Tvärvillkorskurs- märkning och registrering av djur

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Fallgropar Omärkta planer, ritningar och kartor
Advertisements

Tvärvillkor Vanligaste bristerna 2009 Larm i stallar m.m. om djurskydd Nya tvärvillkor 2011 Livsmedelssäkerhet Bevattningsregler.
Statsbidrag till etniska organisationer (Förordning 2008:63)
CE-märkning av byggprodukter
Stadsingenjörsdagarna i Göteborg 2007
Tvärvillkorsutbildning Utbildning Jönköping 17 juni 2009.
Tvärvillkorskontroller djurskydd
E-post juni 2013.
Ersättning för extra djuromsorg för suggor -villkor och riktlinjer
Utbildning föreningsadministratör. Viktiga datum! Fr.o.m. 1/ är det krav på att aktiviteter/sammankomster ska närvarorapporteras i kommunens system.
Agenda Utbildning för verksamhetschef
Personuppgiftslagen.
Byte av höjdsystem till RH2000
Särskilda skäl och tillsyn
Juridik och beslutsstöd - vad gäller?
Strandskydd och miljöpolitik
Beslut i Riksdagen Betänkande 2013/14:UbU6 Vissa bestämmelser om legitimation och behörighet för lärare och förskollärare Regeringens proposition.
1 Identifiering och registrering av djur Evira Obs! Endast gällande författningar är officiella källor.
Utredningen om rätt information i vård och omsorg Rätt information i vård och omsorg Patrik Sundström, huvudsekreterare.
Grupparbete Frågeställningar beroende av hur ett lantbruksföretag har valt att organisera sig Exempel 1: Två djurhållare på samma fastighet som tillsammans.
Ajourhållning för övrig topografi – så gör du!. Ett fungerande samhälle förutsätter att både din kommun och Lantmäteriet har en korrekt, aktuell och enhetlig.
Ajourhållning för övrig topografi – så gör du!. Ett fungerande samhälle förutsätter att både din kommun och Lantmäteriet har en korrekt, aktuell och enhetlig.
Säker identifiering av avlidna
Arbetare Föräldrapenningtillägg - FPT Föräldrapenningtillägg 1.
Ersättningsmodell för Vårdval Rehab
Patientjournal Bestämmelser om journalföring finns i patientjournallagen (1985:562) och Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (SOSFS 1993:20)
1 Djurregister Evira Obs! Endast gällande författningar är officiella källor.
Neonatalvårdens resultat, redovisat per region PNQ:s årsrapport 2007 Vårdresultat, samtliga gestationsåldrar Rapporten omfattar samtliga vårdtillfällen.
Guide till Punktprevalensmätning Trycksår och Fall
SBAR för strukturerad kommunikation
Plan-, bygg- och bostadsdagarna Planbesked Meningen med planbeskedet är att alla som har för avsikt att genomföra en åtgärd ska kunna få ett.
Rökning bland föräldrar till barn som är födda 2008 och är 0-4 veckor Källa: NLL, primärvården * * *** * *** * underlaget är färre än 40 individer. **
ProAgria 2015 Medicinering av djur i ekoproduktion
GRUUS (GRUngdomsUppföljningsSystem) Registrering av elever, år, som avbryter sina studier  Den 1 juli 2005 trädde ny lag i kraft som skärper kommunens.
Synpunkter, klagomål och beröm
DIVISION Landstingsdirektörens stab Registrering av asylsökande i VAS Anette Larsson Hälso- och sjukvårdsenheten Hälsoinformatik E-post:
Momsbeskattning Skatteförvaltningen. Innehåll Vad är moms Vem är momsskyldig För vilken verksamhet ska man betala moms Hur mycket moms ska man betala.
Grundläggande utbildning Del 4. Cert och Cacil 16. Certifikat 1 § Utdelas vid nationellt prov eller vid nationell del i internationellt prov. CERT tilldelas.
Utbildning för nyanlända elever Höstterminen 2015.
Vad gör en koordinator?.
Chef Viktig information till dig som chef gällande nya lönesystemet från september 2016.
Regel 13 Bollen spelas som den ligger.. Regel 13 Bollen spelas som den ligger.
Presentation fristående förskolor
Befolkningsprognos för Mölndals stad 2017−2027
Lex Maria.
Kick-off dag Amal Shabibi och Victor Muñoz.
Principer och kriterier för professurer
Hur gör vi för att rapportera?
Utbildning Studentinformation – interimspnr, pnr-byte, sekretesshantering, gemensamt studentregister Linda Strand Lundberg, Ladok3-projektet.
Arbetsbeskrivning sekretariat U15 och U16
Lathund-Ladok-97-Rapporter i Uppföljning
Innehåll Jordbruksverkets styrning av kontroller och beslut
Information om nya system från 1/ för schema, rapportering, lön mm
Grundkurs i tvärvillkor för rådgivare
Välkommen till handläggarträff!
Registrering av asylsökande i VAS
Ny virkesmätningslag (VML)
Chef Viktig information till dig som chef gällande nya lönesystemet.
Diariefört ärende och handling
Lathund-Ladok Kurstillfällesbyte
Skicka provbunden beställning i ROS
Nationellt kliniskt kunskapsstöd som en del i ny nationell samverkan
SMR 9 djursjukdomar TSE , kurs för tvärvillkorsrådgivare.
Tvärvillkor: märkning och registrering av djur
Provisionsinformation
Överklagningar av tvärvillkorsbeslut
Branschmöte spårväg tunnelbana
Dataskyddsutbildning för avdelningar 2018
MedControl Instruktion för ärendeansvarig
Tillfällesbyte Innehåll Återuppta studier, tillfällesbyte
Presentationens avskrift:

Tvärvillkorskurs- märkning och registrering av djur Produktionsplatsnummer Defintionen av produktionsplats: Varje inrättning, byggnad eller, när det rör sig om en utomhusanläggning, varje plats på en medlemsstats territorium där de djur som avses i denna förordning hålls, föds upp eller hanteras Anläggning: Tätt liggande byggnader som utgör en tydlig enhet, exempelvis en traditionell gård. Omfattar även de beten som ligger I enlighet med 500 m-praxis. Utomhusanläggning: Syftar på det som tidigare kallades “geografiskt sammanhängande område”. Syftar I första hand på beten. 500 m-praxis tillämpas. 500-meterspraxis Tillämpas huvudsakligen på beten. Är det som längst 500 m mellan två beten kan dessa betraktas som en och samma produktionsplats. Förutsättningen är att det inte hålls andra klövbärande djur emellan.

