Mitt matkapital Georg Gyllenfjell.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Onsdagen den 29/ åkte klass 3A och 3B till Gamla Linköping.
Advertisements

Stockholm Selections Stockholms Södra Skärgård
Din vänskap är en värdefull skatt....
“Tänk över det här...” Klicka med musen för att se bildspelet...
Vårdande/stödjande handlingar inom kommunala boenden Delrapport 7
Puberteten.
Tips när du planerar måltider
Vad gör livet så värdefullt?
Exempel utifrån ett antal målområden
Vision 2025 Foto: Hanna Maxstad I Katrineholm är lust den drivande kraften för skapande och utveckling – för liv, lärande och företagsamhet. Lust är passion,
Det svenska kulturarvet
Utvärdering av samverkansprojektet Linköping City •Syftade till att utvärdera samarbetet mellan Linköpings kommun, Cityföreningen och Cityfastighetsägarna.
Tryck på pil-tangenten höger så startar bildspelet automatiskt.
Feodalism.
HEM- OCH KONSUMENTKUNSKAP
Veronica Maggio Veronica Maggio.
HÖGMEDELTIDEN 1000 – 1300 Förändringar som gör att vi kan tala om en ny period: - Treskiftet - Hjulplogen Som i sin tur leder till…
Temadag om sexuell hälsa 13/ Del 5
FÄRGER Verksamheten ska utgå från barnens erfarenhetsvärld, intressen, motivation och drivkraft att söka kunskaper. Barn söker och erövrar kunskap genom.
Bilders uttryck En presentation om hur olika färger och vinklar kan påverka uttrycket i en bild.
Matlagning i hemmet.
Din vänskap är en värdefull skatt....
2 saker religioner håller på med:
Röd zon Grön zon Grön zon Röd zon.
Så firade vi födelsedagar förr.
Vad är identitet?.
BioBind Sparkle Media levererar vidare. Kunderna älskar det Recensionerna talar för sig själva. Kunderna är nöjda med BioBind av en enda anledning: det.
Prioriterat utvecklingsområde 10/11
Kognitiv psykologi Tänk på en situation när det gick riktigt bra för dig. Varför gick det bra? Tänk på en situation när det gick riktigt dåligt för dig.
Vid första tanke…. Kan man tro att Sveriges topp 1 är köttbullar & potatis med lingon. Men när du tänker efter riktigt noga tror du den rätten är absolut.
Vad är identitet?.
Dialekter i Sverige Så här säger läroplanen: ” Eleven ska kunna föra enkla resonemang om språkliga varianter inom svenskan”
BUN Kostenheten Uppdrag, organisation och uppföljning ”Köket är förskolans hjärta”
Resultat : Under baslinjemätningen blev det extra tydligt för oss att det är många av våra gäster som inte äter den lagade maten (de gula stolparna). Det.
Den viktiga måltids- ordningen. Vad är regelbunden måltidsordning? Att vi äter på relativt fasta tider Att det inte går för lång tid mellan måltiderna.
PESACH DEN JUDISKA PÅSKEN Vad är det man firar? Den judiska påsken firas till minne av israelernas uttåg från Egypten. Högtiden har funnits i över tretusen.
Diskussionsfrågor Har du bra balans mellan träning, vila och mat?
Landsbygdsdepartementet Sverige – det nya matlandet Johan Andersson Anell, departementssekreterare.
PESACH Pesach betyder att gå förbi och syftar på när dödsängeln passerade de hus som vars dörrposter var målade med blod från ett slaktat lamm.
Category & Segment Environment Kategori: Enkel och bekväm mat (färdigmat och tillbehör) Segment: Enkel och bekväm mat i butik, allt från smaksättning till.
Befolkningsökningen. Befolkningen ökade  Befolkningen ökade under frihetstiden, det blev fred. Det stora nordiska kriget hade tagit slut. Krigen, pesten.
Vestlin Vår värdegrund Vi utgår ifrån följande tankar och begrepp Alla människors lika värde Värdigt åldrande Respekt, självbestämmande, integritet,
Livsåskådning Wilhelm Kardemark doktorand. Livsåskådningsvetenskap Vad studerar man inom den vetenskapen? Vad folk tror på Samtida religiösa uttryck Hur.
Kommunikation Tove Phillips 2011.
Svensk matkultur Historiskt perspektiv Historieätarna.
George Carlin 102 år. (Absolut klar.)
Smått och Gott från underbara Italien!
KÄRLEK.
Att kombinera Vin och Mat © Munskänkarna
Hem- och konsumentkunskap
FRAMTIDENS SMAKDESTINATIONER Eva heter jag, för er som inte träffat.
Värdedokument Uddens Förskola rev. Aug. 2016
Tips och råd för att förhindra fallolyckor
Lön och verksamhet BILD 2: Introduktion forts.
Den Nya tiden e. Kr.
De nya svenskarnas röst !
Vegetarisk mat LHK160 Grupp 1 Tisdag
Profildokument Uddens förskola rev. Aug 2017
Årets resa går till Nice 4-7 oktober
Vad är motivation? Vad är motivation? Drivkraften att förändra ett beteende.
LOKOMOTIVET!!!.
Näringslivsutveckling &offentliga måltiden
Ramadan.
Hur skapar man ett bra samhälle med hjälp av civilsamhället?
18 juni till 7 juli 2018 För dig mellan år
Föräldramöte Sjöstadsskolan År 6 Anna och Sofia hälsar välkommen
Varför gör du inte det du vill göra? Tror du att det är fel på dig?
Tips och råd för att förhindra fallolyckor
Minskat matsvinn i offentliga måltider
Presentationens avskrift:

Mitt matkapital Georg Gyllenfjell

Därför vill jag jobba med mat Började i Italien Eget experimenterande Teamkänslan Skråidentitet Leverera en upplevelse - Från 20-årsåldern växande matintresse som började med experimenterande, som gav ett ökat aktivt matintresse. Kom efter några år in i restaurangbranschen som diskare. Teamkänslan, skråkänslan samt både intensiteten och identiteten av att faktiskt ”vara någon” & 2kunna något2 är mycket givande. Att också kunna ge någon en bra upplevelse är också en fantastisk känsla.

Min främsta matinspiration Mitt intressen för det Italienska köket började i Italien i samband med en cykelresa. Köksmästaren Daniele Olivas förmåga att producera då för mig helt nya spännande smaker och rätter var som en religiös upplevelse. Chef Daniele Oliva, Hotel Adlon, Riccione, Italien

Min främsta matinspiration inte en speciell måltid Det är nog inte en enskild maträtt som jag har påverkats av utan snarare matkulturen och kärleken till råvaran, samt hur man äter maten och hur man låter sig sitta och njuta av måltiden, De rena smakerna från bra råvaror, känslan av att använda en råvara producerad av en liten tillverkare av parmesanost, eller en liten vinmakare är obeskrivlig. Det enkla som en bra olivolja med lite flingsalt, bondbröd och lite Sangiovese är det allra bästa. Matkulturen, stoltheten över bra råvaror. Basen, vin, ost, bröd och olivolja tillsammans med goda vänner – de enkla sakerna i livet brukar vara bäst

Egna traditioner? Ljudet av morsans tryck-kokare på söndagsmornarna – doften av maten som långsamt spred sig i huset Familjeträffarna, samtalen, gemenskapen Familjeträffarna hos mig är fortfarande viktiga.