Motorstadion i Lidköping en idrottsplattform som specialanpassats för personer med funktionsnedsättning. Vi vill erbjuda funktionshindrade en fin upplevelse.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
På väg! GK & GDF & SGF i samverkan. Inom Svensk golf finns SGF,GDF och Klubbar. Idag sker inte ett optimalt samarbete med spelaren i centrum… Vi vill.
Advertisements

Vision MISSION VÄRDEGRUND
/ L.Ring Erfarenheter från olika utsiktspunkter Lennart Ring Forums aktiviteter ska stimulera nätverksbyggande bland företrädare för vårdbyggnadsplanering,
Kultur för alla – gäller det mig
Idrotten vill Idrottsrörelsens idéprogram Antagen av RF-stämman 2009.
Vissa av bilderna i denna powerpoint-presentation är tagna av fotograf Paul Quant.   Fotografen har upphovsrätt till bilderna. Endast Handisam och Processtöd.
Hur är läget i kommunerna? • 31 kommuner har inventerat sitt bostadsbestånd • Flest hinder kvar i vårdcentraler, socialkontor och skolor • Hälften har.
Presentation Gymnastikens Hus i Örebro
PostGirots Idrottsklubb PGIK
Elevinflytande i planeringen av undervisningen
Vad är identitet?.
Likabehandlingsplan/plan mot kränkande behandling
 I denna bilaga ger vi en kortfattad presentation inom olika områden gällande träning och hälsa som vi erbjuder på Forma träningscenter.  Kontakta gärna.
Att rekrytera ledare - hur gör man egentligen. …om ledarrekrytering Fundera över vilka ni vill ha som ledare. Om ni inte vet vilka ledare ni vill ha,
Förberedelser inför mötet med kommunen Ha ett internt möte - föreningens styrelse, konsulent/verksamhetschef och andra nyckelpersoner före uppvaktningen/mötet.
Mer flygsport till fler! Riksidrottsförbundet har av regeringen fått 500 miljoner kronor för satsningar på idrottens barn- och ungdomsverksamhet i det.
BTK Ratic har sin hemvist i Harplinge strax norr om Halmstad
Inledning Initiativet till värdegrundsarbetet kommer från de tio medverkande idrotter i Göteborg som började diskutera möjligheten för barn att prova flera.
Så hänger det ihop VISION VÄRDERINGAR MÅLBILDER
Läroplansträff fritidshem
2 föreningar en anläggning. Tibro Hästsportklubb Bildades 2010 Antal medlemmar 2011, 50 st. Antal lic.ryttare 2011, 29 st. Har i dag ingen anläggning.
Behöver den lokala samverkan stärkas och kompetensen inom psykisk ohälsa utvecklas? KUR- projektet ger möjligheten! KUR-projektet vänder sig till anställda.
MotorsportArenan Lidköping. Gokartsbyggnad med servering.
Utvecklingstrappan – en röd tråd från E - Senior
Så hänger det ihop VISION VÄRDERINGAR MÅLBILDER
Friskis&Svettis Linköping ServCheck® 2012 Friskis&Svettis Linköping Medlemsundersökning 2012 ServCheck®
Likabehandlingspolicy för Slottegymnasiet
2009 Verksamhetsinriktning I samband med RIM (Riksidrottsmötet) i Örebro 2007 fastställdes verksamhetsinriktning 2008 och 2009 för Riksidrottsförbundet.
EN PRESENTATION AV SPECIALPEDAGOGISKA INSTITUTET
Balanced Scorecard Processen steg för steg
