Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Processer och verktyg för effektivisering av spårbarhet av livsmedel.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Processer och verktyg för effektivisering av spårbarhet av livsmedel."— Presentationens avskrift:

1 Processer och verktyg för effektivisering av spårbarhet av livsmedel.
- Det digitala spåret Processer och verktyg för effektivisering av spårbarhet av livsmedel.

2 Kort om oss 30 år med IT-lösningar Partner till Visma.
Affärssystem, utveckling och integrationer. Göteborg, Stockholm och Trollhättan Direktkonsult, 22 anställda. Ett personalägt bolag som är partner till Visma och arbetar med deras affärssystem. Vi har lång erfarenhet från livsmedelsindustrin och har senaste åren arbetat mycket med grossister och förstahandsmottagare i fiskebranschen. VI har tidigare kunder och även nya kunder i köttindustri. Spårbarhet för oss är egentligen ganska enkelt, det handlar om 1:or och 0:or. Att data registreras korrekt i system och att man sedan kan följa datan via transaktioner. Det som vi arbetar med är att skapa system som både löser spårbarheten och även utvecklar företaget och deras processer. Förenkla vår värld är vår vision. Se möjligheterna med ett digitaliserat flöde i verksamheten. Öka din försäljning Höj kvaliteten Förenkla kommunikationen med dina kunder och leverantörer Enklare förhållande med andra intressenter så som kontrollanter mm .

3 Affärssystemet är hjärtat
Ordning och reda i register. Enkelhet att söka fram uppgifter om transaktioner, kunder och leverantörer. Lagerhantering digitalt börjar bli ett måste Grunddata i ett system som sedan kan integreras med andra verktyg. Men…. spårbarheten lyfter vi ut till molnet! Ett affärssystem är företagets centrum Kunder Leverantörer Artiklar Lager Bokföring Fakturering För ett företag som arbetar med inköp och försäljning av lagerförda varor är optimerad lagerhantering nu snart ett måste. Här ser vi mycket behov på marknaden. Vad har de på lager och till vilket värde. Även färska livsmedel som har ett snabbt genomflöde är viktigt att lagerföra.

4 Spårbarhet enligt oss! Inleverans Vem köpte du dina produkter ifrån?
Vad köpte du och till vilket lager levererar du in dina produkter. Lagersaldon Produktion Vilka råvaror använder du? Vilken ny produkt har du skapat, och vilka råvaror ingår? Vart lagrar du dina nya artiklar. Försäljning Vem köper dina produkter? Vilken information behöver du sända? Etiketter och fraktbrev.

5 SPÅRa-fisk

6 Första mottagaren Fisken delas in i partier
Partier rapporteras in till HaV:s databas Viktiga attribut Märkning av parti med information Rapportering vid vidareförsäljning. Full spårbarhet.

7 Grossisten Partiinformation hämtas från databas, alternativt skrivs in manuellt utifrån information från levernatör Vid förädling skapas nya partier av den nya artikeln, med full spårbarhet till ursprungspartier Partiinformation sänds med vid försäljning.

8 Detaljisten Partiinformationen finns tillgänglig digitalt för att presenteras till kund.

9 Dagens situation Varor kommer in, anteckning förs på lappar
Etiketter klistras i pärmar Dålig koll på lagersaldon Efterrapportering i system av produktion och försäljning

10 Utmaningar Omogen bransch. Rutinförändringar i företagets processer.
Ordning och reda utan att fördyra produkterna. Automatisering av märkning. Spårbarheten ska finnas även efter en produktion/förädling.

11 Framtiden Spårbarhet en del av det dagliga arbetet.
Personalen som arbetar på lager och i produktion skapar spårbarhet i sina dagliga rutiner. Inleverans sker direkt via handdator Partier märks med etiketter Full koll på lagersaldon i realtid. Försäljning och kasseringar rapporteras direkt i systemet. Uppföljing sker direkt, möjlighet att följa partier även via webb.

12 Kundcase Kött/fisk grossist

13 Följesedel

14 Partibilaga

15 Etiketter

16 Systembilder

17 SPÅRA WEBB

18 Tack för OSS


Ladda ner ppt "Processer och verktyg för effektivisering av spårbarhet av livsmedel."

Liknande presentationer


Google-annonser