Handelskammaren erbjuder en kvalificerad exportutbildning i Internationell B2B försäljning under hösten 2011. Utbildningen riktar sig till personer inom.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
under ledning av Oskar Henkow, Lunds universitet
Advertisements

Nyhetsbrev Nr 4, 23 Augusti Nyhetsbrevet ges ut av Innovation Norrbotten AB org.nr: Ansvarig.
AKTIESPARARNA ÖSTERSUND Presentation
Främja Kvinnors Företagande i Blekinge Första utlysningen – beviljade projekt Catharina Rosenquist.
Vi utvecklar människor. Människor utvecklar företag Utvärdering Säljutbildning Öppen utbildning Vt 2010 Utbildare: Johan Skogström Plats: Consensus Utvärderingen.
Katarina Jonsson Vendor Manager, Software.
Sellmasters affärsidé Vår affärsidé är att öka företagens försäljning och lönsamhet genom att veckovis coacha och träna säljare och säljkårer med tips.
Työelämävalmiuksia | Yrittäjyyskasvatusta | Oman talouden hallintaa Affärsidé Affärsidé Personal PersonalRådgivare.
Prissättning Ta hänsyn till: kostnaderna konkurrenternas priser
Regler och lösningar för uppdragsutbildning
Vi utvecklar människor. Människor utvecklar företag Utvärdering Förhandlingsteknik Öppen utbildning 5/5 & 18/5, 2010 Utbildare: Anita Karlsson Plats: Consensus.
Ett regionalt kriskompetenscentrum med människan i centrum.
Servicekunskap Lektion 1 s 7-14
C. Wormbs & L. Norén1 Fler affärer på webben Sammanfattning: • Är du nöjd med hemsidan? • Är det tydligt vad du säljer med hjälp av hemsidan? • Vet du.
Anna Bolander - Campus Lidköping
Hasta la Vista Vinn en äventyrsresa med Microsoft till Spanien.
Rådgivningen, kunden och lagen Möte med branschen fredag den 4 maj 2007 Helena Pettersson Ann-Christine Ihrfelt
Projektbeskrivning för Affärschansprojekt VILNIUS 2007.
Framgångsrikt projektledarskap lyfter landsbygden Bakgrund • Den ideella sektorn brinner ofta för landsbygden och vill utveckla sina områden • Utvecklingsidéer.
Konsten att göra bra inköp
Kapitel 11 Prissättning.
Intervju inför ViV-projektet.
- Hur vet vi om vi har lyckats?
Reflektion över försäljningsseminarium
VILKA VAR DE VIKTIGASTE LÄRDOMARNA FRÅN CASET?
VIBF,s Utbildningar. Våra utbildningar är: Ledarutbildningar. (Bul)
Att skriva en artikel.
Kompetensutveckling Processansvarig: Ulrika Sjöholm
FoU-samverkan på EU-arenan – Regionala FoU-strategier för Norra Sverige Erik Bergkvist Rapportör EuropaForum.
PLUS Program för Lärande och Utveckling i Svensk hälso- och sjukvård för utlandsutbildad personal 1 oktober 2013 Inger Hagqvist
Vad tycker de lantbruksverksamma om Säkert Bondförnuft
Hushållningssällskapet Rådgivning Nord AB Vår kompetens ger näring till din verksamhet! Vi erbjuder företagsrådgivning och driver utvecklings- projekt.
Räkna fram resultatet Kapitel 7: Beräkna ekonomin
Botniabanan är igång, godsbangårdar håller på att färdigställas i både Umeå och Örnsköldsvik, både politiker och företagare är överens om att allt mer.
Energieffektivare företag. Vilket stöd kan Energikontoret ge
Affärsidé - företagets vägvisare
Sälj mer till fler Andreas Jacobsson.
 I denna bilaga ger vi en kortfattad presentation inom olika områden gällande träning och hälsa som vi erbjuder på Forma träningscenter.  Kontakta gärna.
Affärsidé – Emelie & Emma 9E
Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014
Marknadsförarens mall för att skapa köpares persona!
Upphandling av stöd till bredband
Värmdö matchning? Värmdö kommun Centrum för arbete och studier (CAS)
1:a Möte Offert process Avsluts process
Navigeringshjälp för företag som vill utvecklas!.
Marknadsförarens mall för att skapa köpares persona!
“Bättre vård med facebook” Katrin Moeschlin Charlotta Wolgast Wallman Nov 2011.
En forskare med en idé Genovis = gen och novis Passion och nyfikenhet.
Kapitel 9 Kalkyler med totala kostnader.
Västsvenskt nätverk för hållbar utveckling Frukostmöte: Valspecial! Regionutveckling mot en hållbar utveckling.
Projektet Bli företagare – Ett exempel på samverkan med det lokala näringslivet för att bidra till generationsskiften i småföretag HSS Karlstad
En kurs för att hitta din affärsidé
Projektnamn, projektledare och deltagande aktörer Midroc Electro Projekt Effektivisering av konstruktionsarbete Projektledare: Arto Lind Deltagande aktörer:
Case seminarium Grupp 3, Azra Custovac, Anna Ojdanic & Indira Todorovac.
Ta pulsen på ditt företag! – Health Check™ NyföretagarCentrum tar nu steget från att kostnadsfritt hjälpa entreprenörer igång med att starta nya företag,
Marknadsföring av turism
Reflektionsuppgift – THE ABB, FG WILSON AND CATERPILLAR CASE
Gruppinformation till jordbrukare Seminariet är kostnadsfritt men fika och lunch bekostas av deltagarna på plats. Anmälan: Senast 8 februari på
Hur gör vi nu när löpande redovisning inte längre är hippt? Ludwig Stendahl Affärsutvecklare / Marknadsansvarig Norrland på EY.
SpeedMedia Export ServicePerformance BusinessSearchSalesPerformanceWork-FlowPerformanceBusinessPerformanceGroup Försäljning Venture Cup 9 februari.
Välkommen på Hälsa och Kulturkonferens i Kalmar! Slutkonferensen kring Hälsa och Kulturprojektet i Kalmar län genomförs som en del av en större internationell.
Upphandla revisionstjänster utan pris – à la Skellefteå! Kommek seminarium 14.
Ett kontrakt har sitt pris
MARKNADSFÖRING Marknadsföring är allt arbete som utförs i ett företag i syfte att föra en vara eller tjänst från producent till konsument.
Produkt, pris, plats och påverkan
Marknad, målgrupp och mål
Info intranät Marknad Affärs modeller mot kund Hur man säljer in besöket? Hur demar man på besöket? Split Utvägen FF abonnemang Offertmall E-learning FAQ.
Välkommen – Dags att boka Rekryteringsmässan!
Presentationens avskrift:

Handelskammaren erbjuder en kvalificerad exportutbildning i Internationell B2B försäljning under hösten Utbildningen riktar sig till personer inom företaget som arbetar med försäljning på en internationell marknad. Internationell B2B Försäljning september 2011 Skellefteå

KVALIFICERAD EXPORTUTBILDNING I SKELLEFTEÅ Exportindustrin i Skellefteå har under senare år påpekat svårigheterna med att rekrytera och utbilda kvalificerade säljare. Handelskammaren har därför fört diskussioner med olika utbildningsanordnare för att kunna erbjuda utbildningar inom detta område. Under vinterhalvåret har Handelskammaren genomfört en inventering för att få en uppfattning om vilket behov av kompetenshöjning som finns för era säljare i exportindustrin. Utifrån resultatet av denna inventering har ett underlag sammanställts som därefter har upphandlats av ett utbildningsföretag och som innehåller de viktigaste momenten för att bli en framgångsrik exportsäljare. Utbildningens kommer att genomföras under två dagar i Skellefteå och riktar sig till de personer inom företaget som säljer på en internationell marknad. Utbildningen genomförs av ett företag som heter Framfot och som har goda referenser inom detta område. Tid:12-13/ Plats:Skellefteå, Scandic Konferenscenter Pris: kr/deltagare för medlemsföretag i Handelskammaren kr/deltagare för icke medlemsföretag (alla priser ex moms) Anmälan: Senast den 20 juni ( anmälan är bindande) till el Upplysningar: Jan Bergmark, Emma Arvidsson, För att utbildningen ska genomföras krävs minst 15 deltagare Förberedelser:Personlig behovsinventering av säljarna inför utbildningen. Praktisk Den första dagen går vi igenom förhandlingsteknik och utformning:kulturella skillnader. Den andra dagen delas säljarna in i två grupper och dagen delas in i två pass om 4 timmar. Här kör den ena gruppen internationell affärsjuridik medan den andra går igenom kundplaner, affärsutveckling, behovsutveckling och prissättning.

Förhandlingsteknik Förhandlingsförberedelser Situationsanpassad förhandling (efterförhandling, förhandling med flera personer, etc) Kulturella skillnader Förhandlingskommunikation Självanalys – vilken förhandlingsstil är din? Internationell affärsjuridik Förståelse för internationella handelsregler – möjligheter och begränsningar Att tänka på när man skriver kontrakt, offerter, affärs-, agent- och distributörsavtal EU-rätt Försäljning B2B Att utveckla en kundrelation Hur man går från säljare till partner Skapandet av en köpvision hos kunden Behovsutveckling och prissättning Kundägarskap & kundplanläggning Fördjupad frågestruktur Kundplanering Dag 1 – måndag den 12 september Dag 2 – tisdag den 13 september

Västerbottens Handelskammare, Expolaris Center, Skellefteå