Västerbottens Idrottsförbund Studieförbundet SISU Idrottsutbildarna Välkomna till SDF DIALOG 2010.
NSPH i Norrbotten (Regionalt nätverk) (Regionalt nätverk) Nationell Nationell Samverkan för Samverkan för Psykisk Psykisk Hälsa Hälsa Bildades
Föräldrautbildning Innehåll Generellt Före träning På träning Före tävling På tävling Coachning Regler RF:s Anvisningar för Barn- och ungdomsidrott.
Diskrimineringslagen
Beslutsstöd i IdrottOnline en väg till en starkare idrott ? ”Siffror ljuger inte, om vi bara kan tolka dem”
Fair Race – en schysstare bilsport Bilsport ska vara fri från droger, mobbning, våld, hot och fusk.
Svensk Bilsport Fair Race – en schysstare bilsport Bilsport ska vara fri från droger, mobbning, våld, hot och fusk.
HandiGolf Tour SGF:s Tour för funktionshindrade. HandiGolf Tour Bakgrund Sedan 1993 har SGF bedrivit en nationell tävlingsverksamhet för funktionshindrade.
Fair race – en kampanj för en schysstare bilsport Bilsport ska vara fri från droger, mobbning, våld, hot och fusk.
Utbildningsplan för Arvika Volleyboll Syftet med planen fram till 2011: Att klubben alltid skall ha minst den kompetens vad gäller tränare,
De Sju Diskrimineringsgrunderna
Lyckeby BTK Vision/Mål/Aktiviteter
Bristande tillgänglighet – en ny form av diskriminering
Drog policy ALKOHOL- OCH DROGPOLICY Som idrottsförening har vi ett stort socialt ansvar för vår verksamhet och hur vi formar idrottens attityder. Syftet.
Förälder och ny som ledare. Svensk Idrotts värdegrund Glädje och gemenskap Demokrati och delaktighet Allas rätt att vara med Rent spel.
Idrottslyftet – mer och fler Utformning av kommande arbete.
DigIT Workshop 3 De “horisontella principerna”  Jämställdhet  Tillgänglighet  Likabehandling.
Folk i rörelse Medborgerligt engagemang i Sverige
VÄLKOMMEN till SÖRSKOGENS IF Fotboll / Innebandy / Tennis En informationsskrift om Sörskogens IF TILL ALLA FÖRÄLDRAR och SUPPORTRAR Som förälder och supporter.
IF Friskis&Svettis Kalmar Verksamhetsplan
För att kunna lyckas i sina studier är det viktigt att kunna känna trygghet och att våga vara sig själv. Oavsett vem eleven är – kvinna eller man, ung.
1 KIF:s AFF Black Knights Värderingar
Verksamhetsplan 2013/ Johan Österman2013/2014 Beslutad av styrelsen
TVTK Policy för träning och tävling
Föreningssmart Umedalens IF 2017.
HANDIKAPPFÖRENINGARNA SÖRMLAND
Ett treårigt utvecklingsprojekt
Kulturkrockar och kulturella skillnader
Obbola IK.
Din lön och din utveckling
Cvl:s värdegrund För att kunna lyckas i sina studier är det viktigt att kunna känna trygghet och att våga vara sig själv. Oavsett vem eleven är – kvinna.
Idrottens Antidopingreglemente
Förälder och ny som ledare
VÄRDEGRUND/ SÄKERHET/ BEMÖTANDE
Kerstin Blom Bokliden, SKL och Malin Åberg Aas, Svenska FN- förbundet
SMART HUDIKGYMPANS VÄRDEGRUNDER
Välkomna till denna presentation av projektet Idrott för alla.
Normer i idrotten - hur vi kan få syn på och utmana dem
IF Friskis&Svettis Kalmar
Att vara idrottsförälder FC Gute PF 05/06 18 mars 2018
Presentationens avskrift:

Motorstadion i Lidköping en idrottsplattform som specialanpassats för personer med funktionsnedsättning. Vi vill erbjuda funktionshindrade en fin upplevelse ihop med motorsporten. (Robert Robban Börjesson, ordförande i MotorsportArenans förening). Cart, radiostyrda bilar, fyr-hjulings motorcyklar och på lite längre sikt folkrace är exempel på motorsport som kan utövas av personer med funktionsnedsättning på Motorstadion i Lidköping.

”Idrotten vill” att alla ska ha rätt att vara med I idrottens idéprogram ”Idrotten vill” grundfästs allas rätt att vara med. Allas rätt att vara med innebär att alla som vill ska kunna vara med utifrån sina förutsättningar. Alla som vill, oavsett nationalitet, etniskt ursprung, religion, ålder, kön eller sexuell läggning samt fysiska och psykiska förutsättningar, får vara med i föreningsdriven idrottsverksamhet. (Utdrag ur idrottens idéprogram ”Idrotten vill” Hela Motorstadion är funktionsanpassat I samarbete mellan sex motorklubbföreningar i Lidköping och Västergötlands idrottsförbund har Motorstadion i Lidköping byggts upp för att ge maximal tillgänglighet till de olika banorna, läktare och omklädningsrum för personer med funktionsnedsättning. I Västergötland finns det 60 000 tusen personer med någon form av funktionsnedsättning. Vi vet att ca 850 000 svenskar i åldern 7 – 70 år ser på någon form av motorsport varje år, vilket motsvarar drygt 10 %. Befolkningen i åldrarna 7 – 70 år i Västergötland uppgår till drygt 500 000. En kvalificerad gissning blir att ca 50 000 Västgötar ser regelbundet på motorsport och att 0,1xVästgötar med funktionsnedsättning är potentiellt intresserade av verksamheten vid Lidköpings Motorstadion.

MotorsportArenans förening – en förening för personer med funktionshinder Ett viktigt initiativ i utvecklingen av Motorsportarenan var bildandet av MotorsportArenans förening. Föreningens verksamhetsinriktning är att ge möjlighet för motorsportintresserade personer med ett funktionshindermöjligheter att få prova på, kunna träna och tävla. Föreningen har idag xx medlemmar, de flesta från Lidköping. Det finns emellertid ingen geografisk begränsning för medlemskap. Tvärtom har föreningen redan mött ett stort gensvar från hela landet. ”Vi vänder oss främst till människor med funktionshinder, men naturligtvis är även människor utan funktionshinder välkomna till vår förening” . (Robert Robban Börjesson, ordförande i MotorsportArenans förening). Professionell och användarstyrd anpassning Planeringen av de specialanpassningar som gjorts av anläggningen har skett i direkt samverkan med och under överinseende av MotorsportArenans Förening. Den goda tillgängligheten till Motorstadion kan illustreras med att rullstols- och permomobilburna motorsportintresserade kan nå alla banor såväl som åskådare, som Aktiv utövare. Alla utövare kan byta om för träning eller tävling utan särskilda arrangemang.

Vilka verksamheter kan personer med funktionsnedsättning delta i? Utöver de goda möjligheterna att se på de arrangemang och tävlingar som kommer att anordnas på motorstadion kommer de medverkande klubbarna att - efter sina respektive förutsättningar – anpassa och utveckla tränings- och tävlingsverksamhet för olika grupper av personer med funktionshinder. Föreningen har som mål att kunna erbjuda Cart, radiostyrda bilar, fyr-hjulings motorcyklar, så kallade ATV och lite senare även folkrace. Lidköpings Motorstadion kan utvecklas ytterligare och erbjuda personer med funktionsnedsättning möjlighet att meka med sina fordon. En annan möjlighet är att Motorstadion kan fungera som en test- och utvecklingsmiljö för såväl fordon som förare. Radiostyrd bilsport är först ute! Radiostyrd bilsport lämpar sig väl för så gott som alla. De flesta med funktionshinder kan utan några problem träna och tävla på lika villkor. Den nya banan för Radiostyrda bilar har därför fått 1. Specialanpassade läktare/förarplatser 2. Specialanpassade bilar

Verksamhets-utveckling Motorstadion i Lidköping – en innovationsmiljö för samspelet motorsport och funktionsnedsättning Motorstadion Innovation Nätverks-byggande Kompetens- utveckling Verksamhets-utveckling

Vad sker härnäst? Verksamhetsutveckling Informationsinsatser Prova på verksamhet Test- och utvecklingsinsatser Kompetensutveckling Erfarenhetsutbyten Utbildning av all (med eller utan funktionsnedsättning) personal, ledare och funktionärer Kompletterande investeringar Specialanpassade verkstads-lokaler för personer med funktionshinder Fler specialanpassade fordon etc. Ny utrustning som behövs för att utveckla nya lösningar Nätverksbyggande Lokalt/regionalt Nationellt Internationellt