Välkomna till Ungoteket!

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Välkomna till Höstkonferens Svenska Skyttesportförbundet Så här tänker vi dagen…. •Vad har hänt i processen så här långt? •Välkomna.
Advertisements

PRESENTERAR:. LOKALA PROJEKT SOM RÄDDAR VÄRLDEN FRÅN UNDERGÅNG.
Ambassadörsutbildning för dig som ska prata om IdrottOnline Thomas Larsson, RF-IT Version: beta
Öppen träning för åringar Hattrick 4 all
Svensk Idrotts Studie- och Utbildningsorganisation.
Nystart av teamtandvård på ftv Kramfors
Lokalgrupper och temagruppers organisering
Svenskt Friluftsliv har till uppgift att bevara och utveckla förutsättningarna för det svenska friluftslivet Stärka friluftsorganisationernas långsiktiga.
Oktober 09. Så här redovisar du: Arrangemangsuppgifter Inriktning/Syfte: Här skriver du vad ni har tagit upp på träffen Studiematerial: Kan vara någon.
VAD ÄR ETT LYCKAT UTVECKLINGSARBETE?
LUPP – lokal uppföljning av ungdomspolitiken LUPP är myndigheten Ungdomsstyrelsens verktyg för lokal uppföljning av ungdomspolitiken – en kvalitetsmätning.
1. Att leda EU projekt Margareta Holmstedt.
Ambassadörsutbildning för dig som ska prata om IdrottOnline Version: beta
Askersunds kommun
Fler Gör Mer! R EKRYTERA – U TVECKLA – B EHÅLLA O RGANISATIONSLEDARE.
Idrottspolitiskt program
Välkomna! Informationsmöte ang. LOK-stödsansökan via IdrottOnline (IO) Henrik PerssonHans Bergman Gästriklands IdrottsförbundSISU Idrottsutbildarna.
Plattformen Idrottens barn- och ungdomsledarutbildning.
Stormöte – Björkängsvägkrog Information från styrelsen och sektionerna.
Känna till och ha provat metoder och verktyg för processledning
OnlineSkolan Tillbaka till Lärandet 2008 Bergsjön - Gunnared, Göteborgs Stad.
Så hänger det ihop VISION VÄRDERINGAR MÅLBILDER
För mer information om kursen eller för bokning, kontakta oss på eller Mål (Önskat Utfall) Större insikt.
SISU Idrottsutbildarna Golfträffen 2007 Vi är där när idrotten lär! Vår vision.
Välkomna till OK Orinto och Sjuhäradsklubbarnas OL-möte! VÄSTERGÖTLANDS ORIENTERINGSFÖRBUND Nils Wåhlens Minne Nattsjuan Sjuhäradsmästerskap Info från.
Delaktighet.
DM läger 2013 Uppsala Slalom Klubb Björnrike
Ledarmöte Innehållsförteckning 1.Övergripande – Vår policy i stort 2.Att vara ledare inom SGoIF 3.Barnfotboll, upp till 12 år 4.Ungdomsfotboll,
V RETAGYMNASIETS H ÄSTFÖRENING Ungdomssektionen. V AD Ungdomssektionen är där vi ungdomar kan vara med och bestämma. Där kan vi vara med och påverka resten.
I ponnycupen åker en ridskolas elever till en annan ridskola för att tävla på deras ponnyer. Det är samma ponnyer som går för båda lagen. Antalet matcher.
 1 Välkomna!.  Vad är helaskåne? Projekt för: Spelarrekrytering Skolor Idrottslyftet skolsamverkan för SkBBF och föreningar Föreningar 2 I samarbete.
Styrelseutveckling i etapper Syfte: Utveckla och förnya styrelsearbetet i SPF Inspirera till utveckling av arbetsformerna Utveckla engagemanget och samarbetet.
Idrottens eget studieförbund. Del av Sveriges största folkrörelse Cirka 3 miljoner svenskar är med i en idrottsförening. Vilket gör SISU Idrottsutbildarna.
Idéstuga – samla en grupp med både nya och gamla medlemmar och ta tillsammans fram förslag på nya aktiviteter.
Välkomna till Ulricehamns OK och Sjuhäradsklubbarnas OL-möte! VÄSTERGÖTLANDS ORIENTERINGSFÖRBUND o Nattsjuan o Sjuhäradsmästerskap o Info från kretsarna.
Välkomna! Förbundsledare april. Vad skulle nu projektet innehålla? * Utbildning * Mentorskap * Praktik.
Banläggningskurs Östergötlands orienteringsförbund
Vi är en förening med bred ungdomsverksamhet inom fotboll. Vi har 18 lag, 574 aktiva ungdomar, 3 seniorlag och totalt 1400 medlemmar. Det är fantaskiskt.
Timeout för läsning -ett samarbetsprojekt kring läsning och idrott SISU IU Uppland, Länsbibliotek Uppsala, biblioteken i Heby, Håbo och Enköping.
Idrottens organisation i Sverige
Parasport Västergötland SISU Idrottsutbildare
Idrottens organisation I Sverige
Under veckan mot rasism påminner vi människor om betydelsen av jämlikhet och uppmuntrar dem att verka mot diskriminering och rasism. Röda Korsets kampanj.
Vi tar Bollen Samarbetspartners
det är viktigt att detta datum följs då
Förbundets arbete efter klubbkonventen 2017
Verksamhetsplan 2016.
det är viktigt att detta datum följs då
IFK SKÖVDE P-02.
Så funkar svensk idrott
Här kommer vi att titta lite på hur vi vill arrangera JSM i framtiden, då vi har upptäckt att det är väldigt få klubbar som är intresserade av att ta sig.
Rubriker: Franklin Gothic Demi Brödtext: Franklin Gothic Book
Så här anmäler du dig till högskolan HT18
Så här anmäler du dig till högskolan HT18
Lektion 5:1 Vad kan du göra nu? Framtida utmaningar 1.
ESCRIBIR 1.Skriv och berätta om dig själv.
Tidsplan.
Sekreterarutbildning
det är viktigt att detta datum följs då
REGIONSUTVECKLING I Frölundas sportsliga målsättningar ingår att ”ta ett ansvar för utvecklingen av ishockeyn i regionen”. Med regionen menas.
Föräldramöte Agenda: Seriespel under säsongen
Ledarna inom Processindustrin
Välkomna till Poolspelsträffen för säsongen 2018/19
Välkomna till Ungoteket!
Välkomna till Ungoteket! Dagens tema: Information & kommunikation
Distrikt 2370 Presidentutbildning – PETS 2019 PDG Anna König.
Välkomna till Ungoteket!
Styrning och ledning matematik
Frågeställningar Ungdomskommittén
REGIONSUTVECKLING I Frölundas sportsliga målsättningar ingår att ”ta ett ansvar för utvecklingen av ishockeyn i regionen”. Med regionen menas.
Presentationens avskrift:

