NVDB på webb 2012 Dragana Hrstic

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Välkommen till en kort presentation av MPS, en ORR®-produkt från ITERIT AB. MPS, material och produktionsstyrning, ett hjälpmedel för administrationen.
Advertisements

Naturvårdsverket | Swedish Environmental Protection Agency
Logga in och använda vårt nya Intranet NAVET
Naturvårdsverket | Swedish Environmental Protection Agency
Planera träningar med OCAD
Intagningssystemets databas Ögonblicksbild Kopia av intagningsdatabasen Uppdateras 3 ggr per dag 07:15 – 12:15 – 15:15 Roller Skola, kommun Periodiseras.
Grunder i PowerPoint 2000 Skapa en ny presentation Rita egna objekt
Kommunikationslösning för licensansökningar
Breddtjänster för bättre och effektivare samhällsservice Borlänge Nationell vägdatabas - en digital infrastruktur Jan-Olof Östlund Vägverket.
Manual för älgdatabasen i
Access med Sebastian och Robert
Underlag för din poster
Utbildning föreningsadministratör. Viktiga datum! Fr.o.m. 1/ är det krav på att aktiviteter/sammankomster ska närvarorapporteras i kommunens system.
Naturvårdsverket | Swedish Environmental Protection Agency 1 Det här bildspelet är till för dig som arbetar på Naturvårdsverket och vill ha.
Hur registrera t.ex älgobs och avskjutning i Viltdata?
5. Grafiska objekt Redan på övning fem av sex! Här handlar det om att rita själv, färglägga och att låta kreativiteten flöda. Något för dig? Ritverktyg.
SWEDISH AGENCY FOR ECONOMIC AND REGIONAL GROWTH 1 9. Aktörer i Nyps 22/ Sofia Wallgren Nyps utbildning- Projektmedel.
Demo dokument- och ärendehantering Polisförbundet
Faster Utbildningen börjar om några minuter……
1.Öppna först googlekartfilen du fått av byNet i googleearth genom att dubbelklicka på den. Notera att du måste ha installerat google earth. Detta görs.
1 Registrering och uppladdning shp-filer för geotekniska undersökningsområden - startläge.
Nyttan med standardisering
Exder EPC. Exder EPC Välkommen! I det här bildspelet går vi igenom hur man lägger upp nya artiklar samt skickar artikelinformation. Du bläddrar framåt.
Geografisk Samhällsinfomation -Informationskartan
Adato - rehabverktyget
Cofoten klimatberäkningar Grundkurs – info
Utbildning Elektroniska blanketter 29-31
Vägverket Sverige NVF 11 NVDB-seminarie februari 2002 Mari-Louise Lundgren Jan-Olof Östlund Vägverket Titel.
1 Registrering och uppladdning shp-filer för geotekniska undersökningsområden - startläge.
Fredrik Rask Verksamheten för Rakel och Ledningssystem
SERVICEDESK PLUS Översikt ur ett användarperspektiv Jenny Sandqvist Enheten för IT-stöd och systemutveckling (ITS), Umeå Universitet för nya.
R ESULTAT RAPPORTERA. 2 PROCESS FÖR RESULTATRAPPORTERING Rapportera resultat Förbereda resultat- rapportering Attestera resultat Attestera resultat Administratör.
Välkommen till Emrox Network Ett Butiksprogram för inskrift av Service. Manual för butiksmedarbetare Spara gärna denna manual på din PC eller skriv ut.
TMALL 0141 Presentation v 1.0 Webinarie - Hastighetsdata 2016 Emma Klasson
1 CLIQ i ARX Integrationslösning för passer- och låssystem ASSA ABLOY is the global leader in door opening solutions, dedicated to satisfying end-user.
Miljödata ABwww.miljodata.seBG Besöksadress Ronnebygatan Karlskrona PG Org. Nr Adato - rehabverktyget.
SAMSA SAMSA Utbildning. Inkorg * Vid inloggningen visas i Toppmenyn: Användare och Arbetsplats. Du kan välja bland senaste patienter eller använda sökfält.
Mittuniversitetet Lathund STINA Inloggning Godkänna budget och prognos Kontakt:
Inloggning, startsida i Co-Driver samt utloggning Panel-PC
Lathund Ladoksupport.
|UTBILDNING.
Lokalbokning i Outlook
Lokalbokning i Office 365 Falkenbergs kommun
Nödvändigt verktyg för kommunens hantering av elever.
Avvikelsehantering En säker verksamhet = en säker arbetsmiljö!
MedControl Hantering av händelse och avvikelse samt teknik och övrigt
Region Skåne Förvaltningsgrupp för Digital Diktering
Figurer.
CLIQ i ARX Integrationslösning för passer- och låssystem
Avvikelserapportering
Registrering av valorganisation
Lathund Ladoksupport.
Adato - rehabverktyget
Information om nya system från 1/ för schema, rapportering, lön mm
Nyheter Melior 219 Uppgradering
Validera hjärtstartare i Sveriges Hjärtstartarregister
Åtgärdswebb för miljömålen
Presentation av Behörighetsbeställning på webben
Nyheter & Förbättringar LIS2011
Guide till Fristående tidbok
Artvise Kundtjänst Handläggarutbildning -Mobile.
Användarguide - chefer
Nya 1177.se
Nya 1177.se
Lathund Ladoksupport.
Nya 1177.se
Rapportera resultat med titel
Utbildningsmaterial Uthopp från SAMSA till Nationell patientöversikt
Nyheter Melior 219 SP 1 patch 200
Presentationens avskrift:

