När Ella fick plaströr i öronen

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Berättande texter Kännetecken för berättande texter –
Advertisements

4a Lussar för pensionärer, i Stortorp och i Medborgarplatsen
Onsdagen den 29/ åkte klass 3A och 3B till Gamla Linköping.
Anne Frank Historia.
Elsa Beskow.
Livet på bondgården Sjövik -berättat av kossan Linda.
Äventyr i sjumilaskogen
Mio min strumpa av Josef och Elin. Det var en gång en kille som hette Mio. Han hade en pappa som hade ett slott. Hans lillebror var fångad av den mäktiga.
Ja så är det snart jul igen. Denna julen får jag fira med en nykomling i familjen. Jag blev den 5 november Farmor till en liten pojke. Han, Nilo har fått.
Författare Josefin Berntsson År 2013
Sagan om den hungriga vargen
Sagan om Piffy.
Bildspel om konstnären
Lee Esselström 2002 Min egen julkalender - stickade sockor på rad
Ronja och Bojj på äventyr av Moa Eliasson och Marcus Mäkele.
Vi har startat upp vårt nya tema: Folk och rövare i Kamomilla stad
Vem bestämmer - du eller chefen?
Ett bildspel om dig och dina kompisar.
Ödehuset Måndag Det var en gång en familj. En pappa som hette Peter och en mamma som hette Mia. De hade två barn som hette Max och Tilda. En dag hade Max.
Hej på er alla! ETT STORT TACK för den fina blomman med tillbehör. Jag ska njuta av den en vacker sommarkväll i min trädgård.
78 respondenter. 2 [1] Hur har det varit hemma sedan du var här sist?
6ornas studieresa till England Bilder från onsdagen den 24/8
Två år sen jag gjorde ett bildspel. Förra julen var jag i en process, då jag fick besked att jag inte skulle få ta över vandrarhemmet, vilket gjorde att.
ÄVENTYR MED HÄSTARNA Utflykten Martin och Filippa var ute och red. De red i skogen och tillslut kom de fram till en jättebrant backe. De bestämde sig.
1) Ni har kommit överens om att barnet ska ta bort sin tallrik från bordet efter måltider. Det går bra ibland och ibland inte. Den här gången går ditt.
Hur du skriver en bra historia
Jenny Nyström.
Bilresan till fjällen. Hos familjen Förberedd: ”- Imorgon ska vi åka till fjällen och då måste vi förbereda oss. Det är bra att titta på väderleksrapporten.”
VÄLKOMMEN TILL SVERIGE
Det är ett hus kom så åker vi närmare. Då ser vi en man då frågar vi om får kolla runt.
Det va en gång en katt och hund del 1
Ödehuset Det var en gång en flicka som hette Lisa. Hon
Minna Hedberg Hjort och Melwin Eklund
Trollet Handlar om ett troll.. Det var en julafton som Maja fick ett litet låtsas troll, den blev hon glad för. Trollet som hon fick såg ut så här: Mörkt.
Luncha & lär! Indirekt tal ii.
VALLE VATTENDROPPE AV: MADELEINE SUNDQVIST.
På andra sidan Skrivuppgift hösten 2012.
Judendomen.
I taket lyser stjärnorna Johanna Thydell
DAGENS DIKT I dag är det måndag och det är mulet - men inte så kallt.
Vi åkte från Helsingfors. Vi delade upp gruppen i två delar dom ena åkte till Åbo och Mariehamn och dom andra till Jyväsylä.
Anne Frank Historia.
Text och foto Anqi Lindblom-Ahlm Kanelbullekatten.
Vi gick även förbi en liten göl där vi såg ganska mycket mygglarver simma i vattnet. Barnen ville inte bara titta på mygglarverna, de ville även undersöka.
Marcus berättar lite om sig själv
Frihetstiden
En kvinna kommer in på en bilverkstad och frågar efter lock 710.
Så firade vi födelsedagar förr.
Varför frågar vuxna bara en gång och sedan nöjer sig med svaret ”bra”?
Pengar 1 Jacob Freij, Mogärdeskolan 4-9, Vetlanda –
Rikki Tikki Tavi Denna boken handlar om Rikki-Tikki som är en mungo. En dag spolades han bort från sina föräldrar. Och vaknade upp nerbäddad i bomull.
Det var en gång en drake som hette Nidaros
DEN MAGISKA DÖRREN.
Den magiska dörren.
FLISAN! Här får vi följa med Flisan som ska besöka Hörselverksamheten och göra en hörselkontroll. Häng med!
Undra när pappa kommer????. Jag blir så arg!!! För va då????? Äntligen kommer han!!!!
Grattis faster! ...jag hörde att du fyller år idag. Det tänkte jag man kunde fira genom att bland annat visa lite hur jag har det  Pappa pratade om någon.
Skrivregler & grammatik
Friluftsdag på Stigens friskola Här startar Vasaloppet! Hänt under veckan.
Ärtan på Prinsessan Av Embla Björk.
MAKTLEKAR.
Bilresan till fjällen. Hos familjen Förberedd: ”Imorgon ska vi åka till fjällen och då måste vi förbereda oss. Det är bra att titta på väderleksrapporten.”
AV: JULIA WALLBERG, ALVIN ELGH, ANDRÉ COLLÉN OCH JESSICA ALEXANDERSSON
Frihetstiden
Judendomen k.
Regler för citatteknik
Utkik Historia: s , Frihetstiden
Naturlandskap blir kulturlandskap
HÖSTAKTIVITETER -15/16.
Kajsa och mormor i Danmark av Cajsa och Hannes. Det var en fin sommardag. Kajsa skulle gå ut och sälja kolor på torget.
Presentationens avskrift:

