Leverantör.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
låt oss presentera SLIDEPLAYER.SE
Advertisements

En presentation av ett unikt system
BAS-M Hur du på ett enkelt sätt administrerar din båtklubbs register.
Klicka på ”Verktyg” i menyn, välj ”Alternativ”..
Om bildspelet Detta bildspel är tänkt som ett bibliotek att plocka bilder ur. Om bildspelet ska användas av personer på bank är det viktigt att du målgruppsanpassar.
om | navigator xlforecast
Kampanjuppföljning Hur den senaste kupongkampanjen gick totalt sett vet du säkert. Men hur gick den i exempelvis Skåne jämfört med i Göteborg? Var resultatet.
Butiksdata.
IFD Library Group - Sweden Agenda 1.Introduktion och resumé av förberedande arbeten (Väino Tarandi) 2.Genomgång av behov av gemensamma begrepp och principiell.
Skapa ett video-CV på YouTube
Intagningssystemets databas Ögonblicksbild Kopia av intagningsdatabasen Uppdateras 3 ggr per dag 07:15 – 12:15 – 15:15 Roller Skola, kommun Periodiseras.
SynerTrade: Användarguide för leverantörer
Formulär Tänkte nu gå igenom vad ett formulär är och hur man kan skapa dem i Access.
Morgondagens datorstöd för ledningssystem Arbetsmiljö. Yttre miljö. Kvalitet.
Vad är Envi-Card? - Ett effektivt intranetverktyg som underlättar
Ncg | sweden om | navigator xlreport Oskar Kristiansen
Hur kan drift av Topobase underlättas ?
Meny •Hem: Visar denna sida. Kan användas för allmän info •ProNavigo visar Modellen, mallar, checklistor •Projektlänkar: visar en undermeny med lämpliga.
Ett webbaserat rekryteringsverktyg för alla branscher!
Nyttan med Vilma.
Hur går det till att rapportera in betyg idag?
void hittaMax(int tal[], int antal, int *pmax) { int i; ??=tal[0]; for(i=1;i??) ??=tal[i]; } int main() { int v[]={1,2,3,4,2}; int.
system för handläggarstöd
Manual för älgdatabasen i
Klicka på Aktivera redigering i meddelandefältet,
Access med Sebastian och Robert
Utbildning i hantering av Behovstrapporna
Informationshantering
Sammanfattning Vi gjorde ett studiebesök i Kista Service Hus. Två pensionärer pratade om problem i deras vardagsliv. Utifrån det tänker vi skapa en digital.
Hämta företagsdata till Excel
Laterna Compact Booking Saknar du ett bra bokningssystem? Pröva det här! Lättanvänt Flexibelt Pålitligt.
Välkommen till Vilmautbildning
Våra kunders behov Behov
INFORMATIONSHANTERING Tips & råd av Anna Maria & Joakim
Konfidentiellt 2 BOXER I KORTHET 3DOKUMENTNAMNET ÄNDRAS I SIDHUVUD/SIDFOT Boxers affärsidé är att erbjuda attraktiva programpaket till ett konkurrenskraftigt.
Varför vänta! Dra nytta av nya funktioner i Maximo
EN KOMPLETT INDUSTRIPARTNER ! ALLMÄNT OM MELSEC STYRSYSTEM.
Demo dokument- och ärendehantering Polisförbundet
Hjärtligt välkomna till Seminarium Vilma Program –Nuläge – 10.50VilmaLeverantör – Kvalitetssäkrat systemstöd för Vilmaleverantörer Paus.
Tabeller.
Picsara DICOM Modulen Från Picsara Picsara DICOM Modulen Från Picsara 10.1.
Ver 1.0 IT-satsningen Styrelsens förslag Riksstämman Skövde 2003.
Class Mängdhantering BIM Produktions kalkyl Affärssystem Fakturor Arbets- kostnad Material kostnad Framdrift i projektet Bearbetning av mängder Produktions.
Exder EPC. Exder EPC Välkommen! I det här bildspelet går vi igenom hur man lägger upp nya artiklar samt skickar artikelinformation. Du bläddrar framåt.
EKÄNGENS IF NÄRVAROREGISTRERING MEDLEMSHANTERING ADMINISTRATION.
Medlemsregistrering SAFF har skapat en förenklad version på hur ni i föreningarna lägger upp era medlemmar. Har ni frågor ring Marika Holm på
Fortlöpande chatt Skapa ämnesfeeds och spåra aktivitet
PEPPOL – en infrastruktur för effektivare e-kommunikation.
Offentlig sektors ramavtal för ärendehanteringssystem
Study Manager är en SharePoint-lösning som ger lärare och administratörer möjlighet att lägga till och administrera självrättande övningar och uppgifter.
© Fujitsu Services, 2003 ARC ALEPH Reporting Center
Återblick. Vad är en databas? ”En samling information som är organiserad på ett sådant sätt att det är lätt att söka efter och hämta enskilda bitar information”
Tekis FDO-läsare Topobase årsmöte 2009 Mats Norberg.
Delarna i en Access-databas
Nyttiga funktioner Villkorsstyrd formatering Klistra in special Få med alla relaterade poster när data hämtas från mer än en tabell.
En mobil växel olik alla andra
Copyright © 2015 Datatal AB. All rights reserved. Nyheter 5.11.
Om HSA och HSA-ansvarigs roll
Engångsbatchar/kompletterings- batchar för registervård Hans Persson
UTBILDNING MIRIAM M EDLEM 1. AGENDA INLEDNING ALLMÄNT OM MEDLEM KOPPLING ANDRA MODULER INTEGRATIONER SÖK OCH VISA ANSÖKAN SKAPA MEDLEM HUSHÅLLSMEDLEM.
VÄLKOMNA! Toolstore slutkundsstöd för slutkunder Thommy Johansson, B&B Tools IT Ditt verktyg för ehandel av förnödenheter.
Vilmale FINFO-dagen 2016.
Processer och verktyg för effektivisering av spårbarhet av livsmedel.
Vägledning 5 steg för att följa Dataskyddsförordningen
Relevant artikelinformation
Från databas till Excel
IT Fördjupning Jon Wide
IT Databas Göran Wiréen
Så här anpassar du din Microsoft SharePoint Online-webbplats
Hämtning av rapportresultat och exporter vid time-out
Presentationens avskrift:

Leverantör

Funktion Artikelinformation Vilmafil Leverantör VilmaLeverantör är en programvara som är framtagen för att tillgodose behovet av artikelinformation enligt regelverket för Vilma.   För många leverantörer innebär det en kostsam process att anpassa sitt affärssystem. Det kan röra sig om information som man idag inte lagrar i nuvarande system eller problem med att ta ut rätt information i rätt format. VilmaLeverantör hanterar och lagrar artikelinformationen fristående från affärssystemet och utgör på så vis en kostnadseffektiv lösning av problematiken med Vilma.

Flödesbeskrivning VilmaLeverantör Leverantör Databas Leverantörs affärssystem Register- Underhåll Infil XML, Excel Sekventiell Kontrollrapport Export- specifikation Utfil Vilma Leverantör Databas Import- Specifikation Infilskontroll Import Buffert Kontrollrapport Selektering av utdata FINFO Bygghandlares affärssystem Produktinfo.- länkar Kundunika- priser

Infil Artikelinformation hämtas in via fil oftast genom en filexport från befintligt affärssystem. VilmaLeverantör kan hantera många olika format som XML, Excel och textfiler.  

Importspecifikation Hur informationen skall tolkas styrs via en importspecifikation som läggs upp individuellt för varje affärssystem. Här finns möjlighet att koppla översättningstabeller som används för att översätta information. T.ex en kategorikod A i det egna affärssystemet skall heta B i VilmaLeverantör .

Infilskontroll Vid inläsning av filen till importbufferten sker en infilskontroll för att säkerställa att informationen är korrekt och relevant. Man ser också vilka förändringar som skett sedan förra inläsningen eller om det har tillkommit nya artiklar. Det finns möjlighet att redigera materialet i importbufferten eller så kan man tömma bufferten om man väljer att inte föra över materialet till databasen.

VilmaLeverantör databas När allt är ok skickas materialet in i VilmaLeverantörs databas där befintliga artiklar uppdateras och nya läggs upp. 

Registerunderhåll Ofta saknar man information i sitt affärssystemet som enligt regelverket för Vilma är obligatorisk. Den informationen kan man nu komplettera med hjälp av de kraftfulla verktyg som finns inbyggda i VilmaLeverantör . Till sin hjälp har man kontrollrapporter som visar vilka uppgifter som saknas.

Länkkoder I VilmaLeverantör kan man också lägga upp länkkoder till olika typer av produktinformation som man vill skall vara tillgänglig för kunderna. Det kan vara produktblad, miljödokument, bilder och liknande som man lagrar elektroniskt på en hemsida. Dessa länkkoder distribueras sedan på samma sätt som den färdiga Vilmafilen och kunder som abonnerar på länkkoder via Finfo kan sedan hämta hem dessa samtidigt med att man hämtar artikelfilen. När kunden sedan klickar på länken så hämtas informationen via internet direkt från källan där informationen är lättare att hålla aktuell.

Kundunika priser Till VilmaLeverantör kan man koppla en modul för kundunika priser som en extra service till sina kunder eller till inköpsföreningar. Kundunika priser kan innehålla både priser och rabatter och läggs upp i VilmaLeverantör manuellt eller via filimport. Kundunika priser tillåter att man kopplar tabellerna i flera nivåer vilket ger flexibel hantering och enkelt underhåll av avtal med inköps-föreningar och kunder. När man selekterar ut artikelinformation till vilmafilen får man in kundens egna nettopriser direkt i filen. Modulen innehåller också funktion för att skriva ut kundunika prislistor.

Utselektering När informationen är korrekt sker en utselektering av artikelinformation via en export- specifikation enligt Vilmaregelverket. Filen skickas sedan till Finfo. Använder man länk-koder eller kundunika priser skickas också dessa via fil till Finfo.

Regelverket Vilma Regelverket Vilma är en pågående process. Version 2.0 är planerad för driftsättning år 2012. Som medlem i Branschrådet är det vår ambition att aktivt delta och hjälpa till med att ge Vilma en så positiv utveckling som möjligt. Vi ser VilmaLeverantör som verktyget för att åstadkomma detta. Vi kommer fortlöpande att utveckla VilmaLeverantör så att det följer regelverket Vilma.