Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

FIFA 3.1 Releasematerial.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "FIFA 3.1 Releasematerial."— Presentationens avskrift:

1 FIFA 3.1 Releasematerial

2 Förändringar i FIFA version 3.1 (april 2018)
Uppdatering till NTS från FIFA per vägarbete och inte per TA-plan Löpnummer per vägarbete skickas i informationen till NTS Nya föreskrifter för cirkulationsplats och rondell (stopplikt) Möjlighet för Trafikingenjör att redigera nyskapade föreskrifter, samt ny ikon Tagit bort den gröna ”tillåten av” texten i TA-plans pdf:en Tagit bort knappen att lägga till utmärkningsexempel Ändrat kommunnamn från ”Malung” till ”Malung-Sälen” Ändrat från ”3 dagar” till faktiskt datum i mailutskick Se bilder och förklaringar till de viktigaste förändringarna i kommande slides I övrigt så har en del tekniska bitar åtgärdats, hemsidan har uppdaterats och inom kort skall en uppdaterad FIFA-manual också finnas på hemsidan.

3 Uppdatering till NTS från FIFA per vägarbete och inte per TA-plan
Då trafikledningen upplevt problem med många uppdateringar i NTS så syftar denna ändring till att minska antalet uppdateringar som kommer från FIFA. Endast förändrade vägarbeten i en TA-plan kommer att skickas till NTS. Då FIFA har olika nivåer av information så beror uppdateringar till NTS på vad som har uppdaterats i FIFA. Exempel Förutsättning: En TA-plan som innehåller 3st vägarbeten 1. Användaren ändrar påverkansgraden i vägarbete nummer 2 Utfall: Endast vägarbete nummer 2 skickas som uppdatering till NTS 2. Användaren ändrar projektledaren i TA-planens kontaktuppgifter Utfall: Samtliga tre vägarbeten skickas till NTS som uppdatering eftersom projektledaren tillhör samtliga vägarbeten.

4 Löpnummer per vägarbete skickas i informationen till NTS
I anteckningen som skickas till NTiS/NTS så kommer ett löpnummer att visas efter TA-planens nummer. Detta löpnummer representerar det nummer som vägarbetet har i FIFA, vilket gör det enklare att hitta rätt vägarbete vid jämförelser mellan NTS och FIFA. Del av anteckningen som skickas till NTS: TA-Plan/Vägarbetsnummer: 2018:29/2 Väg 70, Kommun: Älvdalen, Riktning(ar): Båda Kräver omledning Vägarbetet innehåller en rekommenderad hastighet (80 km / h) som bifogats som en restriktion i situationen. TA-Planens giltighetstid: : :00 Pekar alltså på att det är detta arbete i FIFA som avses

5 Nya föreskrifter för cirkulationsplats och rondell (stopplikt)
Tre nya föreskrifter med tillhörande mallar. Nedan är en av exempelmallarna.

6 Möjlighet för Trafikingenjör att redigera nyskapade föreskrifter, samt ny ikon
Ikonen med en paragraf klickar du på när du gör klart föreskriften för RDT – samt skapar en pdf Ikonen med en penna finns för att redigera text, datum, värde etc. i en skapad (ej inskickad) föreskrift

7 Tagit bort den gröna ”tillåten av” texten i TA-plans pdf:en
borttagen

8 Tagit bort knappen att lägga till utmärkningsexempel
Innan releasen: Efter releasen: Den knappen tas bort då den endast leder till en lista av exempeldokument som inte längre är aktuella. Egna filer/exempel går fortfarande att lägga till.

9 ! Att tänkta på som vägtrafikledare !
1. Då det under en längre tid varit förvirring i riktningar på vägarbeten, som byter håll, är felaktiga eller allmänt förvirrande så vill vi förtydliga hur det fungerar: 1. Den text som visas i NTS är en automatiskt skapad text i NTS utifrån koordinater som skickas från FIFA. Denna tar ingen hänsyn till om du valt ”Båda” riktningarna i FIFA – utan väljer den riktning som väglänkens koordinater har och sätter en text utifrån det. 2. I anteckningen som också skickas från FIFA finns det alltid en rad som anger om riktningen är ”Norrut”, ”Söderut”, ”Västerut”, ”Österut” eller ”Båda”. Det som står här är sanningen och en rad som ni ALLTID måste ta hänsyn till. Så tänk på detta när ni skall avgöra vilken riktning som verkligen gäller för respektive vägarbete. Detta gäller för såväl mindre riksvägar som för europavägar/motorväg. 2.

10 Frågor och feedback? Maila till fifa.forvaltning@trafikverket.se
Allt engagemang och konstruktiv feedback uppskattas av FIFA förvaltningen! Mvh Jonas och Björn (förvaltare och uppdragsledare)


Ladda ner ppt "FIFA 3.1 Releasematerial."

Liknande presentationer


Google-annonser