För föräldrar till barn 6-12 år

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Hur vi arbetar mot hot, våld, kränkningar och trakasserier
Advertisements

Protokoll föräldraråd Plats: Bjälbotullsförskola Tid: 17,30 •Tankar efter mötet med våra politiker. Finns det politiska frågor som vill lyfta.
Till vem riktar sig utvecklingspaketet?
Barnanpassad utredning
Minnesanteckningar från förtroendevaldsträff 15/
Fokusspår 5: Lokala resultat av den nationella föräldrastödssatsningen – erfarenheter från tre projekt i Västra Götalands län Från ord till handling -
Kompetensombudsträff
VÄSTBAS TIDIGT – TILLSAMMANS Ett sätt att samverka kring barn och unga
Träff med fritidsgårdar i Örebro län
Workshops för närstående - vad har det tillfört? 4.e Strokekonferensen med Anhörigfokus Ylva Lyander & Daniela Bjarne.
Vad kan du göra för att underlätta för patienter/brukare/…….. så att de kan få ett avlönat arbete. De flesta svaren handlade om vad som erbjuds i era respektive.
©GÖTEBORGSREGIONENS KOMMUNALFÖRBUND Depressioner hos barn Konferens Draken Länsstyrelsen, GR, FoU i Väst/GR.
KOMMUNLEDNINGSKONTORET Komet för föräldrar Ljungby 2008.
IKT i nöd och lust! Hur får man eleverna att ta eget ansvar? Hur får man dem att samarbeta? Och hur får man lärare att vilja jobba ämnesövergripande?
Vad det handlar om Malmö stad satsar på att göra Malmö till en trygg och bra stad att leva, bo och arbeta i. Tillsammans med Malmöborna, företag, fastighetsägare,
Askersunds kommun
VAD ÄR EN STUDIECIRKEL? INTRO
Målgrupp Barn och ungdomar i åldern 7 – 16 år i grundskola och grundsärskola. Låg Skolnärvaro Två delar i uppdraget -Tidiga insatser -”Problematisk skolfrånvaro”
Ur Fem gånger mer kärlek av Martin Forster
Övergången mellan sidorna sker automatiskt med 20 sek. intervaller. Ni kan även använda rullningslist för att komma till nästkommande sida.
Utvecklingsprojekt ” Föräldrastöd i samverkan Uddevalla – Fyrbodal , Från politisk vilja till nytta hos brukarna”
Kaktusen är taggig, har en mjuk insida, och är en riktig överlevare. Alla kaktusar kan blomma om förutsättningarna är de rätta!
Tema: Vänskap och relationer Att känna sig trygg och att trivas på förskolan är en grundläggande rättighet. Hur kan man som förälder hjälpa sitt barn.
Utbildning i SIP (samordnad individuell plan)
utredare FoU Välfärd Region Gävleborg
Framtidens familjecentral
Förvaltning/avdelning/enhet Socialförvaltningen/ Barn och familjeverksamheten.
Socialdepartementet. Bred delaktighet, samarbete och samråd.
Å Åselotte Andersson Iren Hjalte.  Träder i kraft  Syftet med föreskrifterna är att främja en god arbets- miljö och förebygga risk för ohälsa.
1 Att upptäcka våld mot barn - om rutinfrågor inom elevhälsan Karin Blomgren Tematisk rådgivare/Sakkunnig Rädda barnen.
Skurup – en godbit av Skåne Skurup – en framgångsrik skolkommun Skurup, en av 16 kommuner i Sverige, som ingått i SKL:s.
Sexuella trakasserier och respekt VO1:s arbete kring temadagen den 24 februari 2016.
Elevhälsan i skolan Spela roll ABF-huset Giselle Hedberg 1:a skolsköterska Stockholm stad.
Beardslees familjeintervention Lisa Wallander Linusson
Konsten att samtala och leda ett samtal. Att vara en god samtalare och lyssnare Tittar på den som talar Spinner vidare på vad andra säger Håller sig till.
Min verksamhet som mentororganisation. Att vara mentororganisation Associationer till betydelsen av ”mentor” Ledare Föreläsare Hjälp-stöd-stöttning Rådgivning.
Alexandra Andersson Falkenbergs kommun Maria Bäcklund Varbergs Kommun.
Kultur- och språkanpassad hälsoinformation Steg 2 Datum:
Konfliktens ABC A Attityd C sakfrågor Motsättningar B Beteende.
Älskade barn i skolan Ett EU projekt medfinansierat av
Kurator i Palliativ vård/ Övergripande roll
-kan visa kunskap om vikten av goda relationer till elev och personal
Barnkonventionen i förskolan
Familjeliv Att leva med barn.
Hur pratar du med ditt barn om social medier?
För enklare verksamhetsutveckling och samverkan mot en smartare välfärd SKL har, tillsammans med GR, tagit fram en digital samverkansplattform där man.
Välkommen till ett samtal om VÄRDERINGAR
TRYGGA RELATIONER I KLASSEN
Föräldramöte Tomtebogård
Strategi för hälsa Skola Socialtjänst Vård och omsorg
Föräldrainformation Källängsrådet 19/
Resultat från brukarundersökning – Hemtjänst Mölndal
Samordningsförbundet
Karin Elardt leg psykolog Barn- och ungdomspsykiatrin Nässjö
Barn som närstående.
Strategi för hälsa Skola Socialtjänst Vård och omsorg
Team förebygg Samverkan mellan skola och socialtjänst
Områdesmöte Vårterminen 2015.
ISABELLA LILJEBLAD BEHANDLARE MEDVERKAN FAMILJEFRID
Vad är SkolFam? Skolsatsning inom familjehemsvården
Barn som anhöriga Ett projekt som Habiliteringscentrum deltar i utifrån ett nationellt projekt.
Välkomna på föräldramöte
Patrik Sundström, programansvarig för ehälsa
ATT BÖRJA FÖRÄLDRAMÖTE
Anpassad för barn till den som drabbats av en hjärnskakning
Min vardag som handläggare
SMART HUDIKGYMPANS VÄRDEGRUNDER
- Hur kan vi göra det lättare, samstämmigt och tillgängligt för alla?
Ett teamarbete mellan socialpedagoger och specialpedagoger i förskolan
Namn Presentation av er själva samt koppling till ABC. Datum.
Presentationens avskrift:

För föräldrar till barn 6-12 år FöräldraResursen För föräldrar till barn 6-12 år

https://www.youtube.com/watch?v=82mPXI9Vpa8

Vilka är vi? Martina Niklasson, kurator Kristin Andreasson, kurator Helene Strömdahl , kurator Vi är socialpedagoger alla tre!

FöräldraResursen Är nu inne på sitt fjärde år. Finansierade med medel ur social investeringsfond. Utvecklingsarbete kring förebyggande stöd i föräldraskapet 6-12 år. Samverkan mellan skola och socialtjänst i Uddevalla kommun.

Vad gör vi? Vi erbjuder samtal, råd och stöd kring föräldraskap. Det är alltid föräldern som styr vad vi ska prata om. Man väljer själv hur länge man vill träffas. Vi har ingen dokumentation.

Vi kan vara med som stöd vid olika möten tex Vi kan vara med som stöd vid olika möten tex. Skolmöten, möte med socialtjänst eller annat Vi har god kännedom om kommunens andra resurser och kunna hjälpa föräldrar rätt.

Vi arbetar med grupper. - ABC, alla barn i centrum - Andra grupper tex. Nyanlända Vi samverkar med skolan - Ska träffa alla elevhälsoteam på varje skola minst 1ggr/termin - Kan var med på föräldraråd/APT

- Föreläsning - Samverkar kring familjer där föräldrar givit sitt samtycke. - Vi har som ambition att vara på alla skolors föräldramöten.

Vad kan föräldrar vända sig till Föräldraresursen om? Alla har vi någon gång stött på problem eller svårigheter kring vårt föräldraskap! Det är inte konstigt. Men alla har inte någon att prata med. Ibland blir problemen övermäktiga. Att ha någon att prata med kan skapa perspektiv på tillvaron, ge nya infallsvinklar, nya idéer och en känsla av att få prata av sig.

…och alla andra frågor och funderingar man kan ha som förälder!! Är jag på rätt väg? Mitt barn är så arg hela tiden. Det är jobbigt för mitt barn i skolan, vad kan jag göra? …och alla andra frågor och funderingar man kan ha som förälder!! Jag är orolig för mitt barn. Jag känner mig som en dålig förälder!! Hur kan vi minska bråk/konflikter hemma? Exempel på frågor och funderingar man kan ha! Ge flera exempel!! Ställ frågor!!

Vi bygger vårt arbete på att den som har ansvar kan förändra- Föräldern och att ”Barn gör rätt om de kan!” Vi vill också bidra till att man ska våga prata om jobbiga saker. Det är inte alltid enkelt att vara förälder! Vi ser en stark kraft i att möta andra i grupp och att prata om föräldraskap.

ABC –alla barn i centrum Visa kärlek, vara med, visa vägen och välja strider.

Övergripande syfte med ABC Främja barns positiva utveckling genom att stärka relationen mellan föräldrar och barn. ABC är utvecklat av Stockholms stad i samarbete med Karolinska institutet. Bygger på barnkonventionen och på forskning om relationer mellan barn och föräldrar. Handlar om att se sin egen roll som förälder, vilket innebär möjlighet till förändring! Inget bara händer, även om det ibland känns så

Vad får föräldrarna? Diskutera och utbyta erfarenheter med andra föräldrar Ta del av forskning om föräldraskap och barns utveckling Verktyg för att bygga/bevara goda relationer och minska konflikter Föräldrarna uppskattar att träffa andra, man känner sig mindre ensam om att ibland ha det besvärligt, man lär av varandra och får TID att prata om föräldraskap och barn! Med ganska enkla verktyg kan man se förändring vilket leder till positiva cirklar.

Upplägg 4 föräldraträffar à 2,5 timme Ev. 1 återträff Diskussioner, filmexempel och tips att pröva hemma Upp till 10 föräldrar/grupp Riktar sig till ALLA föräldrar med barn i åldrarna 3-12 år. Alltid fika 

Det är inte alltid så lätt att vara förälder…

Länk till hemsida, kontaktuppgifter FöräldraResursen - Uddevalla kommun ABC Kristin: 0522-695123 kristin.andreasson@uddevalla.se Foldrar!!!