Integrerad verksamhet – missbruk- och beroende

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Lokal evidens - Loke En modell att använda för lokal uppföljning av till exempel missbruks- och beroendevården.
Advertisements

Vårdhandboken säkerställer god och säker vård på lika villkor
Framtida överenskommelse om långsiktigt, hållbara strukturer som stödjer en evidensbaserad praktik inom socialtjänst och därtill hörande hälso- och sjukvård.
Bidrar en integrerad vårdmodell till personcentrerad vård ? sjuksköterskors erfarenheter från en onkologisk klinik Anki Delin Eriksson.
Sammanhållen vård och omsorg om de mest sjuka äldre
Kommunen, en attraktiv arbetsgivare
Missbruks-och Beroendeenheten i Luleå
Boden Bodens kommun Norrbottens läns landsting
Politisk Samverkansgrupp
Gemensam HR (PA)- funktion i Hälsingland. Syfte med mötet Komma överens om hur arbetet ska bedrivas i projektet Tydliggöra uppdrag, syfte, mål, roller.
Stimulansmedel ”Försöksverksamheter kring de mest sjuka äldre” Förslag om en gemensam ansökan från Vårdsamverkan Fyrbodal med dess samtliga ingående parter.
Processkarta över en övergripande rekryteringsprocess
Införande av Rakel. Införande av Rakel inom Svenska Kraftnäts egen organisation och anläggningar > Investeringsbeslut > Egen kommunikationscentralterminal.
Vad skiljer APL från APU??
SIKTA Skånes implementering av Socialstyrelsens nationella riktlinjer för missbruks- och beroendevård- ett samverkansprojekt mellan Region Skåne och Kommunförbundet.
Attraktiv kust - Norra Bohuslän - Förutsättningar och strategier.
Socialtjänstens utrednings- och behandlingsinsatser
Workshop Fyrbodal. 2 Agenda Presentationsrunda Genomgång frågeställningar Enas om slutsats per frågeställning Avslutning, reflektioner.
Översyn av kundvalet inom hemtjänst, ledsagning och avlösning.
Projekt Röda Tråden Målgruppen: ”Vissa personer med psykiska funktionshinder som också har ett svårt missbruk och/eller kriminalitet t ex med LRV- dom.
Uppföljningsbesök Uppföljningsbesöken Besöken har givit Delegationen för IT i skolan värdefull information om hur satsningen genomförs.
SIKTA Skånes implementering av Socialstyrelsens nationella riktlinjer för missbruks- och beroendevård- ett samverkansprojekt mellan Region Skåne och Kommunförbundet.
Värmland Missbruks- och beroendevård för Värmlänningen!
1 SLUTRAPPORT NULÄGESANALYS STYRGRUPP – Frågor och analys
Vad är Hälsokällan? Uppdrag – att främja barn och ungdomars hälsa Arbetar i Fyrbodals Kommunalförbund i fjorton kommuner samt Lilla Edet Tre verksamhetsområden.
Rätt information på rätt plats i rätt tid (SOU 2014:23) MAS-kompetensutv.dagar 2015 Carita Fallström
Utbildning i SIP (samordnad individuell plan)
Presentation av Östergötlands status vid införande av Stöd och behandling.
Presentation av Landstinget i Kalmar län status införande Stöd och behandling.
Yrkestitlar Sammanställning av enkät om yrkestitlar inom funktionshinderområdet, genomförd i december 2014-januari
Regeringsuppdraget Nationell informationsstruktur för vård och omsorg Monica Winge Socialstyrelsen.
Genomförda och pågående aktiviteter Regional och delregional utveckling av eSamhället i Västra Götaland.
ASI (Addiction Severity Index) Beslut på bättre grunder En systematisk intervjumetod för vuxna personer med missbruks- och beroendeproblematik.
TILLSAMMANS GÖR VI SKILLNAD. Bakgrund till Mottagningsteamet - Behov av insats, där parterna samverkar i gemensam lokal. - Individen ska inte behöva besöka.
1. 2 Missbruksorganisationer i Stockholm Historik Missbrukskliniker inom och utom psykiatrin Missbrukskliniker inom och utom psykiatrin Olika behandlingstraditioner.
Välkommen!. Sen sommaren 2012 finns en övergripande överenskommelse BUS Gotland för arbetet med barn och unga i behov av särskilt.
Ett steg vidare för evidensbaserad praktik till nytta för brukare och patienter Fjärde steget i reformen av myndigheter Samlad, effektiv och behovsanpassad.
Sammanställning synpunkter remisskonferens. Övergripande målsättning Starkt stöd för den övergripande målsättningen att bättre anpassa vården för de mest.
Eget arbete till workshop Region Gävleborg.
1 Psykiater i Primärvården RosMarie Nilsson, förvaltningschef Elizabeth Aller, specialist allmän psykiatri Primärvården Blekinge SKL Psykiatri i Primärvård.
Skövdemodellen Tillsammans skapar vi vägar till arbete
Barn- och ungasatsningen
Gemensamma grunder för samverkan och ledning vid samhällsstörningar Material och metodstöd När projekt LOS avslutas kommer MSB:s linjeverksamhet att fortsätta.
Nyhetsbrev 1, januari 2017 Trygg och effektiv vård
Metodbilder Utveckling och införande av ny teknik och nya metoder för virkesmätning Process med delprocesser Delprocess med aktiviteter.
Kompetensförsörjning Anställningstrygghet
Kungsbacka beroendeteam
Samverkan med ”långa gummiband” Om gummibandet inte håller utan går av, är det bara att försöka med ett annat gummiband.
Skövdemodellen Tillsammans skapar vi vägar till arbete
Välkommen till Baskurs ”Riskbruk, missbruk och beroende”
Vad kan redskap vara? Metoder Verktyg Vägledningar/handböcker
Lag samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård (2017:612) Träder i kraft 1 januari 2018 enligt beslut 15 juni 2017 och har bestämmelser.
Hemsjukvårdsavtalet Specialiserade vården/Slutenvård
Lagen om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård
Samverkan vid utskrivning kort information om utskrivningsprocessen
Gemensam tentamenshantering vid SLU:s huvudorter
Koordinatorer för ökad skolnärvaro
Avtal familjecentrerat arbetssätt familjecentraler
Vägledningsdokument för Vuxna Psykiatri Missbruk
”Lagen om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård”
TACK FÖR STIPENDIET 2017 Thomas.
Överenskommelse Missbruks- och beroendevård - Bakgrund
629,7 tkr. Handlingsplan Psykisk Hälsa Gemensamma medel för genomförande i Skaraborg.
Sammanfattning av projektrapporten
Kommunernas och Landstingens Arbetsmiljöråd (AMR)
Samordningsförbundet
Mot FRAMTIDEN…. Lars-Johan Blom, Marianne Hedberg, Åsa Douhan, Emil Flodin + Birgitta Govén.
Mål 1 Öka andelen utbildade
SVOM REGIONALT PROGRAMOMRÅDE PSYKISK HÄLSA Håkan Gadd
Lagen om samverkan vid utskrivning från slutenvård (SVU)
Presentationens avskrift:

Integrerad verksamhet – missbruk- och beroende

Integrerad verksamhet för missbruk- och beroende Stora vinster för patient/klient Samordnings- och samverkansvinster för respektive organisationer Möjlighet att locka specialister från övriga landet Kunskapsnav Unik verksamhet i landet!

Integrerad verksamhet – missbruk- och beroende Steg 1 Styrgrupp utses och Chef/Ledning rekryteras och anställs. Mottagning sjösätts med en ingång, ett telefonnummer och i nära anslutning till TNE . På Mottagningen ska personal från Beroendeenhet, Socialtjänst och Primärvård finnas. Nya rutiner tas fram för det gemensamma arbetet bland annat för samtyckesrekvisit. Brukarorganisationerna har en plats i mottagningen. Gemensamma utbildnings- och teamutvecklingsinsatser påbörjas som en del av ett ”kulturarbete”. Vi bedömer det viktigt att hela utvecklingsprocessen följs från start varför FoU behöver kopplas in direkt. Vi bedömer att det inte finns behov av ny huvudman. Integrationen kan genomföras i samverkan mellan nuvarande huvudmän. Vi anser att finansiering ska ske 50-50 av de gemensamma delarna(lokal, chef; inklusive stöd, viss kompetensutveckling, forskning/utvärdering och gemensamma verksamhetskostnader) övrigt finansieras av respektive huvudman. Vi bedömer också att utvecklings- och uppstartsarbetets kostnader bör finansieras med tilläggsanslag.

Integrerad verksamhet – missbruk- och beroende Frågetecken Organisatorisk placering av chef Mandat för chef Var i processen är vi nu? Förankring och fortsatt diskussion kring ovan nämnda frågetecken Jobbar med kravspecifikation inför rekrytering av chef Undersöker lokalmöjligheter Ser över lämpliga konsulter för kulturarbetet