När Ella fick plaströr i öronen Ella kom tillsammans med sin pappa till öronmottagningen på morgonen utan att ha ätit eller druckit någonting den dagen. Hon fick träffa doktor Marek som skulle operera och han tittade Ella i öronen och kontrollerade så att hon mådde bra. Ella och pappa fick sitta i väntrummet en stund för att vänta på att det skulle bli deras tur att få ett eget rum att vara i. Under tiden kunde de läsa i en bok och bygga med klossar. Det fanns också en video att titta på. Lite egna leksaker hade Ella också med sig. Så här ser plaströret ut som Ella ska få i sitt öra.

Ella fick efter en stund ett eget rum där hon fick byta om till en annan skjorta som hon fick låna av sjukhuset. Den var mjuk och lång, nästan som ett nattlinne. Hon fick en egen säng som hon kunde vila i om hon blev trött. Den skulle hon också åka i till operationsavdelningen och vila i efter operationen.

Sedan kom Monika som är sjuksköterska och berättade vad som skulle hända under dagen. Ella fick väga sig och hon fick ett armband där det stod vad hon hette. Detta skulle hon ha på sig hela dagen. För att Ella skulle bli lite trött och lugn innan hon skulle opereras fick hon lite medicin i rumpan av Monika. De större barnen får dricka medicinen istället. När Ella hade blivit lite sömnig och fnissig kom Monika och sa att nu var det dags att åka till operation. Det var roligt att ligga i sängen och åka hiss.

Uppe på operation fick Ella en blå mössa Uppe på operation fick Ella en blå mössa. Pappa fick också en mössa och en rock på sig. Om man har gosedjur med sig får man ha dem med sig tills man somnar. Personalen satte på klisterlappar på Ella och kopplade på sladdar på dem. Man kunde sedan se på en skärm hur hjärtat slog. En liten klämma med en röd lampa i sattes på fingret. Pappa fick vara med när Ella fick andas i en speciell mask med sovgas tills hon somnade.

När Ella vaknade satt pappa bredvid sängen på uppvakningsavdelningen. Här fick Ella stanna tills hon var riktigt vaken. Hon kunde titta på video och hon fick diplom för att hon hade varit så duktig.

Nästa dag kunde Ella gå till dagis som vanligt. Sedan fick Ella åka ner till öronmottagningen igen och klä på sig sina egna kläder. Hon fick träffa doktor Marek igen och säga hej då! Det var roligt att träffa mamma igen. Nästa dag kunde Ella gå till dagis som vanligt. April 2007