Välkomna till Ungoteket! Ungotekets logotyp samt våra samarbetspartners: Arvsfonden som gett bidrag till Västergötlands orienteringsförbund för att kunna utveckla konceptet. SISU Idrottsutbildarna och Svenska orienteringsförbundet har deltagit och bidragit till framtagningen och utvecklingen av Ungoteket.

Hur fungerar Ungoteket? Föreningen anmäler ett team med 2-6 personer 14-25 år Minst en mentor Deltar på 4 träffar och lär sig om… Berätta kort hur man deltar i Ungoteket och vad man får göra och lära sig. Nämn gärna att 2-6 personer är en rekommendation. Det går att vara själv och det går att vara fler än sex. Om man är själv finns alternativet att gå ihop med en annan klubb. Är man sju eller fler kan man kanske dela upp sig och genomföra två olika projekt. Eller ett lite större.

Orienterings-IT Information & kommunikation Idrottsföreningen Ledarskap Orienterings-IT Banläggning Arrangera Kartritning Ungotekets alla teman som kan fördelas på var sin träff eller kombineras till längre träffar där man lär sig om två teman per gång. Poängtera att man inte lär sig på djupet om de olika delarna utan syftet är att deltagarna ska få en inblick och prova på. På träffarna får deltagarna delta och prova mycket. Mindre vikt läggs vid att lyssna på information.

Och det viktigaste av allt…

Föreningsprojektet Det som Ungoteket handlar om: att få använda sina nya kunskaper i ett föreningsprojekt, som deltagarna själva bestämmer vad det ska vara. Det är deltagarna som planerar och genomför sitt projekt!

Program (exempel) Västergötland Bohuslän-Dalsland Göteborg Sista anmälningsdag 31 oktober Del 1 - nov/dec Idrottsföreningen, Föreningsprojekt och Information & kommunikation Del 2 - feb Arrangera, Orientering-IT och Ledarskap Del 3 - mars Banläggning Del 4 – maj/juni Kartritning Föreningsprojekt Ungdomarna och mentorn bestämmer Om det finns ett färdigt program eller en idé om hur ni ska lägga upp det kan detta presenteras här.

Frågor?