Bilder från Dieseldansen 2008

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Året var 2004, I en liten stad vid namn Laholm
Advertisements

Fem goda vänner på äventyr De fem goda vännerna träffades varje dag och hittade på nya bus. Den här dagen hade myggan en idé. ”Jag vet, vi flyger till.
Dagordning Inledning – välkommen till NAV-scen, Daniel Lundqvist
Anne Frank Historia.
Året var 2004, i en liten stad som heter Laholm, blev en trygghet totalt omkullkastad. En liten brun nallebjörn blev helt utkastad i kylan! Och blev liggande.
Äventyr i sjumilaskogen
Författare Josefin Berntsson År 2013
Hur kan jag vara viss om min tro?
Sagan om Piffy.
Ronja och Bojj på äventyr av Moa Eliasson och Marcus Mäkele.
1:a person 2:a person 3:e person singular/plural
Ett bildspel om dig och dina kompisar.
Kräftkalaset på Resarö
Hej på er alla! ETT STORT TACK för den fina blomman med tillbehör. Jag ska njuta av den en vacker sommarkväll i min trädgård.
Ny frikostighet Filipperbrevet. Paulus tar emot – och ger…  Tar emot Jesu tilltal  Ser klart  Får förlåtelse  Får förtroende.
Svenska som andraspråk
Patientenkät sommaren -13
Kamratstödjar konferens 5/ Dagen startade för kamratstödjarna när de anlände till Munkedals folkets hus. Kamratstödjarna blev incheckade och fick.
Pronomen.
SSQ 5.6 sida 1 De följande frågorna gäller din förmåga och dina upplevelser i samband med att höra och lyssna i olika situationer. För varje fråga ska.
Vi vill sända denna lilla saga som en extra tanke till julen
hej och välkomna EKVATIONER Ta reda på det okända talet.
Foto – Gäckande skuggan
= att visa istället för att berätta
Det är ett hus kom så åker vi närmare. Då ser vi en man då frågar vi om får kolla runt.
Det va en gång en katt och hund del 1
Ödehuset Det var en gång en flicka som hette Lisa. Hon
Trollet Handlar om ett troll.. Det var en julafton som Maja fick ett litet låtsas troll, den blev hon glad för. Trollet som hon fick såg ut så här: Mörkt.
Barnens sagor.
Luncha & lär! Indirekt tal ii.
Pronomen Tryck på F5 på tangentbordet för att börja.
Veronica Maggio Veronica Maggio.
Nyss så träffa jag en krokodil som körde runt i en bil
Varje dag försvinner flera personer…
Klok filosofi … ?.
En vacker tjej bjuder hem en ung man för lite “mys”
- Vikten av att kunna sälja in sin idé
Dom, de eller dem? Förklaring.
Reportagets delar Rubrik Underrubrik Ingress Brödtext Mellanrubrik
Lär av detta ……. VARNING FARA Kör försiktigt !.
Du ÖnskAs en rigtigt gOD jul GOD JUL Först, klicka på stjärnan på julgranen, så vi kan få ljus i den….
När ska man använda de och när ska man använda dem.
Ver 1.0 Välkommen till bridgelärarutbildning Allmänpedagogik Bosön Kursledare Bengt Nygren.
Projekt ”gården” Vä förskola Under vårterminen 2007 föddes en idé om att göra ett gårdsprojekt på vår förskola. Vi tyckte att vi behövde utöka vår ”hinderbana”
Jul, jul strålande jul. Ja visst är det strålande. eller
HJÄRNGYMPA.
Att skriva efter en litteraturdiskussion
Marcus berättar lite om sig själv
Energi- och klimatseminariet uppföljning 2014 Kerstin Angberg-Morgården, 11 juni 2014 Energisamordnare på Länsstyrelsen Dalarna.
Linnéa. Gode Gud Jag skriver för att säga förlåt för att jag var arg igår när du ignorera mina böner och ingenting blev som jag ville.
ATT BLI EN EXPERTLÄSARE.
Frågor om elevinflytande till elever i åk 3 – 9 i grundskolan
LEDARSKAP & METODIK Kristina Yondt
Varför frågar vuxna bara en gång och sedan nöjer sig med svaret ”bra”?
Pengar 1 Jacob Freij, Mogärdeskolan 4-9, Vetlanda –
Av: Ninni Byrestam. Eleverna (faddrarna) i klass 3A fick ett uppdrag… Välj en bok som du tror att ditt fadderbarn tycker om. Öva på att läsa boken med.
DEN MAGISKA DÖRREN.
Vi kom tvåa och trea efter tuffa matcher mot Lindome men Vilma var lika glad i alla fall… Snickarcupen.
Värderingsövning/ fyra hörn
DU GAMLA, DU FRIA Du gamla, du fria, du fjällhöga Nord, du tysta , du glädjerika sköna! Jag hälsar dig, vänaste land uppå jord, din sol, din himmel, dina.
Grattis faster! ...jag hörde att du fyller år idag. Det tänkte jag man kunde fira genom att bland annat visa lite hur jag har det  Pappa pratade om någon.
Ärtan på Prinsessan Av Embla Björk.
Det va en gång en katt och hund del 1
Vem är jag, Vem är du?.
MAKTLEKAR.
Nu är det dags igen för en årskrönika Tänk vad åren går fort.
Olika sätt att resonera kring hur människor bör handla
Vi uppfattar verkligheten på olika sätt
Kajsa och mormor i Danmark av Cajsa och Hannes. Det var en fin sommardag. Kajsa skulle gå ut och sälja kolor på torget.
Det finns flera sätt att åka skidor på…
Presentationens avskrift:

Bilder från Dieseldansen 2008 Calle Brunér och Jack Borgström callade som vanligt till levande musik utförd av Cold Mountain Band

Jag vill bara säga att det var mer än väl värt pengarna. Redan i entrén blev vi välkomnade av trevliga dansvärdinnor. Det kändes i luften att det här blir en trevlig kväll - som vanligt. Kerstin Alpgård och Ann Norell tar emot entréavgiften och Kerstin kollar här om jag var över eller under 25 år. ”Nej du gubbe lille” tänkte hon ”försök inte med mig, det blir 90:-” Jag vill bara säga att det var mer än väl värt pengarna. Kerstin sitter inte bara i kassan här hon är även kassör i Ekenalliansen.

