100-listan är ett regionalt initiativ som syftar till att öka kompetensen i styrelserummen. Vi vill tillsammans synliggöra och presentera kvinnor med styrelsekomptens.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Konjunkturen i Örebro län Konjunkturläget kv Juni 2016.
Advertisements

Post- och telestyrelsen Morgondagens samhälle behöver snabbt och säkert bredband Vad kan kommunen göra? Eva Grönborg, Post- och telestyrelsen.
EQUIJOBS Startår: 2008 Contractor: FEMUR Spanien Partners:Spanien, Italien, Tyskland, Sverige,Grekland,Portugal Organisation och kontaktperson Stiftelsen.
Utrikesdepartementet De tre mötena under 2015: Agendan integrerar flera multilaterala processer och organ Juli 2015 December 2015 Konferensen för utvecklingsfinansiering.
Näringsliv i Sundsvall. Strategiskt läge vid kusten, mitt i Sverige Över invånare i Sundsvall invånare i Sundsvallsregionen Sundsvallsregionen.
Jämställdhet i projekt Hur kan det se ut?. Innovation Bakgrund/problemInnovation definieras ofta utifrån en manlig norm där mäns innovationer och branscher.
Entreprenörshuben Målgruppen: Utlandsfödda, någon undantag, svenskar? 18 – 64 (med slutfört gymnasium) Alla nyanlända oavsett att de har ekonomiskbistånd.
1 Implementering av nationella riktlinjer för missbruks- och beroendevård i Blekinge Processledare Sten Eklund och RosMarie Nilsson
En presentation. PYN PUA SIRIUS Visionen för SIRIUS SIRIUS bidrar aktivt till att förverkliga ”den goda arbetsplatsen” för ökad konkurrenskraft.
1 Använd gärna denna presentation! Presentationen beskriver arbetet i projektet som arbetar med det kommande landsbygdsprogrammet Presentationen.
Regional vattenförsörjningsplan för Stockholms län.
Socialt Entreprenörskap Tillväxtverkets roll och uppdrag
Hur styrs Sverige?.
Skillnader i syn på företagsklimatet 2010 Värmlands län
Anläggningskommittén
Demokratiberedningen
Konjunkturläget 2016 kv3 i Stockholmsregionen
Styrmodell.
Tågoperatörerna Järnvägsdagen
Uppdrag, roller och ansvar
My Hörting och Elin Johnsson
Taltidning till fler 16 mars 2017 Götabiblioteken.
Svenskt Näringsliv Undersökning bland småföretag angående finansieringskrav Markus Uvell & Annette Selberg 14 oktober 2004.
Digitalisering, flera begrepp i samma term
Hållbart - effektiv politik för grön strukturomvandling
Jämställd regional tillväxt Blekinge Malin Faraasen
Välkomna till tvärsektoriellt miljömålsmöte 21 okt 2015
Vad tycker de äldre om äldreomsorgen 2013
Regional tillgång till idrottsanläggningar och kulturskola
Fokus vård och omsorg Kompetensförsörjning inom välfärdssektorn
En kort presentation av Tillväxtverket
Ett treårigt utvecklingsprojekt
SEPTEMBER 2011 Östergötlands län
4. Vad ska det bestämmas om?
AKTIVITETER RESULTAT EFFEKTER HÅLLBARHETS MÅL
Vad tycker de äldre om äldreomsorgen 2013
Näringsliv & studenter
Lärandeansatsen i Socialfonden
Fonden för europeiskt bistånd till dem som har det sämst ställt (FEAD)
Att långsiktigt säkra konkurrenskraften genom att samverka
Konjunkturen i Södermanlands län Konjunkturläget kv Juni 2016
Soloföretagare 4 december 2015.
Frihandel och EU:s inre marknad Värmlands län
Överförmyndarnämnden
Innovationsklimatet i Sundsvalls kommun - resultat av självskattning
Ung Cancer - Medlemsundersökning 2017, Närstående
GRÖN INFRASTUKTUR – nu och framåt
Kommunikationsstrategi för staden Så berättar vi om stadens arbete
SAMVERKAN FÖR EN POSITIV UTVECKLING I STOCKHOLM
Schyst offentlig upphandling
Akademikerförbundet SSR
Privata alternativs betydelse för lärare
DISI-projekt Tre års mångfaldsarbete på IVF
Statusrapport Stöd och behandling: Självbetjäningsterminaler:
Attityd till styrelsearbete
Kortsiktig /Långsiktig effekt
Systematiskt kvalitetsarbete
8 av 10 ser positivt på framtiden
Ordförandekonferens BlOF 2018
Digital delaktighet En fråga om demokrati
Feber hos barn Hälsa i Sverige
Hållbar utveckling måste vara
Kommunikationsplan 2019 för lokalt ledd utveckling i fyra fonder
Om du behöver hjälp med dina tänder
Rökfria utomhusmiljöer
Introduktion till projektledning
Jämställdhet i projekt Hur kan det se ut?
Feber hos barn Hälsa i Sverige
ARBETSGRUPP KOMPETENS
- LISTAR DE STÖRSTA LEDARSKAPSUTMANINGARNA 2019
Presentationens avskrift:

100-listan är ett regionalt initiativ som syftar till att öka kompetensen i styrelserummen. Vi vill tillsammans synliggöra och presentera kvinnor med styrelsekomptens som vill och kan bidra till tillväxt och lönsamhet.

PARTNERS Vi har sedan starten haft ett stort stöd från både näringsliv och offentliga aktörer. Dessa viktiga partners bidrar med tid, resurser och finansiella bidrag för att vi ska kunna genomföra undersökningar, arrangera event och bibehålla aktiviteter riktade mot kvinnor och bolagen.

24 % kvinnor i Östergötlands bolagsstyrelser 2014 HISTORIA Startade 2014 efter initiativ av Q-Gruppen, bestående av Eva Jaldeland, Karin Wetterstrand och Margita Edström i syfte att öka styrelsekompetensen. 24 % kvinnor i Östergötlands bolagsstyrelser 2014 Första listan lanserades 31 aug 2015 Allt startade med att Karin, Eva och Margita tröttnade på att inte få några uppdrag. De tog saken i egna händer och kontaktade Handelskammaren för att tillsammans starta initiativet 100-listan. Eva Jaldeland har lång erfarenhet av entreprenörskap och har bland annat startat rekryteringsbolaget Cojn, Karin Wetterstrand är idag HR-direktör inom NTM-koncernen och Margita Edström har haft flera positioner inom näringsliv nu senast som HR-chef för Lärande i Sverige AB Den första undersökningen som togs fram visade att det var 24 % kvinnor i Östergötlands styrelser. Den första listan som lanserades bestod av 44 kvinnor.

SYFTE ” Det behövs fler kvinnor i våra bolagsstyrelser! Därför finns 100-listan. Ett initiativ för att lyfta fram kompetenta kvinnliga kandidater från Östergötland, Sörmland och Gotland. Listan är skapad för att öka styrelsekompetensen i regionen och för fler kvinnor i styrelserummen. Den består av en skarp samling styrelsekompetenta kvinnor med mycket kunskap och erfarenhet. Här är anledningen till att vi finns.

Finns i Östergötland, Sörmland och på Gotland. 100-LISTAN IDAG 150 kvinnor på listan. Finns i Östergötland, Sörmland och på Gotland. Genomför varje år en undersökning om jämställdheten i bolagsstyrelser. Listan har växt till att omfatta både Östergötland, Sörmland och Gotland och har nu 150 kvinnor. Alla finns presenterade med kompetenser och kontaktuppgifter på hemsidan. Varje år genomför vi en undersökning bland regionens största företag för att få svaren kring hur jämställda de är, vilka komptenser de har och vilka de saknar. Om man har externa ledamöter och om man har valberedning. Rapport kommer att presenteras i september 2018.

Anna Axelsson Projektledare 100-listan KONTAKT Anna Axelsson Projektledare 100-listan 011 – 28 50 38 anna.axelsson@east.cci.se Eva Jaldeland Ambassadör 100-listan 0768 – 50 11 71 eva.jaldeland@east.cci.se Frågor till Anna eller Eva