Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Samordningsförbundet

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Samordningsförbundet"— Presentationens avskrift:

1 Samordningsförbundet

2 Syfte

3 Varför TRIS

4 Tidslinje TRIS-Realease Hammarö17 maj 2017 Ny projektledare 1 nov 2017
Psykiatrin är med i styrgruppen första gången 23 okt 2017 Vid kompetensutvecklingsdag 13 nov presenteras TRIS kopplat till försörjningsstöd TRIS Teamet på Hammarö börjar med regelbundna träffar för utveckling 30 jan 2018 TRIS Samordnare börjar 50% grums 50% Hammarö 15 mars 2018 Ny Processkarta mars 2018 Första gemensamma styrgruppen Hammarö/Grums 9 april 2018 Kompetensutvecklingsdag på Hammarö 20 april Grums 12 september 2018 TRIS Teamet i Grums börjar med regelbundna träffar för utveckling 29 augusti 2018

5 Processen

6 Steg 1 Handläggare/vårdpersonal träffar individen och identifierar behov av samordning. Tillsammans fylls en Samtyckesblankett samt aktualisering med en tydlig frågeställning i (blanketter finns på Samspelets hemsida under insatsen TRIS Hammarö/Grums). Blanketterna lämnas till TRIS-representanten på arbetsplatsen

7 Steg 2 Skype möte sker ojämna veckor. TRIS-representanterna lyfter inkomna frågeställningar från sina arbetsplatser och påskrivet samtycke visas upp för de andra parterna. Syftet med mötet är att lyfta frågor och att berörda parter får möjlighet att ta reda på svaren till kommande veckas TRIS-möte. Enklare frågor kan besvaras direkt men övriga diskussioner tas med till TRIS-mötet.

8 Steg 3 TRIS-möte sker jämna veckor i anslutning till Vårdcentralens MBT TRIS samordnaren håller dagordningen och går igenom de ärenden som aktualiserades på föregående Skype möte.Teamet avgör om frågeställningen kunnat besvaras på ett sätt som gör att ärendet ska avslutas i TRIS i samband med mötet. I annat fall sätts en tid för uppföljning i TRIS-teamet upp.

9 Steg 4 Återkoppling TRIS-representanterna för vardera part ansvarar för återkoppling till ordinarie handläggare/vårdpersonal med stöd av dokumentationen. Det är ordinarie handläggare/vårdpersonal som återkopplar till individen.

10 Steg 5 Uppföljning TRIS-samordnaren ansvarar för att hålla koll på vilka ärenden som ska följas upp och när det ska ske. Om det beslutats att ett ärende ska följas upp efter en viss tid så är det TRIS samordnaren som ansvarar för att återigen lyfta ärendet på Skype inför TRIS-möte

11 Avvikelser Avvikelser gällande samverkan lämnas via representanterna i teamet till samordnare. Dessa lyfts sedan på ledningsnivå på kommande styrgrupp och återkopplas efter överenskommelse.

12 Mål Skapa en struktur och organisation för rehabiliteringssamverkan i Värmland. Skapa en struktur för kvalitetssäkring av samverkan.

13


Ladda ner ppt "Samordningsförbundet"

Liknande presentationer


Google-annonser