Hitta kursvinnare Marknadens vassaste beslutsstöd Günther Mårder &

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Vad säger experterna om Börsen Egen analys går före expertråd Av dem som röstade på Aktiespararnas webbfråga är det fler som gör sin egen aktieanalys.
Advertisements

Synergator Consulting Business Development & Management Copyright 2009 Verktyg för Företagsutveckling.
Del 3 Bolags tillväxtmöjligheter och alternativ
1. Varför finns det pengar?
En vinnande strategi för sparande Günther Mårder, vd Aktiespararna Kongresshelgen 2012, Uppsala
78 respondenter. 2 [1] Hur har det varit hemma sedan du var här sist?
• VD kommentar • Finansiell information • Verksamhet och marknad • Framtiden • Frågor- och svar 2 Agenda.
1 SIP-Optionen. 2 •Ett placeringsprogram som riktar sig till dig och ditt företag. •Företaget placerar. Du får avkastningen privat. •SIP-Optionen gör.
Aktiespararna - skapar förutsättningar för framgångsrikt aktiesparande.
Pedagogisk dokumentation med videokameran Kajsa Svaleryd.
Aktier och aktiesparande
Aktiekunskap Växjö Universitet Växjö
AKTIEBOKEN © FREEBOOK HUVUDFINANSIÄR AKTIEBOKEN 2009/2010.
Ta fram marknads- och säljprocesserna och skapa en proaktiv organisation
Intervju inför ViV-projektet.
FONDFÖRSÄKRING Försäkringstagaren väljer hur premiereserven investeras
Eller formativt lärande…
Få ut mer av ditt sparande
Att spara i en aktiesparklubb – ett roligt och i längden
Skogsbarometern är en årlig rapport om det ekonomiska läget i familjeskogsbruket 750 skogsägare har av Sifo intervjuats under september månad och undersökningen.
Förhandstitt på klubbens excellensprocess Följande bilder används under en CEP- kurs.
Utveckla din organisation - ska du anställa? -. Fundera kring Vad vill du ha hjälp med? Hur kan du beskriva det du behöver så att det lockar rätt kompetens?
Ung Privatekonomi Lektion 6 - Analysera.
Lärandemålklinik – vanliga och ovanliga frågor om lärandemål (=LM) Kvalitetsenheten och Lärcentret samarbetar inom projekt Alcuin, som har som.
Att leva med osäkerhet Vad berättar våra prognoser och analyser och hur kan ni använda er av dem? Fredrik Ribbing arbetsmarknadsanalytiker.
Privat pensionssparande
Privat pensionssparande. Spara själv? Ska det verkligen behövas?
F10 Företagets lönsamhet, finansiering och tillväxt
Fastighetsrelaterade index Vad tänker ni på ?. ALLMÄN INFORMATION OM OMSÄTTNINGEN PÅ FASTIGHETSMARKNADEN OCH OM PRISER OCH PRISUTVECKLINGEN PÅ FÖRSÅLDA.
Fonder och fondsparande. Vad är en fond? En fond är en samling (portfölj) värdepapper utgivna av olika företag. Den som investerar i en fond äger en andel.
Linköpings universitet
Fonder och fondsparande. Vad är en fond? En fond är en samling (portfölj) värdepapper utgivna av olika företag. Den som investerar i en fond äger en andel.
Handelsstrategi Det finns många olika strategier. En investerare kan ha en eller flera. Johan Törnström Aktiecaféet
LIFT MÅL LIFT Ett utvecklingsprogram för deltagaren och deltagarens företag.
Ekonomisk information och extern redovisning
Att lära sig att analysera
Strategisk ekonomistyrning: Föreläsning Professor Fredrik Nilsson Linköping
Aktier och aktiesparande
BNP (BruttoNationalProdukt):
Fonder och fondsparande. Vad är en fond? En fond är en samling (portfölj) värdepapper utgivna av olika företag. Den som investerar i en fond äger en andel.
Räkna med pengar Matematiska institutionen Linköpings universitetet
Analysförmåga Jämföra: Likheter och skillnader, för- och nackdelar
Fonder och fondsparande. Nästan alla svenskar sparar i fonder Källa: TNS Sifo Prospera, 2012 %
Företagsvärdering och företagsarrangemang Del III.
Företagsvärdering & företagsarrangemang
Aktier och aktiesparande. Varför spara i aktier?
1 Optionerr 9  NU ◦ Avtal ◦ Leverans ◦ Betalning.
29 november 2016 Annika Creutzer
Dagens agenda Fundamental Analys Grunder Nyckeltal Praktik Teknisk Analys Timing Trender Köp o säljsignaler FA + TA = SANT.
Att spara långsiktigt? En förutsättning och ett villkor för en sund och hållbar ekonomi är att hushållen har tillgång till rätt och relevant information.
Optionskola grundkurs
Dagens målsättning Hitta Kursvinnare Teknisk Analys
Aktieskola.se.
HITTA KURSVINNARE – Modulen FA
Namn Per
Dagens agenda Fundamental Analys Grunder Nyckeltal Praktik Teknisk Analys Timing Trender Köp o säljsignaler FA + TA = SANT.
Teknisk Analys.
HITTA KURSVINNARE – PRAKTISK HANTERING
Fundamentala värderingsmodeller
HITTA KURSVINNARE – PRAKTISK HANTERING
Fundamentala värderingsmodeller
HITTA KURSVINNARE – Modulen FA
Företagets namn Affärsplan.
Att spara långsiktigt En förutsättning och ett villkor för en sund och hållbar ekonomi är att hushållen har tillgång till rätt och relevant information.
Hitta Kursvinnare? Vad bestämmer marknadens riktning?
Övningar.
Försäkringsrörelselagen
Att spara långsiktigt En förutsättning och ett villkor för en sund och hållbar ekonomi är att hushållen har tillgång till rätt och relevant information.
Företagsvärdering Utdelningsmodell Vinstmodell Relativ värdering
Presentationens avskrift:

Hitta kursvinnare Marknadens vassaste beslutsstöd Günther Mårder & Christophe Génetay 2017-04-03

Aktiespararnas Gyllene regler Sätt ett mål för ditt aktiesparande - var långsiktig Investera regelbundet Kontrollera riskerna Var försiktig med belåning! Håll dig välinformerad och följ inte råd okritiskt Gör din egen analys Sätt upp regler för när du skall omplacera 2017-04-03

Kollar du dina aktier lika mycket som bilen inför ett bilköp …? 2017-04-03

Välj rätt företag för analys Studera företagets historiska försäljnings- och vinstutveckling Företag med stark historisk utveckling har ofta även bra framtidsutsikter Ta reda på orsakerna till att företaget utvecklats som det gjort Fundera på vilka hot det finns mot företagets tillväxt Bedöm vilka tillväxtutsikter företaget har i framtiden Kännetecken på en bra ledning: Har blivit testad och nått framgång i såväl bra som dåliga tider. Har visat förmåga att långsiktigt skapa tillväxt. 2017-04-03

Vad Aktiespararnas Aktieanalys bygger på Syfte med analysen Hitta rimligt värderade tillväxtaktier Fem års placeringssikt Bör-krav på bolaget Går med vinst Värderas utifrån vinst, inte tillgångar Historik minst tre år ”Vi vill köpa bra tillväxtföretag med stabil företagsledning till en bra kurs” 2017-04-03

Att hitta rätt aktie för analys Bedömning av företaget och dess ledning Tillväxttakten Vinstmarginalen Avkastning på eget kapital Utdelningar Bedömning av aktiekursen Historisk värdering Prisintervall 2017-04-03

Konsten att hitta köpvärda aktier Företag Dåligt Bra A k t i e u r s Undvik Rätt val Låg Hög Undvik absolut Avvakta 2017-04-03

Programmets olika moduler Fundamental analys Nyckeltalssortering Portföljhantering Teknisk analys Rankinglistor Kurslistor 2017-04-03

Analysens sju steg 1. Historisk försäljning 2. Historisk vinstutveckling 3. Lönsamhetsanalys och vinstprognos 4. Utdelningsprognos 5. P/e-talsprognos 6. Kursprognoser 7. Kursintervall, risk och avkastning 2017-04-03

Viktiga nyckeltal i analysen Vinsttillväxten per aktie – för att bedöma framtidspotentialen Vinstmarginalen – för att bedöma företagsledningens förmåga Räntabilitet på eget kapital – för att bedöma företagsledningens förmåga P/e-talet – för att räkna fram kursprognoser Peg-tal – för att bedöma om aktien värderas rätt jämfört med tillväxtmöjligheterna Utdelningsandelen – för att beräkna en del av aktiens framtida avkastning Direktavkastning – för att bedöma utdelningens bidrag till totalavkastningen Vinst/förlustkvot – för att bedöma risken Förväntad avkastning – visar vilken avkastning du kan räkna med förutsatt att dina antaganden i analysen infrias 2017-04-03

Är det tillväxt? Är trenden stigande? Är tillväxten på samma nivå? De tre viktigaste bedömningsgrunderna Försäljning, vinst per aktie & vinstmarginal Är det tillväxt? Är trenden stigande? Är tillväxten på samma nivå? Om någon av dessa tre visar minskande tillväxt, ta reda på varför? Om försäljningstillväxten är avtagande, kan vinsten fortsätta att växa? Hur länge kan vinstmarginalen minska innan den påverkar vinsten? Sjunkande vinstmarginal är ofta en första indikator på framtida problem 2017-04-03

De tre viktigaste bedömningsgrunderna Försäljning, vinst per aktie & vinstmarginal Om vinstmarginalen är på väg ned, håll ett öga på vinst/aktie nästa kvartal Fler än ett kvartal av minskande vinstmarginal kan indikera att vinsten per aktie är på väg ned och som en följd av detta: kursen på väg ned 2017-04-03

Utvärdering Hitta kursvinnare 2017-04-03

Specialerbjudande idag – Pro 3 månader 149 kronor! 2017-04-03