Tre frågor du helst inte ska behöva ställa efter att du läst detta.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Det första du bör göra är att rita horisonten
Advertisements

Atomer, molekyler och kemiska reaktioner
Anne Frank Historia.
Här kommer några bilder från platsen där mysteriet hände en gång…
Varför förlorade jag mitt favoritjobb?
Detta har du vetat länge…. Klicka för att gå vidare.
Brukarnas perspektiv: KUNSKAP/INFORMATION
Samtala om böcker.
Sagan om den hungriga vargen
Sagan om Piffy.
Vi får alltid höra "the rules" från kvinnornas sett o se på saker o ting. Här kommer äntligen männens regler!!!.
Vi har startat upp vårt nya tema: Folk och rövare i Kamomilla stad
Karlsson på taket av Kristine och Simon.
Svenska som andraspråk
Patientenkät sommaren -13
ABSOLUT BrucElvis Det här bildspelet består av material som BrucElvis tror han kommit på alldeles själv. Dock kan ju någon annan varit lika ”smart / rolig”
KKME – Livsfrågor Oktober 2007
Nordiska språk lektion3.
En genomgång av spelet: Dubbelkrig-Grön
Prova  Roliga bilder  Spel  Roliga videoz  Musikspelare  Downloads!  Till de minsta  Kontakt.
Slöjd Presentation! Av: Malte Bergman.
hej och välkomna EKVATIONER Ta reda på det okända talet.
BARNS RÖSTER OM INTERNET
Det är ett hus kom så åker vi närmare. Då ser vi en man då frågar vi om får kolla runt.
Ödehuset Det var en gång en flicka som hette Lisa. Hon
Vi får alltid höra "the rules" från kvinnornas sett o se på saker o ting. Här kommer äntligen männens regler!!!.
 Eftersom Nikolas är humanist och Edina muslim kommer dom inte ha ett ’’vanligt’’ religiöst bröllop och måste tänka på vissa grejer innan dom ingår äktenskapet.
Innehåll Profeten Ibrahim (Abraham) Introduktion Profeten Nuh (Noa)
Fotoalbum med bilder från vårt lägenhet i Park Avenue, Peking 2011/2012.
Luncha & lär! Indirekt tal ii.
Affärssystem som en aktör Linda Askenäs Linköpings universitet.
Demokrati och hur Sverige styrs
Grunderna - Från ett logiskt perspektiv André Bodin, Anders Edholm – 2011.
Ja så har BG & Svenne varit på Veteran SM i Bollnäs. Där hade dom fått SNÖ!
Huvudsatser och bisatser
Av Murwet och Sandra. Det var en gång en planet som hette Mars. Han hittade flera planeter.
Möte hos Österåker Östra Ryds församling Möte hos Österåker Östra Ryds församling Utdrag ur bildspel från möte hos Svenska kyrkan. Deltagare Kenneth.
+ stadsplanering Dansande robot!. + Motivering Vilken plats valde du, och varför?
Jul, jul strålande jul. Ja visst är det strålande. eller
HJÄRNGYMPA.
Att skriva efter en litteraturdiskussion
Barnets rättigheter i Sverige och för alla barn i världen
Linnéa. Gode Gud Jag skriver för att säga förlåt för att jag var arg igår när du ignorera mina böner och ingenting blev som jag ville.
Frågor om elevinflytande till elever i åk 3 – 9 i grundskolan
Barnets rättigheter i Sverige och för alla barn i världen
Röd zon Grön zon Grön zon Röd zon.
Hinduismen Hinduismen är en stor religion, speciellt i Indien, det finns ungefär 900milljoner utövare i hela världen.   Dom människorna kallas Hinduer,
Finns konst? Ja Nej. Är konst materia? JaNej Är allt konst? Ja Nej.
Varför frågar vuxna bara en gång och sedan nöjer sig med svaret ”bra”?
SIM TEAM.
Arbete med avsnittet pågår Utdrag ur utkast Kenneth Flood Alf Susaeg utdrag#1.
Tredje Kvällen Vi är de som hör och lyder.
Av: Ninni Byrestam. Eleverna (faddrarna) i klass 3A fick ett uppdrag… Välj en bok som du tror att ditt fadderbarn tycker om. Öva på att läsa boken med.
Att besöka skolor Camilla Bergvall, ordförande Djurens Rätt Helsingborg & Hanna Eriksson, vice ordförande Djurens Rätt Helsingborg
DEN MAGISKA DÖRREN.
Barnets rättigheter i Sverige och för alla barn i världen
Vad är sant? Vem kan man lita på?
Grattis faster! ...jag hörde att du fyller år idag. Det tänkte jag man kunde fira genom att bland annat visa lite hur jag har det  Pappa pratade om någon.
Demokratitorg Ett möte mellan unga och politiker.
Cyberbullying/ Nätmobbning
Att Skapa Serier.
MAKTLEKAR.
Det är tisdag och Björn ska på sin första ishockeyträning. Han skakar i hela kroppen av nervositet. Han har aldrig stått på några skridskor förut. När.
Frågor om elevinflytande till elever i åk 3 – 9 i grundskolan
Vad tycker du? När man diskuterar berättar man vad man tycker om något. När jag tycker något har jag en åsikt. Ett finare ord för att säga något är att.
BESÖKET PÅ ÅTERVINNINGSCENTRALEN VI HAR VARIT PÅ STUDIEBESÖK PÅ ÅTERVINNINGSCENTRALEN. ÅTERVINNINGSCENTRALEN ÄR EN SOPTIPP DÄR MAN KAN SLÄNGA SKRÄP SOM.
Experiment med vatten Densitet.
Andlig Klarsyn En måttstock för den Kristna församlingen.
Kommunikationspass Jag heter
Kajsa och mormor i Danmark av Cajsa och Hannes. Det var en fin sommardag. Kajsa skulle gå ut och sälja kolor på torget.
Presentationens avskrift:

Tre frågor du helst inte ska behöva ställa efter att du läst detta. ISLAND Tre frågor du helst inte ska behöva ställa efter att du läst detta.

Början. När jag bodde i Sverige fick jag väldigt ofta några frågor när folk visste att jag var från Island. Vissa frågor kan man ju förstå att dom ställer, men andra var helt korkade. Så nu hade jag tänkt berätta svaren för er så att ni inte behöver fråga nästa gång ni träffar någon från Island eftersom att ni då redan vet svaret.

Figurer. Den här figuren är mitt svar. Den här figuren är frågaren. Den här figuren är om jag vill lägga till någon kommentar i slutet.

Den jag förstår att folk ställer. - “Kan du prata isländska då?” Svar: Ja, det kan jag. - ”Gu vad Coolt!” eller “å, det som är så vackert” Jaha, vackert? Okej. Jag kan förstå den här frågan eftersom att man inte måste kunna isländska bara för att man kommer där ifrån, men vad jag inte kan förstå är vad e så coolt och vackert med isländska.

Snö och is frågan. Finns det mycket snö och is på Island. Inte mer än i Sverige och det är faktiskt inte lika mycket minusgrader där på vintern som det är i Sverige. Okej, landet heter Island men det betyder ju inte att det måste finnas is där, är grönland grönt bara därför att det heter Grönland?

“Iglosar”. Bor man i “iglosar” på Island? JA! OCH DET FINNS IGLOHÖGHUS OCKSÅ MEN ETT TIPS OM DU SKA GÅ OCH HÄLSA PÅ NÅN I ETT SÅNT DÅ BORDE DU TA TRAPPAN ISTÄLLET FÖR HISSEN, DET GÅR OFTAST SNABBARE EFTERSOM ATT MAMMUTARAN SOM DRAR UPP HISSEN OFTA BLIR TRÖTTA OCH MÅSTE VILA! (NEJ, klart att man inte bor i iglor på Island!) Det som är roligast med när man får denhär frågan är att man kan säga att man faktiskt bor i iglor på Island och sen bara hitta på en massa strunt tills folk fattar att man inte talar sanning. Och det som är så himla kul är att vissa faktiskt tror på allt som man säger. ”jaha, gör man? du skojar? Okej. Men vad kul…” å så fortsätter dom. En sak som också är lite konstigt är att nästan alla säger ”iglosar” men det heter det inte utan heter det iglor.

isbjörnar Finns det isbjörnar på Island? Nej, men ett par få gånger har det kommit isbjörnar flytande på is från andra ställen. Det här är också en sån där fråga som man kan hitta på en massa saker som t.ex.: ”Ja, och det är särskilt populärt att fånga in en när den är liten, tämja den och sedan gå söndagspromenad med den.” Vissa frågar till och med om det finns pingviner (dom bor ju bara på sydpolen). Det är otroligt vad folk tror på. Men tillslut fattar dom ju att det inte är sant.

Bilder. http://heim.ifi.uio.no/~ronny/svalbard/images/polarbear.gif (om gjord av Ragnhildur ”isbjörn i koppel”) http://www.bellona.no/data/b/0/23/17/5_1407_0.jpg (isbjörn) http://www.uni-muenster.de/MineralogieMuseum/vulkane/Bild122.gif (vulkan) http://www.kriunes.is/grafik/islenskifaninn.gif (isländska flaggan) http://home.tiscali.se/svenskabolag/gif/svenskaflaggan.gif (Svenska flaggan) http://www.kuling.nu/images/pratbubbla_v.gif (pratbubblan) http://www.snow.is/frettir/pages%20photos/ossi_030202_05.jpg (snö, sol) http://users.belgacom.net/bn619616/grote%20slaapkamer/images/iglo.gif (iglo) http://www.benmeadows.com/images/refinfo/igloo6.gif (igloo) http://www.teach-nology.com/worksheets/early_childhood/color/igloo.gif (igloo)