick inte.

4 Youtube bmx reacing uci
Pics by: GT Bicycles Youtube bmx reacing uci


Ladda ner ppt "Fakta om salamander . Salamandern är ett sällsynt groddjur. De är mellan ödlor och grodor. De är rovdjur och äter alla möjliga insekter. Det finns olika."

Liknande presentationer


Google-annonser