NVDB på webb 2012 Dragana Hrstic

Syftet med NVDB på webb 2012 Att visa NVDB - Sveriges vägnät med egenskaper i en karta på ett sätt som är tolkningsbart för alla, från privatpersoner till olika verksamheter Enklare att rapportera in nya och ändra ev. felaktiga uppgifter Alla kan rapportera på ett styrt sätt avvikelser som upptäckt mellan kartan och verklighet Att få in förändringar på vägen i tid, dvs. minska ledtider för inrapporteringar Att höja kvaliteten på inrapporterade data - höja kvaliteten i NVDB Ska på sikt ersätta nuvarande NVDB på webb Gamla NVDB på webb innehåller fler företeelser, har möjlighet att visa övrigt vägnamn samtidigt som gatunamn, visar driftbidrag uppdelat på kommunalt och statligt

Målgrupp Kommuner som vanligtvis inte har många vägdataförändringar under året Kommuner som av något skäl valt att inte ha ett eget verksamhetssystem för hantering av vägdata Skogsnäringens vägdatacentraler Nationellt verkande skogsbolag som inte har egna vägdatasystem för leverans av data till NVDB Avvikelserapportering för andra aktörer; ex. Lantmäteriet, Transportstyrelsen, användare av ISA-data, medborgare Skogsnäringens vägdatacentraler; norr, mitt, södra Det finns även fristående skogsbolag som inte ingår i ovanstående

Testversion

Inloggad användare Dataslags olika kategorier får du fram genom att välja med pilarna vid . Det finns följande kategorier att välja: · Administrativa vägdata · Trafikregler · Trafikuppgifter · Väguppgifter · Vägutrustning Visa info om objekt Genom att välja verktyget ”Visa info om objekt” och sedan klicka på vägnätet i kartan visas uppgifter om objektet på något av följande två sätt: Mät i kartan Genom att välja verktyget mät i kartan kan mäta i kartan. Man avslutar en mätning antingen genom att dubbelklicka, då står avståndet kvar i kartan, eller genom att klicka på ”Mäta i kartan” en gång till eller genom att välja ett annat verktyg. Bakgrundskarta Det finns tre olika bakgrundskartor: Sverigekartan, Vägnät och noder och Orto-foto. Orto-foto kan endast ses av avtalade indataleverantörer som har inloggning i NVDB på webb 2012, orto-foto hämtas direkt från Lantmäteriet

Val av företeelse

Skapa ärende Alternativ 1: Om man inte har inloggningsuppgifter i systemet kan man via inloggningssidan välja att använda systemet ändå. Man får då något mindre funktionalitet. De ärenden man skickar in utan att logga in kan man inte själv följa upp i systemet men om man anger kontaktuppgifter kan man bli kontaktad för ev. kompletterande information. Alternativ 2: För att kunna skicka in uppgifter med systemet måste man logga in med de inloggningsuppgifter man fått från Trafikverket. Man får då full tillgång till all funktionalitet. Utan att ha inloggningsuppgifter i systemet har man tillgång till ritverktyg för att skapa punkter linjer och ytor helt fritt. Om man har inloggningsuppgifter i systemet har man även tillgång till ritverktyg för punkter och linjer som fäster mot nätet. Med fäster mot nätet menas att man inte kan rita fritt, utan de ritas alltid exakt ovanpå vägnätet.

Skapa flera ärenden När man skapar en geometri i kartan så dyker en dialogruta upp där man kan beskriva avvikelsen. Dels kan man ange fritext, en beskrivning av vad man vill rapportera in. Dels kan man om man sett att till exempel vägbredd för en väg har fel värde så kan man välja fliken dataslag, lägga till vägbredd och ange den bredd som nu gäller. I bilden nedan visas det exemplet. Notera värdena 1-40 inom parentes, de anger spannet inom vilket vägbredd skall anges. När ärendet är skapad, kan du med olika verktyg ytterligare justera det. När du är nöjd, välj knappen Spara och gå vidare! För en anonym användare av systemet väljer man här att skicka in ärendet. Vill du bli kontaktad i ärendet, kan du ange dina uppgifter till höger. En inloggad rapportör har flera val för sina ärenden. Parkera, skapa flera, skicka in och även bifoga olika filer till ärendet. En inloggad rapportör kan inte ändra sina kontaktuppgifter då de hämtas från ett annat register.

Status på mina ärenden

Mina uppgifter Dragana Hrstic Väg – och järnvägsdata, Indata tel: 010-123 82 33 dragana.hrstic@trafikverket.se

FRÅGOR