Hållbara idrottsevenemang Definition

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Vision – Värdegrund – Mål
Advertisements

Projektledare Anton Olofsson
HU är också: Planetvård Fattigdomsbekämpning Genusfrågor Nödvändigt Samhällsplanering Befolkningsökning Hälsovårdsförbättringar Rent vatten Begränsningar.
Vision 2025 Foto: Hanna Maxstad I Katrineholm är lust den drivande kraften för skapande och utveckling – för liv, lärande och företagsamhet. Lust är passion,
Sveriges miljömål Sveriges riksdag har satt upp miljömål för en hållbar samhällsutveckling. Målen styr miljöarbetet i Sverige. De visar vägen till ett.
Centrum för biologisk mångfald Ett nationellt centrum vid SLU och Uppsala universitet Kunskapsöverföring – att lära ut och lära in Anteckningar från seminariediskussion.
Bild 1 NIU åk 1 Välkomna! Idrottspsykologi 1.
DEFINITIONER AV DE 16 SVENSKA MILJÖKVALITETSMÅLEN
Biologisk mångfald.
MITTUNIVERSITETET FRAMGÅNG FÖR UNIVERSITETET GENOM REGIONAL MOBILISERING OCH SAMVERKAN.
Miljömål och klimatstrategi
LÄRSTILAR&ARBETSSTILAR Margareta Melén Ht DEFINITIONER ÖVERGRIPANDE DEFINITION: ÖVERGRIPANDE DEFINITION: ”Lärstilen är en uppsättning biologiska.
Människan eller naturen i centrum?.  Syftet med rapporten är att klargöra avsikten med de nationella miljökvalitetsmålen och belysa möjligheterna och.
Ett forsknings- och utvecklingsprojekt i samarbete mellan Ledarna, Almega, Sveriges Kommuner och Landsting och Bliwa Stiftelsen, Hållbara chefer.
”Det övergripande målet för miljöpolitiken är att till nästa generation lämna över ett samhälle där de stora miljöproblemen är lösta, utan att orsaka ökade.
”Ett hållbart Blekinge” – Hur ska vi nå miljömålen?
Miljödepartementet Regeringens arbete för att nå miljökvalitetsmålen Anders Flanking Statssekreterare, Miljödepartementet.
Sigtunastiftelsen 17 maj 2006
Funktionshinder i tiden 1-2 april, Stockholm Samling för social hållbarhet – åtgärder för jämlik hälsa i Västra Götaland.
Klimaträttvisa Utifrån Ett biskopsbrev om klimatet och Världens kurs Ditt namn Ort och datum.
Folkhälsoarbetet i Karlskrona kommun
Hållbart!. …måste vi ta ansvar för det viktigaste vi har. För att skapa en bättre vardag för de många människorna…
DET SVENSKA MILJÖMÅLSSYSTEMET
Klimatförändringarna
Barn i ekonomiskt utsatta hushåll Cecilia Karlsson, Folkhälsocontroller.
1 Statens beredning för medicinsk utvärdering. 2 SBU:s uppgift att vetenskapligt utvärdera tillämpade och nya metoder ur (ett samlat) medicinskt, ekonomiskt,
Bruka utan att förbruka
SMÅSKALIG VATTENKRAFT Lars Rosén Nässjö, 25 april 2009
”ECO-Innovation-Pilot and market replication projects” Total budget: 30 milj. EUR Drygt 40 projekt får finansiering ECO-Innovation.
Pedagogisk planering Brönjaskolan
Miljökvalitetsmålet Giftfri miljö - målmanual för uppföljning
Enheten för regional tillväxt, Näringsdepartementet
Sveriges miljömål Sveriges riksdag har satt upp miljömål för en hållbar samhällsutveckling. Målen styr miljöarbetet i Sverige. De visar vägen till ett.
1 SÖDERTÖRNSKOMMUNERNA SAMVERKAR Kultur och fritid.... uppskattas av medborgarna men varför?
Miljöspåret En utbildning i tiden!. Två integrerade kurser Miljökunskap (Miljö och energikunskap) Miljöpolitik (Politik och hållbar utveckling)
Vår livsmiljö Vatten s. 127 – 158 i kemiboken.
Skogen och klimatet Varför ska vi plantera ett träd, gärna flera?
Hälsofrämjande arbetsplats
Sävja Danmark- vår plats i världen -barns inflytande och delaktighet
Luleå 2050 – från vision till verklighet
Hälsofrämjande arbetsplats Bild från Karolinska Universitetssjukhuset
Idrottslyftet – mer och fler Utformning av kommande arbete.
Ett öppet och levande Motala ResultatmålStatusNyckeltal 01 Företagsmiljö i toppklass + 69 arbetsställen 02 Meningsfull sysselsättning Ökad sysselsättning.
Kap 5: Naturliga resurser 1.Icke-förnyelsebara resurser Fossila bränsle Metaller och andra mineraler 2.Förnyelsebara resurser Evig Potentielt förnyelsebar.
Timrå – en stark kommun i en växande region. Varför en vision? En vision är en positivt laddad uppfattning om en önskad framtid. Att enas om en gemensam.
Kristinehamn 2030 – den vänliga och nyskapande skärgårdskommunen.
Vision 2030 Resultat från medborgardialog. En vision i sitt sammanhang (schematisk) Vision 2030 Prioriterat område 1 Prioriterat område 3 Prioriterat.
Gestaltad livsmiljö - en ny politik för arkitektur, form och design Gestaltad livsmiljö – en ny politik för arkitektur, form och design SOU 2015:88 Överlämnande.
Av: Sanna Andersson Vet du att.. I SVERIGE SLÄNGS DET ÖVER TON, FULLT ÄTBAR MAT I SKOLORNA VARJE ÅR DETTA MOTSVARAR VAD 2000 ELEFANTER VÄGER TILSAMMANS.
Beslut i kommunfullmäktige
SDG Lotta Hedström.
Hälsofrämjande och hållbar utveckling
Vem ska rädda världen? Exempel på undervisning för hållbar utveckling
Globala hållbarhetsmålen med koppling till Umeås strategier
Hållbar utveckling Vad ska ni kunna?
Jämställd och jämlik hälsa för ett hållbart Gävleborg
Vad betyder det svenska skogsbruket för EU och Europa? Pär Lärkeryd
Miljö Ekonomiska Sociala
FN.s globala mål
Samrådsförslag.
Korta noteringar från borden
Ytterby IS Verksamhetsidé
De globala målen för hållbar utveckling
Här kommer vi att titta lite på hur vi vill arrangera JSM i framtiden, då vi har upptäckt att det är väldigt få klubbar som är intresserade av att ta sig.
MÄNSKLIGA RÄTTIGHETER en handbok för idrotten
Vi driver omställningen
Vad innebär regionbildningen?
Vi har alla ett ansvar för miljön
Ett Hus som vill ge vila, återhämtning och kunskap att "må bra”
Eva Svensson Myrin Konsult och forskare inom miljö och hållbara materialflöden, Miljö & Avfallsbyrån Plasten och klimatet.
Presentationens avskrift:

Hållbara idrottsevenemang Definition Hållbara idrottsevenemang inspirerar till mångfald, jämställdhet och livslångt idrottande och är framgångsrika såväl socialt som miljömässigt och ekonomiskt. De är transparent genomförda och bidrar till hälsa, inflytande, lärande och ett rättvist och meningsfullt liv för alla, både lokalt och globalt.   Hållbara idrottsevenemang använder effektivt förnybar energi, i naturen vanligt förekommande metaller och mineraler, biologiskt nedbrytbara kemikalier samt resurser från välskötta åkrar, skogar och hav. De har därmed slutat hindra planetens förmåga att ge oss nya resurser och upprätthålla liv i alla dess former. Vägen till fullt hållbara evenemang kan upplevas lång men är en framgångsfaktor för svensk idrott som vi tillsammans skall göra till verklighet. Jan-Peter bergkvist och simon strandvik – FSSB