2. genomföra systematiska undersökningar i kemi, och

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Kunskapskrav betyg E Geografi åk 6
Advertisements

Vad är fysik? Ordet fysik härstammar från grekiskan och latin. Ordet betyder ”naturlig” Vad är naturligt? Skriv upp minst 5 ord som du förknippar med naturlig.
Muntligt redovisning LUBNA HASHIM. Skolan och elever  Lockeruds skolan i Mariestad  Årskurs 5  Lektioner i Sv, Eng,So och Matematik  Grej of the day.
Likvärdig utbildning – Likvärdig undervisning
© Författarna och Gleerups Utbildning AB. Detta material ingår som en del i lärarmaterialet till Språket och berättelsen. Att skriva för att påverka.
{ Historiska källor. Källa: ur LGR 11 Förmåga: kritiskt granska, tolka och värdera källor som grund för att skapa historisk kunskap, Kunskapskrav: Eleven.
Åk 4 LPP. LÄSFÖRSTÅELSESTRATEGIER Vi ska lära oss hur vi använder läsförståelsestrategier för att bli bättre läsare och få mer glädje av de texter vi.
Har du med dig bok, penna och block. Sätt dig ned. Fundera på hur en vattenmolekyl ser ut under tystnad. 1.Upprop 2.Varför vatten? 3.Vattenmolekylen 4.pH.
dw. Källkritik och Historiska Källor Med fokus på hur man tillämpar ett källkritiskt förhållningssätt i studier.
 Sammanfatta och reflektera tillsammans med den/de du samarbetar med och förklara vad som hände under genomgången. Rita och skriv i ditt orange labhäfte.
Arbetsområde Fysik Krafter. Vad är krafter för något? Fysiken och vardagslivet  Krafter, rörelser och rörelseförändringar i vardagliga situationer och.
Friluftsliv Lite inspiration... Lite inspiration... Lite inspiration...
Pedagogiska planeringar Hanna Sepp Marcus Granberg Albina Brunosson.
Vår meny på eget Slöjd och hemkunskap.
Obligatorisk på inriktning Naturvetenskap
Det nya medielandskapet och vinklade budskap
Pedagogisk planering- Naturkunskap
Religion Vi ska jobba med två av de tre syskonreligionerna de kommande veckorna, Judendomen och Islam. Vi kommer ha föreläsningar, diskutera, läsa, se.
Olika sätt att tänka om människor, samhället och världen…
Kommunikativ förmåga MATEMATIK = SANT!.
Varför läser ni religionskunskap?
Religion Naturvetenskap
Lektionsuppgift Under dagens lektion kommer ni att delas in i 4 olika grupper där det kommer att lottas ut vilken grupp som får ansvar för vilken av de.
Vad gör vi idag? Lek 2 Vad händer idag och varför?
Religion.
Funktionell kvalitet- måluppfyllelse
Religion och identitet
Lektionspass 3 Säsong, miljömärken?
Riktlinjer för betygssättning
IBSE Viktiga punkter i IBSE
Argumenterande text.
AXIELL|Education WELIB Skolans namn datum.
Gymnasiearbete 100 p.
AHENE.
Samhällskunskap år 6 Catha Glaas, Thomas Smith
Att diskutera och argumentera!
Vad är sociologi? – en repetition Momentöversikt Vad är en analys?
Veckans mål: Slutsats och diskussion Material och metod Källförteckning.
Samhällskunskap i gymnasieskolan
Iris Rosengren Larsson
Biologiperiod dag 1.
Att långsiktigt säkra konkurrenskraften genom att samverka
Etik- planering.
LÄSSTRATEGIER på högstadiet.
Atlas Vi lär oss hur vi använder atlasen för att hitta information och tolka olika kartor.
Nätverk för lärare på fritidshem
Innehåll i och användning av läromedel.
Källkritik för högstadiet
Friluftsliv.
FÖRMÅGOR OCH KUNSKAPSKRAV
LPP – HLR HLR och säkerhet
Välkommen till informationskväll om Anna Whitlocks gymnasium
Källkritik & Informationssökning
Hur mycket använder ungdomarna olika beroendeframkallande ämnen i Helsingborg, Skåne, Sverige & Europa? Arbetsmaterial med diskussionsfrågor i klassrummet,
Ung Cancer - Medlemsundersökning 2017, Närstående
Betyg i moderna språk nu redan i år 6
Regiongemensam elevenkät 2018
Skolwebb för vårdnadshavare
Kunskapsprocessen Spånga Grundskola
Meningsfull fritid och sociala färdigheter
Diagnos och delaktighet
Källkritik och historiska källor
Tobak - Lektion 2 Åk 4-6.
Öka effektiviteten och produktiviteten
Utveckla resonemang Höstterminen 2016.
Gymnasiearbete 100 p.
KÄLLOR OCH KÄLLKRITIK.
Bakgrund Sedan 2018 har staden ett program för en jämlik stad som sträcker sig fram till Programmet har en bred politisk förankring.
KRETSLOPP FÖR ÅTERVINNINGSPROCESSER
Vad tänker du om alkohol och andra droger?
Presentationens avskrift:

2. genomföra systematiska undersökningar i kemi, och Kunskaper i kemi Genom undervisningen i ämnet kemi ska eleverna sammanfattningsvis ges förutsättningar att utveckla sin förmåga att: 1. använda kunskaper i kemi för att granska information, kommunicera och ta ställning i frågor som rör energi, miljö, hälsa och samhälle, 2. genomföra systematiska undersökningar i kemi, och 3. använda kemins begrepp, modeller och teorier för att beskriva och förklara kemiska samband i samhället, naturen och inuti människan.

Ett av kunskapskraven för betyg e respektive a Eleven kan söka naturvetenskaplig information och använder då olika källor och för enkla och till viss del underbyggda resonemang om informationens och källornas trovärdighet och relevans. Eleven kan använda informationen på ett i huvudsak fungerande sätt i diskussioner och för att skapa enkla texter och andra framställningar med viss anpassning till syfte och målgrupp. Eleven kan söka naturvetenskaplig information och använder då olika källor och för välutvecklade och väl underbyggda resonemang om informationens och källornas trovärdighet och relevans. Eleven kan använda informationen på ett väl fungerande sätt i diskussioner och för att skapa välutvecklade texter och andra framställningar med god anpassning till syfte och målgrupp

Elevexempel 1. Källförteckning www.ne.se Andersson, B (2009). Puls kemi. Natur och kultur. Sthlm. www.wikipedia.se www.youtube.se Jag tycker att dessa källor är trovärdiga för att jag får samma information från alla källor.

Elevexempel 2. Källförteckning: Andersson . B. (2009). Puls kemi. Natur och kultur. Stockholm. www.ne.se/overgodning, hämtat 2014-04-02 www.dn.se, hämtat 2014-03-20 ww.wikipedia.org, hämtat 2014-03-29 Kemiboken, Puls kemi, anser jag mycket trovärdig. Den är skriven av kemilärare för elever i skolan. Även om boken är 5 år gammal så är informationen grundläggande kunskaper inom kemin. NE är ett upplagsverk som granskas av en myndighet i Sverige. Den anser jag också mycket trovärdig. Artikeln i DN är inte lika trovärdig då den är skriven av en journalist som inte är vetenskapsman, men jag tog med den för att artikeln var intressant och väckte mitt intresse. Wikipedia är ganska trovärdig, då den granskas av en redaktion. Informationen där stämde väl överens med mina andra källor.

Så, tänk på detta! Sök och använd många olika källor. Skriv upp datum när du hämtar informationen, eller det datum när sidan uppdaterades. Reflektera kring källornas trovärdighet: Vem har skrivit? Professionella, privatpersoner, myndighet? Varför? Upplysning, information? När, är källan ny? Här hittar du mer tips: http://www.skolverket.se/skolutveckling/resurser-for-larande/kollakallan