Tvärvillkorskurs- märkning och registrering av djur Kraven på identifiering gällande nötkreatur Djuren ska vara korrekt märkta Djuren ska vara journalförda Djuren ska rapporteras till det centrala nötkreatursregistret (CDB)

Tvärvillkorskurs- märkning och registrering av djur Märkning av nötkreatur En kalv ska märkas med öronbrickor (en i vartdera örat) senast 20 dagar efter födseln eller senast då djuret flyttas om tidigare än 20 dagar En viss acceptans finns för djur som bara är märkta med en bricka, förutsatt att detta inte är satt i system I övrigt räknas omärkta djur som är äldre än 20 dagar som ett tvärvillkorsfel Eventuella avdrag baseras på hur många djur som är omärkta i relation till besättningens storlek

Tvärvillkorskurs- märkning och registrering av djur Journalföring av nötkreatur Syftet är att man ska kunna veta vilka djur som finns eller har funnits på en viss plats samt varifrån de kommit och vart de har flyttats Följande uppgifter ska noteras i journalen: Födslar med angivande av ras och kön Dödsfall Inkommande djur med uppgift om varifrån de kommer samt datum Utgående djur med uppgift om djurets destination I samtliga fall noteras djurets identitet, dvs uppgifterna på öronbrickan samt händelsedatum Eventuella avdrag baseras på hur många djur som inte är införda i journalen i relation till besättningens storlek

Tvärvillkorskurs- märkning och registrering av djur Rapportering till CDB Syftet är att man ska kunna veta vilka djur som finns eller har funnits på en viss plats samt varifrån de kommit och vart de har flyttats En central databas som drivs av SJV Djurhållaren är ansvarig för att rapportera till CDB inom 7 dagar från det att händelsen har ägt rum. Uppgifter som inte får saknas i tvärvillkorshänseende är: (djurets identitet), händelsedatum, födelsedatum, PPN från/till Dubbelrapportering, dvs både mottagande och avsändande djurhållare ska rapportera Eventuella avdrag baseras på hur många djur som inte är in- respektive utrapporterade i registret i relation till besättningens storlek

Tvärvillkorskurs- märkning och registrering av djur Kraven på identifiering gällande får och getter Djuren ska vara korrekt märkta Djuren ska vara journalförda

Tvärvillkorskurs- märkning och registrering av djur Märkning av får och getter födda efter den 9 juli 2005 Samtliga får och getter ska vara märkta senast 6 månader efter födseln. Flyttas de tidigare ska de vara märkta när de flyttas Djur avsedda att slaktas innan 12 månaders ålder: Ska märkas med minst en bricka. Brickan ska vara präglad med födelseanläggningens produktionsplatsnummer. Djur avsedda att bli äldre än 12 månader: Ska märkas med en bricka i vartdera örat. Brickorna ska vara präglade med födelseanläggningens produktionsplatsnummer samt individnummer.

Tvärvillkorskurs- märkning och registrering av djur Märkning av får och getter födda före den 9 juli 2005 Djuren ska märkas senast när de lämnar den produktionsplats där de föddes Djuren ska märkas med två brickor präglade med födelseplatsens produktionsplatsnummer För djur som flyttas direkt till slakt räcker det med en öronbricka Eventuella avdrag baseras på hur många djur som är omärkta i relation till besättningens storlek (oavsett när de är födda)

Tvärvillkorskurs- märkning och registrering av djur Journalföring av får och getter (oavsett ålder) Stalljournalen ska omfatta följande om produktionsplatsen: Produktionsplatsens identitetskod (PPN) Produktionsplatsens adress och koordinater Produktionsinriktning Djurhållarens namn och adress För inkommande djur ska uppgifterna ankomstdatum och uppgift varifrån djuren kommer framgå För utgående djur ska transportörens namn, registreringsnummer för den del av transportmedlet som håller djuren, destinationsanläggning samt avsändningsdatum framgå Eventuella avdrag baseras på hur många djur som inte är införda i journalen i relation till besättningens storlek

Tvärvillkorskurs- märkning och registrering av djur Kraven på identifiering gällande grisar Djuren ska märkas Djuren ska journalföras

Tvärvillkorskurs- märkning och registrering av djur Märkning av grisar Grisar ska märkas senast då de lämnar den produktionsplats de föddes på Märkningen ska bestå av minst en öronbricka eller en tatuering Av märkningen ska födelseplatsens produktionsplatsnummer framgå Eventuella avdrag baseras på hur många djur som är omärkta i relation till besättningens storlek

Tvärvillkorskurs- märkning och registrering av djur Journalföring av grisar Djur som föds på produktionsplatsen; ska journalföras när de är avvanda Om inkommande djur; varifrån de kommer, antal och datum Om utgående djur; till vilken produktionsplats djuren lämnas, antal och datum Av all journalföring ska djurens identitet framgå Eventuella avdrag baseras på hur många djur som inte är införda i journalen i relation till besättningens storlek