Granskning av elevhälsans medicinska insats (skolhälsovård) Sunne kommun december 2011.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Karlstad 16 juni 2011 Modersmål idag och imorgon Karlstad 16 juni 2011
Advertisements

Kort genomgång utifrån grundskolans styrdokument
Skola och arbetsliv i samverkan
Sedan den 1 juni 2013 har den nybildade myndigheten Inspektionen för vård och omsorg (IVO) ansvaret för tillsyn av hälso- och sjukvård, socialtjänst och.
Den nya skollagen Arbetet med den nya lagen har pågått sedan 1999
Den nya skollagen 1985 års skollag skollag var på olika sätt föråldrad
Medicinska indikationer – Kejsarsnitt på moderns önskan
Likabehandlingsplaner: granskning och förslag till förbättringsområden Presentation för personalgrupp 18 jan Bengt Andersson.
Stärkt intern kontroll i Göteborgs Stad
Från utredning till ny skollag - elevhälsa för att främja lärande
Från utredning till ny skollag - elevhälsa för att främja lärande
Välkommen till Vikenskolan
Dokumentation som en del i det systematiska kvalitetsarbetet
Välkomna till Östra skolan hösten 2010
Det kommunala uppföljnings- och informationsansvaret
Nätverksträff med Ordföranden och vice ordföranden Barn och utbildning Haparanda 5-6 oktober 2011.
Elevhälsans medicinska insats
Planering.
Våra farhågor 1.Adressen blir också fortsättningsvis ett misch-masch där uppdraget riktas till den professionella organisationen medan ansvaret för brister.
Granskning av handikappanpassning Sunne kommun juli 2012.
Skolhälsovården i Haninge
LEDNINGSFUNKTIONER I PRAKTIKEN
Exempel på analys och handlingsplan
Granskning av årsredovisning 2011 Sunne kommun april 2012.
Att främja närvaro – för alla elevers rätt till utbildning.
SBU Märk väl Nyttan av bättre innehållsmärkning, taggning och struktur i vårdens kunskapsdokument Anna Egonsson Carl Mölstad
Kartläggning av stöd- och ledningsprocess
Översyn av stadgar, policys, instruktioner samt komma med förslag till förändringar. Överväga regler för ersättning vid olika upplåtelser och uthyrningar.
Handledarutbildning Delkurs 4 Barn- och fritidsprogrammet BF
Disposition och utgångspunkter
Att visa fotnot, datum, sidnummer Klicka på fliken ”Infoga”och klicka på ikonen sidhuvud/sidfot Klistra in text: Klistra in texten, klicka på ikonen (Ctrl),
Landstingsfullmäktiges program för mål, uppföljning och insyn för verksamhet som utförs av privata vårdgivare Syfte med programmet är att lyfta frågorna.
Process: Lönekriterier
Generella synpunkter Tydlig och mer lättöverskådlig struktur Bra med gemensam reglering för verksamhetsformer och huvudmän Bra att förskolan blir egen.
GYMNASIESÄRSKOLAN i skollagen
Agneta Kristensson
KVALITETSREDOVISNING En dokumentation över kvalitetsarbete.
Ledning och styrning av sjukskrivningsprocessen
– Gunnar Olausson Skolinspektionen, Linköping
Granskning av gränssnittet mellan administration och politik Seminarium 20 oktober 2006.
Regeringsuppdraget Länsstyrelsernas tillsyn: Granskning av handläggning och dokumentation Granskning av anmälningar Särskild tillsyn av alla HVB Tillsyn.
Fullmäktiges revisionsenhet (REV) Håkan Skyllberg, BDO Direktionens säkerställande av IT- säkerhetsskyd d PROTOKOLLSBILAGA C Fullmäktiges protokoll ,
Systematiskt kvalitetsarbete i förskolan
Elin Ståhl Johansson och Ulla Lindström
Revisionsplan – Fullmäktiges revisionsenhet (REV) Ove Olsson, BDO Stockholm AB PROTOKOLLSBILAGA B Fullmäktiges protokoll , §
Skillnader i lagstiftningen Analys om de skillnader som finns i lagstiftningen är motiverade ur pedagogiska, sociala eller andra aspekter Se över gällande.
ELEVER I SKOLAN = ELIS
Elevhälsan Röbäcks skolområde rev
Ansvar gentemot vem/vilka?
Tillsyn och insyn i fristående verksamhet Omfattning i Kristianstad december fristående förskolor,777 barn 2fristående fritidshem407 barn 2fristående.
Tillsynens syfte Tillsynen ska bidra till en säker vård och omsorg av god kvalitet och arbeta på ett sådant sätt som bäst gagnar vård- och omsorgstagarna.
Skollagen (2010:800) I 2 kap. 36 § skollagen, som började tillämpas 1 juli 2011, står det att eleverna i grundskolan, grundsärskolan, specialskolan, sameskolan,
Kvalitetsmått för elevhälsans medicinska insats
Elevhälsa Elevers behov och skolans insatser Projektledare Anna Blom Elevhälsan 1.
Skolinspektionen Bra tillsyn – bättre skola - Det pedagogiska ledarskapet.
BILD 1. BILD 2 Vi skulle vilja prata om: Iakttagelser från revisionsåret 2007 Planer för revisionsåret 2008.
MILJÖREVISION DAG 3 Planering inför miljörevision samt formulering av inledande frågor. Vi genomför en övningsrevision där vi använder våra inledande frågor.
Samverkan angående barn och unga med psykisk ohälsa Dnr: Rev Genomförd av: Revisionsenheten VGR Borås stadsrevision.
Skolsköterskans sociala uppdrag, finns det?
Riksrevisionens årliga revision
Öppen mottagning Karina o Monica.
Skolsköterskekongress Stockholm
Bakgrund Journalgranskningen är en del i den uppföljning som görs med anledning av att vårdersättningen till en del grundas på ACG. Urvalet av vårdcentraler.
Framtidens elevhälsa Stockholm september
Stöd och anpassning av undervisningen för varje elev. Vad krävs?
Branschråd Förskola Dagordning Godkännande av dagordning Minnesanteckningar - Gemensam förskolekö Information - BER Budget 2018 Månadsutbetalning.
Längre eller upprepad frånvaro
Nyheter i skollagen från och med
Garanterad undervisningstid i gymnasieskolan
En skolpeng höljd i dunkel?
Presentationens avskrift:

Granskning av elevhälsans medicinska insats (skolhälsovård) Sunne kommun december 2011

© 2011 Deloitte AB 2Rapport avseende granskning av elevhälsans medicinska insats (skolhälsovård) Granskning av elevhälsans medicinska insats (skolhälsovård) •I skollagen, 14 kap 1 §, anges att skolhälsovård skall anordnas för eleverna i förskoleklassen, grundskolan, gymnasieskolan, särskolan och specialskolan. Skolhuvudmannen, Sunne kommun, är vårdgivare. På uppdrag av revisorerna i Sunne kommun har Deloitte utfört en granskning av skolhälsovården. •Projektet har syftat till att granska och bedöma om skolhälsovårdens organisation och verksamhet följer gällande lagstiftning och andra gällande regelverk.

© 2011 Deloitte AB 3Rapport avseende granskning av elevhälsans medicinska insats (skolhälsovård) Granskning av elevhälsans medicinska insats (skolhälsovård) •Vi rekommenderar kommunen att: •Utvärdera tillgängliga resurser för elevhälsans medicinska insats (skolhälsovården) utifrån behovet avseende elevantal, målen för verksamheten liksom kraven enligt gällande lagstiftning. •Uppdatera styrdokument för att i samtliga delar överensstämma med aktuell lagstiftning samt tillse att dessa antas av bildningsnämnden. •Se över skolsköterskornas behov av fortbildning. •Se över sex- och samlevnadsundervisningen så att det finns enhetliga rutiner och gemensamma riktlinjer för området för samtliga grundskolor och gymnasieskolan i kommunen.

© 2011 Deloitte AB 4Rapport avseende granskning av elevhälsans medicinska insats (skolhälsovård) Granskning av elevhälsans medicinska insats (skolhälsovård) •Överväga att införa intern kontroll för kvalitetssäkring av verksamheten som en del inom ramen för kommunens övriga arbete med intern kontroll. •Formulera mätbara mål för verksamheten. •Se över om och i så fall i vilken utsträckning undersökningsrummen uppvisar brister som behöver åtgärdas.