Ackord på piano.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Ackord på piano Ett ackord består av minst tre toner som klingar tillsammans.
Advertisements

Snabbguide och tips.
Det första du bör göra är att rita horisonten
BAS-M Hur du på ett enkelt sätt administrerar din båtklubbs register.
Rockackord Lärorikt bildspel för alla rockfans med minst tre
Kanske är ni goda vänner i ett år,
Kanske är vi goda vänner i ett år...
Solen Solen är en stjärna..
First Class Arken - Introduktionskurs
I det här bildspelet lär du dig lite mer om Det första du ser när du loggat in kallas för.
Skapa jullåtar i grupp med Garageband
Välkommen till Internet för nybörjare
~ Den första mobiltelefonen ~
Ta ställning Samarbeta Argumentera Respektera.
Formulär Tänkte nu gå igenom vad ett formulär är och hur man kan skapa dem i Access.
Hur du själv kan räkna ut dur och mollackord för piano/keyboard!
Släktskapsregeln för 6a
Skapa jullåtar i grupp med Garageband Fyra tillfällen av skapande för år sju.
Att läsa och studera.
Välkommen till Sverige!
Word Word är ett av de vanligaste ordbehandlingsprogrammen. Vi skall idag gå igenom de vanligaste funktionerna i programmet. Fördelarna med att använda.
Klicka på Aktivera redigering i meddelandefältet,
Välkommen till min hemsida Ali Eskandari Vem är jag Länkar Skicka e-post Här kan ni läsa om mig eller hitta interessanta länkar och skicka en till.
Börja blogga! Så här skapar du en hemsida för att börja blogga.
Barocken ca1750 Barock betyder onaturlig, förvriden, befängd. Nu blev musiken mer tung och dramatisk. Man ville skildra känslor, även mörka och.
Instuderingshäfte inför prov
Den tre viktigaste stavningsreglerna för 6a
Samma fast olika eller olika fast samma?
Logga in i Fronter och klicka på:  Rum  Alla rum  Biblioteket  Projektarbetet En plats att börja på Här hittar du massor av råd och tips – följ länkarna!
Att hålla en presentation
Samma fast olika eller olika fast samma?
Göra en enkel webbsida med word
Välkommen!.
Marie Lindberg är debutant i stora mått både i Melodifestivalen och offentligheten som artist. Marie är lärare till yrket och undervisar förstaklassare.
Musikens grundbegrepp och symboler
PIRATPARTIET Rubriksnitt: Impact, vanlig text Arial Här kan man lägga en lite ingressbetonad text på ett par tre meningar (men funkar även utan). Vill.
Men jag tror att jag sakta börjar se en kontur Några armar och ben
Klassicismen
Min första hemsida Hello world!. Byt bakgrundsfärg Hello world!
Stjärnorna, faller i natten nu
FOXPOPULI Introduktion av deltagare – ice breaking och lära känna varandra “ Social entrepreneurship for social change”, Nordplus adult Project ID AD-2012_1a
KUNSKAPSKRAV I 6:AN Musikämnet.
Kanske är vi goda vänner i ett år...
2012 har passerat..... Nu ser vi fram emot 2013 Det kommer kanske att innebära en hel del risker.
Centrala begrepp i musiken
Grunder i att läsa och använda kartan
I rymden kan ingen höra dig gråta
Notvärden I musiken klingar/låter tonerna olika länge. Hur länge de ska klinga noteras/ skriver man ned med olika notvärden Helnot Halvnot Fjärdedelar.
Det här bör du kunna innan Sexan.
{ The Beatles Pop.  U S A eller Amerika var hittills det land där det mesta hände inom bluesen och rocken.  På 50-talet började man tillverka väldigt.
Välkomna till musiken! Lyssna på programmet om ramsor
Välkomna till musiken! Solsången Hur långt har ni kommit med er rap? Hur kan vi arbeta med texterna? Kan man sätta ihop texterna med varandra? Träna på.
Fröken My. My Sara Ann Fagerstedt (Nordström) Lilla My föddes den 18 februari 1980 Halvirländska 2 barn (11 och 7) Bor i Spånga i villa Älskar att virka.
Addition-uppställning
Lektionsupplägg Elevkommentarer Länkar och namn. Lektionens arbetsgång Uppvärmning Säger tal-eleven lägger och skriver Se talgestalter- eleven lägger,
På vissa datorer behöver du trycka på F5 för att starta bildspelet.
Byt bild Byt gärna startbilden så det passar med din presentation. Några genrebilder samt mönster hittar du under M: Bilder_SABO_PP Ta bort bilden genom.
Pojkar-09 Övningar och spel
Test i allmän musiklära
Tangentinstrument.
Centrala teman i musik Åk 7.
PRAKTISK INSTRUMENT KÄNNEDOM
På den här bilden, marken (vattnet) stannar där linjen är
36 % 56 % Källa: IDC Visste ni….det finns studier som visar att en anställd lägger 36% av sin arbetstid på att leta efter och sammanställa information,
Hur blir ett lag BRA? BBIF P04 Är bäst Titta upp Träna ihop oss
Spelare: P11, F11/10/09 Tränare: Spelare i P04, F03/04
Hitta databaser.
Musikens verktyg INSTRUMENT.
BOLLA & TRIXA… BÖRJA MED ATT STUDSAR MELLAN VARJE TILLSLAG. NÄR NI KAN GÖRA 10 PÅ RAKEN, SÅ FÖRSÖKER NI BOLLA UTAN STUDS MELLAN TILLSLAG… LIGG PÅ GRÄSET,
Tangentinstrument (Klaverinstrument)
Presentationens avskrift:

Ackord på piano

Ackord ackord kallas det i musiken när man låter flera toner klinga tillsammans. I ackord låter man vissa bestämda toner klinga tillsammans för att de "passar ihop" eller för att uppnå någon annan musikalisk effekt. Ordet ackord kommer från det franska ordet accord som betyder 'överensstämmelse'. durackord uppfattas av de flesta som glada ackord. De klingar så här: mollackord uppfattas av de flesta som ledsna ackord. De klingar så här:

Durackord Dur = 4+3 Dur-ackord skrivs alltid med bara en stor bokstav. D, G och A är exempel på några dur-ackord. För att räkna ut vilka toner som är med i ett dur-ackord använder vi regeln Dur = 4+3

Nu ska vi räkna ut vilka toner som är med i C. För att hitta de tre toner som ingår i ett durackord gör du så här: 1. Leta upp den tangent som heter likadant som ackordet. Sätt ett X där.

Nu ska vi räkna ut vilka toner som är med i C. För att hitta de tre toner som ingår i ett durackord gör du så här: 1. Leta upp den tangent som heter likadant som ackordet. Sätt ett X där.

2. Räkna till 4 med början på den tangent som är närmast till höger om X. Kom ihåg att räkna både svarta och vita tangenter! Sätt ett X när du kommer till 4.

2. Räkna till 4 med början på den tangent som är närmast till höger om X. Kom ihåg att räkna både svarta och vita tangenter! Sätt ett X när du kommer till 4.

3. Räkna till 3. Börja med den tangent som är närmast till höger, och kom ihåg att ta med både svarta och vita tangenter. Sätt X när du kommer till 3.

Nu har du hittat alla tonerna i C! 3. Räkna till 3. Börja med den tangent som är närmast till höger, och kom ihåg att ta med både svarta och vita tangenter. Sätt X när du kommer till 3. Nu har du hittat alla tonerna i C!

Mollackord Moll-ackord skrivs alltid med en stor bokstav med ett litet m efter. Dm, Gm och Am är exempel på några moll-ackord. För att räkna ut vilka toner som är med i ett moll-ackord använder vi regeln Moll = 3+4

Nu ska vi räkna ut vilka toner som är med i Dm. För att hitta de tre toner som ingår i ett moll-ackord gör du så här: 1. Leta upp den tangent som heter likadant som ackordet. Sätt ett X där.

Nu ska vi räkna ut vilka toner som är med i Dm. För att hitta de tre toner som ingår i ett moll-ackord gör du så här: 1. Leta upp den tangent som heter likadant som ackordet. Sätt ett X där.

2. Räkna till 3 med början på den tangent som är närmast till höger om X. Kom ihåg att räkna både svarta och vita tangenter! Sätt ett X när du kommer till 3.

2. Räkna till 3 med början på den tangent som är närmast till höger om X. Kom ihåg att räkna både svarta och vita tangenter! Sätt ett X när du kommer till 3.

3. Räkna till 4. Börja med den tangent som är närmast till höger, och kom ihåg att ta med både svarta och vita tangenter. Sätt X när du kommer till 4.

Nu har du hittat alla tonerna i Dm! 3. Räkna till 4. Börja med den tangent som är närmast till höger, och kom ihåg att ta med både svarta och vita tangenter. Sätt X när du kommer till 4. Nu har du hittat alla tonerna i Dm!

Tänk på… Att spela ackorden med höger hand. Att låta den spelade handens fingrar vara lite kupade. Att låta tummen spela den mörkaste tonen i ackordet.

Träna på… HJÄLP VARANDRA Durackorden (4+3): D, A, G Mollackorden (3+4): Em, Am, Dm Att göra snabba, smidiga byten mellan ackorden D, A och Em HJÄLP VARANDRA

Länkar http://www.gootar.com/piano/ Hjälper dig hitta ackorden på piano! För att hitta mollackorden klickar du på ”min” i listan till höger. http://www.gootar.com/folder/ghelpsweden.html hjälper dig hitta ackorden på gitarr http://www.chordie.com/ Här finns massor med låttexter med ackord så du kan spela! http://www.olofson.se/downloads/files/files/translations.html Här finns mer om musikteori.