Utskrivningsinformation i Intygsmodulen

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
BAS-M Hur du på ett enkelt sätt administrerar din båtklubbs register.
Advertisements

Domarassistenten.com - en introduktion för domare
Kommunikationslösning för licensansökningar
NPÖ, så här kan det se ut… 1. Stoppa in SITHS-kortet i kortläsaren och ange pin-kod för legitimering.
Manual för älgdatabasen i
Melior version 216 Dokumentationsmodul med nytt användargränssnitt i Journal Regiongemensamt utbildningsmaterial för samtliga förvaltningar inom Region.
Nyheter Journal och Översikt
Skriva e-recept i Melior
Nyheter Läkemedel Solutions.
Inloggning till Landstinget Kronoberg via Citrix
Exempel/Utbildning Delegering för behörighetsbeställning
Melior version 216 Dokumentationsmodul med nytt användargränssnitt i Journal Regiongemensamt utbildningsmaterial för samtliga förvaltningar inom Region.
Cosmic version R8.0.
Licensregistrering SAFF har skapat en förenklad version på hur ni i föreningarna registrerar licenser till era spelare och lag. Har ni frågor ring Marika.
Landstingets resurscentrum Dosdispenserade läkemedel via Pascal.
SOSFS 2012:9 Ändring i föreskrifterna och allmänna råden (SOSFS 2000:1) om läkemedelshantering i hälso- och sjukvården Föreskrifter är bindande regler.
Nyheter i Melior 216 Denna presentation ger dig en överblick över nyheterna i den nya Meliorversionen.
Hur loggar jag in? Klicka på ”Exonaut” i listen ovan.
”Att skriva recept” En metod för individuell ordination av fysisk aktivitet.
Standardrutin för läkemedelshantering ”Ny” rutin för Waranordinationer
Version 1.11 Du ska starta bildspelet för övningsuppgiften. För att göra detta, leta upp symbolen som visas nedan och klicka på den. För att komma vidare.
Nyheter Generellt och Patientadministration Siemens Medical Solutions.
Rätt läkemedel till rätt patient vid rätt tillfälle !
Version 1.11 Du ska nu starta bildspelet för övningsuppgiften ’Slutenvårdens läkare’. För att göra detta, leta upp symbolen som visas nedan och klicka.
Manual MIA – Melior Intranet Access.
Kommunikationslösning för licensansökningar (KLAS)
Gemensam rutin för Samordnad vård- och omsorgsplanering
1177.se och Hitta och jämför vård Sammanställning av förändringar
Nationell Patientöversikt, NPÖ
BILDSVEP VAD INGÅR I EN BYGGLOVSANSÖKAN BÖRJAR STRAX.
Sv Pascal ordinationsverktyg - blir bara Pascal Cornelia Trampe
Sammantagen känsla efter uppgradering Sammantaget går arbetet som planerat. Vi har fått snabb service, mycket tack vare att Cambio har varit på plats.
Nuläge prestanda Tester som genomförts senaste veckan visar förbättringar. Patienter med mycket datainformation i patientöversikt, remisser och ”svar.
NULÄGE COSMIC R maj Nuläge läkemedelsmodulen Patientsäkerhetsbuggar Dålig överskådlighet i läkemedelslista/utdelningsvy/recept Tidigare bra.
Workshop 2: Skapa egna e-tjänster och skicka ärenden till era patienter.
Landstingets resurscentrum COSMIC R8.1. Landstingets resurscentrum COSMIC R8.1  Uppgradering av Cosmic planeras att ske under oktober 2016  Uppgraderingen.
173 dagar kvar ….. Nummer 4 vecka
Läkemedel.
Läkemedel.
Lokalbokning i Outlook
151 dagar kvar… Nummer 5 vecka
COSMIC R8.1 Läkemedelsmodulen för barnmorskor
Nyheter i BIRTH R8.1 Inriktning MHV.
Region Skåne Förvaltningsgrupp för Digital Diktering
Journalen PU T5 Lund - Malmö.
Så ska vi samverka vid utskrivning från sjukhus
Trygg hemma Förstärkt samarbete i öppenvård Chefsträff rapporter
Tips, trix & tänk på Nyheter i Läkemedelsmodulen R8.1.
COSMIC läkemedelsmodul
Patientöversikt & Analysyta
FIFA 3.1 Releasematerial.
”Lagen om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård”
Nyheter Melior 219 Planerat datum för uppgradering:
Så här fyller du i ansökan
Nyheter Melior 219 Uppgradering
Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård
Presentation av Behörighetsbeställning på webben
Rutiner vårdplan Sårbehandling
Hur man använder Video med e-post och Prospektrapporten
Uppmärksamhetssymbolen
Pascal ny version 14 april 2018
Implementering import av SIE-fil Procountor
Att skapa intyg för en aktivitet i Digiresan Som ett bevis på sina nya kunskaper ska varje deltagare efter genomförd aktivitet få ett intyg. För att.
Att använda nya Olweus dataweb Uppdaterat 17e oktober 2011
Pascal i Cosmic Här ser man att patientens läkemedelslista i Pascal
MedControl Instruktion för ärendeansvarig
Rapportera resultat med titel
Utbildningsmaterial Uthopp från SAMSA till Nationell patientöversikt
Nyheter Melior 219 SP 1 patch 200
Presentationens avskrift:

Utskrivningsinformation i Intygsmodulen

Från och med 190328 ska utskrivningsinformation skrivas i Intygsmodulen. Det kommer vara möjligt att skriva utskrivningsinformation i den gamla delen via Melior till och med 190405. Därefter kommer anteckningarna utskrivningsinfo läk och utskrivningsinfo ssk att länkas av. Sökord för sjuksköterskan som visas sist i dagens rapport under Information från andra yrkeskategorier ssk finns inte som val i den nya lösningen. Det är endast läkare och sekreterare som i nuläget kan skriva i Intygsmodulen, vidimerare kan inte anges. Läkemedel från aktuella ordinationer hämtas automatiskt. Precis som tidigare ska läkemedelslistan i Melior uppdateras innan utskrivningsinformationen skapas.

Sätt Siths-kortet i kortläsaren Öppna patients journalmapp välj Intyg via Menyval Intyg Klicka på knappen Välj Utskrivningsinformation Markera mall och klicka på välj

Utskrivningsinformationen innehåller 6 rubriker med fritext fält Ort – Skriv namnet på sjukhuset samt ort där patienten vårdats Vårdtid– Skriv datum för vårdtillfället tex 190105-190110 Om din sjukdom – Skriv kortfattat kring inläggningsorsak och vad som gjorts under vårdtiden Planering – Skriv vad som planeras efter vårdtiden inklusive uppföljning samt vem som ansvarar, tex provtagning, återbesök Om du undrar över något ska du kontakta – Ange kontaktuppgifter till enhet/person Läkemedelsberättelse (förändring av dina mediciner) Lista alla genomförda läkemedelsförändringar (vid utskrivning i förhållande till vid inskrivning) och orsak till dessa. Förändringarna framförs i punktform med ny rad för varje läkemedelsförändring och med preparatnamnet först på raden. Använd ett patientanpassat språk. Förtydliga att inga läkemedelsförändringar har genomförts om så är fallet

Läkemedel som ska sättas ut fr o m dagen efter utskrivning kan ”nollas” dagen efter utskrivning, det kommer då inte med på utskrivningsinformationen. Slutdatum för läkemedel som sättes ut framåt i tiden (med pilning och ”0”) följer med till Utskrivningsinformationen i fältet Anvisningar. Startdatum för läkemedel som sätts in framåt i tiden följer med till Utskrivningsinformationen i fältet Anvisningar. Kontrollera att maxdos för vid behovsläkemedel är angett i fältet maxdos, så följer informationen med till utskrivningsinformationen i fältet Doseras.

Kontrollera och notera specifika anvisningar avseende dos Startdatum om annat är framtida datum Tillfälligt utsatt: information om kryssade läkemedel följer inte med till utskrivningsinformationen utan måste skrivas manuellt i fältet Anvisningar. Intag specifika dagar: används schema för ordinationen visas informationen i fältet Doseras. Upp- och nedtrappningsscheman måste skrivas manuellt i fältet Anvisningar. Infusion med tillsats: Ordinerade tillsatser visas inte i utskrivningsinformation. Viktigt att dessa noteras i fältet Anvisningar för infusionsvätskan så ordinationen blir tydlig för nästa vårdgivare.

Den läkare som signerar utskrivningsinformationen står som ansvarig trots att annan läkare valts som ansvarig tidigare. Den enhet som signerande läkare har som vald enhet i Melior visas i den automatgenererade anteckningen Den automatgenererade anteckningen kopplas till den vårdkontakt som är markerad på journalmappen när signering sker Enhet som visas på Utskrivningsinformationen och i Intygsmodulen är den enhet som skrivande Läkare har som vald enhet i Melior Utskrivningsinformationen måste signeras innan utskrift kan ske. Efter signering kan inga ändringar göras. När utskrivningsinformationen signeras skapas en automatgenererad anteckning i Melior innehållande länk till Intygsmodulen samt termer och text från Utskrivningsinformationen. Tidigare signerad utskrivningsinformation kan kopieras ,texten blir då den samma men läkemedel hämtas på nytt från aktuella ordinationer Om makulering av utskrivningsinformationen är aktuell krävs makulering både i Intyg och makulering av den automatgenererade anteckningen i Melior.

Via menyn Fler alternativ är det möjligt att ändra enhet och ansvarig läkare Enhet ändras i trädstruktur Läkare ändras genom sökning på namn