Här anländer Mona Ahlberg och Bosse Carlsson och det syns ju lång väg att de redan vet att i kväll får vi kul – det var ett år sedan vi dansare till levande musik sist och det var här. ”Kom så kör vi hårt” säger Bosse och tar Mona i handen och squarar upp direkt.

Här har vi hela scengänget med Calle Brunér och Jack Borgström som fungerar perfekt tillsammans med Bluegrassbandet Cold Mountain Band. Det är såvitt jag vet den enda squaredansen med levande musik i landet, en dans som blivit populärare för varje år.

Många Vitabergare var här. Vivan Söderback och Rolf Hägg är här på sin första Dieseldans. Säkert inte den sista. ”Men det går ganska fort” säger både Vivan och Rolf.

Här ser vi Ingela och Kjell Rosell och det var inte första gången för dem på Dieselverkstan.

Else-Marie Wadén-Werner vår nya sekreterare med sin man Lasse Werner som sitter i Tyresö Square Dancers styrelse.

Siwan Halldegård med sin Sverker Jonsson Siwan Halldegård med sin Sverker Jonsson. De är även riktiga hejare på gammaldans. Berith Johansson här tillsammans med Lutz Boche.

Från vänster Åke Dahlgren - Gunvor och Lennart Bohlin här i samma square och de ser ut att ha riktigt kul.

Wally Leschinski och Birgitta Calmefeldt två jättetrevliga tyresötjejer som även förgyller våra torsdagsdanser med sin närvaro.

Berit Arvidsson och Carina Kjellsson två SateLlite-tjejer som även är med oss på torsdagarna i Pumpan.

Ebbe Nordin från Ekerö är också här för första gången men dansar inte till Calle för första gången för han går på Mainstreamkursen som Calle har i Nacka och det gör Roffe också. Rolf Herslöf är på Dieseldansen för första gången. ”Det går fort här”, säger Rolf.

Här sitter fler Mainstream elever och lyssnar på sin instruktör Här sitter fler Mainstream elever och lyssnar på sin instruktör. Från vänster är det Anne Marie Lindgren och Susanne Hildersson från SateLlite och Birgitta Öhman från Seniorerna. ”Visst går det fort” säger de med en mun. ”Men det är jättkul !”

Här till vänster står Inger Johansson som då och då hoppar in på Mainstreamkursen i Nacka och hjälper Calle. Bredvid henne ser vi Helen Glad som också är med i Mainstreamgruppen.

Nu tillbaka till dansare som har kommit något längre i kursandet. Gunnar Sjökvist för med säker hand runt Carin Thomasson i dansens virvlar, och i samma square är det Nisse Hallström som gör samma sak och alla ser ut att ha lika kul.

Anne och Björn Omér är på ”hemmaplan” Anne och Björn Omér är på ”hemmaplan”. Man ser hur de trivs, de myser så det lyser om dem. Även dessa trevliga människor träffar vi på våra danskvällar på Pumpan.

Här har vi Marie Fernulv med brorsan Teddy båda från Ocean Waves SDC. Marie har ju speciella ”intressen” i Dieseldansen och Saltsjö SQD och det stavas ”Calle”. Så här glad blir man när man dansar squaredans ! Marie sitter med i Ekenalliansens VU och är där sammankallande.

I väntan på nästa tip står här fr. v I väntan på nästa tip står här fr.v. Brenda med sin make Peter Brattlund, ordförande i Ekerö SQD, i glatt samspråk med Wally och Birgitta.

I cirkeln ser vi Lars Karlsson, Tyresö SD I cirkeln ser vi Lars Karlsson, Tyresö SD. Han ser sig om efter en ledig partner och till höger Lars Magnusson, SateLlite, i full fart med okänd dam.

I entrén var det dukade bord med så mycket goda bullar, kakor och mackor så att det var helt omöjligt att inte ta en kopp kaffe eller te. Och det var ju inte lättare att avstå när serveringspersonalen bestod av de trevliga Saltsjö-tjejerna Britt Englund och Inger Hallström. De behövde ju inte ens ”snacka för varan”, det räckte med att de bara stod där och såg glada ut. Ingen kunde gå förbi !

I entrén fanns förutom de trevliga värdinnorna och Cafeterian även Inez och Lutz med sin squaredansbutik. Utbudet av varor såg riktigt trevligt ut. Vi hoppas att de också fick en bra försäljning – i varje fall var det många där och kollade.

Tack alla ni i Saltsjö Square Dancers med Calle i spetsen för en mycket trevlig och välarrangerad dans. Vi i Vita Bergens Square Dancers hoppas få komma åter till Dieselverkstan på många, många fler Dieseldanser till Calle, Jack och Cold Mountain Band. Tack för i år !