Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Bakgrund Journalgranskningen är en del i den uppföljning som görs med anledning av att vårdersättningen till en del grundas på ACG. Urvalet av vårdcentraler.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Bakgrund Journalgranskningen är en del i den uppföljning som görs med anledning av att vårdersättningen till en del grundas på ACG. Urvalet av vårdcentraler."— Presentationens avskrift:

1 Rapport efter journalgranskning vid sex vårdcentraler inom Landstinget i Värmland 2017-04-11

2 Bakgrund Journalgranskningen är en del i den uppföljning som görs med anledning av att vårdersättningen till en del grundas på ACG. Urvalet av vårdcentraler har gjorts så att de med lägst respektive högst ACG ska vara representerade samt att såväl vårdcentraler i egenregi som privata vårdcentralen ska ingå i den granskade gruppen. Syftet med granskningen är inte att granska enskilda individer utan att få en samlad bild av situationen i Värmland. Genomförande Journalgranskningen har omfattat läkares, sjuksköterskors och samtalskompetensers diagnoskodningar gjorda i samband med besök. Vårdcentralerna som valts ut är i bokstavsordning Kronoparken, Storfors, Sunne, Svea, Töcksforspraktiken och Åttkanten. Av sekretesskäl redovisas de här benämnda som A – E, men inte i samma ordning som ovan. Granskningen har utförts av Roland Olofsson-Dolk distriktsläkare och medicinsk rådgivare i Region Kronoberg, på uppdrag av Landstinget i Värmland. Utfall Totalt sett har 392 journalanteckningar granskats fördelat enligt följande: 260 läkaranteckningar 102 sjuksköterskeanteckningar 30 samtalsanteckningar

3

4

5

6

7

8 Diskussion Sammantaget visar granskningen att ”underkodning” förekommer betydligt mer frekvent än ”överkodning”. Jämfört med liknande granskningar genomförda i Region Kronoberg och Region Östergötland ligger andelen ”överkodning” i stort sett på en likartad nivå, medan ”underkodning” förekommer i betydligt högre utsträckning i Värmland. Granskningen har inte påvisat några systematiska felregistreringar på vårdcentralsnivå, men i två fall är det svårt att avgöra om de granskade journalanteckningarna selekterats fram på ett korrekt sätt.

9 Lars Gohde lars.gohde@liv.se


Ladda ner ppt "Bakgrund Journalgranskningen är en del i den uppföljning som görs med anledning av att vårdersättningen till en del grundas på ACG. Urvalet av vårdcentraler."

Liknande presentationer


Google-annonser