Protokoll föräldraråd 2012-01-25 Plats: Bjälbotullsförskola Tid: 17,30 •Tankar efter mötet med våra politiker. Finns det politiska frågor som vill lyfta.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Välkomna till Förskolan Lodet
Advertisements

Förskolan Körsbäret Handlingsplan Ht-10, Vt-11
Sommarbrev till föräldrar
Patientenkät sommaren -13
Metodstöd.
Träddiagram - ett sätt att ta fram aktiviteter och prioriteringar för hur man ska jobba med ett visst område.
Solanderskolan presenterar
Nu börjar ett nytt tema i år sju!
Kommunikationsplan för Förskolechef
Plan mot kränkande behandling
Kvalitetssäkring 2010/2011 Tullens förskola, avdelning: Kobben
Pedagogisk dokumentation i det systematiska kvalitetsarbetet
Lika Behandlings Plan Verksamhetsåret 2012/2013
Brev från Pingvinen.
Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling
Samordnare Digital agenda Västra Götalands län
1 Medarbetarenkät 2011 • 573 svar. 2 Kön 3 Jag är knuten till en klass, undervisningsgrupp eller barngrupp.
Välkommen till Förskolan Ekorren
Pedagogiskt ledarskap
Att skriva en artikel.
Patients' experience of important factors in the healthcare environment in oncology care. Browall M, Koinberg I, Falk H, Wijk H.
Hur fungerar värdegrundsarbetet i vardagen, på operation 2010? På kliniken IVAK/OPERATION, startade ett värdegrundsprojekt Detta har lagt grunden.
Läroplansträff förskolan
Läroplansträff Välkomna. Program för förmiddagen 8.30 Uppföljning av lektioner som planerades förra gången. Berätta för varandra gruppvis om.
Läroplansträff Välkomna.
Välkomna till Färila skola läsåret 14/15
, Hej, Nu har snart en termin gått av det här verksamhetsåret. Vi som jobbar med och för era barn summerar det pedagogiska arbetet på förskolan och konstaterar.
Föräldrainflytande. 1. Anser du att det finns ett fungerande samarbete mellan förskola och hem på ditt/dina barns avdelning?
Barn och Utbildning Föräldraenkät 2011 Totalt resultat förskola Svarsfrekvens hela enkäten (förskola och skola) 39 %
Brev till Svalans föräldrar april 2013
i kommuner, landsting/regioner
Frånvarorutin i förskolan
Föräldramöte Ht
Förslag till fortsatt arbete med kunskapsuppdraget Rektorsträff
Läroplansnätverk förskola
”Jag vill vara konstruktiv i debatten”. ”Jag vill inte vara en papegoja och upprepa vad andra sagt i syfte att höra min egen röst…även fast den är trevlig.
RIALTO Jenny Alvolin Barn- och ungdomsombud Broschyren: Kartläggning av barnets förmågor och behov. Underlätta för barnets vistelse i fsk/skola.
Välkommen till Kattfots föräldramöte!
Att gå från magkänsla till faktabaserad utveckling Stöd för förskolor och skolor som vill ordna analysgrupp Metoden har utvecklats och prövats i Eu-projektet.
Läroplansträff fritidshem
Frågor om elevinflytande till elever i åk 3 – 9 i grundskolan
Föräldramöte 2013.
Känna till och ha provat metoder och verktyg för processledning
Stöd till en evidensbaserad praktik för god kvalitet inom socialtjänsten – brukarmedverkan vid brukarundersökningar inom LSS • • SKAPAD.
Skolutveckling via digitala medier
Steg 2 – Mötet HUR ÄR VÅR ARBETSMILJÖ OCH VAD BEHÖVER VI GÖRA?
Vanningsåkers förskola
Prioriterat utvecklingsområde 10/11
Likabehandlingspolicy för Slottegymnasiet
ÅLDERSGRUPPEN 6 ÅR VÅREN. Föräldraträffar i fortsättningen Ett syfte med dessa möten är att skapa bra förutsättningar för våra ungdomar både på planen.
Patientsäkerhetsronder ”Executive Walk Rounds” – EWR.
Välkommen.
DM läger 2013 Uppsala Slalom Klubb Björnrike
Tema: Vänskap och relationer Att känna sig trygg och att trivas på förskolan är en grundläggande rättighet. Hur kan man som förälder hjälpa sitt barn.
Leda Avdelning Leda Kår Ditt Personliga Ledarskap
Förskoleenkät Föräldrar 2012 Förskoleenkät – Föräldrar Enhet:Hattmakarns förskola.
Sammanställning av enkätsvar ang
Pedagogiska året Vattentornet 15/16
Välkommen till Brunna, Gröna Lund och Stamvägens förskolor
Bergfotens Hjälpgrupp En presentation av hur du kan få hjälp av oss.
10/4/2015 Föräldraenkäten 2015 Förskola Änglagård-hajarna.
Gör barn starkare i kommuner, landsting/regioner Vägledning politiker.
1 Mitt barn är en NamnAntal Flicka27 Pojke26 Väljer att inte besvara frågan1 Total54 Förskolan Luleå 2016-Kläppbackens förskola.
Föräldraenkäten 2015 Förskola Ekebo
Metodstöd Att arbeta med MUSK-resultatet
Organisation & Arbetsgivaransvar
Föräldraenkäten 2015 Förskola Trollhassel
Föräldraenkäten 2015 Förskola Nunnebo
Föräldraenkäten 2015 Förskola Emmabo
Team förebygg Samverkan mellan skola och socialtjänst
Presentationens avskrift:

