Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Hem- och konsumentkunskap

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Hem- och konsumentkunskap"— Presentationens avskrift:

1 Hem- och konsumentkunskap
Presentation Presentation av ämnet nzXKR4 Vad är HEM: aL3K1Y Utvärdering

2 hUr ska vi lära oss allt. Betyg?
Planering fram till jul på bloggen:C:\Users\l3petter\Documents\hkk minervaskolan åk 8 ht17.doc Hygien i köket: Varför är det så noga med hygien i HKK? Vad ska man tänka på? Osttest: 1 av er elever ska få ta på en bit ost utan att tvätta händerna. Ostbiten ska sedan läggas i en plastpåse, som vi knyter ihop. Vi gör lika med en annan ostbit men då är händerna ordentligt tvättade. Om 3 veckor ska vi se hur bitarna ser ut.

3 Fasta platser Ni kommer att få en arbetskamrat som jag valt ut. Ni kommer att arbeta tillsammans fram till höstlovet. Planering och organisering av arbetet vid matlagning och andra uppgifter i hemmet. Ansvar i HKK vad är det? Diska? Vad är en metod? Utvärdera måltiden varför då? Hur då?

4 Så här kan du tänka Utvärdera sitt arbete. Hur då?
HKK åk 8: Utvärdering 1a) Jag jobbade med… b) Jag tillagade... 2. Berätta om arbetets gång i din grupp idag. Hjälp: Vad gjorde du som var bra? Vad gjorde du som inte fungerade? Hur planerade du arbetet? Hur gick det att följa receptet? Vad gjorde du för att samarbetet i gruppen skulle fungera? 3. Beskriv resultatet. Använd så många av dina sinnen som möjligt och ett varierat språk. Hjälp: Undvik ”tomma” ord som t.ex. bra, gott och fint. Använd istället beskrivande ord som t.ex. varm (känsel), gyllenbrun (syn) och salt (smak). 4. Om tallriksmodellen. a) Fanns alla de tre delarna med på din tallrik idag? Förklara på vilket sätt. b) Är det bra/dåligt för hälsan att äta tallriksmodellen? Förklara varför. Hjälp: Gå in på matvanor/tallriksmodellen 5. Om hygien (personlig hygien och disk) a) Vad har du gjort för att påverka hygienen positivt i köket? b) Vad skulle kunna hända om du inte gjorde så? 6. Om matrester. a) Slängde du någon mat idag? (Ja/Nej) 7. Var måltiden miljömässigt bra? Varför/varför inte? 8. Var måltiden bra om man ser på den ekonomiskt? Varför/varför inte?

5 Dagens fråga Vad menas med H.E.M


Ladda ner ppt "Hem- och konsumentkunskap"

Liknande presentationer


Google-annonser