Bildspel om konstnären

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Året var 2004, I en liten stad vid namn Laholm
Advertisements

Vikingatiden År
Berättande texter Kännetecken för berättande texter –
Onsdagen den 29/ åkte klass 3A och 3B till Gamla Linköping.
Anne Frank Historia.
Elsa Beskow.
När Ella fick plaströr i öronen
Äventyr i sjumilaskogen
Mio min strumpa av Josef och Elin. Det var en gång en kille som hette Mio. Han hade en pappa som hade ett slott. Hans lillebror var fångad av den mäktiga.
Författare Josefin Berntsson År 2013
Sagan om den hungriga vargen
Sagan om Piffy.
februari 2002, M. Karhu & M. Ylitalo
Ronja och Bojj på äventyr av Moa Eliasson och Marcus Mäkele.
Vi har startat upp vårt nya tema: Folk och rövare i Kamomilla stad
Hans och Greta.
Ödehuset Måndag Det var en gång en familj. En pappa som hette Peter och en mamma som hette Mia. De hade två barn som hette Max och Tilda. En dag hade Max.
Hej på er alla! ETT STORT TACK för den fina blomman med tillbehör. Jag ska njuta av den en vacker sommarkväll i min trädgård.
Birger Sjöberg Birger skrev tre böcker under sin livstid, Kvartetten som sprängdes och Kriser och kransar. Han var en av våra mest folkkära.
Pronomen.
Relativa pronomen & adverb
ÄVENTYR MED HÄSTARNA Utflykten Martin och Filippa var ute och red. De red i skogen och tillslut kom de fram till en jättebrant backe. De bestämde sig.
Isländska sagor.
Fladdermöss Av Bengt-Erik Engholm Fladdermöss finns överallt men de är hemliga och spännande. Det finns superhjältar som klär ut sig till fladdermöss.
Solros fyller 1 år. Här kommer Putte. Idag är det kalas, kalas, kalas!
REVOLUTIONERNAS ÅR 1848 OCH DAS KAPITAL
Vincent Van Gogh.
Jenny Nyström.
som egentligen hette Elof Mauritz Olsson
MITT PÅSKLOV 2012 JESPER ALLANSSON. Påskafton 7 april Mormor och morfar åkte hem till Karlstad dom hade varit här nåra dagar. När dom hade åkt hem cyklade.
Det är ett hus kom så åker vi närmare. Då ser vi en man då frågar vi om får kolla runt.
Det va en gång en katt och hund del 1
Ödehuset Det var en gång en flicka som hette Lisa. Hon
Minna Hedberg Hjort och Melwin Eklund
I krig och kärlek är allt tillåtet
El descubrimiento de América (Upptäckten av Amerika)
VALLE VATTENDROPPE AV: MADELEINE SUNDQVIST.
John Bauer antogs redan vid 18 års ålder till konstakademin efter två års förberedande studier på olika konstskolor i Stockholm. Han illustrerade sagosamlingen.
De försvunna monstret Det var en gång en monster mamma som födde en monster bebis. Monster bebisen heter Brolle. Bebisen var jätte snäll och omtyckt. Dom.
Judendomen.
Luncha och lär! hjälpverb.
Den börjar i Oslo ! Vi åkte till Stavanger där hade vi jätte-kul. Vi badade i de is-kalla havet sen gick vi ut och åt god mat. Sen tog vi flyget till.
Anne Frank Historia.
När ska man använda de och när ska man använda dem.
Det var en gång en man som  inte var nöjd med sitt redskap.
Det var en gång en kille som hette Albert. Han var 1000 år. Han bor på Habbo planeten. Alla är snälla. Dom äter utomjordiska grisar.
Så firade vi födelsedagar förr.
Det var en gång en drake som hette Nidaros
DEN MAGISKA DÖRREN.
Den magiska dörren.
CHRISTOPHER MAURICE BROWN Chris Brown. BAKGRUND  Christopher ”Chris” är född 5 maj 1989  Chris är uppvuxen i Tappahannock, Virginia  Son till Joyce.
Undra när pappa kommer????. Jag blir så arg!!! För va då????? Äntligen kommer han!!!!
Du och jag Av Katarina von Bredow
Birgitta Birgersdotter föddes ca 1303 i Finsta. Hon kom att kallas
Grej of the day The King.
Alfred NOBEL.
Det va en gång en katt och hund del 1
Tage Tage William Etul föddes som äldsta barn till Elof Mauritz Olsson och hans hustru Hilda Christina f. Andersdotter i detta hus i Södra Stensjö.
Den 25 november 1885 föddes Emelia Charlotta, dotter till Carl August Andersson (Rehn) och hans hustru Emma Charlotta Svensdotter. Dopvittnen var farbrodern.
Det är tisdag och Björn ska på sin första ishockeyträning. Han skakar i hela kroppen av nervositet. Han har aldrig stått på några skridskor förut. När.
1800-talet.
LEDTRÅD: Hans namn betyder guld och sådana bollar har han många!
Renässansen WILLIAM SHAKESPEARE MACBETHMYTEN LEONARDO DA VINCI
ALEXANDRE DUMAS d.ä
Naturlandskap blir kulturlandskap
stenåldern, bronsåldern och järnåldern
John bauer Av: Anton Grennborg, VT-08.
HÖSTAKTIVITETER -15/16.
Istiden, Stenåldern, Bronsåldern och Järnåldern
Kajsa och mormor i Danmark av Cajsa och Hannes. Det var en fin sommardag. Kajsa skulle gå ut och sälja kolor på torget.
Presentationens avskrift:

Bildspel om konstnären John Bauer Bildspel om konstnären John Bauer - Molly

John Bauer föddes 1882 Han gick i skolan i Jönköping. I skolan tyckte han mest om att rita och måla. Han ritade av sina kamrater och lärare. Alla tyckte han var mycket duktig på att rita. Det tyckte John Bauers mamma och pappa också. Därför fick han åka till Stockholm för att studera till konstnär. John Bauer föddes 1882.Han gick i skolan i Jönköping. I skolan tyckte han mest om att rita och måla. Han ritade av sina kamrater och lärare. Alla tyckte han var mycket duktig på att rita. Det tyckte John Bauers mamma och pappa också. Därför fick han åka till Stockholm för att studera till konstnär .- Joline

Så fort han kom hem gick han ut i skogen. När John Bauer hade ledigt från skolan i Stockholm åkte han hem till Jönköping. Så fort han kom hem gick han ut i skogen. Han tittade noga på det han såg i naturen. Han lärde sig hur träd och vilda djur såg ut. Sedan ritade han av det han såg. Han kände sig lugn och trygg när han var ute i skogen. När John Bauer hade ledigt från skolan i Stockholm åkte han hem till Jönköping. Såfort han kom hem gick han ut i skogen. Han tittade noga på det han såg i naturen. Han lärde sig hur träd och vilda djur såg ut. Sedan ritade han av det han såg. Han kände sig lugn och trygg i skogen .- Molly

Här är några av hans kända målningar Här är några av hans kända målningar. - Joline

Resor John Bauers pappa kom från Tyskland. John fick följa med sin pappa och hälsa på sina släktingar i Tyskland. John reste runt till många tyska städer. Han ritade av gamla hus och borgar. Och han gick på museer och tittade på målningar som var flera 100 år gamla. Resor! John Bauers pappa kom från Tyskland . John fick följa med sin pappa och hälsa på sina släktingar i Tyskland. John reste runt till många tyska städer. Han ritade av gamla hus och borgar. Och han gick på museér och tittade på målningar som var flera 100 år gamla.-Molly

Lappland Sommaren 1904 reste John Bauer till Lappland. Han skulle måla av samerna i en bok om Lappland. Därför följde han med samerna när de fiskade och jagade och när de satte upp sina kåtor. John tecknade av klädedräkter och redskap. Han målade också naturen i olika väder. Lappland. Sommaren 1904 reste John Bauer till Lappland. Han skulle måla av samerna i en bok om Lappland. Därför följde han med samerna när de fiskade och jagade och när de satte upp sina kåtor. John tecknade av klädedräkter och redskap. Han målade också naturen i olika väder. - Joline

Lite mer av John Bauers konst Lite mer av John Bauers konst.-jOLINE

Kärlek i luften År 1906 gifte sig John Bauer med Esther Ellqvist. Hon var också konstnär. De reste till Italien tillsammans för att studera gammal konst. Kärlek i luften. År 1906 gifte sig John Bauer med Esther Ellqvist. Hon var också konstnär. De reste till Italien tillsammans för att studera gammal konst. -Joline

Familjen År 1915 så fick Esther och John en son. Han hette Bengt, men de kallade honom för Putte. Familjen bodde i ett hus utanför Gränna. Familjen. År 1915 så fick Esther och John en son. Han hette Bengt, men de kallade honom för Putte. Familjen bodde i ett hus utanför Gränna. -Molly

Två av John Bauers kända målningar Två av John Bauers kända målningar.- Molly

Båtresa med sorgligt slut Familjen bestämde sig efter några år för att flytta till Stockholm. När de skulle ge sig iväg ville Esther åka båt istället för tåg. Det hade varit en stor båtolycka strax innan de skulle resa. En sen kväll i november 1918 reste John, Esther och Putte från Gränna med kanalbåten Per Brahe. Men de kom aldrig fram .Det blev storm och båten välte. Alla som var ombord drunknade. Båtresa med sorgligt slut. Familjen bestämde sig efter några år för att flytta till Stockholm. När de skulle ge sig iväg ville Esther åka båt istället för tåg. Det hade varit en stor båtolycka strax innan de skulle resa. En sen kväll i november 1918 reste John, Esther och Putte från Gränna med kanalbåten Per Brahe.Men de kom aldrig fram. Det blev storm och båten välte. Alla som var ombord drunknade. - Joline

Gjort av Joline Eckerwall Molly Svedberg Amanda Larsson 4/5 2011 Slut