Protokoll föräldraråd Plats: Bjälbotullsförskola Tid: 17,30 •Tankar efter mötet med våra politiker. Finns det politiska frågor som vill lyfta och diskutera. Vill vi fortsätta att träffa våra politiker? Vi vill gärna fortsätta träffa politikerna, viktigt dock att både allians och oppositionen är representerade. På så sätt blir det mer rättvisa diskussioner. Saker som vi tänker att vi kan lyfta är 15-timmars regeln, inköpsavtal och kosten på våra förskolor,. Här informerar undertecknad att det finns en kostdeklaration från kostservice. Här kan man få information om kosten som serveras på våra förskolor. Varje avdelning kommer få minst ett exemplar som föräldrar kan få läsa. •Säkerheten på våra förskolor, tankar efter TV programmet Kalla Fakta. Hur fungerar säkerheten inom Skänninge förskolor. Personalen går just nu första hjälpen utbildning. Detta är en kurs som vänder sig till personer som har barn eller arbetar med barn mellan 0-8 år. Vi pratar allmän sjukvård samt vad vi skall göra när olyckan är framme. Vi går även igenom olika olycksrisker som finns med barn samt hur vi kan förebygga dessa på enkla och bra sätt. Första hjälpen utbildning och utbildning i brandsäkerhetsarbete går alla medarbetare minst var femte år. Vi genomför brandövningar 1gång/termin. Föräldrarådet kom med förslag att vi ska köpa in filtar för att ha ute om det börjar brinna och vi måste utrymma förskolan. Filtarna är till för att hålla värmen om barnen inte hinner få med sig några ytterkläder ut. Mycket bra förslag, jag tar med frågan till vår samverkansgrupp. Vi berättar om att vi har tydliga handlingsplaner och beredskapsplaner för hur vi ska agera OM något händer. Dessa revideras årligen. När v upptäcker brister i vår miljö anmäler vi det till tekniska som i sin tur ska åtgärda detta. Ser ni brister som behöver åtgärdas tveka inre att ta kontakt med mig eller någon personal. Nya västar i olika färger har köps in till samtliga avdelningar. Alla barn på våra förskolor som är ute och leker kommer ha väst på sig. •Information om Skänninge förskolors likabehandlingsplan Likabehandlingsplanen är en plan som är utarbetat av förskolechef och alla medarbetare och som har som syfte att motarbeta all form av mobbing ock kränkande behandling. Det finns en plan för respektive förskola. Vi önskar dock att även föräldrar tar del av innehåll och också är med i utformningen. Förslag från föräldrarådet var att föräldrarna kunde få diskutera ”vad är som är viktigt för att era barn ska trivas på förskolan”. Innan vi kommer dit vill jag dock slå ett slag för våra likabehandlinsplaner. De finns på varje avdelning, så har ni några minuter över ta gärna en titt.

•Kommande års skolfotografering Skänninge skolområde har tecknat nytt avtal vad gäller skolfotografering. Vi har tecknat ett 1-årigt avtal med stjänstudio. Detta innebär att alla förskolor och skolor inom Skänninge skolområde kommer vara med i skolkatalogen. Det är Ni som förälder som godkänner om ert barn ska var med i skolkatalogen. •Övriga frågor - Önskemål om kommande föräldramöten vad gäller innehåll? Det många goda tankar om kommande föräldramöten. Det finns efterfrågan på föräldramöten som arrangeras avdelningsvis. Det finns också efterfrågan på att sitta och diskutera i olika grupper utifrån ett tema. De senaste föräldramöten har varit ganska god närvaro på föräldrar. För oss är det viktigt att ni känner det betydelsefullt att delta, Därför är det intressant att höra vad ni har för önskemål. Har ni idéer på upplägg så tveka inte att berätta det för någon i föräldrarådet eller personal på respektive förskola. Alla förslag mottages tacksamt. Vi kommer lyfta denna fråga även på nästa föräldraråd. - förskolans kultur utbud Inom förskolan har varje område fått ett kulturombud. Detta för att kvalitetssäkra att alla barn får ta del av olika kulturella engagemang. Kulturombuden kommer att träffas tillsammans med en person som leder arbetet i kommunen. Detta för att kunna ge varandra tips och idéer på olika kulturella aktiviteter som vi kan erbjuda barnen. Vid pennan// Linda Hedlund Förskolechef Tel: Mail: